Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2010

Av Louise - 8 november 2010 21:00

Dagen började väl helt okej, jag gick upp tidigt och försökte få tag på Silvy i Australien. Men det var ingen som svarade på varken på företaget eller på mobilen. Då mailade jag henne och sa att hon får bestämma ett klockslag då jag kan ringa, detta på grund av tidsskillnaden.


Åkte till jobbet och tog en promenad och det var hur skönt som helst. Efter det så kollade jag mailen och där hade Silvy mailat mig att jag kunde ringa NU. Så jag ringde upp henne och lämnade de uppgifter hon önskade men sedan la vi på. Men det känns skönt nu när jag har betalat av alla kostnader för resan. Sedan såg jag Resh komma upp på facebook och då skrev jag att nu är det bara 46 dagar kvar osv. Hon svarade att hon bokat resan till Fraser Island, oj det ser jag verkligen fram emot.


Vid 10.30 ringde syster och berättade att hon försökt ringa mormor men att hon inte svarar. Vi kom överrens om att vänta en halvtimme, men hon hade inte svarat då heller. Så vid 11.30 kom vi fram till att åka ut till henne. Så jag åkte hem och hämtade hennes nycklar, till Ikea och hämta syster och sedan åkte vi ut till Stavsnäs. Under bilresan från jobbet till Ikea kunde jag inte hjälpa att tänka mig tillbaka nästan 3 år tillbaka då jag fick åka hem till mamma som inte åkt till jobbet. Då hittade vi henne död i badrummet. Syster och jag pratade inte så mycket om mormor utan pratade om mycket annat. Men när vi svängde av mot Stavsnäs så började vi båda skruva på oss och vi såg på varandra och båda suckade djupt. Jag sa att vi kan ju kolla om det kommer rök från skorstenen, om det gör det så eldar hon ju. Men när vi svängde in på hennes väg såg vi att det inte var någon rök. När vi parkerat så gick vi ur och gick mot dörren, vi såg att det var uppdraget i köket och vi tittade in men såg inget.

Jag öppnade dörren och syster gick in först, när hon tittade till vänster in i köket sa hon att hon såg mormor ligga på golvet i sovrummet. Vi sprang in och där låg mormor på golvet, död.


Syster ringde direkt 112 och hon skulle känna efter puls osv men hon sa att mormor är väldigt död. När hon lagt på gick vi ut i köket och kramade om varandra, vi grät och sa ”inte igen”. Sedan öppnade jag dörren från sovrummet till altan, det luktade väldigt mycket. Vi gick ut i vardagsrummet och då ringde 112 tillbaks och sa att läkaren inte kunde komma förrän om 2,5 timme. Vi kände att här kan vi inte sitta utan vi tog bilen och åkte till Djurö Pizzeria och där drack vi lite kaffe och så väntade vi. När vi väntat ett tag så åkte vi tillbaka till mormor, vi tog en liten promenad sedan gick vi in. Vi tänkte att vi kan inte låta läkaren och de andra komma in till mormor när det såg ut så där. Så vi tog några soppåsar och började röja vid mormor, vilken konstig känsla det var. Där låg hon och vi gick runt henne och tog upp alla hennes kläder och annat som låg där.


Sedan kom läkaren och hon var där i ca 30 minuter, hon var väldigt trevlig och omtänksam. Hon ringde och bokade transporten, det skulle dröja 2 timmar till. Då började syster tända ljus i vardagsrummet, det var så kallt i huset. Vi tände alla ljus, även de ljus mormor har sagt att vi inte får tända. Sedan började vi leta efter smycken och andra saker som vi inte kan lämna i huset. Men vi hittade ingenting. Sedan så kom killarna som skulle hämta mormor, och de var också mycket trevliga. Vilken skillnad det var den här gången om man jämför mot när mamma dog. Då vart vi väldigt dåligt bemötta.


När de åkt så packade jag och syster ihop allt och stängde av alla elementen. Vi stängde och låste alla dörrar i hela huset, vi tyckte det var mycket jobbigt. Ingen av oss kommer vara i det huset själva på mycket länge, det lovar jag er. Åkte hem med syster och sedan åkte jag själv hem och åt middag. Vi kom på att ingen av oss hade ätit någonting på hela dagen.


Hur ska jag kunna sova inatt? Jag kommer ihåg när mamma dog, då sov jag inte mycket den natten, och då såg jag inte mamma.

Av Louise - 7 november 2010 19:12

Idag har jag slappat ordentligt, jag har haft tvättstugan och jag har städat lite. Packat undan sommarkläderna som jag inte ska packa med mig till Australien. Sedan har jag tittat på inspelade program från i veckan. Jag började titta på ”så mycket bättre” och hur bra var det? Jag tycker verkligen den här serien är kanon. Deras tolkning av Petters musik var så bra.


Sedan kollade jag på lite blandat och när allt klart så fortsatte jag lösa mina sudoku. Jag älskar mina mastodont sudoku

Av Louise - 6 november 2010 21:16

Nu har jag kommit hem efter varit på systers 30 års kalas. Jag åkte förbi mammas grav på vägen ut till syster, det var fullt med folk på Tyresö Kyrkogård men inte mer än Skogskyrkogården. Där är det alltid kaos, förstår inte att folk kan planera bättre. Det fixades och trixades innan gästerna kom vid 17 tiden. Allt var fixat i det minsta detalj, mycket god mat hade dukats fram. Det börjades med en välkomst drink och när alla hade kommit så tog jag fram presenten och förklarade att den var från oss alla. Hon blev så glad för växthuset, nu var det bara ett presentkort men nu vet hon att hon får ett växthus. Hon blev väldigt glad och det märktes att hon blev överraskad. Kul att kunna överraska henne ibland, både jag och Patrik är nöjda.


Nu är jag hemma och det är dags att titta på tv och ta det lilla lugna.

Av Louise - 6 november 2010 12:59

Somnade framför tv´n igår, ibland tycker jag att det är det skönaste sättet att somna på. Vaknade mitt i natten och gick in i sängen.


När jag vaknade så hade jag glasögonen på mig, och jag hade sovit ända till klockan 9. Det var bara att gå upp och försöka äta frukost. Jag tittade igenom veckans Oprah avsnitt sedan Kommissarie Lynley. Då ringde mobilen, det var en man som frågade efter Lotta. Han var en glad prick, han rabblade upp mitt nummer och han berättade att det var 9 år sedan han ringde det numret. Han började berätta att hans son hade messat honom på morgonen att Gävle ville ha tag på honom. Han gjorde tydligen lumpen i Gävle samt spelade med i Brynäs så han blev nervös över att Gävle ville ha tag på honom. Han messade tillbaka till sonen ”varför”. Han fick då till svar att de ville ha en bock som inte ingen tände på.


Och så garvade han och bad om ursäkt för att han ringt fel.


Vilken rolig prick.

Av Louise - 5 november 2010 22:00

Grattis lillasyster på 30 årsdagen.
Jag jobbade på min distanskurs idag, fick ett mail från läraren och hon berömde mig. Hon tyckte jag jobbade på bra och att hemsidan börjar ta form. Jag och en arbetskamrat åkte och handlade thai till lunch och idag kostade det bara 59 kr. Men när jag åkte hem vid 12 (vi slutar tidigare dag före helgdagen) så jag reklam att det kostar 59 kr hela november.


Jag åkte hem till syster direkt efter jobbet, Lukas låg och sov, Liam hade en kompis hemma och Michelle var på sitt rum. Vi satte oss och syster tog fram fika, bullarna hade ungarna ätit upp redan. Jag gav min present till syster med en förklaring att jag inte har så mycket pengar nu. Hon förstod och sa att det var lugnt. Hon öppnade och skrattade, hon fick en flaska toarengöring och 2 marschaller. Jag sa att hon får sin present i morgon (lördag). En liten luring var det.


När vi fikat en stund så vaknade Lukas och han började busa med moster direkt. När vi fikat en stund så var det dags för mig att åka hem. Då sa Lukas att han vill följa med, han ville sova hos moster. Men vi försökte prata förbi det och jag klädde på mig jacka och skor. Då började han också klä på sig… så han fick följa med moster hem. Men bara på ett litet kort besök, pappa får komma och hämta honom efter jobbet.


Så vi åkte hem till mig och vi gick till lekparken och lekte. Han sprang runt där och han gungade, och åkte ruschkana och lekte med allt annat. Sedan gick vi hem och han åkte hiss (ungarna åker inte hiss så ofta), han fick trycka på alla knappar. Han fick en liten present från mig, ett polisset. En pistol, handklovar, visselpipa och polisbricka. Han satt och sköt pistolen mot min ytterdörr. Han sa att det var vargar där ute, han är besatt av vargar. Vi spelade spel, ritade av varandras händer och så fick han lite mat. Men sedan kom pappa och hämtade min lilla vän. Han är så härlig.


När han kom hem så sa han att han varit hos mormor…

Av Louise - 4 november 2010 21:21

En helt vanlig torsdag – men så fel jag hade.

Jag vaknar till en nyhet att ett Quantas plan har nödlandat i Singapore. Ena motorn hade exploderat och det lossnade delar från planet. Jag blev så nervös att jag var tvungen att kontakta Kilroy resebyrå för att höra att jag kommer iväg på julafton. Det var ju nämligen mitt plan som gick sönder och de tar ur alla Airbus 380 ur trafik. Men jag fick ett glädjande besked på eftermiddagen att jag inte drabbas.


Under förmiddagen fick vi reda på att det var ett bombhot i vårt område i Länna. Lite längre ner på vägen så stängde polisen av vägen och utrymde lokaler. Någon hade hittat vad de trodde var en bomb, vi vet inte om det var det eller inte. Men det stod i tidningen att bombtekniker var på väg. Spännande va?


Lagade lite god middag och matlådor till helgen. I morgon blir det nog thai, om det fungerar att åka ifrån jobbet och handla. Efter jobbet åker jag till syster och firar hennes 30 års dag.

Av Louise - 3 november 2010 20:20

Idag har det hänt mycket. Dagen började med att jag vaknade av att larmet ringde på mobilen. Jag hade ställt den på väckning klockan 06.30 och blev lite förvånad att klockan var 05.45 när jag kollade mailen på telefonen. Då har ju jag ett problem med min telefon nu efter vintertidsomställningen. Den ändrar klockslag hela tiden, lägger på allt från 1 timme till 3 timmar. Så när den väckte mig i morse så var den en timme plus. Men det gick bra ändå.


Jag åkte och fick min TENS behandling hos Petra på morgonen. Fast det inte är en skön smärtbehandling så är den rätt skön ändå. Jag passar på att ligga där och andas i 30 minuter, för det är så länge jag får behandlingen. Sedan var det bara att åka iväg till jobbet.


På jobbet var det bara att hoppa in i mötet som vi hade idag. Vi hade vårt tredje besök av Lena, hon är en jobbcoach. Hon hjälper företag med olika saker, oss hjälper hon med att vi ska få en bättre stämning/sammarbete i gruppen. Det var ett givande möte och jag var nöjd när det var klart.


Sedan pluggade jag vidare på min ”hemsida” som jag jobbar på i kursen. Det är lite roligt men samtidigt väldigt svårt. Jag hoppas att jag kan lära mig något så jag kan jobba på vår egna hemsida.


Efter jobbet åkte jag ner till Willys för att handla lite mat, har inte så mycket pengar kvar efter Andrew drog 13 000 kr på mitt konto idag. Nu har de fått alla 19 500kr som det kostar att bada med vithajar, men det är värt varenda krona. Men, jag får snåla lite inför resan nu och det är självförvållat och inga problem. Efter jag handlat åkte jag och hämtade ut mer medicin, det är heller inte gratis. Förstår inte att medicin inte kan vara gratis, man äter inte medicin för att det är gott.


Jag såg ett program på SVT i går kväll som heter The Cove. Det handlar om en by i Japan där de dödar delfiner för att sälja till mat. De fångar 100-tals delfiner in i en vik, dagen efter kommer det delfintränare för att välja ut de bästa delfinerna. De delfiner som inte säljs dras några meter runt hörnet till en annan vik och slaktas. De sticker ner vassa stavar och dödar dessa delfiner, när de är klara är vattnet i viken alldeles rött. Så hemskt, men väldigt intressant. Det går att se på SVT Play fram till den 9:e november.




Av Louise - 2 november 2010 21:04

Var tidigt på jobbet för att avsluta installationen av mitt nya skrivbord. Det var lite kvar, det som jag inte orkade igår. Känner inte lika mycket som jag gjorde igår men det ska bli skönt med massage.


Eftersom säljarna var hos oss i dag så passade vår grupp på att ha attitydsmöte. Det gick väl sådär, jag blev lite ledsen. Men det tar vi en annan dag. Efter lunch åkte jag och fick vinterdäck på bilen, så nu kör jag traktor igen. Längtar redan till våren då jag får ta av dem igen.


Efter jobbet så bastade några av tjejerna, jag tycker inte om att basta. Men jag passade på att läsa på min distanskurs. Hade ingen mat hemma så det fick bli smörgåsar.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards