Louise Dagbok

Alla inlägg den 7 juni 2009

Av Louise - 7 juni 2009 21:19

Ville inte gå upp när klockan ringde redan klockan 8, så vad gjorde jag? Gick upp och lade mig i soffan och kollade på film. Där log jag till jag var tvungen att åka och hämta mormor. Jag mötte upp henne som vanligt, hon hade mycket att prata om. Det var om Marlene som sjöng på fotbollen igår, Söderling som ska spela tennis idag och hur mycket det har blåst på landet. Jag lyssnar som vanligt. Det var inte så mycket bilar i dag i Mölnvik, det är skönt. Det tycker både mormor och jag, det går fortare då.

 

När vi handlat klart så åkte vi ner till Bygdegården i Stavsnäs för mormor skulle rösta. Det gick fort, hon ville inte prata med personerna utanför utan hon gick direkt in och hämtade valsedlar. Men sedan var det skönt att komma hem till landet. Mormor satte på maten och jag gick ut och satte mig på trappen. Solen sken och det var rätt varmt på trappan, vi får fika ute idag tycker jag. Mormor bjöd på pannbiff med lön och färskpotatis, alltid lika gott. Jag fick lite med mig hem som jag frös in på en gång. Bra att ha när jag inte har något annat att ta med mig till jobbet. Och det sparar lite pengar. Mormor frågade om jag ville dricka kaffet på trappan, och självklart ville jag det. Jag passade på att ta ner fågelhuset och satte istället upp blombordet. Jag installerade även en bärbar telefon till henne, nu kan hon ta med sig telefonen ut. Jag visade hur den fungerade och det var inte så svårt sa hon. Vi får väl se om hon använder den sedan.

 

När jag kom hem så satte jag mig och släktforskade igen, jag hittade lite på morfars sida. Men jag har inte hittat morfars pappa än. Kanske ska leta efter hans födelsebevis hos mormor, om hon har det. Det blev en tonfisksallad till middag, det är alltid lika gott. Men sedan fick vi besök ute på gården, en luftballong. De brukar komma förbi så här på kvällarna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards