Louise Dagbok

Alla inlägg under september 2009

Av Louise - 25 september 2009 14:50

Av Louise - 24 september 2009 21:45

Idag tog jag en promenad på lunchen istället för att äta. Jag behövde verkligen det, jag kände att det hoppade i benen. Jag har suttit stilla för länge helt enkelt. Jag ska försöka gå 3 dagar i veckan på jobbet, dagen blir lättare att uthärda då. Jag får helt enkelt hoppa mat dessa dagar, men det är det värt. Jag får dricka lite extra kaffe dessa dagar.


Efter jobbet så åkte jag och träffade Carina, hon fixade mina naglar. Idag har jag metallgröna naglar, jättefina. De kommer att matcha min tunika som jag ska ha på mig på min middag.


Mormor ringde till syster idag och sa att nu har han åkt. VEM HAR ÅKT, skrek syster. Hade mormor haft en karl i huset? Då har tanten haft mattläggaren där i två dagar som nu har lagt klart mattan i hall och kök. Och hon var väldigt nöjd. Vad skönt, nu slipper jag tänka på det. Men vi har bestämt att nästa gång vi åker ut så ska jag klippa buskar och syster ska hjälpa mormor att städa köket. Det blir bra det, vi delar upp jobben.


I morgon ska jag alltså hem till Liam som blir 4 år. Stora killen, herregud vad tiden går. Det ska bli gott med pannbiff i morgon, Liam ska få köttbullar.


Det är torsdagkväll och då vet ni vad som visas klockan 21, just det. Det är Criminal Minds kväll.



Av Louise - 23 september 2009 21:03

Idag har jag trott att det varit en helt annan dag än den det är. Hur kan man göra det en hel dag? Jag förstår inte. Jag tyckte det var en rätt lång dag, jag försökte få dagen att gå fortare men det skedde inte. Nu är det mitten av veckan och det är rätt skönt. Jag åt thai till lunch och köpte hem en extra låda som jag kan ha till middag ikväll. Jag tycker om kyckling med cashewnötter.


I morgon är det fina naglar som gäller och på fredag ska jag fira en 4 åring. Men vad har jag gjort ikväll då? Absolut ingenting kan jag berätta. Jag har diskat två maskiner, diskar rent tallrikarna som stått framme på hyllan. Nu får maskinen vila lite.


Idag kommer min kompis Ngarie till Europa, hon flög till Rom. Jag väntar på ett reseschema från henne så jag kan boka in en weekend någonstans i Europa. Det ska bli så roligt att träffa henne igen. Sedan så glömde jag ju bort att ringa Andrew i morse, hade fullt upp att titta på mina krabbfiskare. Så jag skickade ett mail till honom, igen. Nu får vi se om han svarar på detta. Annars åker jag bara ner och våldgästar honom, det skrev jag lite i brevet. Jag måste vänta till slutet av oktober för att köpa biljett för pengarna jag har på kontot nu går åt till min födelsedagsmiddag, den är inte billig.


När jag kom hem så låg det två nya filmer på golvet. Jag har nämligen köpt Johan Falk’s filmer. Jag kunde inte hålla mig utan laddade DVD’n med den första som heter Gruppen för särskilda insatser. Jag tycker Johan Falk är HOT. Eller är det Jakob Eklund som är HOT, jag vet inte men jag tyckte nog att filmen var okej.


Ska jag titta på den andra filmen eller ska jag vänta….?


  

Av Louise - 22 september 2009 19:46

Idag var det möten hela dagen kändes det som. Men jag piggades upp med en bild på Lukas när han sitter på sin 3-hjuling. Han älskar sin cykelhjälm så ny får väl syster aldrig bort honom från cykeln.

Efter jobbet följde Bosse E med hem igen, nu ska diskmaskinen installeras. Så han hade köpt lite fler delar som nu ska passa perfekt. Och när vi fått ihop allt så satte jag igång vattnet igen, då kommer några droppar vatten från ett annat ställe. Så vi fick göra om det och efter det så verkar det hålla tätt. Vi satte igång en maskin och det fungerar bra. Nu ska här diskas, allt som står på hyllan ska diskas. Herregud vad rent allt ska bli igen. Och jag slipper diska för hand igen.


Nu har jag precis tittat på 2½ män, och det avsnittet var ett av det bästa jag sett. Jag tycker den serien är kanon, skitroligt med andra ord.


För 1 månad sedan skulle Andrew svara mig gällande Januari men han har inte gjort det än. Jag tänkte ringa honom i morgon bitti, det är 8.5 timmes skillnad. Vi får väl se vad han säger då.


  

Av Louise - 21 september 2009 21:08

Det gick bra på jobbet idag, även om kaffemaskinen var trasig. Tomas löste det hela med att ta med sig sin egen kaffemaskin. Det rullade på som vanligt där borta i Länna.

Jag ringde till mattläggaren idag för mormor har ju ångrat sig, nu ska hon ha ny matta. Så han får ringa henne och boka tid så det blir rätt. Jag orkar inte vara någon mellanhand där.


Efter jobbet drog jag hem och handlade lite på ICA. Sedan satt jag och väntade på Bosse som ska installera min diskmaskin. Det gick bra tills jag skulle sätta på vattnet igen, då droppar det. Så det var bara att stänga av kallvattnet och vänta tills i morgon och få igång det. Bosse skulle köpa lite andra kopplingar. Så nu får jag hålla mig tills i morgon på jobbet, för toaletten är kopplad på kallvattnet. Det här kan bli roligt, jag som druckit två koppar kaffe ikväll.


Idag kom Andrew och gänget till Port Lincoln efter några dagar ute vid Neptune Island. De hade Discovery Channel som gäster. Filmen kommer handla om dykning i Australien och kommer kanske visas i december i USA. Vi får väl se när Europa Discovery tar upp den. Jag vet inte om det är någon skillnad men håll ögonen öppna, jag säger till.


  

Av Louise - 20 september 2009 21:10

Igår när jag låg i badet för att få mina stackars muskler att mjukna så ringde det från hemligt nummer. Det brukar oftast vara syster som ringer då men den här gången var det en kvinna som sa att jag har fått en sanering/rengöring av valfri möbel. Och det var en person som givit detta till mig som en gåva. Det var tydligen syster som gjort det. Men i alla fall så pratade vi lite löst om att de skulle komma och rengöra min soffa idag vid 10 tiden, men innan jag fått allt bekräftat så ringer det i bakgrunden hos henne och hon ber att få ringa upp. Men hon ringde aldrig upp.


Syster berättade att de sagt att rengöringen skulle ta 60-90 minuter men den tog 4 timmar. Och att hon var en dammsugarförsäljare berättade hon inte heller. Så kvart i 10 drog jag hemifrån, aldrig att någon får hålla på i 4 timmar hos mig. Jag har annat att göra en söndag. Så jag drog till Nacka Forum, men till min förvåning så öppnade de inte förrän 11. Så jag tillbringade över 1 timme att gå runt i ett stängt centrum. Det var inte roligt men jag var inte själv, vi var rätt många som gick runt runt. Man kan ju inte ens fönstershoppa för de har skydd för alla fönster. Men när de öppnade så gick jag in och köpte en liten kameraväska till min nya Olympuskamera, en rosa. Sedan när klockan var runt 12 så kände jag mig säker och åkte hem. Då tog jag det lugnt, la mig på soffan och började titta på Wallanders nya film Cellisten. Den var bra tycker jag. Sedan tog jag mig en tupplur i soffan, det var verkligen skönt. Så jag gjorde nog inget viktigt idag, bara slappa och vilade mig. Jag ska väl erkänna att jag har ont i benen efter gårdagen slit och släng hos mormor.


Nu börjar den där dubbade kriminalfilmen, jag ska ge den en chans till.


  

Av Louise - 19 september 2009 19:48

Gick upp tidigt för jag skulle åka ut till mormor idag. Jag lovade det förra helgen när jag var där, jag orkade inte vara där 2 dagar på raken så jag valde att komma ut idag istället. Så jag ringde henne innan jag skulle åka för jag kanske behövde köpa med mig något.

Jag hörde direkt att något hade hänt när hon svarade. Mormors systerdotters son dog tydligen i onsdags av en hjärtattack. Han blev 45 år, han var gravt cp skadad och levde med sin mamma och pappa hemma. Men just den dagen var han på sitt dagcenter. Så mormor var lite ledsen och nedstämd. Men jag skulle komma ändå.


Jag köpte med mig lite saker till mormor och var på plats vid 11 tiden. Vi började med att sitta och fika sedan gick jag ut för att jobba lite. Vi hade slängt ner allt skräp efter syster klippte buskarna nere i slänten. Mormor vill inte ha det där utan det ska ligga där lillstugan brukade stå. Då kan hon klippa ner det i små bitar och sedan slänga det på högen. Så jag sprang ner och upp för att göra som hon säger. Sedan började jag klippa och fick ihop 3 soppsäckar med träkvistar och blad. Men det syns inte att jag börjat med högen, den är super stor. Men jag får väl fortsätta om två veckor.

Sedan beslutade sig mormor för att lägga in ny matta i kök och hall. Hon sa nej i veckan men hon har ändrat sig.


Igår ringde läkaren om mina röntgen resultat, jag har inte diskbråck. Jag har heller inga nerver som sitter i kläm i ryggen, det var ju skönt. Så nu skickar hon mig vidare till Ersta för att träffa en neurolog. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag är där.


När jag åkte hem så åkte jag förbi tippen och slängde soppsäckarna. Ingen idé att vänta med dem. När jag kom hem så lade jag mig i badet, skönt för musklerna. De gjorde lite ont i ryggen när jag höll på med riset.


Nu är jag redo för soffan, bara ligga och slappa resten av kvällen. I morgon är en ny dag.


  

Av Louise - 18 september 2009 22:05

Idag åkte jag både buss och tunnelbana in till stan. Det är inte varje dag jag gör det.

Vi satt på Berns och hade konferens ända till klockan 16 sedan var det dags att åka spårvagn. Det var bara vår spårvagn, där satt vi och åt italiensk buffé och drack lite sprit. Några drack mer än andra och vi som ville ha alkoholfritt alternativ fick köpa det på Pressbyrån. En liten miss av de som anordnade resan, inte så liten heller.


När vi åkt mellan Djurgården – Norrmalmstorg några gånger så började jag och Elinor tröttna. Det mest spännande som hände var att Sussi trodde Jojje försvunnit på Spårvagns garaget eller när spårvagnen och en SL buss satt fast i varandra utanför Berns.


  


När jag kom fram till Gullmarsplan med tunnelbanan så var det 9 minuter innan min buss skulle komma så då gick jag hem istället. Jag gick in på gården precis när bussen åkte förbi mig, det var skönt med en promenad efter ha suttit stilla hela dagen.


Nu är jag trött så det är lika bra att gå och lägga sig.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards