Louise Dagbok

Alla inlägg under september 2009

Av Louise - 12 september 2009 16:10

Vaknade i morse vid 7 av att grannen spydde som en gris på toaletten. Alltså inte min toalett utan sin egen. Snacka om lyhört i dessa lägenheter. Hon stod där och hulkade några gånger och jag hörde hur det flödade i toaletten. Det var liksom ingen idé att ligga kvar där i sängen.

Så jag gick upp och lagade frukost för vad ska jag annars göra så här tidigt på morgonen. Klockan halv 9 ringde jag mormor och sa att vi var på väg. Hon fick lite panik för hon hade precis vaknat. Vi kom fram nästan samtidigt både syster och jag och vi började med en fika.


När vi fikat klart så började vi att måla. Pappa och Marita kom förbi och sa hej, de är uppe i huvudstaden och hälsar på. Vi målade en långsida och en kortsida fram till lunch. Mormor hade gjort kassler med grönpeppersås till lunch och det är så jädrans gott. Jag hade ingen ro att vila utan gick ut och började måla andra varvet. Det är 3 timmars torktid så när klockan var 15 var vi klara med omgång 2 på långsidan. Jag har en kortsida kvar att måla en gång och så har vi en långsida helt omålad. Kortsidan kan jag nog ta när jag är ute en helg men långsidan får vänta tills i vår.

När vi satt och fikade efter all målning så började det regna, då åkte vi hem.

Nu ska jag hoppa i badet och få bort all målarfärg jag har överallt. Jag har väldigt ont i kroppen, speciellt höger armen.


Sedan blir det soffan och tv hela kvällen.


  

Av Louise - 11 september 2009 21:46

Vaknade och kände mig inte utvilad för 5 öre. Men som vanligt är det bara att gå upp och åka till jobbet. Jag satte på mig lite mysbyxor för att få ner thailunchen idag. När jag kom till jobbet så fick jag en liten present av Sussi. Hon gav mig ett par tights, de var för stora för henne så då tänkte hon på mig. Tack snälla Sussilull.


Jag började dagen med en het diskussion med en av mina medarbetare. Jag behövde säga vad jag tycker och när jag gjort det så kändes det inte bra. De andra kommer ju få höra detta så det kändes som att det är bättre de får höra mina ord istället för hennes. Så jag tog in de personer jag ville prata med och berättade exakt samma sak. Det vart inte populärt, men jag har ändå berättat vad jag känner. Resten av dagen satt jag på möte kändes det som. Mycket viktigt möte som vi inte blev klara med och vi får fortsätta om några dagar igen.


När vi slutat för dagen kändes det helt okej, jag var trött och helt slut. Jag åkte till Bauhaus och köpte mer färg till mormors hus. För i morgon ska vi ju ut till mormor och måla, förhoppningsvis blir vi klara med en långsida och en kortsida. En långsida får vi väl ta i vår.


När jag kom hem så lade jag mig ner i sängen och vilade lite, jag var så trött. Men jag flyttade mig till soffan och började släktforska igen. Det är så svårt att hitta släktingarna som är födda på 1700 talet, svårt att läsa skriften.


Pratade med Lukas i telefonen idag, när han kom till telefonen sa han Hej. Han var så söt och babblade på om bullar och något jag inte förstod. Men när jag sa att vi ska till gammelmormor i morgon började han skratta. Så han tycker nog det är roligt att åka till mormor.


En liten för glimt på nästa vecka. På måndag kommer Bosse hem till mig och kopplar in diskmaskinen. Jag blir nog den lyckligaste personen i Årsta då. Jag längtar verkligen.Skrattande


  

Av Louise - 10 september 2009 21:47

Idag var jag och Pia på ett möte i stan. Det gäller att göra om vårt helpdeskprogram, så som jag vill ha det. Han försökte att lura mig på villovägar men jag var hård och sa NEJ. Efter en stunds diskussioner så gav han upp, snart har vi det igång. Annars var det som vanligt på jobbet. Rynkar på näsan


Gjorde ett eget födelsedagskort till Liam på kvällen, inte som Sussilull men jag är rätt nöjd. Jag har ju inte så mycket att göra ett kort av men det lilla jag hade så blev det ett kort. Jag ska visa en bild av det senare när det är helt klart.


Klockan 21 satt jag som en pinne i soffan, Tungan ute får inte somna. Criminal Minds börjar och det var inte en dag för tidigt. Nu är alla torsdagskvällar bokade, förutom nästa torsdag. Då ska vi ut och grilla om det är fint väder, det är Bosse E som har fixat. Det är en liten födelsedagsgrillning istället för smörgåstårta på fredagen då vi är på konferens. Men om det regnar ställs det in, mm kanske ska dansa en regndans.


I morgon är det thaimat som vanligt på fredagar, jag känner hur mätt jag kommer att bli. Ska jag ta mjukisbyxorna till jobbet i morgon, tål att tänka på faktiskt.


  

Av Louise - 9 september 2009 22:02

När jag kom till jobbet så upptäckte jag att jag glömt mobilen hemma. Men hur lyckades jag med det? Jag lägger nämligen mobilen i väskan direkt på morgonen men i morse gick jag in på kontoret och kollade räkningarna. Det är väl ingen ursäkt tänker ni men jag störde datorn och la mobilen i bokhyllan. Men det upptäckte jag inte förrän jag kom hem. Förvånad


Efter jobbet så åkte jag hem till min väninna Eva. Vi brukade promenera men nu har vi inte gjort det på lång tid. Men idag bjöd hon mig på middag och det blev en tre rätters. Vi började först med en liten toast med stekta kantareller och över strödde vi lite parmesan. Till varmrätt blev det grillad kycklingfilé, klyftpotatis och lite tomat och fetaost. Kaffe drack vi i vardagsrummet samtidigt som jag visade lite bilder från semestern. Hon bjöd på hallon med fruktglass, det var verkligen jätte gott alltihopa. Vid 21 tiden åkte jag hem mätt och belåten. Skrattande


Jag är väldigt trött så det är dags att gå och lägga sig.


  


Av Louise - 8 september 2009 19:03

Idag hade jag på mig mina nya fina UGG’s. Jag är så nöjd med dem, de är verkligen stört sköna. De är helt klart värda varenda krona. Elinor sa till och med att hon tyckte jag var fin i mina kläder, tack snälla Elinor. Jag tycker själv att jag ser ut som en tonåring, nej jag har inte 40 års kris. Jag har The Australian Bug.


Igår bokade jag middagen till min 40 års middag med familjen. Det kommer inte att bli en billig historia. Jag har bokat en Amerikansk buffé, men önskade en grekisk sallad istället för blandsallad. Jag önskade också att få tzatziki som en extra sås, det gick bra för en kostnad av 30kr/person extra. Hm okej nu blev det svårt. Nä, jag vill ha tzatsiki så det får kosta lite extra pengar. Jag frågade om jag själv ska ta med mig tårtor eller om de har något jag kan köpa. Eftersom jag fyller år så bjuder de på tårtan. Det var snällt. Tack snälla Enskede Värdshus.


Idag fick syster reda på att Lukas kommit in på dagis. Det är väl ingen nyhet precis med tanke på att killen älskar att vara på dagis med storebror Liam. Men från och med januari så går han där själv. När jag skrev sms till syster att jag tyckte det var kul fick jag till svar: Lukas säger näe. Han är inne i sin näe tid, inget ja alls. Jag har sagt att han får en 100ring om han säger moster, det kommer ta tid.


Jag fick besök på jobbet idag av min bästis Lise, hennes son Mads och hennes mamma Lotta. De kom förbi och hämtade bilder jag skrivit ut på Mads. Sedan drog de iväg till IKEA för att köpa ramar. Det är alltid lika roligt att träffa Lise, det blir ju inte så ofta nu för tiden.


Berättade jag om Roast on Berns i går, ha ha ha hur kul som helst.




Av Louise - 8 september 2009 18:36

Så då var det dags att åka till jobbet igen, det kändes bra. Efter att ha legat hemma i 4 dagar så var det skönt att få igång hjärnan igen. Men dagen började inte bra, jag fick höra att det hade pratats om att jag nog inte var sjuk. Och detta på grund av att någon sett min bil på stan. Det stämmer, jag var inne på söder vid det tillfället. Vad jag inte förstår är att man ifrågasätter min frånvaro? Ligger jag på soffan i 5 dagar för att det är kul, jag är lat och inte orkar jobba eller vad var problemet? Jag behöver inte ens förklara vad jag gjorde. Det har ingen med att göra.

Jag pratade med min chef och hörde med henne om hon hört diskussionen och hon hade hört detta. Men hon hade svarat att hon inte tror att jag är en som sjukskriver mig om jag inte är sjuk. Tack för det. Jag förklarade allt för henne så hon vet.

Dagen var över väldigt fort, jag hade ju en del att göra. Var helt slut när jag kom hem, kunde ha somnat redan vid 17 tiden. Men det blev lite mat och jag var inne i på släktforskningssidorna och tittade lite. Jag väntade på Roast på Berns som började på tv och det var rätt roligt.

    

Av Louise - 6 september 2009 20:11

Vaknade tidigt och gick direkt upp och tog tempen. Första morgonen då jag är feberfri, ingen feber alls. Det är så lätt nu för tiden att ta tempen, jag kommer ihåg när man var liten. När mamma skulle stoppa tempen i stjärten. Det var verkligen inget roligt, föredrag dagens temp.


Åkte ut till mormor för hon sitter ensam nu på landet, morbror har ”rest” bort igen. Han är inte borta så länge den här gången, en månad till att börja med. Om vi ska bli klara med målningen så är det lika bra att jag börjar när jag ändå är där ute. Jag köpte med mig en grillad kyckling som vi åt till lunch. Jag målade halva långväggen en gång, vi får ta resten nästa helg. Då ska hela familjen med ut.

Hjälpte mormor att slänga gamla räkningar osv, tömde pärmarna kan man säga. Det var på tiden, man behöver inte ha ett betald räkning från 1994 kvar. Nix, den kan man slänga.


Före bild:

Omålat hus


Efter bild:

Målat hus


När jag kom hem lade jag mig i badet och läste lite. Det var jätteskönt, få bort gammal feber och landet lukt. Flyttade över till soffan och sov en stund.

Nu sitter jag och tittar på Air Jaws 2, igen. Jag har sett det här avsnittet tidigare men det fanns inte så mycket annat att titta på.


Det blir en tidig kväll för imorgon är det jobbet som gäller.


Av Louise - 4 september 2009 21:42

Andrew och Jen har gjort en ny film om dykning i buren som går ner till botten. Den är riktigt bra.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards