Louise Dagbok

Alla inlägg under december 2009

Av Louise - 17 december 2009 21:45

Så fruktansvärt mätt…


I morse bar det iväg till Ersta sjukhus   igen, jag fick samma tjej som skulle ta proverna. Hon berättade att tydligen hade Södersjukhuset slarvat bort vem proverna tillhörde så jag var tvungen att komma tillbaka. Men hon kom ihåg att hon hade problem att ta blod från mig sist, så hon började direkt lägga på värmedynor. Den här gången gick det bra, ett litet blåmärke blev det. Sedan åkte jag på ett litet uppdrag, och tillslut kom jag till jobbet.

Sussi höll en liten genomgång av Behovsbemanning och jag blev glatt överraskad att det inte var mer invecklat än det var. Lätt som en plätt kan man säga.


Lunchen blev en tripp ner till Lilla Italienaren, rostbiff med potatisgratäng. Jag åt inte upp hela utan tog bara en del av dem. Jag vill inte vara mätt innan julbordet. Fick ett råd innan julbordet att ta ett piller mot laktosen men jag glömde liksom det. Det vart så himla stressigt när jag kom hem så jag missade det. Så jag märkte av detta när jag ätit 3 dl gräddfil till 40 bitarna sill med rödlök. En massa skivor gravad lax och skinka sedan var jag väldigt mätt. Eller det kändes så men jag tror att min mage var full av gaser. När man äter lite för mycket av ej laktosfria produkter får man lite bubblig mage, och så var nu fallet. Men jag fick i mig några knäckkolor, mintkyssar och andra godisar. Det var ett väldigt trevlig julbord vi hade i år, Långbro Värdshus. Skulle kunna åka dit nästa år med familjen.  


Men det var så skönt att komma hem, sätta sig i soffan i nattlinnet och bara få släppa ut magen. Å va skönt det var.  


  

Av Louise - 16 december 2009 19:38

Dagen efter badet i vedeldad tunna


Vaknade efter bara några timmars sömn, hade svårt att sova i natt igen. Jag var fortfarande frussen men det var bara att klä på sig. I går när jag packade upp så upptäckte jag att jag glömt min trådlösa mus till datorn på Sandhamn. Men när jag skulle ta fram min roll-on i morse så låg musen i skåpet, hm jag var nog lite trött igår.


Det var inte så rolig stämning på killarna när de kom i morse. En hälsar inte på mig och de andra är lite stela. Men okej, jag tror inte att jag missade att informera dem om att vi skulle vara borta på tisdagen. Jag var på dem redan veckan innan och sa att de skulle bli ensamma och de frågade vad det var jag skrev ut så jag är nästan säker på att jag nämnt det. Men jag satte mig förmodligen inte ner på rummet och förklarade face to face. Sorry mitt fel. Men jag skickade ett sms där jag bad om ursäkt direkt när jag kom hem och fick beskedet om att de var sura på mig. Men det spelar tydligen ingen roll utan nu är det ”inte prata med Lollo” leken. Men jag är lika glad tillbaka som vanligt, jag hälsar och ler varje gång de ser på mig. Sorry, jag är en rätt hårdbarkad typ.


Men i morgon är det en annan dag, då är det julbord med jobbet. Det ska bli trevligt, vi ska ju äta ett gott julbord. Vi har ju gått igenom en del på dessa år men i år slår det nog rekord. Det får vi i alla fall hoppas. Men dagen börjar med lite provtagning.


När jag kom hem idag så ringde jag mormor, men det var ingen som svarade. Det var likadant mitt på dagen, nu är jag orolig. Jag ringde syrran och hon hade inte prata med mormor idag alls så jag ringde min morbror och han hade pratat med mormor för ca 2 timmar sedan. Då började jag lugna ner mig, då är hon inte ute någonstans. Men när jag pratar med morbror så skickar syster meddelande om att mormor svarade. Så jag ringde upp, hon ville äta klart sin middag innan hon svarade. Jag förklarade för henne att hon gör mig orolig. Hon bad om ursäkt för det. Men jag är glad nu när jag har pratat med henne.


Ikväll blir det en tidig kväll, jag måste vara pigg inför middagen i morgon.


  

Av Louise - 15 december 2009 19:30

En dag på Sandhamn


Varför är det alltid så att man inte kan somna i tid när man ska upp tidigt dagen efter. Jag vaknade med värk i armen och med lite feber, det är sprutans fel. Men sedan såg jag att det snöade ute och beslutade mig för att ta det lugnt ut till Stavsnäs. Det var en jobbig bilresa ut men det gick bra tillslut. Vi möttes och tog båten ut och under resan åt vi smörgås och drack en kopp kaffe. Resan ut gick hur bra som helst, inga vågor alls.


När vi var framme så såg vi personalen från Seglarhotellet springa före oss. Vi fick får kurslokal och vi började jobba. Vi fikade, åt lunch och fikade igen. Det gick ingen nöd på oss kan jag säga.


Sandhamn 15 december  


När klockan var 15 var det dags att bada. Vi fick badrockar och tofflor och så visade de oss till omklädningsrummet på andra sidan hotellet. Det blåste orkan utanför och vi gick ut i badkläder och hoppade i tunnan.

Varma tunnan i orkanen  

Tunnan


Tjejerna bus  

Tjejerna som försökte ligga i länge... men det var varmt.


Sandhamns brygga  

Nere vid Sandhamns brygga på väg hem.


I den var det 47 grader varm, det var en otrolig upplevelse. Vi satt där allihopa en stund men sedan fick några nog men då stannade jag, Elinor och Anki kvar. Elinor var tuff och hoppade i havet, där var det bara 2 grader varmt. Vi satt i tunnan en stund till innan det blev för varmt. Sedan blev det dags att göra i ordning sig för hemfärd. Jag hade planer att stanna hos Lise och äta middag men de hade ändrat på turlistan och det gick inga fler båtar den kvällen, så jag åkte hem vid 17 som de andra. Vi åkte hem i snöstormen men det gick bra.


Väl hemma så frös jag och fick kura ihop mig i soffan. Hade fått ett brev från Karolinska att mina prov hade förolyckas, vad de nu menar med det. Jag ska åka på torsdag och ta nya. Men nu är det dags att sova.

Av Louise - 14 december 2009 20:40

Lucia, vaccin och visum


Var på jobbet tidigt, vad annars. Hur mycket jag än jobbar på att komma sent så gör jag det inte i alla fall. Men nästa vecka har jag ju inge bråttom, då kanske jag kan komma lite senare, typ till 8. Men jag gjorde om lite papper tills i morgon, fått lite nya siffror som jag ska gå igenom. Jag bokade lite utbildning i januari/februari, det känns bra.

Gjorde klart Sussi’s och mina julklappar på lunchen, ibland är det skönt att ha 1 timmes lunch. Vid 14 tiden var det dags att åka till Tyresö, det är Lucia på dagis/skolan. Det hade ju kommit rätt mycket snö så det var ju lite julstämning där på gården. I år var det dags att vara ute på gården, där vi har avslutning på sommaren. Vi stod väl i 15 minuter och väntade och jag var den ända med mössa och vantar men jag frös ändå. Sedan kom barnen, Liam vägrade så han lekte på gården istället. Men där kom de sjungandes och var så fina, vissa var lucior, tärnor, tomtar, granar, paket och pepparkaksgubbar.


Lucia Brevikskolan  

Men när det var dags att fika åkte jag in till stan, nästa uppdrag.


Åkte in till Kilroy och aktiverade mitt visum till Australien. Jag har ju nytt pass så det var lite att ändra på, men nu är det klart. Köpte en julklapp på Kungsgatan när jag gick mot Sveavägen. Där gick jag in på Svea Vaccin och tog sprutan, jag var själv där och fick vänta i 3 minuter, men när jag kom ut från båset var det fullt med folk som väntade. Sköterskan sa att jag kommer få jätte ont i armen för det hade hon fått. Jag väntar fortfarande, kanske i natt.


Men sedan åkte jag hem, det tog ju sin lilla tid för alla skulle hem samtidigt. När jag kom hem så gick jag igenom allt tills i morgon, jag vill ju inte missa något. Hoppas nu det blir en lugnt och trevlig dag.


  

Av Louise - 13 december 2009 18:43

Lucia, andra advent och handboll


Hämtade upp familjen vid 10 tiden, det var samling vid simhallen 10.30 Men det kom inga fler till samlingen, syrran trodde att den var klockan 10 istället. Så vi åkte till Kärrtorpshallen och väntade, tydligen var samlingen 11.15 Men vi satt där och åt varsin korv och drack lite kaffe. När alla barn samlats och matchen började så mådde Liam dåligt och vi fick åka hem. Vi åkte hem och vi fikade och tog en smörgås, sedan var det dags för mig att åka hem.


Jag tog det lugnt hemma, dags att vila innan sista långa jobbveckan innan semestern.

Det var dags att tända tredje ljuset också, det blir lite stämningsfullt till middagen.


Lagade lite mat, lite mer än vanligt blev det för jag vill ha till matlåda i morgon. Känner mig lite dålig, har lite känningar i magen. Lite illamående faktiskt. Vet inte om jag är på väg att få något eller om jag tycker det är jobbigt att gå till jobbet i morgon.


Jag tror jag ändrar lite i mitt jobb schema den här veckan, jag ska börja 07.30 men i morgon kommer jag lite senare. Eller inte, det beror ju på egentligen. Är jag pigg och nyduschad i tid så är jag väl tidigt på jobbet också.


Men nu känner jag för att vila lite.

Av Louise - 12 december 2009 19:33

Barnvakt sedan fika med kladdkakemuffins


Gick upp halv 8 för jag skulle åka ut till syster och passa lilla Lukas när de andra ska in till centrum. Vi lekte på hans rum lite, kollade på Karlsson på taket och sedan var det dags för lunch. Efter lunchen var det dags att sova middag, det tog en stund men sedan sov han som en stock. Då kunde jag sitta och titta på lite skidor.

När de andra kom hem så åkte jag hem och förberedde för Lena och Sune. Vi fikade och åt kladdkakemuffins, de tyckte de var jätte goda. Vi pratade om allt möjligt och sedan åkte de hem till sin vovve.


Jag ska väl fixa lite mat och sedan blir det lite softa framför tv’n.


  

Av Louise - 11 december 2009 21:37

Robbie Williams på Skavlan, do I need to say more.


I går var avsnittet av Criminal Minds det bästa någonstin. Jag och syster tycker båda det så då måste det ju vara så. Men det var fruktansvärt bra, så spännande och handlingen var kanon.


Jag var hos min läkare idag och hoppades få ett svar. Men som vanligt börjar det med att läkaren inte känner igen mig och börjar ställa frågor som om jag var en ny patient. Men när jag berättat vem jag är så började han fatta. Men när vi var klara så visste jag inte mer än när jag kom, bara att jag ska äta ett piller till och gå och lämna fler prover. Så jag är lite missnöjd med dem.


Utsikt från Ersta Neurologen  

Stockholm i solen.


Jag stannade kvar på jobbet och pratade med en kollega. Jag kom inte ifrån jobbet förrän vid 17 tiden, det drog ut på tiden lite grann.

När jag kom hem så käkade jag lite mat, och sedan bakade jag kladdkakemuffins. Nu sitter jag och väntar på Robbie….


  

Av Louise - 10 december 2009 20:58

Tjafs på jobbet är aldrig roligt


Har jag jobbat för länge med det jag gör? Är det dags att tänka på något annat nu? Det är trist att man tänker så när man trivs bra med arbetsuppgifter och arbetskamrater.


Har inget mer att tillägga om dagen.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards