Louise Dagbok

Alla inlägg den 1 juli 2009

Av Louise - 1 juli 2009 12:03

Australien, Melbourne

Jag såg två filmer på den här resan också men det blev ingen sömn. Jag såg ”He’s not that into you” och ”wedding war”. De var väl okej båda två. Vi fick en kontinental frukost den här morgonen. Det var helt ok också men nu börjar jag bli lite hungrig. Vi landade i Melbourne klockan 04.20, och nu skulle jag hämta min väska och gå igenom den läskiga gränspolisen. Men det kom ingen väska. Det var väl riktigt typiskt att när jag för en gång skull packar ner dykarkameran och uvhuset så väljer de att gömma min väska. Men jag var inte ensam, det var ca 20 personer från planet som inte fick sina väskor. Men när jag anmälde detta så kan det vara så att min väska åker med till Adelaide. Vi får väl se. Annars lovade han att jag skulle ha den före klockan 9 i morgon bitti. Då avgår båten från Port Lincoln.

 

När jag landade hade jag fått ett meddelande från Lise att hon har fått en liten ”Mads”. Det hade gått bra och hon födde honom den 30 juni. Jag fick en bild och han var jätte söt, längtar redan att få hålla honom. Jag kommer bli en kanon ”tant Lollo”.

 

Nu sitter jag vid gate 1 för att flyga vidare till Adelaide. Där ska jag gå till IKEA och handla ett presentkort till Elinor. Hoppas att väskan har kommit.

 

Australien, Adelaide

Ingen väska. Hur ska detta gå? Jag fick gå till Servicedesk och lämna en bättre beskrivning av väskan och tjejen där trodde inte att jag skulle få tillbaka den innan båten lämnar hamnen. Så, jag fick 100 dollar att handla grejor för, det nödvändigaste. När jag var klar så tog jag en taxi över till IKEA, det var inte långt men det regnade. När jag kom fram så frågade jag direkt var jag kan köpa ett presentkort. Men då fick jag svaret att man inte kan handla ett presentkort i Adelaide och använda det i Melbourne. Så jag får försöka köpa det i Melbourne istället. Så vad gjorde jag då… gick upp i restaurangen och handlade frukost. Otroligt hur allt ser likadant ut, som Mcdonald’s. När jag var klar så promenerade jag i regnet tillbaka till flygplatsen. Då gick jag in i vänthallen och tittade efter kläder och annat att köpa. Jag hittade ett par mjukisbyxor, t-shirt, bikinibyxor, surftröja, väska, och toalettgrejor. De 100 dollarna jag fick räckte inte långt men jag en bit på väg var det allt. Sedan satte jag mig ner och väntade på flyget till Port Lincoln. Andrew hade gått in på Facebook och lämnat ett meddelande till mig att vi skulle ses snart och att hajarna väntade på mig. Det var rart gjort av honom. Sedan var det dags att flyga vidare till Port Lincoln.

 

Australia, Port Lincoln

På flyget var det en flicka som satt bakom mig, hon hade bajsat i byxan och mamman gjorde ingenting åt det. Det är ett mycket litet plan och det luktade fruktansvärt. Men jag landande hel och ren så jag överlevde även den resan. Men nu är jag äntligen framme och jag tog en taxi till båten. Jeremy, kocken var där och gav mig en kram. Andrew kom senare och det var jättekul att ses igen. På båten var även Bridget (divemaster), Zoe (volontär), Robbie (kapten), Andrew (deckman) och fransmännen. Yves och Patrice gav mig en stor kram och sa direkt att de hade sett massor med hajar på förra trippen. Jag fick börja med att handla en flezzejacka och en långarmad tröja, det är kallt i Port Lincoln. Jag vilade en stund sedan gick vi till The Marina och åt middag. Andrew åkte och hämtade Ngaire vid flygplatsen sedan kom de också till restaurangen. Vi satt där en stund innan vi åkte tillbaka till båten. Jag fick låna Zoe’s dator så jag kunde skicka ett meddelande via Facebook och Resedagboken hem till Sverige. De andra satte på en film men jag var så trött att jag gick och lade mig i kabin nr 5.

Av Louise - 1 juli 2009 01:51

Min väska är kvar i London. Jag har fått 100 dollar för att köpa det nödvändigaste. Så nu sitter jag på IKEA. Snyft

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards