Louise Dagbok

Alla inlägg under juni 2010

Av Louise - 25 juni 2010 21:16

Vi började med midsommarlunch ute på altanen, det var sill, köttbullar, prinskorvar och ägghalvor. Det smakar så otroligt gott så här en varm dag på sommaren. Farfar kom förbi och vi skulle alla åka fyrhjuling till ängen, men Lukas sa att moster inte får följa med. Han var rätt bestämd på den punkten, varför vet jag inte men han tyckte att jag skulle stanna hemma och titta på tv. Men när farfar kom med fyrhjulingen så hade han satt på ett släp så vi satte oss alla i den och åkte iväg. Det var riktigt skoj och Lukas älskade det, han skrattade vid varje gupp som farfar åkte i. Sedan satte vi oss mitt bland massor av midsommarfirande Tyresöbor. Det var en riktigt trevlig stämning på ängen, vi fikade och ungarna åt kladdkakor. Det var länge sedan vi såg så mycket folk på ängen, det märktes när alla skulle dansa. De fick liksom inte plats utan de fick göra flera ringar i ringen. Vi satt kvar där i solen rätt länge innan det var dags att åka fyrhjuling tillbaka. Farfar tog upp några polare på vägen och en av dem frågade om jag var Lollo. Då började hjärnan att ticka på, herregud vem frågar tänkte jag.

Men det var tydligen en gammal chaufför från ICA som körde ut kolonial till oss när jag jobbade där. Att han kände igen mig efter så många år, helt otroligt. Han sa att jag skulle åka till Hawaii sedan har han inte sett mig, Så kan det gå.


Men sedan var jag trött, åkte hem och somnade på soffan. Det gjorde ont i benen så jag tog en tablett och då blir jag ju ännu tröttare så det var bara att lägga sig. Jag har ju en bra bok så det gick bli så.


Men det har varit en jätte fin dag.

Här kommer några bilder som Andrew har lagt ut på Facebook, jag längtar verkligen till december.


  

En ny dam haj som simmar vid Neptun Island.


    

Här ler hon mot kameran som Andrew siktar mot henne. Smil to the camera. *asg*

Av Louise - 25 juni 2010 10:18

Vaknade som vanligt vid 5 tiden men idag gick jag inte upp. Jag gick inte upp förrän vid 8 tiden, mer lagom när man är ledig. Solen skiner och det är midsommar.


Idag ska jag åka ut till Tyresö och fira midsommar med familjen. Vi äter lunch hemma sedan åker vi till ängen så barnen får leka lite kring stången. Vi andra sitter och fikar och diskuterar hur folk beter sig.


Men vad har jag gjort idag då, jo jag har plockat undan tvätten från veckan. Det brukar inte ta flera dagar men det har varit en lite jobbig vecka. Men idag känner jag mig okej.

Pia har fest i kväll och jag har lovat att försöka komma förbi. Det beror på hur jag känner mig, är jag trött är det ingen idé för då är jag inte avslappnad alls. Efter en dag i solen med alla barnen så kan det bli lite körigt men jag ska försöka.


Det är idag 6 månader kvar tills jag åker tillbaka till Australien. Jag flyger från Sverige på självaste julafton och är framme i Port Lincoln den 26 december. Då ska jag på båten och förhoppningsvis är det hajar där då. Det är varmt i vattnet för hajarna under den tiden så den bästa tiden att åka är just nu. Men det får bli en snabbis ner nästa sommar.


Nu ska jag göra i ordning mig för en midsommarfest.

Av Louise - 24 juni 2010 22:19

Idag var det dags för massage igen, idag tog jag benen. Det var så skönt men det gjorde så ont. Idag åt vi midsommarlunch på jobbet, det var riktigt trevlig och Anna (massören) satt med och åt. Till fikat blev det glass och björnbär, en trevlig avslutning av veckan och inför sommaren. Några börjar sina semestrar på måndag och sedan rullar det bara på.


När jag kom hem lade jag mig på soffan och kollade lite på tv, somnade som en stock och sov i 2 timmar. Vaknade på kvällen av att jag hade ont i kroppen, dags för medicin igen.


Jag har följt en serie som handlar om Bröderna Jackson (Michaels bröder) och den är rätt intressant. Musiken är väldigt bra och underhållande.


I morgon är det midsommarafton och då ska det ätas sill och potatis.

Av Louise - 23 juni 2010 21:16

Idag känns inget bra, men det går säkert över tills i morgon då jag jobbar kort dag och sedan är jag ledig i 3 dagar. Det blev lite stressigt idag också och jag känner att jag inte mår bra av det. Men det var skönt att sitta ute i solen vid lunchen och på rasten, jag behöver sol.


Idag blev det promenad både före och efter jobbet, känner mig duktig men inte duktig nog. Vet inte vad jag snart ska göra men jag kämpar på.


Utbildarna skulle ut och ha en after work träff men jag följde inte med. Jag ställde mig på löpbandet och tog en promenad istället. Jag åt lite rester när jag kom hem och sedan tog jag det lite lugnt på soffan.


Men nu är det dags att sussa, det är en dag i morgon också.

Av Louise - 22 juni 2010 21:31

Idag kunde jag ha på mig en sommarklänning, det var så varmt och skönt när vi satt ute på rasten. Skulle kunna sitta där hur länge som helst, men det går väl inte för sig.


En stressig dag på jobbet, fick göra saker som jag inte kanske är ansvarig för men ingen annan gjorde ju det. Idag blev det lite mycket, jag var inte alls på humör för att sitta och förklara saker. Nä, mer sol på Lollo är vad som gäller i fortsättningen.


Det känns att semester är på gång, jag känner i tårna att ledigheten är snart inom räckhåll. Det kommer att gå fort och innan man vet om det så är det vecka 33 och alla är tillbaka på jobbet igen. Nä, dags att sova och drömma lite om sommar och sol.


Av Louise - 21 juni 2010 20:56

Dagen började med en jobbig promenad, den var riktigt seg. Men jag gick mina 45 minuter och sedan var det dags för frukost. Idag var det några som var borta och några har semester så det var lite tystare än vanligt på jobbet. Min läkare ringde och ville ha in mig på lite provtagning så det var bara att åka till Farsta och lämna dem. När jag var klar så ringde jag upp pappa som hade ringt och lämnat ett meddelande på jobbet. Han undrade lite om resan som jag ska göra i januari med Resh. Om jag skulle åka nu så tänkte han och Marita bjuda mig på resan både dit och hem. Hade han inte sagt hem så skulle jag trott att han ville bli av med mig. Men nu ska jag ju inte åka förrän i januari så det blev inget, men jag ska försöka komma ihåg detta i slutet av juli när jag ska köpa biljetten till Australien. Du är rar du pappa.  


Sedan tillbaka och jobba, idag började jag förbereda på att avsluta våren på support och utbildning. Men det var rätt mycket dötid, hoppas det blir lite mer att göra i morgon. Men det är ju nu det börjar, sommarsupporten. Men vi har ju lite extra jobb under sommaren så vi ska inte gå jobb lösa.


Efter jobbet åkte jag och Sussi till Heron och där väntar Beck filmen Levande begravd. Vi började med att käka och efter det så gick vi upp och förberedde oss för en läskig film. Oj, den var verkligen läskig och bra. Den var verkligen skitbra. Hm, hem och leta under sängen efter mördare.

Av Louise - 21 juni 2010 06:56

Resh frågade mig i går om jag skulle kunna tänka mig att följa med henne till Vanuatu. Eftersom jag aldrig hört talas om stället så Googlade jag på namnet. Jag tänkte att det kanske är en campingplats i norra delarna av Australien.


Men det är en ö grupp utanför Australien. Här nedan ser ni på kartan vart det ligger.


  


Oj, det verkar ju verkligen exotiskt. Fick upp en annan bild och den för minnerna tillbaka till Maldiverna då vi var där. Ser ju helt underbart ut.


  


Men nästa bild skrämmer mig lite,,, här börjar tankarna gå mer åt att jag ska kokas över öppen eld. Jag hoppas att det här är utklädda invånare som uppträder för turister, annars är jag lite orolig. Men har Resh sagt att det är okej så får jag ju lite på henne. I annat fall så kommer det bli roligt att berätta om när jag kommer hem.


  


Mm, jag vet inte vad jag ska säga.

Av Louise - 20 juni 2010 20:15

Börja dagen med tvättstugan, inte alls roligt.

Men det måste göras och det är skönt när det är över. Men det är ju så fint väder att jag egentligen skulle vara ute och få lite sol på mig. Men det är inte det viktigaste just nu i livet. Jag har ju snart semester och får hoppas att jag får sol då.


Jag tänker ofta på att jag skulle vilja ha ett litet torp alldeles för mig själv. Vakna på morgonen och gå ut och sätta sig med en kopp kaffe och lyssna på en bra bok. Men jag har en balkong som fungerar just nu alldeles utmärkt till detta. Men efter klockan 14 har jag ingen sol, så då är det inte så trevligt att sitta där. Det finns inga pengar till ett torp men man kanske kan hyra ett.


Jag har ju mormors hus som jag kan åka till men jag vill inte vara gäst. Även fast jag varit där sedan jag var nyfödd så känns det som jag är gäst när jag är där. Hon är ju rätt noga med saker och ting, undrar vem jag ärvt det ifrån? Men en dag kanske jag sitter där själv.


Idag fick jag ett livstecken från min vän Resh i Sydney. Jag har skrivit mail till henne men hon har inte svarat. Någon skrev på facebook om att hon skulle flytta och då blev jag lite orolig att hon inte skulle vara i Australien när jag ska dit. Men i morse skickade jag ett mess till henne och efter några timmar fick jag svar på mailen. Hon har problem att messa mig och när jag läst brevet är jag inte orolig över min resa till Australien längre. Hon ska flytta men bara två trappor upp i huset, det kommer bli svalare för mig när jag är där. Hon skrev det, jag kommer inte lida lika mycket att värmen. Jag är glad över att jag hört från henne och nu kan jag börja planera för resan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards