Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2010

Av Louise - 16 november 2010 19:43

Nu skriver jag för två dagar eftersom jag inte skrev något igår. Men jag mådde inte så bra igår kväll, jag har fått magkatarr. Kunde knappt gå upprätt och mådde så illa. Jag hade ofta magkatarr när jag jobbade på ICA, en gång blödde jag i magen/tarmarna men lite medicin på det så gick det över. Men nu äter jag redan så många mediciner att jag får försöka lösa detta på naturlig väg. Så till middag i går blev det potatismos och kokt fläskkorv, det var ju min älsklingsrätt när jag var liten. Kan nog räkna in den till top 10 listan fortfarande.


Hade en jobbig kväll, kunde inte somna när jag låg i sängen så jag var tvungen att gå upp vid halv 12 och somna framför tv´n igen.


Idag vaknade jag trött som finkan, jädrar i min låda var trött jag var. Men jag åkte till jobbet och jag kom inte försent. Idag var en rätt jobbig dag, först allt jag håller på med mormors saker sedan var syster uppe i tingsrätten gällande vårdnaden om sin dotter. En mycket jobbig historia och vi har alla mått dåligt för detta. Det slutade väl inte som vi hoppades men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas allt löser sig. Jag fick lite massage på morgonen och jag kände att ryggen fick lite stryk. Jag har ju problem med min svank och Anna-Malin går rätt hårt åt min svank.


Efter jobbet åkte jag direkt hem och där låg ett brev i hallen. Det var från mormors bästa väninna som jag skrev till förra veckan. Jag visste att mormor skrev brev till sin väninna och att hon uppskattade dem mycket. Jag skrev till Anna-Stina och berättade att mormor dött och att jag ville informera henne om detta. Här är lite ur Anna-Stinas brev till mig:


Till Ruth´s barnbarn Lollo
Så sorgligt detta med er kära mormor, jag blir så ledsen. Det gör ont att tänka på att min vän sen många år inte finns längre. Ruth klagade aldrig, hon nämnde i sitt sista brev att hon hade besvär med ett öga. Snällt och omtänksamt av dig att meddela mig. Gammal som jag är (94 år) går många vänner bort och jag får inget veta. Är därför så tacksam för ditt brev Louise, som nog var speciell för mormor Ruth. Hon pratade ofta och var så glad och stolt över ”Lollo”.


Jag blev väldigt rörd av brevet, som hon beskriver att hon inte får veta när hennes vänner dör. Hon skickade med 100 kr i brevet som jag ska köpa rosor åt mormor för. Jag har inte så många minnen av denna kvinna när jag var liten men jag har sett henne på många bilder från förr.


Nu är klockan mycket och det är dags att natta datorn.

Av Louise - 14 november 2010 20:15

Så idag var det fars dag och det var dags för mig att ut och resa. Jag vaknade av en mardröm och den innehöll väl allt som hänt i veckan. Jag vaknade med huvudvärk och ont i magen, inte alls en trevlig dröm. En sådan här morgon önskade jag att jag inte kom ihåg mina drömmar. Vid 10 tiden startade jag min resa mot Oxelösund, den tog ca 1,5 timme. Vi fikade och jag hjälpte pappa med hans dator, den ända gången någon frågar mig om hjälp med en dator.


Vi åkte in till Nyköping och åt lite mat på Restaurang Forsen, det var kanongott och jag vart proppmätt. Men sedan började färden hem igen.


Nu har jag legat här i soffan och försökt lösa mitt Kamikaze Sudoku. De är svåra.

Av Louise - 13 november 2010 19:53

Hade otroligt svårt att somna igår, men som de sista nätterna nu så somnade jag i soffan. Jag vaknade vid 3 tiden och var totalt borta, jag kände mig totalt veck. Sov ända till klockan 8, syster ringde nästan direkt efter jag vaknat. Jag pratade med bästisen på Sandhamn men sedan var det dags att åka ut till landet.


Ringde Pia på vägen ut och hon var nog bara någon bil framför mig. Hon skulle ut till Sandhamn och ha myshelg, jag ska ut nästa helg. Syster och Rickard hade inte kommit så långt så jag körde ner till Vinterhamn och pratade med Pia och Daniel. Men sedan åkte jag till huset, började med att tömma brevlådan. Jag parkerade bilen och fick städa lite runt soptunnan, den hade ramlat ut och lite saker hade ramlat ur påsarna. Sedan gick jag ner till brevlådan igen och satte upp en lapp att vi inte vill ha någon reklam. Så nu blev det lite smygreklam också.


  


Vi kokade korv och ungarna (plus syster och Rickard) blev lite fundersamma att vattnet var brunt. Michelle tyckte det var läskigt och äckligt. Men när jag frågade om hon borstat tänderna när hon sov där med mormor så svarade hon ja. Då sa jag att vattnet var lika brunt. Hon blev lite sur på mig då. Vi åt korv i finsoffan och sedan åt vi cocosbollar till efterrätt. Jag och syster slängde en del saker i sopsäckar och fick ut dem på altan. Vi plockade ihop lite kläder till mormor och vi packade ner alla blommor. Men sedan var det dags att åka hem.


Sov en stund här på eftermiddagen, det var skönt.

Av Louise - 12 november 2010 21:07

När jag låg i soffan i går kväll så mådde jag väldigt illa och kräktes upp middagen. Förmodligen är magen rätt körd just nu, orolig och inte som den ska. Kunde inte somna igår heller som jag brukar utan det blev tv rätt sent och sedan sudoko i sängen.


Så var det fredag igen, skönt på många sätt. Jag hoppas att jag får sova i morgonbitti men det lär jag inte få göra. I morgon ska vi åka och hämta blommorna hos mormor, hämta kläder som mormor ska ha på begravningen och tömma frysen. Eftersom Patrik jobbar får barnen följa med, Rickard (min brorson) följer också med. Det kommer inte ta så lång tid utan vi snabbar oss på skulle jag tro.


Annars har dagen varit rätt bra, mådde lite illa efter lunchen men det försvann efter ett tag. Jag åt inte så mycket utan bara lite bukfyllnad. Vi fick problem med internet på jobbet så våra telefoner bara dog, det är svårt att jobba med support om det inte ringer in. Jag har varit telefonfri så jag ska väl inte säga något men mina kollegor fick inga samtal. Så vi slutade lite tidigare, inte mycket men en liten stund. Jag åkte hem och vilade lite, jag var lite trött. Fick massage av Anna-Malin och det var en lite annorlunda massage idag än den jag brukar få. Idag gjorde hon en omtänksam massage och fokuserade på ställen som får igång min kropp. Det var riktigt skönt och jag ser fram emot tisdag då jag ska få en omgång till.


Har pratat med syster om morgondagen och vi får se vad som händer.

Av Louise - 11 november 2010 20:22

Hade svårt att somna även igår kväll. Jag började läsa lite, blev lite trött och tänkte att nu är det lugnt. Men vid 23 tiden så orkade jag inte längre utan gick till vardagsrummet och hämtade mitt sudoko. Låg och löste det en stund innan jag tog upp boken igen. Jag märkte vid ett tillfälle att jag nästan somnat så då slängde jag iväg boken och släckte lampan och hoppades på att få somna. Det tog en stund men sedan sov jag.


Oj, första hela dagen på jobbet den här veckan. Det var ju inga problem, man har ju sina uppgifter att göra och då rullar dagen förbi. Efter jobbet skulle jag och Pia till Olle (vår frisör) men han hade en jobbig dag och vi bokade om tiden. Så jag åkte hem och tog det lugnt.


När klockan blev 18 så började jag må lite dåligt. Jag har pratat med mormor i nästan 3 år varje torsdag klockan 18, men inte idag. Jag fick då en tanke att jag måste ringa mamma. Oj, den var jag inte beredd på alls, det går ju inte alls. Men det är väl så här det kommer att vara en tid framöver.


Ett tack till mina vänner som muntrar upp mig.

Av Louise - 10 november 2010 19:26

Gick upp tidigt för idag var det dags för TENS behandling igen. Petra var lite sen men det gick bra ändå, men lite stressad blev jag. Skickade ett mess till syster med frågan var hon var och fick svar med en bild på Sköndalskylten. Jag bad henne gå till Arena Rehab där jag låg och jag fick sedan en bild utanför stället. Vi åkte till Fonus vid skogskyrkogården, vi hade tid kvart över 10. Men vi gick in lite innan, förklarade att vår morbror kommer bli lite sen. Han lovade att komma till 11 men när klockan var 11 sa de halv 12. Men då hade vi nästan gjort klart allt, han fick bara godkänna allt. Vi beställde blommor och text till banden när han kom.

Begravningen blir den 1 december och det känns hur skönt som helst.


Jag kan åka till Australien utan att behöva oroa mig för mormor längre. Det här kommer släppa många stressiga ögonblick. Nu känns det lite som ”vad ska jag göra i helgen?”. I nästan 3 år har jag tagit hand om mormor, och nu har jag inte henne längre att ta hand om.


Åkte till jobbet sedan, det var skönt att åka dit. Fick någon annat att tänka på. Dagtid är inga problem utan det är när jag ska sova som det jobbiga är. Men det går väl över, precis som det gjorde med mamma.

Av Louise - 9 november 2010 19:33

Jag kunde som sagt var inte sova, jag såg mormors kropp framför mig hela tiden. Såg hennes ansikte i fönstret när jag åker dit. Efter några timmar i sängen så gick jag upp och lade mig i soffan, löste lite korsord och tittade på tv men jag måste ha somnat sedan. Vaknade vid 6 tiden och gick bara till sängen och fortsatte sova. Gick upp sedan vid 8 tiden och ringde Telia direkt och sa upp mormors telefon. Syster kom förbi vid 10 och vi bokade ett möte hos fonus i morgon onsdag. Fick tag på morbror och han kommer också in för mötet.


Sedan åkte jag och syster ut till landet igen för att leta efter testamentet. Mormor måste ha originalet någonstans men vi letade som två inspektörer hos CSI. Det finns inget testamente där ute, vi har letat överallt. Jag ringde morbror och han sa att det kanske ligger i hans bankfack, så vi slutade leta. Så vi får väl åka dit i morgon och titta.


Men nu är jag helt slut, jag ska försöka sova i natt.

Av Louise - 8 november 2010 21:18

Mormor, vila i frid.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards