Louise Dagbok

Alla inlägg under juli 2010

Av Louise - 16 juli 2010 09:14

I morse när jag vaknade så hade jag 16 spam mail och hälften med ett bra pris på viagra. Nu börjar jag bli trött på dessa spam mail, när ska vi få bort dem? Vill inte ha dem längre!!! Jag längtar efter den morgon då jag vaknar och jag har bara två mail i mobilen, det var tider det.


Somnade på soffan i går och jag låg kvar där så länge som möjligt, men vid midnatt så gick jag in i sängen. Nu har jag ätit frukost och ska göra mig i ordning för en dag hos mormor igen. Så vi hör senare,, då får vi se om jag målat klart huset?

Av Louise - 15 juli 2010 21:37

dag fick jag ställa klockan och gå upp tidigt. Jag somnade inte förrän efter 1 men hade inga problem att gå upp vid 7, skönt…


Tog bussen och tunnelbanan till Slussen och gick sista biten ner till Djurgårsfärjan. Mötte upp Lotta (Lises mamma) och Lises brorsdöttrar Nell och Tindra. Lise, Mads och brorssonen Liam kom senare med bussen från Stavsnäs. Sedan på båten som tog oss över till Djurgården.


  

Lise och Mads tittar på Älgarna.


  

Vargen som Lukas tycker om...


  


Mads sitter så fint i vagnen, men jag fick ta upp Tigger några gånger när han slängde den utanför vagnen. Men det gjorde jag så gärna.   


Vi promenerade till Skansen och där gick vi runt i flera timmar. Vi såg en massa djur och det var en härlig solig och varm dag. Jag och Lise som gått i New York i flera timmar var ju vana med detta men jag tyckte det var lite jobbigt i värmen. Så fort det fanns en möjlighet att sitta i skuggan så tog jag den. Vi åt lunch på Solliden och det var skönt att sitta och vila en stund och samtidigt få fylla magen med lite mat.


Sedan föreslog Lise att vi skulle promenera hela vägen till Slussen, det bar inga problem så vi började gå. Lotta och tjejerna blev upphämtade av Björn men vi andra fortsatte att gå. Det tog oss 55 minuter att gå runt och det var en härlig promenad. Vi sa hej då vid Götgatsbacken och jag fortsatte gå till Skanstull. Men där tog det slut, jag tog tunnelbanan över till Gullmarsplan och sedan bussen hem.


När jag kom hem pratade jag med syrran men sedan somnade jag på soffan en stund. Lite middag och tv sedan får det vara nog för i dag. I morgon ska jag till mormor… igen!


Av Louise - 14 juli 2010 22:10

Oj, vad jag städade idag då. Nej, inte mycket alls. Men jag slängde ut skräpet och jag nöjde mig med det. Jag åkte och hämtade ett paket och det fick bli allt för idag. Sedan har jag inte gjort något alls, bara slappat.


Men i morgon ska jag till Skansen med Lise och Mads. Det ska bli roligt.

Av Louise - 14 juli 2010 10:43

Satt uppe i går kväll lite senare än jag borde men jag tänkte ta sovmorgon i dag så det gjorde ingenting. Vaknade vid 3 tiden av ett fruktansvärt smatter på balkongen, det regnar. Första tanken var att nu får mormor äntligen lite regn. Hade inga svårigheter att somna om men märkte i morse vid 7.30 tiden att jag glömt att stänga av väckarklockan. Så det var bara att gå upp tidigt, men det var bättre luft i lägenheten. Det var 23 grader ute i skuggan och 27 grader i lägenheten, men det kändes bättre i alla fall.


Ringde syster och de hade haft åska och regn på natten, sedan pratade jag med mormor och hon hade inte fått en droppe regn. Stackarn, och hon mår inte speciellt bra i den här värmen. Men hon säger att allt är okej och hon vill inte ha besök. Så vi ska prata i morgon kväll igen och se om jag får komma ut på fredag. Hon är rätt envis den kvinnan.


Idag ska jag städa tänkte jag, slänga saker och dammsuga lite kanske.

Av Louise - 13 juli 2010 21:55

Idag åkte jag och Sussi ut till Sandhamn för att sola och bada. Hon hämtade mig vid 9.15 och vi drog ut mot Värmdö. Åkte förbi mormor med cigaretter först innan vi åkte ner till färjan. Det var fullt med folk på båten över, men som tur vad så gick resa fort.


När vi kom fram gick vi direkt till stranden på andra sidan ön, en trevlig och varm promenad. Vi hittade en bra plätt och satte oss direkt för att bli lite mer varma. Men efter en stund var det dags för doppet. Sussi säger att det bara var 13 grader i vattnet men jag är säker på att det var varmare. Men det blev lite kallt efter en stund. Vi har badat i 42 gradigt vatten och i ”13” grader här på Sandhamn. Inget mitt i mellan här inte.


  


  


När vi solat, badat och spenderat 100 kronor på 5 kanelbullar och en 501 cl Loka var det dags att gå in till byn igen. Vi letade upp ett ställe och köpte lite mat, jag åt en skagensmörgås och den var otroligt god. Vi tog en tur upp till Lise och sa hej innan det var dags att åka med färjan tillbaka till Stavsnäs. Färjan tillbaka var full så vi fick vänta på den andra, den gick bra och vi hade en härlig tur tillbaka till Stavsnäs.


  


Vi stannade på vägen hem hos Anki och fikade. Hon bor jättefint och det var trevligt att se henne igen. Efter en stund var det dags att åka hem och det var skönt att duscha av sig sand och salt. Lite mat på det här sedan en lugnt stund framför tv´n.


Tack för idag Sussi.

Av Louise - 12 juli 2010 22:16

Vaknade till 30 grader igen men jag gick ut och gick igen. Idag började jag lyssna på en ny bok, Mari Ljungstedt är det som gäller nu.


Tog det lite lugnt på förmiddagen men sedan åkte jag till Globen och shoppade, inte så mycket men några fina kläder blev det. Sedan åkte jag en sväng till familjen som satt inne och svettades. De har installerat en gammal AC i köket så där var det skönt. Jag busade en stund med Lukas, det tar lite på krafterna i denna värme så jag stannade inte så länge. Jag fick två tofsar från Michelle så jag kan sätta upp mitt hår, så långt har det blivit nu. Det blir inga stora tofsar men jag slipper ha håret i nacken.


Jag pratade med mormor på väg ut till syster och hon mådde inte bra. Hon var slö och låg mest i sängen och vilade. Hon vill ha moln och regn, hon orkar inte så mycket mer av denna värme. Jag lovade att ringa lite senare för att höra om hon är lite piggare.


Köper jordgubbar och hallon vid Tyresö slott innan jag åker hem. Ringer och pratar med pappa och han var på väg att hoppa ner i poolen, stackarn….


När jag kom hem så åt jag lite lunch, det blev rester sedan i lördags. Kollade lite på tv och tog det lugnt. Man orkar inte göra så mycket i den här värmen. Jag gick ner och köpte mjölk och ciggaretter till mormor, ska lämna dem i morgon när jag åker förbi henne.


I morgon är det Sandhamn med Sussi som gäller, sol och bad. Första doppen i Sverige för i år kan det bli… jag har ju badat i havet i år fast på andra sidan jorden.

Av Louise - 11 juli 2010 22:17

Nä, ingen skön söndag tycket jag. Det har varit alldeles för varmt, jag klagar inte men när man känner sig totalt tom och orkeslös så är det jobbigt. Vaknade i morse och hade 30 grader i lägenheten, jag orkade inte göra någonting, knappast en morgonpromenad. Låg i soffan och vägrade röra på mig men kände sedan att jag måste göra någonting. Jag ringde Sussilull och åkte över till henne och fikade, vi bestämde lite gällande vår trip till Sandhamn.


När vi fikat klart så tänkte jag åka över till familjen och bada men när jag satte mig i bilen så fick jag ett mms, det var en bild på barnen på skansen. Så jag åkte och köpte en Hasses sallad och satte mig på balkongen och läste tidningen samtidigt som jag åt min lunch. Det var skugga där och det fläktade rätt bra. Men så kom jag på att det är Tour de France på tv så jag gick in och kollade. Jag är så imponerad över dessa idrottsmän som vurpar en efter en och ändå sitter på cykeln och är i gång i 5 timmar. Och det var inte plant utan idag var det första kategori 1 backen, och det går rätt fort. Helt otroliga människor, dag efter dag.


Klockan är 22 och det är nu 27 grader i lägenheten, jag sitter i soffan och svettas… så jobbigt.  

Av Louise - 10 juli 2010 21:55

I går kväll lyssnade jag klart på bok nr 4 på semestern. Hade så ont i benen att jag inte somnade förrän efter 2, såg på Everest på liv och död igen.


  


Titel: Tre sekunder

Författare: Roslund&Hellström

Uppläsare: Peter Andersson


Evert Gräns är igång igen och i den här boken är han bra. Den handlar om en tjallare till polisen som sätts i fängelse och den är riktigt bra den här boken. Jag tycker att den är den bästa av dessa författare.


Idag var det dags för familjen att åka med ut till mormor. Jag startade tidigt och började med att handla lite saker till mormor. De hade inte öppnat jordgubbsförsäljningen vid Djuröbron så jag fick åka ner vid 11 tiden igen. De säljer jordgubbarna för 11 kr litern och de är verkligen jättegoda. Jag hjälpte mormor att ta fram dynorna och göra klart bordet där vi ska äta. Jag hann skrapa av lite färg och måla lite innan familjen kom. Det blir full fart när de tre kommer, jag tog fram leksakerna jag köpte åt dem och det var lite roligt att leka med dem. Jag och Liam spelade lite strandtennis och det var roligt. Vi grillade entrecote och den var underbart god, det var svensk hängmörad och hur bra som helst. Mormor hade gjort lite vitlökssmör men jag hoppade över det, det sved i ögonen när fatet med smöret gick förbi mig vid bordet. Mormor bjöd också på lite gravad lax och till dessert blev det jordgubbar och grädde.


Vi lekte lite till men sedan gick vi ner till bryggan, ungarna badade och det såg så skönt ut att Patrik hoppade i även han. Jag och syster satt och tittade på men hade jag haft badkläder med mig så hade jag hoppat i. Önskar att jag hade kameran med mig men jag missade det. Ungarna var störtsköna när de badade. När jag kom upp efter badet så åkte jag hem, jag var totalt slut.


Tog en dusch för att få bort eventuella fästingar, det är rätt många som kryper omkring i gräset. Tog det lugnt i soffan resten av kvällen, hade så ont i fötterna att jag tog några Ipren för smärtan.


Hoppas nu att jag inte får någon värk i benen i natt för jag vill verkligen sova. Men ska ändå ställa klockan så jag kommer upp i bra tid för en morgonpromenad.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards