Louise Dagbok

Alla inlägg den 13 maj 2011

Av Louise - 13 maj 2011 20:17

Vaknade i morse och kräktes igen, jag är verkligen känslig. Eller så har det varit mycket de senaste åren och till slut säger kroppen ifrån. Nu har jag ju varit ledsen och inte orkat ta hand om mig ordentligt men nu var det ju så uppenbart varför jag var ledsen. Jag grät i duschen, jag grät på jobbet och så fick jag en ordentlig huvudvärk på köpet. Mailade min advokat om det vi pratat om igår och vi får väl prata mer nästa vecka. Var nära på att ringa och sjukanmäla mig idag men tänkte att jag har ju semester nästa vecka så en dag till kan jag överleva.


Och jag överlevde faktiskt. När jag kom hem så tvättade jag 3 maskiner och packade inför min resa till landet. Det ska bli så skönt.

Av Louise - 13 maj 2011 20:07

Middag hos syster idag, det såg jag fram emot. Jag älskar grillat och jag kommer att grilla så mycket jag bara kan ute hos syster när jag är husvakt. Vi var inte ensamma på middag utan mina två brorssöner var också där. Det tog en stund för Patrik att grilla men det var verkligen värt att vänta på. Han grillade hel fläskfilé, fetaostinlindade baconrullar, lök och paprika. Så mumsigt och jag blev väldigt mätt.


Efter middagen började vi prata om testamentet, vi skrev alla på att vi sett originalet och att vi fått en kopia av testamentet. Men där tog det sedan stop på vad vi var överens om. De tror att jag och syster har påverkat mormor till hennes beslut att ta bort dem från testamentet. Trist men sant, och totalt fel för den delen. Men det är deras rätt att få sina 6 månader på sig att överklaga testamentet.


När jag kom hem så tänkte jag rätt mycket på det här. Jag mådde illa och fick till slut kräkas för att magen vände sig ut och in. Jag har blivit anklagad för att ha påverkat min mormor att ändra på testamentet till min och systers fördel. Det är en sådan hemsk tanke och om de kände min mormor så skulle de förstå att ingen säger åt mormor att göra något som hon inte vill göra. Hon var en mycket bestämd kvinna och väldigt långsint. Blev hon sur eller arg på en så fick man höra det länge. Och när det gäller testamentet så valde hon att skriva ett när hennes syster dog. Det var ju straxt efter mamma gått bort och mormor kände väl att hon kanske inte hade så långt kvar. Hon sa i och för sig varje gång jag var ute hos henne att hon inte skulle finnas kvar nästa sommar. Hon överlevde två somrar men den här får hon inte uppleva. Jag kan också säga att förra sommaren var hård mot henne, hon låg mest inne och mådde dåligt. Men när det gäller testamentet så var jag övertygad om att det skulle vara ett testamente som bestämmer vem som ska vad i hennes hem. Men nu var det inte så och vi måste alla respektera mormors sista vilja. Det är vad jag anser i alla fall. Efter mamma dog så blev det så att jag tog över mammas del gällande att hjälpa mormor. Det innebar att jag åkte ut till henne varannan helg, ibland varje helg och vi handlade mat. Ibland skulle vi åka runt till flera affärer och handla, hon orkade inte så mycket så det var jag som sprang in och ut i affärerna. Men fast jag tyckte det var jobbigt då så ångrar jag inte någonting. När jag väl satt där i köket så var det bra, mormor tyckte om att prata om sin tid när hon var liten och jag älskade att lyssna på det. Jag började mitt riktiga intresse för släktforskning efter jag pratat med mormor om hennes uppväxt. Jag saknar mormor något otroligt, fortfarande på torsdagarna klockan 18 så hugger det till i magen för att jag kanske har missat mormors samtal. Det dröjer nog ett tag innan den känslan försvinner, precis som när mamma dog och jag ville ringa henne varje dag och berätta om min dag.


Jag är inte arg eller så på mina brorsöner, det kan jag inte vara. Men det göra bara så ont.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards