Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2009

Av Louise - 23 november 2009 21:57

Jaha, är det min tur nu. Efter mötet i stan så kände jag att det sved i halsen. Nu har jag jätteont, men det går över. Jag ska sluta tänka på det så kommer det att försvinna.


Så jag har inget mer att säga


  

Av Louise - 22 november 2009 22:01

Rådjur utanför  

I morse när jag vaknade stod det två rådjur utanför.


Adventsljusstake 2009  

Min andventsljusstake 2009



Jul pynt   

Lite julpynt

Av Louise - 22 november 2009 21:52

Det har varit en bra dag idag. Jag tog det lugnt på morgonen och hann göra en hel del saker. Jag började slå in lite julklappar men sedan tog tejpen slut. Städade lite här och där men sedan var det dags att åka och hämta bullarna. Jag hade ju slängt in bullarna i frysen på jobbet till kalaset. Så till jobbet och hämta dem innan jag åkte ut till Lukas.

Han blev jätteglad över dammsugaren, han gick omkring där och städade. Synd att det inte är en riktig dammsugare, då skulle syster bli glad.

Mina kladdkakemuffins var populära hos barnen, men även mina bullar gick åt. Det var trevligt födelsedagsfest, nu är det några månader till nästa fest.


När jag kom hem så slog jag in resten av mina julklappar, jag hade köpt tejp. Jag skrev några julkort så de är klara. Annars var det en lugn kväll.


  

Av Louise - 21 november 2009 21:35

Vaknade av att Lise gör välling till Mads, jag hör de i köket prata med varandra. Jag gick upp för man kan inte ligga och slöa så här när man är borta. Vi satte oss i soffan och drack kaffe medans Mads fick mat. Vi satt där och pratade i nästan 2 timmar medans killen åt och vilade lite. Sedan kom Roger över och vi fixade frukost, barnen var hemma och åt mina bullar.


När vi ätit så tog vi det lite lugnt en stund till men sedan tog vi en lång promenad. Lise visade mig runt lite på ön, vi kollade även in Seglarhotellet där vi ska ha konferens med jobbet. Vi tittade in den vedeldade poolen och var vi kan bada någonstans. Det såg lite kallt ut och värre kommer det ju bli tills den 15 december.


På andra sidan ön.  

På andra sidan ön.


Utsikten från tunnan  

Utsikten från tunnan.


Vedeldad tunna på Seglarhotellet  

Här ska vi bada den 15:e december.


Utsikt från Lises hus  

Utsikt från Lises hus.


Vi mötte upp Nalle och Roger som varit ute och jobbat på en annan ö. Nalle lagade lite pasta med kassler som var jättegott. Sedan spelade vi lite yatsy innan det var dags för mig att gå till Tärnan som tar mig till Stavsnäs igen.


Tack vänner för en underbar dag.  


  

Av Louise - 20 november 2009 21:00

Idag var jag rätt stressad, det kändes i kroppen. Det gjorde ont från det jag vaknade tills jag satt på Tärnan ut till Sandhamn. Men dagen började med möten, möten, möten och sedan lite kyckling cashewnötter. Den här fredagen överraskade kocken oss helt, jag och Elinor satt och njöt av lunchen, vi nästan stönade av hur gott det var. Ok, jag stönade lite mer än Elinor men det var otroligt gott. Grönsakerna var så krispiga och löken var otroligt god. Så jag åt så mycket att jag fick ont i magen efteråt. Tjejerna gick på möte men Christer medans jag åkte till läkaren. Idag var det mammografi som gäller. Det var första gången för mig. Det var inte så farligt faktiskt, många hade sagt till mig att det gör ont men det var inte så farligt. De blev däremot platta som Sussi sa, jätteplatta. Jag vågade inte titta men kände det när jag skulle stoppa in dem i BH’n igen.

Sedan hem och hämta väskan och kanelbullarna som jag ska ha med mig till Lise. Jag skulle ta färjan klockan 16.10 och den hann jag med. Den tog bara 30 minuter och vips så var jag framme. Nalle stod på kajen och gav mig en stor kram när jag kom. Lise och Mads var lite sena men de kom och mötte mig också. Vi tog en promenad upp medans Nalle körde 4 hjulingen upp till huset.


När vi kom upp till huset så fick jag se underverket, det var ju ändå sedan den 10 oktober. Och herregud, är det samma unge. Har de bytt ut honom för det där var inte Mads. Den här ungen var en liten tjockis, Mads var liten och tunn sist jag såg honom. Men då var han ju sjuk och nu är han frisk. Han var så jädrans goo, han var så söt. Jag och Lise satt och snackade en del och Nalle tog en powernap. Roger och ungarna kom förbi och jag lämnade över bilderna jag tog på Liam och Tilda med Mads sista jag var på ön. Sedan fick de några bullar med sig in till sig. På kvällen så gick vi till Värdshuset för att äta middag. Vi fick sitta lite själva i ett litet rum, Mads låg i vagnen med oss. Vi började med en toast skagen som var hur god som helst. Den hade ett sting av Dijonsenap, det var riktigt gott. Sedan fortsatte vi med oxfile på toast med chilibea och pommes. Till det blev det en mellanöl, det var ju ändå en födelsedagsmiddag för Lise. Sedan gick vi hem och tittade på en film och spelade lite yatsy. Vid midnatt sa vi god natt och ses i morgon.

Av Louise - 20 november 2009 12:28

Bruna fina tapeter som jag vill ha  


Jag vill ha dessa tapeter, de kostar endast 795 kr rullen. De är bruna med silvriga gerbera.

Så fina.


  

Av Louise - 19 november 2009 20:55

Mycket att göra på jobbet idag, många beskrivningar att skriva till kunderna. Men jag tror jag hann med alla. Efter jobbet åkte jag ner till WiLLy’s för att handla, jag har ju lovat syster att baka tills på söndagens kalas. Men jag tänkte passa på att fylla på förrådet hemma så jag har de sista veckorna innan semestern. Jag använder mig av deras läsare och packar ner maten direkt ner i kassarna. Det är jätte smidigt och det går rätt fort. När jag kom till kassan så drog jag kortet och då stod det att jag skulle tillkalla kassörskan. Då har jag fastnat i en kontroll, hoppas nu att jag har scannat all mat. Så till kassa 10 och lasta av alla varor och när alla varor gått igenom kassan visades det att jag har scannat tomaterna två gånger. Så jag har inte lurat WiLLy’s utan de lurade mig. Eller?


Jag var hemma vid 18 tiden och jag började baka direkt. Jag började med att göra bulldegen, medans den stod på jäsning så gjorde jag kladdkakemuffins. När de varit i ugnen så var det dags att baka bullar, det blev rätt fina bullar. Några stycken blev med vaniljsocker och de blev lika fina de. När de var klara så gjorde jag glasyren till kladdkakemuffinsen sedan in i frysen. Nu är det fullt i frysen, var ska jag då lägga bullarna. Mina arbetskamrater tycker säkert att jag ska ta med dem till jobbet men nix pix. De ska Lukas ha på sitt kalas.


  


Jag får helt enkelt lösa det på annat sätt.


  

Av Louise - 18 november 2009 21:05

Ringde och gratulerade min vän idag, hon blir 35 år. Allt var bra med henne, solen sken till och med på henne, vilken tur. Själv tycker jag att det har regnat i flera dagar utan uppehåll.


Provade Lilla Italienaren idag till lunch, det blev nötfärsbiffar med potatisgratäng. Det var verkligen gott och det räcker till lunch i morgon också. Ska bara ta med mig lite grönsaker som fyller ut rätten lite. Efter jobbet åkte jag ut till familjen, där var det lite sjukdom. Michelle låg på soffan med 39 graders feber, ville inte krama henne idag. Lukas och jag däremot kastade boll till varandra men när pappa kom hem var jag inte lika intressant längre. Vi åt korv och makaroner och det är alltid lika gott.


Sedan var det dags att ta en promenad med Kevin, i spöregnet. Efter några minuter ute på vägen var vi totalt dyngsura. Men vi gick runt Ugglevägen i alla fall. Sedan in i bilen och åka hem. Hemma så gjorde jag ett till halsband, det ska Michelle få i julklapp har jag bestämt. Sedan la jag en ny beställning på fler pärlor, men sedan måste de ta slut.


Nu börjar Morden på SV1, sorry have to go.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards