Louise Dagbok

Alla inlägg den 2 april 2010

Av Louise - 2 april 2010 23:15

Gick och lade mig tidigt, var trött och det fanns inget speciellt att titta på så ner i bingen med mig. Ställde inget larm så jag skulle få sova länge, men är klockan 8 länge. Nej, men tydligen räckte det.


Jag tog det lugnt och slappade hela förmiddagen. Åkte till syster vid 15 tiden, bilen packad med kladdkakemuffins och påskägg. Satt och lekte med Lukas på hans rum en stund medans de andra lagade mat. Han hade fått en grävmaskin och en traktor i påskägget av sina föräldrar så de lekte vi med. Han blev lite hungrig mitt i allt lekandes och sprang ut till kylskåpet och tog fram en kaviartub. Han gick till sin mamma och gav henne tuben och stod där med öppen mun. Syster sprutade in lite kaviar i munnen på honom sedan kom han tillbaka till mig. Sötare kille får man leta efter.


  


  


Dags för påskmiddag sedan, köttbullar, prinskorvar, sill, skagenröra och ägghalvor. Precis som det ska vara, till efterrätt blev det kladdkakemuffins med jordgubbar. Efter middagen och fikat skulle barnen bada, då passade moster på och åka hem. Svängde förbi mammas grav på vägen och kollade hur mycket snö det är kvar på graven. Men graven är snöfri nu så jag får åka tillbaka och plantera några blommor snart. Ängeln är tillbaka på gravstenen, den låg bakom. När de skottat över all snö över graven så åkte den väl av stenen.


Åkte förbi Globen igen och jag är fascinerad över hur stort området verkligen är. Det är som slagfält, tomma hus och det är totalt öde. Men om några år är det full fart där borta med fotboll och andra evenemang. Kanske Robbie Williams kommer och sjunger där, men då är väl jag pensionär.


  


Hemma så började jag jaga släktingar igen. Hittade min mormors farfars farmors far och mor, de hette  Jean och Brita. Sedan hittade jag min mormors farfars farfars far och mor, de hette Anders och Margareta. Har inte hittat när de är födda men de bodde i en by som hette Margretelund, sedan flyttade de till Lilla Åslätt. Dessa små byar är i Skaraborgs län, undrar om man är släkt med Bert Karlsson?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards