Louise Dagbok

Alla inlägg den 6 mars 2009

Av Louise - 6 mars 2009 20:02

Jag har ju betalat in massor med pengar varje månad till skattemyndigheterna. Alltså, självklart betalar jag skatt på min lön men jag skattar ju också lite på pengarna jag får varje månad efter min mamma. Men Skandia drar lite för lite skatt så jag måste betala lite extra varje månad. Jag räknade väl lite själv på hur mycket det skulle bli så det ska ju bli intressant och se om jag får restskatt eller kvarskatt. Håll tummarna på restskatt.

 

Idag har det varit ett jädrans liv på jobbet. Det började väl bra, jag satt med Elinor och gick igenom lite hur vi jobbat det senaste året. Men precis innan lunch kom Tompa in och berättade att vi har ett problem. Jag såg mig själv ringa och beställa ett tryck på en ny version igen. Det skulle ju blivit tredje gången gillt men nej jag orkar inte det.

Men han började förklara och jag bara väntade på slutklämmen. Men den kom aldrig. Det var ett problem i vår programversion, och i installationsbeskrivningen går vi emot problemet. Så ska vi stoppa utskicket som ligger i postvagnen klar att åka eller ska vi sprätta kuverten och ta ut installationsbeskrivningen och klistra över bilden som är fel?

 

Vi skulle tänka på saken tills efter lunch (vi åt smörgåstårta).

Efterlunch så beslutade vi för att jag skulle åka till AGE´s och köpa A5 klisterlappar och sedan börja sprätta kuverten. Jag hade helgen på mig….

 

Men jag började med att ha utbildningsmöte, kommer inte ihåg så mycket av mötet för jag hade bara de här kuverten i huvudet. Men någonstans hörde jag ”Varför sätter ni inte ett klistermärke på kuvertet”? Vilken bra idé. Jag tog upp den med Tompa och han köpte den. Så snabbt kolla upp om vi har etiketter, det hade vi. Sedan gjorde jag etiketter och Tompa skrev en text som vi sedan skrev in på etiketterna. Jag kunde bara skriva ut ett ark i taget så det kändes som det skulle ta timmar. Men Anki och Sussi hjälpte mig att klistra etiketter på kuverten medans jag satt vid skrivaren och skrev ut ark efter ark. Vi jobbade så jädrans bra att vi var klara 15.30, vi var jädrans duktiga må jag säga. Det hade tagit mig hela kvällen om jag skulle gjort det själv så tack snälla vänner för att ni hjälpte mig.

Sedan var det andra saker som gjorde dagen jobbig, arbetskamrater som viskar i korridoren. När en person utanför mitt rum säger åt en annan att komma, sedan står de några meter från rummet och viskar. De har aldrig något snäll och gott att säga om företaget, bara en jädrans massa gnäll hela tiden. Varför var inte det här testat? Varför väntar vi inte med att skicka ut versionen tills vi har en fungerande version?

Men herregud, säg det högt och tydligt  istället för stå och gnälla i ett hörn. Jag tycker synd om de personer som har ansvaret för versionen. Det kan inte vara lätt att ha den här pressen som vi ger dem. Självklart kan jag också bli irriterad över att det tar sådan tid, att det inte testat ordentligt. Men vad hjälper det att stå och viska i ett hörn?

 

Efter jobbet skulle jag åkt till Farsta och shoppat men jag pratade med pappa i mobilen och missade avfarten. Så det blev globen istället, inte lika bra men jag hittade lite grejor i alla fall. Jag köpte en klänning till Michelle, den är jättefin. Tänkte att jag skulle göra henne lite glad i morgon. I morgon är det dags för handbollsmatcher igen, den här gången i Nybodahallen.

Go Tyrold Go Tyrold

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards