Louise Dagbok

Alla inlägg under juli 2009

Av Louise - 15 juli 2009 02:16

Nu sitter jag på bussen till Melbourne. Vi har stannat för morgonkaffe, presenterat oss för varandra och jag kan vara mamma till alla. Snart ska vi ut på första stoppet. Kram

Av Louise - 14 juli 2009 21:00

Sov riktigt bra i natt, men tjejen som sover i andra våningssängen hon lät konstigt. Jag vågade inte titta men det lät som hon hade besök om jag säger så. Men jag tittade inte och somnade om direkt. När jag vaknat låg jag kvar en stund för det regnar ute. Det regnade och åskade under natten och har tydligen inte slutat. Men när klockan var 9 så gick jag upp och duschade. Det blev en ordentlig skrubbning, få bort havet och tonfiskoljan från kroppen.

Sedan gick jag till ett kafe jag varit på tidigare, Funk Coffee & Food. Det blev bacon&egg med grillad tomat. Till det serverades ett glas juice och en kaffe late. Sedan gick jag mot Adelaide Zoo, det spöregnade men det bryr jag mig inte om. Jag har ju inget att göra idag så Zoo passar bra.

Det kostade 17 dollar (105skr) för att komma in och få en karta över området. Det var lite avstängt här och där för de ska få pandor inom kort och håller därför på att bygga ett stort panda hus. Men det var kanske ingen bra idé att gå på zoo när det regnar, alla djuren gömde sig. Och det var så mycket vatten på marken att efter en timme så var jag blöt upp till knäna. Både skor och strumpor var totalt genomsura. Så jag gick därifrån efter ett tag, mot city igen. Stannade på ett kafe och köpte en late igen, dags att torka upp lite. Men sedan gjorde jag det jag skulle undvika. Jag gick mot affärerna. Jodå, det blev en liten bebis sak till Mads och kläder till mig. VARFÖR kläder till mig? Först så har jag nu fått reda på planerna i Melbourne och vi ska gå ut och äta både fredag och lördag kväll och på lördagen ska vi ut med några vänner till Resh. Då vill jag ju vara fin, inte kanske ha Rodney Fox tröjan jag haft på mig nu i 2 veckor. Jag hade sett en snygg sak i en affär men den kostade 120 dollar och jag har bara gått förbi, jag gick förbi i dag också två gånger men 10 minuter senare så står jag där i provhytten med den på mig. Och den passade mig rätt bra, expediten frågade om det gick bra. För bra svarade jag och köpte den. Men det gör inget, jag hoppar över middagen i kväll.

 

Gick tillbaka till YHA och började kolla i väskan om jag får plats med allt. Jag slängde ut lite jag inte behöver mer och packade om rätt ordentligt så nu får allt plats och jag har organiserat om i den så jag har lätt att ta fram nya kläder. Jag har fått två nya rumskompisar, två japanskor. De ber om ursäkt hela tiden, den sjuka vet jag inte var hon är. Nu är det dags att ladda batteriet till datorn, tjena på en stund.

Nu är batterierna uppladdade och jag sitter i allrummet och skriver. Den sjuka har flyttat ut från rummet, hon bara försvann mellan 16 och 17 när jag var ute och åt middag. Passade på att ringa familjen och höra att allt var bra och det var det. Kunde höra Lukas i bakgrunden när han busade med pappa. I kväll blir det också en tidig kväll med tanke på att jag ska upp 05.30 i morgonbitti. Bussen avgår 06.30 från Adelaide, mötesplatsen är i och för sig bara 30 meter till höger från YHA. Det var ju kanon, slipper jag dra väskan så långt. Det kan ju regna även i morgon som det har gjort idag. Det har verkligen öst ner idag, men när jag kom tillbaka till YHA så slutade det regna och solen kom fram. Men när jag gick ut igen för att äta middag så började det regna igen, så typiskt för mig. Nä, nu slutar jag skriva för idag. Jag vet ju inte när jag kommer kunna uppdatera sidan igen. Förhoppningsvis så kan jag göra det utmed vägen till Melbourne annars blir det i Melbourne. Slut för idag tack för idag.

Av Louise - 14 juli 2009 04:29

Min middag igår. Nu sitter jag på Hudson's Coffee och torkar upp. Det spöregnar ute, ingen bra dag att gå på Zoo. Alla djur gömde sig, vilka rackare. Nu ska jag shoppa lite. Hej då kompisar.

Av Louise - 13 juli 2009 12:00

Jag gick ju och lade mig vid 1 tiden i går natt och hoppades få sova till 8. Men Andrew kom och väckte Bridgid klockan 05.15, hon hade kanske sovit i 1 timme. Hon och Andrew satt uppe och drack till 03.00 minst. Så här kommer alltså Andrew in i hytten och försöker väcka Bree, men hon börjar skrika och sparka honom som besatt. Hon var så packad, som illern Göran. Hon lät som honom till och med. Andrew försökte prata med henne och säga att de hade bråttom och att hon inte kunde stanna ombord på båten för han åker till Adelaide i 4 dagar. Men hon bara vägra gå upp, han slet då ner henne från överslafen och de ramlade omkull på golvet i hytten. Hytten är inte speciellt stor men det är Andrew, de låg där huller om buller och då blev jag lite lack. Jag ställde mig upp och försökte få kontakt med Bree. Men då snodde hon min säng, hon la sig under täcket och gosade in sig där och sa att hon ville sova. Då frågade Andrew mig om det var hennes väskor som stod packade på golvet. Nix, de är mina, hennes kläder ligger överallt i hytten. Så jag och Andrew började packa ner alla hennes grejor, tog upp dem i kabyssen och jag började leta efter hennes gympadojor. Sedan gick han ner och slet henne ur sängen och hytten, upp för trappan. Under hela tiden skrek hon som besatt. Stackars andra passagerare säger jag bara. Tur att jag kan förklara för dem vad det var som hände där på morgonen. De kan ju ha trott att någon mördat någon.

Men nu var hon alltså uppe, men jag fick sätta mig på vakt vid trappan ner för hon skulle bara gå och lägga sig. Men till slut fick Andrew i henne lite juice och kaffe, hennes gympadojor hittade vi i tvättmaskinen helt dyngsura. Men Andrew sa till henne att hon får skärpa till sig, hon skämmer ju ut honom på flyget annars. Sedan åkte han i väg med henne till flygplatsen.

 

Det var liksom ingen idé att gå och lägga sig så jag dukade fram frukost, satte på kaffe till övriga gäster. Jag städade undan lite och tog bort tomma vinflaskor, det ser ju lite bättre ut.

Några gäster började komma upp och de undrade vad som hänt där på morgonen. Jag fick dra samma historia några gånger. Jag och Young Andrew stod och pratade om nattens händelser och han var så trött på Bree. Hon är ju bara 20 år men är man Divemaster får man för helskotta tänka sig för gällande spriten och dykning.

Men Andrew kom tillbaka och han tackade mig så mycket för hjälpen i morse. Vi kollade på Facebook vad han lagt in och där var en bild på mig när jag kommit upp ur vattnet efter ha sett vithajar för första gången på nära håll. Jag ser helt glaen ut. Men jag hade inte fått de korten så han laddade över fler bilder till mitt usb minne. Klockan 9 kom taxin som skulle ta mig till flygplatsen. Jag började larva mig med Andrew och låta som en 5 åring och säga att jag inte vill åka. Då skrattade vi och han började dra in mig i taxin med våld. Men vi kramades och han ska höra av sig till mig angående volontär jobbet i vinter. Han måste först låta studenter som studerar till Marinbiologer få platserna, det förstår jag absolut. Men vi får se vad som kommer upp. Han säger att om jag kommer ombord så kommer det bli ordning och reda. Han frågade mig nästan varje dag om det gjorde ont i mig när han hade oordning på sitt bord. Han till och med frågade mig och han glömt något när han hade informationsmötet för nya gäster, då förstår ni hur jag är.

Det var inte bara jag som skulle flyga ut 10.10, det var även Meaghan, Belinda, Jackson och Joey som var med. Joey är bara 12 år han var hur söt som helst. Flyget till Adelaide tog bara 30 minuter, sedan var det buss till YHA. Jag fick inte min säng förrän efter 13 så jag satte mig och uppdaterade mina sidor på internet. Det tog nästan 1.5 tim att göra det.

Men sedan fick jag rum 102, det bor tydligen bara en tjej där än så länge. Det är skönt, rummet har 4 bäddar men det kan ju komma fler i morgon. Jag tog nederslafen, det är lättast och skönast att sova där. Här finns det inga kackerlackor så jag behöver inte tänka på det. Det här är ett av de renaste vandrarhemmen jag varit på, många äldre bor på YHA. Var lite hungrig så jag tog en tur på stan, ville inte springa i affärer (inte göra av med pengar) så jag käkade bara sedan satte jag mig på en parkbänk. Det gungar lite så jag behövde sätta mig ner och stabilisera mig lite. Låg och vilade lite i sängen och när klockan var 17 gick jag till Nando´s för att äta middag. Jag beställde kycklingssallad med feta med en Cola. Det är alltid lika gott på Nando´s. Sedan gick jag tillbaka till YHA, fixade lite kläder till i morgon och sedan gick jag till dagrummet. Så här sitter jag nu och skriver på datorn medans andra personer äter, slöar i soffor, spelar bordtennis, spelar dataspel, sitter vid sina datorer och bara snackar. Det är mycket folk här, men jag ska som sagt var lägga mig tidigt i kväll så jag blir inte långvarig här. Skickade ett meddelande till syster och Michelle. Saknar dem mycket.

Av Louise - 12 juli 2009 04:54

Vaknade vid 8 tiden med ont i öronen, det blir inget dyk idag. Vädret var riktigt dåligt, blåser små djävlar men solen skiner. Young Andrew fick inte ner buren förrän vid 10 tiden och straxt innan lunch så gick några ner i yt buren. Efter lunchen så gick Andrew ner med 3 personer till botten, när de var på 5 m så hoppade jag och Travis ner i yt buren. Och jag filmade hela tiden, hoppades att hajen skulle dyka upp innan jag var tvungen att gå upp. Så plötsligt så kom två stycken och bråkade om betet, både jag och Travis var helt uppspelta. Vi hoppade och slog i buren för att locka till oss hajarna, vi lyckades verkligen. Men sedan hörde vi att Young Andrew vill ha upp oss, det var dag att åka hem.

 

Vägen hem var verkligen ingen lek. Det var så guppigt, det rullade på bra. Allt flög omkring oss och jag kände mig lite dålig. Men när vi kom in i lugnare vatten så lugnade magen ner sig. När vi kom närmare hamn så skickade jag lite meddelanden till Sverige.

 

Jag snackade med Andrew idag om att komma tillbaka i Januari – Februari och jobba som volontär på båten. Det var inga problem alls, jag ser verkligen fram emot det. Hoppas bara han inte glömmer det. Jag betalade min räkning för den här trippen, den slutade på 400 dollar (2480:-) Det blev lite mer kläder, hyra för utrusning, bilder, film och 1 öl. Japp, jag firade med en öl för att jag sett hajar.

 Pratade med syster, alltid lika roligt och härligt. Vi satt uppe rätt sent och jag gick inte och lade mig förrän vid 1

på natten. Bridget och Andrew var då fortfarande kvar upp, snälla ingen sång i natt tack.

Av Louise - 11 juli 2009 04:49

Gick upp kvart i 7 och åt lite frukost, det blev chokopops med mjölk idag också. Ingen ägg och bacon alltså, men jag känner att det inte är riktigt okej nu med det. Magen är okej men lukten är inte okej än.  Vädret var rätt okej, det var lite sol, lite regn och mycket blåst. Men det var härligt när solen kom fram. Idag började vi med ett bottom dive vid 12.30, det var med Andrew, Bridget och Shauna. Det var en härlig tur men vi svingades fram och tillbaka. Men det gick bra och vi såg hajar. Vi väntade några timmar sedan gick jag, Andrew och Bridget ner igen. Det här var det bästa dyket jag gjort hittills. Det var två hajar som cirkulerade oss hela tiden och de kom rätt nära. Andrew och Bridget ställde sig på taket på buren och tog bilder. Andrew lät mig få hans hål i buren, det är ett jätte stort hål. Jag hängde utanför buren och sträckte mig fram för att få bra bilder på hajen som kom i mot mig, tänkte inte riktigt på den andra hajen som kanske kom bakom mig. Men det var en otrolig känsla, jag kommer nog aldrig att uppleva detta igen.

 

Det var riktigt kallt när vi kom upp igen men jag kände inte efter för jag hade en sådan härlig känsla. Jag hade problem med öronen på första dyket men Andrew tog det lugnt och stannade buren en gång så jag kom ner ordentligt. Andra dyket var värre, det gjorde fruktansvärt ont och Bridget stannade buren och vi fick gå upp lite. Det släppte lite men sedan fick jag problem igen men det var bara att ta det lugnt. Efter middagen hade jag väldigt ont i öronen så jag tog ett piller. Jag var riktigt trött så jag somnade nästan när Andrew gick igenom lite info om vithajar. Jag gick och lade mig straxt efter 21.

Av Louise - 10 juli 2009 04:48

Jag gick upp tidigt och åt frukost innan vi åker vidare. Vi startade vid 8 tiden och var framme till 9.30, det var inte allt för hård sjö. Låg kvar i sängen och det var skönt, fick en hårtork i huvudet men det får man räkna med.  Väl framme vid Neptune så slängde Young Andrew ner buren och jag var redo att hoppa in, Andrew ville att jag skulle visa alla andra hur det går till. Det är nämligen bara 3 dykare med på denna resa, 8 stycken som ska vara i yt buren alltså. Så jag hoppade ner och fick se två attacker. Och jag fick dem på bild också, så det så.

 

Vädret var helt otroligt dåligt, det blåste hårt och det regnade småjävlar hela dagen. Jag ville inte lämna buren, men det blev lite kallt efter några timmar. Jag var helt tokig när jag kom upp, Andrew filmade allt sammans. Vi får väl se om jag fastnar på bild. Sedan gick vi ner i botten buren också, och där var det lite liv också. Vi såg en haj som simmade runt oss, fick bilder på det också.

 

På kvällen spelade vi Texas Hold’em Poker och det var skitroligt. Gick och lade mig vid 23 tiden. Oj, vad sent det blev den här kvällen då.

Av Louise - 9 juli 2009 04:45

Bridget sov i min hytt för det är en passagerare för lite, skönt att veta vem man delar hytt med.

Gick upp tidigt och åt frukost, för idag kommer det ju nya gäster. De första började komma redan 8.30, jag försökte hinna tvätta innan vi lämnar hamnen.

 

Det kom på två från Canada, en mor och dotter. Dottern är en bortskämd snorunge, pratar som om hon vore 5 år. Mamman springer efter henne och servar henne hela tiden, jag blir lite lätt irriterad bara. Men när alla var ombord så startade vi, det blev rätt tidigt runt 9.45 Skönt att starta tidigt. Men vi åkte inte till Neptune Island utan vi åkte till Hopkins Island för att snorkla med sälarna. Jag blev inte sjösjuk så jag var redo att hoppa i när vi väl var framme. Det var skitroligt att snorkla med sälarna, de är hur underbara som helst. Det var väldigt dålig sikt men de var ändå nyfikna och skrämde skiten ur mig. Det var en stor säl som simmade väldigt nära mig, trodde han skulle bita mig i röven.

 

Sedan var det dags att flytta på oss för natten, det blåser rätt hårt där ute. Vi åkte bara en bit sedan ankrade vi. På kvällen spelade vi Scrabble och jag satt bredvid och försökte hitta ord på engelska, men det var inte lätt. Jag gick och lade mig tidigt för jag var lite trött.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards