Louise Dagbok

Alla inlägg under februari 2011

Av Louise - 13 februari 2011 19:27

Vaknade tidigt i morse och kände att jag inte sovit bra under hela natten. Jag hade fruktansvärt ont i ryggen och kunde inte ligga på rygg alls. Drömde att jag vann pengar hela tiden och jag gav bort alla pengar till människor jag inte kände. Kanske var därför jag mådde dåligt när jag vaknade. Kom på samtidigt att jag inte rättat min lottorad från i går och blev direkt lite nervös. Jag har ju faktiskt drömt att jag vann pengar för många år sedan och drömmen slog in (om mamma hade lämnat in kupongen).


Annars har jag kämpat med mitt badrum idag, det går inte så bra. Upptäckte att vattenslangen inte passar i den kran som är installerad, det får bli ett besök till Bauhaus i morgon. Sedan orkar jag inte lyfta upp tvättmaskinen på ställningen hur mycket jag än stånkar och tar i. Jag måste be någon om hjälp… HJÄLP!


Gick ut till bilen och slängde tomkartonger och tänkte flytta bilen men lät bli. Det står bra där, får jag böter så får jag det, det finns inga parkeringsplatser i hela Årsta. Annars har väl dagen varit lite ledsam, jag har saknat min Australienska familj något otroligt. Jag kände mig aldrig ensam när jag var där nere fast de var på jobbet och var borta hela dagarna. Här känner jag mig ensam rätt ofta. Inte så att jag nu vill att mina vänner och familj ska känna att de måste höra av sig till mig oftare, absolut inte. Det är inte fråga om det, förmodligen träffas vi precis lagom. Men det är den inre känslan jag har som är jobbig. Det är rätt konstigt att jag kan resa till andra sidan av jorden och bo på vandrarhem och vara själv och inte känna mig ensam. Det kanske är dags att börja planera nästa resa, det mår jag ju bra av.


Jag har i helgen sett två program som berörde mig mycket. Första programmet var Dox: Dear Zackary som är en dokumentär som handlar om en kille som blir mördad. Han blir mördad och en av hans vänner ska göra en film om honom till hans ofödde son. Hans föräldrar måste ha en relation till barnets mor som även är deras son mördare. Det är en fruktansvärd film för i slutet så tar mamma livet av sig och hon tar även livet av Zackary. Hon binder fast Zackary runt midjan och hoppar från en klippa ner i havet. Den var så hemsk, jag fattade ingenting när det hände i dokumentären, jag satt och gapade.


Det andra programmet var Oprah (överraskade?), där var det en mamma som stod i en bilkö och blev påkörd av en långtradare i 90 km/timmen. I baksätet hade hon sina tre barn, alla under 6 år och alla dog. Det var 2 flickor och en pojke, de såg ut som änglar allihopa. Hon och hennes man bestämde sig efter några månader att de inte ville ha det så här resten av deras liv utan de ville fylla huset med barn igen. De kunde inte få barn utan fick göra provrörsbefruktning, de fick trillingar, två flickor och en pojke. Oprah lyckas väldigt ofta med att få hela sin publik att gråta, även mig. Jag bölade andra gången för dagen, jag måste se lite sport snart så jag slutar böla. Barn inte Anja vinner för då bölar jag igen, men det var ju ingen chans så jag slutade gråta för dagen.  Men, om ni får chansen att se Dox: Dear Zackary så gör det.  


Av Louise - 12 februari 2011 10:13


Den här reklam filmen är så jädrans bra att jag måste visa den här också. Ungen är så söt och han blir väldigt förvånad över sina krafter.


Sitter och tittar på Tv4 morgontv och äter frukost, solen skiner utanför och jag känner en lust att ta en promenad. Jag kan ta promenader själv, jag tar min Ipod och så lyssnar jag på en bra bok men det är ju trevligare att promenera med någon annan. Men så blir det sällan.


Jag ska testa Mp3án jag köpte till Liam igår, den glappade i hörlurarna så det kan bli att jag behöver åka och byta den. Han vill ju lyssna på Michael Jackson i sitt rum, så då fixar moster det.


Snart ska jag göra i ordning mig för en tur ut till Tyresö för att hämta syster. Sedan åker vi vidare till Stavsnäs där vi ska kolla till landet och tömma brevlådan. Hoppas det inte snöat in, jobbigt att behöva åka ut och skotta taket en gång till. Inte för jag gjorde annat än att hålla Patrik sällskap när han skottade. Vi får väl se ur det är när vi kommer ut.

Av Louise - 11 februari 2011 19:24

Jag tänkte när jag vaknade att jag skulle gå ut tidigt till bilen för det är nog mycket snö. Jo hejsan va snö det var. De hade plogat in min bil plus att det hade blåst upp en hel driva på båda sidorna av bilen. Jag tog en bild och sedan skickade jag den till Pia med texten att jag kommer nog bli sen.


Jag började skotta och tänkte samtidigt att det här aldrig skulle hända i Sydney. Det är ju totalt omöjligt men det kändes bra att tänka så. När jag skottat fram en bit av bilen försökte jag köra fram den lite men bilen bara gled tillbaka. Jag skickade ett nytt meddelande till Pia att jag behöver hjälp, hon svarade att hon skulle komma. Men när jag satt där så kände jag att jag inte får ge upp. Jag körde fram och sedan tillbaka och tillslut så kom jag loss.


Var 20 minuter försenad till jobbet men jag var inte den ända, vi var några stycken som kom sent. Isa höll på och ploga vår parkering när jag kom så jag fick ställa mig lite på tvären. Eftersom jag skottat fram bilen så hade jag blivit väldigt blöt om byxorna så jag hade lagt in dem i bastun och själv gick jag runt med en handduk runt benen. Många tyckte det såg lite lustigt ut men jag sa bara att jag saknade Australien så mycket.


Fick sedan lite massage och jag kan säga att efter det så fick jag ondare i ryggen. Det känns lika illa nu måste jag säga. Efter jobbet åkte jag och köpte en ställning för min nya tvättmaskin, den kan inte stå direkt på golvet nämligen. Hemresan var annars ett äventyr, det var några stycken som slirade glatt på vägarna. Men när jag kom hem till min gata så var det ett helvete, Det fanns inga parkeringar för de hade inte tagit bort snön alls. Till slut blev jag irriterad och ställde mig på en abonnerad parkeringsplats. Jag orkar inte med denna jakt efter en parkeringsplats där de inte plogar in mig.


Men, nu sitter jag i soffan och njuter av fredagen. Veckan har i princip bara switchat fram.

Av Louise - 10 februari 2011 21:07

När klockan var 15 började det snöa utanför och det snöade väldigt mycket. Jag kunde inte begära att Patrik skulle köra till Nacka Forum med ungarna för att köra hem min tvättmaskin. Då kom jag på att den inte har något emballage utan den är bara inplastad. Då bör jag ju få in den i baksätet på bilen. Med Tomas hjälp så hittade vi en stol som hade nästan samma mått som tvättmaskinen. Så jag gick ut i snöstormen och provade om jag fick in den i baksätet. Och det visade sig att det var inga problem om man tar i lite, det såg nog lite skumt ut men sån är jag. En riktig skummis.


Så jag meddelade Patrik att han kunde åka hem efter jobbet och ta det lugnt. Hur man nu kan ta det lugnt med de ungarna… nä de är mosters änglar (med vapen). Jag åkte till Nacka Forum efter jobbet och in på MediaMarkt varuutlämning. Jag frågade killarna där om de trodde tvättmaskinen går in i mitt baksäte, inga problem sa de. Jag frågade snällt om de hjälper mig in med den i bilen, inga problem sa de. Den unga killen tog upp tvättmaskinen på en pirra och körde ut på hissen, men den var trasig och de beslutade sig för att lyfta ner den. När jag körde fram bilen sa de båda, nej den går inte in. En av killarna drog och kommer inte tillbaka. Den yngre sa att den inte kommer att gå in i bilen, jag svarade att kommer att göra det. Jag tog fram en bräda jag hade i bakluckan och mätte med den på tvättmaskinen och sedan i dörrhålet att den kommer gå in hur lätt som helst (jag ljög lite där). Men han sa att den inte kommer att få plats där inne, då blev jag lite irriterad och sa att den absolut kommer att få plats där. Okej sa han, vi provar. Och med lite våld så gjorde den det. Han tittade på mig och sa, den fick plats. Jag tackade för mig och åkte hem i snöstormen.


  


När jag sedan kom hem började jobbet med att få ut tvättmaskinen från bilen. Det var lite kämpigare med tanke på att jag var själv. Hade en granne gått förbi hade jag frågat om hjälp men nu behövde det bara lite våld så gick det bra. Fick tillslut in den i badrummet och nu står den där klar för installation. Ska bara köpa en sådan där ställning som den får stå på, annars kommer den slå mot badkaret varje gång den centrifugerar. Jag tänker på mina grannar, de tänker inte på mig kan jag lova.

Av Louise - 9 februari 2011 20:51

Tänder ett ljus för min mamma idag, hon skulle fyllt 65 år idag om hon fanns här hos oss. Det luktade jordgubbsrabarber i hela vår korridor idag, endast för dig mamma.


Efter jobbet åkte jag till graven och tände ett ljus, syster hade varit där lite tidigare med barnen. Så nu är det ljust och fint hos henne. Jag hämtade Michelle och körde henne till handbollen, hon berättade i bilen att en av katterna hade bitit av hörlurarkabeln på den nya mp3 spelaren jag gav henne i helgen. Men det är ju bara lurar, det finns fler där hemma.


När jag kom hem till familjen så stod de och lagade mat. Liam och Lukas rullade boll på golvet och var koncentrerade på det. Jag gav Liam en stor påse tomma toarullar, 2 fotografier på vithajar och ett usb-minne med musik. Lukas fick en bok som jag fick av Sussi, han blev jätte glad. Jag laddade systers dator med musik, hjälpte Patrik att ladda ner en ljudbok på hans telefon och fixade så de kan lyssna på mp3 filer på stereon. Puh, men de bjöd på efterätt så jag är nöjd. Nu hoppas vi att Patrik kan hjälpa mig hämta tvättmaskinen i morgon.


Det var ju inte endast mammas dag idag, det är ju exakt 3 år sedan min vän Pias pappa gick bort. Så tanken gick även till honom idag, tänk vad fort tiden går. Många säger att tiden läker alla sår, det stämmer nog. Men, det gör fortfarande ont men inte lika mycket.

Av Louise - 8 februari 2011 18:13

Ni som känner mig vet att jag hatar att diska, så jag köpte en diskmaskin efter många års slit i köket. Ni vet även att jag hatar att gå till tvättstugan, så nu har jag äntligen köpt en tvättmaskin. Det var nog över 10 år sedan jag hade en i lägenheten.


  


Jag åkte direkt efter jobbet till Nacka Forum och köpte den, men eftersom de inte har den hemma så får jag vänta några dagar. När jag väl får den så ska Patrik hjälpa mig hem med den. Min bagagelucka är ju så pytteliten att jag inte får plats med den.


Syster ringde idag och berättade en rolig sak. Liam har börjat förstå innebörden av att få veckopeng. Han vet att en liten påse Lego i leksaksaffären kostar 25 kronor. Han vet också om han hjälper till hemma så får han lite lön för det. Syster berättade att om han hjälper till med disken så får han 20 kronor, han var rätt nöjd med det. Men sedan satt han lite tyst och sa sedan. Men hur mycket får jag om jag går ut med Kevin på kvällen då? Han har tydligen hört en diskussion syster och Patrik haft om att gå ut med Kevin på kvällen. Jag tyckte det var rätt sött av honom. Men nu ska de lösa problemet genom att sätta upp en lista med hur mycket pengar han kan tjäna genom att göra olika saker. Michelle undrade hur mycket hon får om hon går upp och äter frukosten på morgonen utan att syster behöver tjata. Hon har däremot inte förstått att hon måste jobba lite för pengarna. Gud va jag älskar dessa barn.

Av Louise - 7 februari 2011 17:52

Skulle sticka ut till landet efter jobbet för att tömma postlådan men det är så mörkt på kvällarna. Jag tycker det är lite läskigt att gå där runt huset när det är mörkt, det är fortfarande lite obehagligt. Postlådan skulle jag väl kunna tömma men jag vill ju kolla läget uppe vid huset också. Så nu har jag pratat med syster och hon följer med i helgen, vi får åka fram och tillbaka bara. Annars får jag nog fråga pappsen om han kan gå runt där med mig om han åker upp till Stockholm i helgen.


I dag fick jag ett paket från Australien, det var min bettskena som jag glömde där nere. Det ska bli så skönt att få använda den igen, jag sover så mycket bättre med den.


Har snackat med Patrik och nu så ska jag bara ringa och kolla om min tvättmaskin finns i Nacka Forum sedan hjälper han mig att hämta den. Sedan måste jag boka installation så allt blir okej, ska nog be dem kolla min installation i köket också.


I morgon börjar Alpint VM, oj vad jag kommer vara upptagen på dagarna nu. Undrar om jag ska bli lite sjuk också… nej, inte sjukanmäla sig.


Till Sussi:

Jag vet att du inte tycker det var några snygga killar i filmerna jag la upp här men det kan bero på att du redan har en några stycken där hemma. (nu var jag snäll)

Av Louise - 6 februari 2011 16:26

Här kommer en film till från Neptune Island, den är lika bra den här.



 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards