Louise Dagbok

Alla inlägg den 28 april 2010

Av Louise - 28 april 2010 19:40

I går gjorde jag inget märkvärdigt, jag tränade, jobbade och tränade igen. Åt middag och tittade lite på tv innan det var dags att stänga de blågröna.


Idag började dagen likadant, jag gick på bandet och det var riktigt trögt. Men sedan gick dagen undan, inte den bästa dagen men helt ok. Jag känner av värken mer nu än tidigare, det är lite jobbigt. Sedan när man pratar om det så blir det jobbigare, men ibland kan man inte låta blir att prata om dem.


Idag gick jag inte efter jobbet, måste vila fötterna men i morgon efter jobbet blir det en sväng. Om det är bra väder kanske det blir en promenad i Årsta, vi får väl se.


Är rätt trött så det blir en tidig kväll. Det är ju ändå inget att se på tv.

Av Louise - 28 april 2010 12:28

Av Louise - 28 april 2010 08:27

Hej Louise.

Den här veckan handlade det om skärpedjup och om man får riktig kläm på det så gör det verkligen skillnaden mellan en bild som bara är OK och en som är riktigt bra. Jag behöver bara snabbt titta igenom dina bilder för att se att du har bra kläm på det här.

Du har en riktigt bra kamera som oftast hanterar exponering på bästa sätt. Och alla dina tre bilder har riktigt bra och klar skärpa också. Det känns fräscht. Helt rätt att dimma ut bakgrunden i den första bilden på din systerdotter. Om bakgrunden inte tillför något tjänar man oftast på att lyfta fram sin modell istället och låta bakgrunden spela en roll som tillförare av färger och diffusa mönster. Kort slutartid, bra skärpa, fina färger. Inte mycket att anmärka på här. Se bara upp för skuggor under näsan, de kan lätt bli hemska. Här klarar du dig undan, men det tål alltid att tänkas på.

Samma med din bild på Långholmen. Färgerna är klara och fina och det är inte så lätt att få till under den årstid som råder just nu. Bra skärpa ger detaljrika bilder. Det borde i och för sig bli bättre skärpa i hela bilden om du har 22 i skärpa, men din kamera klarar ut det ändå trots ett bländarvärde på 3,5. Troligtvis är det din korta slutartid som hjälper till med den goda skärpan.

När du fotograferar blommor från den här positionen ska du välja ett lågt bländarvärde precis som du gjort. Bra skärpa återigen på blomman i mitten. Och tack vare att både förgrund och bakgrund är oskarp hjälper det till ytterligare. Bra att du sänkt dig ner i blommornas nivå då blommor alltid blir bäst när de fotas underifrån eller i nivå.

Sammanfattat känns det som om du har fått bra kläm på det här med skärpedjup och när man ska och inte ska använda högt/lågt bländarvärde. En bra sak är att du också provar många olika inställningar och sen väljer det du är mest nöjd med. Det är klokt att göra så istället för att lägga alla ägg i samma hatt med samma inställningar på massor av bilder.

m.v.h Madeleine

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards