Louise Dagbok

Alla inlägg under december 2009

Av Louise - 9 december 2009 21:32

Nu har jag ett nytt pass


Var trött i morse och orkade inte riktigt kämpa mig till jobbet i tid. Jag var 3 minuter sen, men det var en massa råttor på gården som jag var tvungen att hoppa över.


Mycket att göra som vanligt, i morgon kommer jag jobba häcken av mig. Det vet jag redan för det är mycket information som ska fram innan nästa vecka. Många datum ska tas fram för eventuella resor och kurser, men det är bara bra. Det ska vara fullbokat, då tjänar vi pengar.


Det blev thai till lunch igår och till middag, idag åt jag också thai till lunch. Hoppsan, nu tänker ni att snart får hon sjöbjugg, men det är lugnt. Jag tycker kyckling cashewnötter är så fruktansvärt gott. Men i morgon blir det kassler till lunch, och en promenad om det inte regnar. Det gör ju det rätt mycket nu för tiden.


Efter jobbet så åkte jag till Nacka igen för idag har polisen öppet. Det var bara att gå in och hämta mitt nya pass, nu är det bara visum som är kvar. Jag ser ut som en förrymd fånge på bilden, tur att jag inte ska visa bilden för någon. Det är ju bara för passkontrollen i Australien, man har ju sett på tv att de är ett gäng trevliga människor.


Igår fick jag mitt träningsprogram av Anna så idag kunde jag börja mitt träningspass. Det är rätt jobbigt att träna med boll, man tror inte det men det är faktiskt rätt tungt.

Jag fick mina skjortor sålda och kjolen likaså. Nu är det bara att hoppas att ljudböckerna blir sålda också.


Snart är det dags att sova.

Av Louise - 8 december 2009 22:51

Polisen har fortfarande inte öppet sent på tisdagar


Mycket att göra på jobbet, det känns som att jag säger det varje dag. Men vi har mycket inplanerat på jobbet och de dagar det är lugnt gör jag allt annat jag inte hinner med annars. Efter jobbet åkte jag till polisen i Nacka för att hämta mitt pass, men det är ju tisdag och de stänger 15 på tisdagar, fortfarande. Så jag får åka tillbaka i morgon, och sedan in till stan och fixa visumet.


Men väl hemma så lästa jag in mina nya ljudböcker till min Ipod. Sedan var det bara att lägga in dem för försäljning igen. Nu har jag rätt många böcker på aktion, hoppas bara folk köper dem snart. Så jag får in lite cash, snart slår jag sönder spargrisen.


  

Av Louise - 7 december 2009 21:16

En tur till andra sidan


Gick upp som vanligt vid 6, jag var pigg men det är nog för att jag gick och lade mig vid 21 tiden. Tog det lugnt på morgonen, skulle inte bli hämtad förrän vid 9. Hann göra några av Annas boll övningar, men jag vill ha hennes träningsschema och gå efter. Nu blev det lite hattigt, jag vill ha exakta order.


I går bokade jag min takvandring som jag fick av Bosse när jag fyllde år. Jag har lämnat förslag på lördagen den 15 maj klockan 16. Hoppas nu att det blir en solig och varm dag, då blir ju allt mycket lättare. Har fått bekräftelse att det är bokat, kul att ha något att se fram emot.

Monica hämtade mig och vi flög till Göteborg och där mötte Frank oss. Vi åkte till Stenungsund Centrum, där åt vi en härlig lunch. Konstigt nog så sken solen på oss på den sidan av Sverige. Vi hade lite tid över så vi åkte och kollade in Franks båt, jaha nu har man varit på Tjörn också.


Franks båt  

Franks båt


Utsikt från Stenungsund  

Utsikt från Stenungsunds Centrum.


Men sedan hade vi vårt möte på Hogia och det gick väldigt bra. Vi åkte därifrån väldigt nöjda med dagen. Bestämde oss för att äta middag på flygplatsen innan vi ska åka hem, vilken miss. 149 kronor för en vidrigt grillspett med pommes, vi fick också vänta i 30 minuter på maten. Hon hade ingen matorder, bara vår och den tog 30 minuter. Aldrig mer äta på flygplatsen. Sedan log ingen av flygvärdinnorna utan de var ett gäng surf---or.


Var hemma straxt efter 20 och det var bara att slänga sig ner i soffan och vila lite. Jag har väldig värk i benet, jag har suttit stilla för mycket idag helt enkelt.


  

Av Louise - 6 december 2009 18:08

Regn på 2:a advent


Jag vaknade vid 3 tiden och det regnade spik utanför, det låter fördjävligt när det regnar mot min balkong. Men jag vände på mig och jobbade på att somna om. Tydligen lyckades jag för klockan väckte mig vid 8 tiden, dags att gå upp. När jag vaknade hade jag väldigt ont i höger arm och axel, måste ha legat på den under natten.

Det blev lite frukost sedan städade jag upp lite i köket, håller på med ett julklappsexperiment. Men nu är det rent och fin, och jag kan bara slappna av tills det är dags för tvättstugan.


På fredag ska jag kolla på Skavlan, då är Robbie Williams och Will Smith gäster. Det är ju två av mina stora favoriter, hade Bon Jovi vart där också så hade det varit precis som i min dröm för några år sedan. I och för sig var Bruce Willis med också men jag tar hellre Robbie. Det blir nog en köttbitt med god sås till det, riktig myskväll.


Dags för tvättstugan igen, tvättpåsen var proppfull så det var dags. Och jag har inte tid i veckan så det var bara att masa sig dit. Tur att det fanns en ledig tid. Men jag var klar med tvättstugan nu, skönt. Nu är det en vecka till nästa gång. Klockan är nu 17.30 och jag har fortfarande väldigt ont i höger axel.


  

Av Louise - 5 december 2009 18:16

Sälj, sälj, sälj och lite köpa


Sov tills jag vaknade och när jag vaknade så ville jag inte gå upp utan jag jobbade stenhårt för att sova mer.    Men vid 9 gick jag upp och gjorde frukost, syster ringde och vi bestämde att vi skulle till förrådet och kolla läget lite.

Lördagsfrukost  


 Syster vill ha två speglar som står där. Så det var bara att slänga i sig frukosten, ta fram allt som jag vill lägga i förrådet. Jag tog fram alla påslakan som är för enkeltäcken, syster får dem. Jag har ju dubbeltäcke och har inte använt dem på flera år. Sedan åker dykväskan och resväskan till förrådet, fulla med saker.

Så ut med allt till bilen, åkte till gullmars för att hämta ut ett paket. I backen ner mot gullmarsplan stod polisen   och tog in bilarna, men inte mig. När jag svängde in till gullmarsplan så var det poliskontroll där också, men jag klarade mig igen. De vill väl få tag på de törstiga personerna som ska till systembolaget. Jag är ju inte en av dem.


Sedan åkte jag till förrådet och väntade på familjen. Patrik åkte hem med barnen och jag och syster åkte in. Det var några polacker där som tömde ett förråd, hoppas det var deras. Jag och syster var lite skrajja   när vi åkte hissen med dem. Men vi öppnade vårt och tog ut mammas speglar och la in mina väskor. Sedan åkte vi hem och åt lunch, jag tänkte gå direkt när jag lämnat syster men Lukas stod och titta på mig och sa nej. Han är världens sötaste.


Väl hemma gick jag in på Tradera och kollade mina försäljningar, det går väl sådär. Jag hittade några bra priser på ljudböcker. Jag saknar 4 stycken som jag vill ha med mig på semestern, la bud på dem. Sedan tänkte jag efter och la sedan ut mina gamla ljudböcker på aktion. Varför spara dem, jag säljer nog de jag vinner efter jag lyssnat på dem.


Nu väntar jag bara på att vinna aktionerna.

Jag vann två aktioner på ljudböcker, två böcker för 200 kronor. Nu sparade jag 140 kronor, jag är så bra.


Dags för lite mat.


  

Av Louise - 4 december 2009 20:22

Tvätt och fön vad det jag fick idag.


Idag var jag tidig på jobbet, före 7.30 Det var länge sedan. Idag var det rätt lugnt på jobbet, jag har jobbat ikapp och kunde ta det lite lugnt. Jag gjorde i och för sig klart TIL-Bladet som ska ut i februari, men det är bra att ha allt klart.


Efter jobbet så åkte jag och Pia till Olle, dags för att få lite färg i håret. Det gråa håret syns så väl efter 8 veckor. Utväxten är fruktansvärd och jag behöver lite färg. Så vi åkte dit och jag fick sitta i Olles massagestol, man får alltså massage samtidigt som han tvättar håret. Det är hur mysigt som helst. Helst plötsligt så kom syster på besök  , hon hade åkt in till stan med Michelle  . Men medans Michelle var ute på stan med farmor och farfar så kom syster på besök hos oss.


Kungsgatan i december  


Jag åkte via Kungsgatan hem och där hängde lamporna över vägen, julpyntat kan man säga. När jag kom hem så gjorde jag lite smörgåsar och kokade ägg till middag. Sparar mig till en härlig middag i morgon istället.


  

Av Louise - 3 december 2009 18:40

Min billiga och braiga väska.


Mitt handbagage  

Av Louise - 3 december 2009 17:08

En nål i låret och en boll under stjärten


Åkte till jobbet och visste hur mycket jobb jag har liggandes där och jag kommer bara jobba halvdag. Hur ska detta sluta, ska jag hamna på psyket i Australien för att jag stressade sönder mig innan jag åker på semester.


Men vi lunch var jag ikapp igen och jag kände att jag kunde åka iväg utan problem. Åkte hem och åt lite lunch sedan in till stan för att göra ett EMG undersökning. Denna undersökning utförs av en läkare som för in en tunn nål i olika muskler och mäter de elektriska signalerna som uppstår i musklerna vid till exempel rörelser. Detta gjorde jag på Odenplans läkarhus och när jag kom till Odengatan 19 så var det total kaos i trapphuset. De hade 3 hissar och det var över 50 personer som stod i kö för att komma in i hissarna. Jag fick vänta till hiss nr 3 kom då kunde jag åka upp till våning 12. Jag hade tid klockan 13.15 men gubben kom inte och hämtade mig förrän 13.30, inte ett ljud om att han var sen.

Sedan gjorde han den här undersökningen och han var inte någon trevlig person. Tyckte jag var mesig när det gjorde ont när han tryckte in nålen i muskeln. Nä, han var en riktig gubbjävlen kan jag säga.


När jag var klar där så hämtade jag bilen i garaget och reste till gamla stan. Nu var det dags att träffa Anna på Hälsopartners. Hon ska hjälpa mig med ryggträning med boll. Hon är en sådan trevlig och härlig tjej, men fruktansvärt hårt. Hon körde lite hårt med mig tycker jag, jag lär ha träningsvärk i morgon. Vi upptäckte väl båda hur illa jag har det med min kropp, jag är helt sne i styrka i kroppen. Ena sidan är så mycket bättre än den andra, den är så kass. Men förhoppningsvis så ska det bli bättre med träning 3 ggr i veckan, hon kommer att ha koll på mig när vi träffas för massage på jobbet.


Vi var klara straxt efter 16 och då tog jag en repa i gamla stan. Hittade en väskaffär och där fanns en ryggsäck med hjul, en sådan som jag vill ha. Men den här kostade inte mellan 1200 -1500 kronor, den kostade 229 kronor. Okej, inte den bästa kvalitén men bara den håller över semestern så är jag nöjd. Och jag sparade över 1000 kronor, de ni. Förra veckan gjorde jag en bra stövel affär och nu en väskaffär. Jag är så duktig. Nu ska jag nog försöka hitta något i köket som går att äta.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards