Louise Dagbok

Alla inlägg under april 2010

Av Louise - 30 april 2010 21:46

1. Ta en bild inomhus och använda glödlampa som ljuskälla. Ta med olika varianter av vitbalansen och ISO.

2. Solnedgång, använda olika vitbalanser här också.

3. Medljus


Solnedgång kan bli svårt tills på tisdag, om solen skiner i morgon så får jag nog ta en bild för sedan ska det ju regna.


På onsdag har jag lämnat in bilderna och fått betyget.

Av Louise - 30 april 2010 21:40

För 20 år sedan var det 29 grader den här dagen. Jag och min vän Carola mötte upp gänget   på Djurgården och vi låg och solade den dagen. På kvällen gick vi på Tyrol och drack öl, det behövdes efter en sådan varm dag.   


Men det dröjer förhoppningsvis inte så länge tills vi har så varmt igen.  


Puss på er!  

Av Louise - 30 april 2010 21:37

Grattis kungen!

Idag var jag ledig, eller kanske inte helt. Jag åkte till jobbet tidigt som vanligt och gick på bandet. Sedan fick jag en timmes massage av Anna. Det är så skönt att hon är tillbaka, vi pratar och hon masserar, bästa terapitimmen någonsin. Det är så skönt att prata med Anna, hon lyssnar verkligen när man pratar med henne.


Sedan åkte jag till syster, vi fikade med kaffe och kanelbullar. Lukas tycker om moster när hon kommer med fikabröd. Han vill nog helst ha kladdkakemuffins men han fick nöja sig med kanelbulle idag. När jag åkte därifrån så svängde jag förbi mammas grav och hälsade på. Jag la två stenar jag köpt som det står Älskar dig och Mamma på. Saknar dig väldigt mycket ska du veta.


Jag stannade till på Ica Ringen för att prata med Eva. Det var ju så att i veckan såg jag en person gå ut från Ica Globens personalentre klockan 05.40 med matkassar i händerna. Hon hoppade in i en bil som stod parkerad utanför. Jag känner ju ägaren men jag berättade för Eva först, hon får kolla upp med dem hur det är. Hon har ju jobbat där i många år och hon har vänner där. Jag väntar ivrigt med att höra hur de ställer sig till detta.


Till Gullmarsplan och hämta ut ett inköp på tradera. Jag har köpte CSI Miami Episod 1 och den ska jag hem och titta på. Somnade några gånger på soffan men vaknade när det var dags att äta.


Har nu pratar med syster om morgondagen och känner jag dem rätt så blir det till att gå upp tidigt.


Kram på er!

Av Louise - 29 april 2010 21:28

Jag är inte på topp, det kan jag ju allt säga. Jag har varit lite deppig de senaste veckorna, håller humöret uppe så gott det går på jobbet men annars känns det rätt meningslöst.


Försöker hitta på saker så jag har något att se fram emot, men det är lite trögt. Men idag är det Criminal Minds på tv, då är jag rätt glad. Nu har jag packat ner kläder och gjort smörgås till morgondagen, snart är det dags att sova. Det längtar jag till. Det är så skönt att sova.


I morgon har jag dubbeltid på massagen, bra där.

Av Louise - 28 april 2010 19:40

I går gjorde jag inget märkvärdigt, jag tränade, jobbade och tränade igen. Åt middag och tittade lite på tv innan det var dags att stänga de blågröna.


Idag började dagen likadant, jag gick på bandet och det var riktigt trögt. Men sedan gick dagen undan, inte den bästa dagen men helt ok. Jag känner av värken mer nu än tidigare, det är lite jobbigt. Sedan när man pratar om det så blir det jobbigare, men ibland kan man inte låta blir att prata om dem.


Idag gick jag inte efter jobbet, måste vila fötterna men i morgon efter jobbet blir det en sväng. Om det är bra väder kanske det blir en promenad i Årsta, vi får väl se.


Är rätt trött så det blir en tidig kväll. Det är ju ändå inget att se på tv.

Av Louise - 28 april 2010 12:28

Av Louise - 28 april 2010 08:27

Hej Louise.

Den här veckan handlade det om skärpedjup och om man får riktig kläm på det så gör det verkligen skillnaden mellan en bild som bara är OK och en som är riktigt bra. Jag behöver bara snabbt titta igenom dina bilder för att se att du har bra kläm på det här.

Du har en riktigt bra kamera som oftast hanterar exponering på bästa sätt. Och alla dina tre bilder har riktigt bra och klar skärpa också. Det känns fräscht. Helt rätt att dimma ut bakgrunden i den första bilden på din systerdotter. Om bakgrunden inte tillför något tjänar man oftast på att lyfta fram sin modell istället och låta bakgrunden spela en roll som tillförare av färger och diffusa mönster. Kort slutartid, bra skärpa, fina färger. Inte mycket att anmärka på här. Se bara upp för skuggor under näsan, de kan lätt bli hemska. Här klarar du dig undan, men det tål alltid att tänkas på.

Samma med din bild på Långholmen. Färgerna är klara och fina och det är inte så lätt att få till under den årstid som råder just nu. Bra skärpa ger detaljrika bilder. Det borde i och för sig bli bättre skärpa i hela bilden om du har 22 i skärpa, men din kamera klarar ut det ändå trots ett bländarvärde på 3,5. Troligtvis är det din korta slutartid som hjälper till med den goda skärpan.

När du fotograferar blommor från den här positionen ska du välja ett lågt bländarvärde precis som du gjort. Bra skärpa återigen på blomman i mitten. Och tack vare att både förgrund och bakgrund är oskarp hjälper det till ytterligare. Bra att du sänkt dig ner i blommornas nivå då blommor alltid blir bäst när de fotas underifrån eller i nivå.

Sammanfattat känns det som om du har fått bra kläm på det här med skärpedjup och när man ska och inte ska använda högt/lågt bländarvärde. En bra sak är att du också provar många olika inställningar och sen väljer det du är mest nöjd med. Det är klokt att göra så istället för att lägga alla ägg i samma hatt med samma inställningar på massor av bilder.

m.v.h Madeleine

Av Louise - 26 april 2010 21:16

I morse åkte jag och lämnade Morden i Midsomer DVD filmerna till köparen, jag tog med mig Pia för jag ville vara på säkra sidan. Jag fick pengarna och allt var frid och fröjd.


Men så mailar hon på eftermiddagen och säger att nr 58 av 59 inte finns med. Hm, var det 58 eller 59 stycken jag hade. Efter jobbet åkte jag och handlade, nu är både frys och kyl fulla. Men sedan åkte jag hem och tittade på bilden jag la upp på tradera med filmerna. Oj, det var bara 58 stycken, men då ringde jag pappa och han löste det hela med att skicka sin nr 58 till personen. Tack snälla pappa.


Sprang till tvättstugan hela kvällen och snart är jag klar. Lagade matlåda till i morgon, det blir karré med sallad och sås.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards