Louise Dagbok

Alla inlägg under december 2009

Av Louise - 25 december 2009 20:15

 Mormor here I come


Idag var det dags för julmat med mormor och morbror. Men först gick jag ner till Ica och handlade lite till mormor. Sedan åkte jag till Nacka Forum och till Mediamarkt, jag hade ju sett en tv för ett bra pris. Men ibland vill jag köpa och sedan vill jag inte men nu stod jag där och tittade på tv apparater. En kille kom fram till mig och jag frågade om den tv’n för det billiga priset jag sett, han visade men den var bara på 50 mhz. Då får det vara sa jag men då visade han mig en annan tv som var på 100 mhz, den köper vi sa jag. Vi gjorde upp affären och nu ska jag betala en tv på 12 månader, fast det lär ju gå fortare så fort jag kommer hem. Sedan hoppade jag i bilen och körde mot mormor. Då började tankarna, hade den full hd? Var det en Lcd tv eller köpte jag en Plasma tv? Jag var tvungen att stanna på vägen och gå in på min telefon för att se vad för tv jag köpt. Men den fanns inte när jag googla, vad är det för skit tv jag köpt. Men vad ska jag göra, jag får ta det efter lunchen med mormor.


Det var inte skottat när jag kom, morbror har legat på latsidan. Eller så kan han inte gå, alltid är det nå’t. Men vi åt lite lunch och jag gav henne vår julklapp till henne. En fotoram som visar en massa bilder nu och förr i tiden. Hon blev jätte glad och skulle sitta och titta på den när jag åkt. Jag var väl rätt stressad, ville ju till Nacka Forum igen.


Åkte vid 14.30 tiden och då direkt till Nacka. Sprang in igenom på Mediamarkt och där hittade jag samma kille som i morse. Jag frågade honom om den hade full hd och om det var en Lcd tv? Han sa att jag köpt det och att det var en bra tv för det priset. Jag kunde vara lugnt och de skulle bli nöjda hemma. Okej, ner till varuutlämningen och sedan hem. Kartongen var nästan lika stor som bilen, hur ska jag få upp den i lägenheten. Men jag tog pirran och drog genom snön, det gick tillslut men det var tufft. Men jag kunde ju inte göra så mycket eftersom jag måste ha hjälp att lyfta upp den på stativet. Så jag får ha min gamla skrutt tv en dag till.


Tog det lugnt och tittade lite på tv hela kvällen.


  

Av Louise - 24 december 2009 21:29

God jul alla mina vänner


 Vaknade av mig själv vid 8 tiden, varför klarar jag inte längre av att sova länge.     Om jag får jobba på det några veckor kanske det går, vi får väl se efter 5 veckors ledighet.   

Åt lite frukost och sedan ringde jag runt och önskade god jul, det blev mormor och pappa. Syster ska jag ju till men vi hann prata lite ändå. Eller det var nog mest Patrik jag pratade med.

Gick ner till Ica och handlade de små saker som syrran glömt köpa, åkte och tankade bilen så den är klar inför resan till Stavsnäs i morgon. Sedan tog jag en tur in till Globen shopping, in på leksaksaffären för en sista sak till Lukas.

Hämtade upp Patriks mamma innan vi åkte ut till familjen. Där var det full fart, vi fick se en teaterföreställning två gånger, sedan började vi med maten. Vi åt massor med julmat och blev hur mätta som helst.

Barnens farfar kom och vi satte oss för att titta på Kalle och hans vänner, när det nästan var slut kom tomten. Liam vaknade tidigt i morse och blev helt tokig när han såg paketen i strumporna.

Julgranen 2009  


Sedan sa han till mamma och pappa att han hade hört renarna på taket. Tomten blev glad att nissarna hade varit där med lite av julklapparna, hon orkade inte alla själv. Ni läste rätt, tomten är en kvinna. Det är precis vad jag sagt hela tiden, hur skulle annars tomteverkstaden klara allt jobb utan en kvinnas hand. Lukas blev jätterädd och gömde sig bakom soffan, han fick sitta hos farfar när tomten var där. Men han vågade ändå ta emot ett paket. Sedan delades alla paket ut.

Jag fick jättebra saker, en chokladbok, en ängel, ett halsband, en vithaj som äter upp en människa och en smyckeskurs. Nu kommer jag bli jätte duktig att göra smycken, tack snälla Pia.


Vithajen äter människan  

Här har Hajen tagit en bit av människan.  


Aj Aj Aj  

Här finns inget hopp att rädda honom.   


Nu har jag kommit hem och sitter framför tv och kollar på Livräddarna från Bondi Beach, snart är även jag där. De firar sin nationaldag i slutet av januari och då är jag där och jag kommer ligga där i solen. Jag kommer absolut flirta med badvakterna.   


  


Av Louise - 23 december 2009 23:45

En kort arbetsdag och ingen arbetslust


Mådde inte så bra igår, gick och lade mig redan vid 9 tiden. Har inte känt någon julglädje alls den här julen, vet inte om det är på grund av mamma eller om det bara är så. Det kanske blir bättre när jag väl kommer hem till syster och alla barn, då kanske det känns bättre.

Var nere på Willy:s och handlade kräftinlagd sill så nu har jag så det räcker ända till midsommar. Det brukar ju vara så att när man hittar något man tycker om och så slutar de helt enkelt sälja den till slut. Men den är ju så god så nu kan jag ta med mig en burk till syster och en till mormor när jag åker dit.


Efter jobbet åkte jag och hämtade ett paket, min ljudbok som jag köpt på tradera. Sedan åkte jag in till söder för att få mina ögonbryn noppade och färgade. Det gick bra och det är så trevligt hos Carina och Jeanette. När vi var klara så såg jag en maskin stå där i hörnet, när jag frågade var det var så sa hon att det var en fettsugningsmaskin. Du skämtar, men tydligen inte. Den gjorde så man kissade ut fettet, det låter ju kanon. Någon att tänka på när jag kommer hem. Sedan åkte jag till systembolaget i Gullmarsplan för jag får inte glömma att köpa en liten whiskypinne till mormor. Sedan hem och ta det lugnt. Äta lite mat och titta på uppesittarkvällen med Lotta, det var nära att jag vann både det ena och det andra men det blev inget. Men för säkerhetsskull får jag rätta lotten i efterhand, jag tittade på Sagan om ringen samtidigt.

Men sedan började ögonen falla och jag somnade i soffan.


  

Av Louise - 22 december 2009 20:44

Skit dag i dag också


Jag hittade ju en bra parkering igår när jag kom hem och det hade inte snöat under natten så det skulle ju inte vara några problem. Men när jag började köra ut med bilen så lyser varenda varnings lampa gällande bromsarna. Jag kör en liten bit men blir orolig och ringer en kollega. Han säger att det inte är något farligt att köra utan ABS bromsar, det gjorde man ju förr. Så jag kör lite till men stannar igen. Nu låter det väldigt konstigt när jag kör istället. Jag går ut ur bilen och upptäcker att höger bakhjul förmodligen är fruset och låst. Det rullar inte alls. Jag ser hårda spår i snön och ringer min kollega igen. Nu säger han att det inte gjort allt för mycket skada på bilen för den har glidit på isen. Men jag bör kanske inte fortsätta. Jag kläcker idén att jag kanske kan köra in i Globen parkeringen och låta bilen tina upp lite. Kollegan tycker det låter bra och säger att han kommer och hämtar mig. Jag kör mot parkeringen och när bilen kör på asfalten så låter det mycket mer än tidigare. Jag kör in i första parkeringsficka och går ut. Nu får den tina upp lite.


Jag har möten på jobbet under förmiddagen och jag får hjälp med mig telefon. Men efter lunchen åker jag och Bosse till Globen och kollar in bilen. Nu har den tinat och jag kunde köra den till jobbet. Har jag nämnt att jag hatar snö och kyla.


  

Av Louise - 21 december 2009 20:58

Så var det dags att packa lite  


Så var bilen insnöad i dag igen, men jag gasade lite bara så hoppade ur snödrivan. Men när jag körde ner för backen så upptäckte jag att bromsarna inte fungerade. Så jag gled in i vallen som ligger nere vid Ica, ingen fara för jag körde inte fort. Men det var en buss eller en vall som gällde. Men sedan kör jag mot jobbet och när jag kör ut på Nynäsvägen så känner jag att bilen skakar. Den skakar något otroligt, jag får stanna för det känns som punka. Men jag ser inget, jag förstår ju att jag har lite ostabilt i hjulen. Men jag försöker få tag på en kollega så han kan köra lite med bilen för att känna vad det kan vara. Men jag mötte honom på parkeringen och han sa att jag förmodligen har snö innanför hjulen.

Jag gick upp och började jobba, åt thai till lunch och jobbade vidare. Vi hade det rätt kallt på jobbet idag, alla gick omkring och frös. Jag frös inte så mycket, kanske lite om fötterna.


Efter jobbet planerade jag att åka till Globen för att låta bilen tina upp. Men jag gick in till killarna där nere och frågade om det räcker med att bilen får tina. Då var de så snälla och tog in bilen och spolade rent däcken. Tack snälla för det. Och jag kunde köra hem utan skak.


När jag närmade mig Sköntorpsvägen så började ångesten att leta efter parkeringsplats. Jag börjar nästan redan i Globen och kolla efter en ledig parkering. Men jag körde upp till kiosken för där var det städ dag i dag och förhoppningsvis hade de skottat där. Och jag hade tur, jag hittade en skottad parkeringsplats. Förhoppningsvis snöar det inte i natt och den får vara i fred från plogbilen.


I kväll har jag tagit fram lite kläder inför resan, det var inte lite kläder jag tog fram. Men jag saknar en kjol och ett par byxor, jag har inte tappat bort dem utan önskar att jag hade dem. Det är svårt att packa för det kommer ju vara så varmt och jag kommer ju både vara på båten   och i en storstad. Så det kan bli middagar och dans ute på krogen samt en utflykt på en sälkobbe.   Det blir i alla fall många tröjor som jag packar ner, skönt att kunna byta när man blir varm och svettig. Nu får jag inte glömma att köpa sjösjukepiller, det får jag absolut inte glömma.


  

Av Louise - 20 december 2009 17:54

Inget Oxelösund idag


Gick upp tidigt i morse och tittade ut. Okej, det har snöat i natt igen. Men jag tänker ge det en chans. Började laga frukost och kaffe och då ringde pappa. Han hade hört på radion att det skulle fortsätta snöa och att det var en del olyckor på E4:an. Så det blev ingen resa ner till Oxelösund idag. Kanske nästa helg om vädret är bättre.


Vad ska jag göra idag då? Jag gick ut och skottade fram bilen, flyttade den till en plats som var ren från snö. Sedan in och lägga in sillen och baka en sockerkaka. Men sedan gjorde jag absolut ingenting.

Kollade in Facebook och såg att Rodney Fox ska gästa turen då jag är på båten. Halleluja, det är stort. Att få träffa legenden Rodney Fox är jätte stort. Många här i Sverige vet inte vem han är men han är verkligen en stor legend. Han är en överlevare av en vithajs attack. Han har över 400 stygn runt sitt bröst. Det kommer vara så stort att få träffa honom. Ska jobba hårt för att få en bild av oss tillsammans. Då kommer Tomas bli så avis.


Gick ut och handlade och bokade samtidigt en tvätt tid. Klockan 19 i kväll ska kläderna bli rena, hinner ta en tvätt tid till innan jag åker.


I morgon är det jobb igen, i tre dagar men sedan är det julafton.


  

Av Louise - 19 december 2009 20:57

Hade en mycket konstig dröm i natt 


Sov lite oroligt inatt, vaknade vid 4 tiden av att jag var lite skärrad. Men jag har lite svårt att komma ihåg vad jag drömde om. Tur va så somnade jag om och vaknade vid 8 tiden. Nu har jag ätit frukost och ska göra mig i ordning för en tur till mormor. Idag ska hon storshoppa, dags att köpa allt till julen.


Hoppas det inte snöar mer, jag är så trött på snön. Åkte ut och mötte upp mormor, vi åkte och handlade sedan drog vi hem. Det var inte så farligt med snö hos henne, jag behövde inte skotta i alla fall. Väl hemma slog jag in lite julklappar innan jag satte mig i soffan och kollade på en film. Hoppas det inte snöar i morgon.


  

Av Louise - 18 december 2009 21:00

Svinkallt, tur att jag har vaccinerat mig.


Vaknade   av att det var kallt i lägenheten, herregud idag kommer det bli en kall dag. Åkte till jobbet lite senare än vanligt, men kom i tid. Inget morgonmöte blev det idag men dagen löpte på bra ändå. Vi gratulerade Frank som fyller 50 år i Januari, vi fick en vinst i lotteriet och vi fick vår julklapp. Jag hade ett ”kvartsamtal” möte med Sussi, hon går på långsemester över jul och nyår och vi ses inte mer innan jag åker.

Efter jobbet åkte jag till Tyresö, ska passa Liam och Lukas medans syster och Michelle har avslutning på handbollen. Jag och Lukas körde tåg medans Liam tittade på Sunes sommar.


När syster kom hem åkte jag till Globen och postade ett kuvert, försökte leta parkering hemma. Nu börjar det jobbiga med vintern igen, leta parkering. De är inte så duktiga på att skotta bort snön när bilarna är borta. Men jag hittade en nödlösning vid kiosken. Där stod det massor av folk, de väntar på maten. Kiosken har ju blivit en asiatisk   matavhämtning. Jag var tvungen att gå och kolla om de kanske har Kyckling med cashewnötter. Jo, de hade det och jag står ju ändå här så jag beställde. Det var lite kallt att stå där och vänta, men sedan när jag fick maten gick det ju fort hem. Men jag blev väl inte riktigt nöjd. Det var inte lika gott som Padishad (jobbet), men helt ok. Det var lite för mycket minimajs och andra saker som finns i kinamat. Jag tyckte det smakade lite för mycket kinamat, jag tycker inte om kinamat.


Men nu sitter jag här mätt och belåten och kollar in sista Wallander filmen. Helt okej film.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards