Louise Dagbok

Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Louise - 7 augusti 2010 23:26

Sov tills jag vaknade idag, så jag var vaken vid 8 tiden. Inte mycket att göra en lördagsmorgon vid den tiden. Kom på att min enda äggkopp låg i diskmaskinen men sedan kom jag och tänka på mina nubbeglas. De fungerar perfekt som äggkoppar och jag har ju 24 stycken.

                                  

Idag var det mormor dagen, mötte upp henne som vanligt och åkte och handlade. Hon handlade rätt mycket samt en kaffebryggare. Hon tyckte de på Ica var dyra och ville in på Brisak för att kolla om de var billigare där. Hon tänkte att en bryggare kostar runt 200 kronor, men det var många år sedan. Hon säger fortfarande att mamma köpte den sista till henne men jag rättar henne och berättar att det var jag och syster som gjorde det. Nu har hennes gått sönder och hon har inte fått i sig något gott kaffe på över en vecka. Kaffe och ciggaretter har det varit dåligt med den senaste veckan. Tur att lilla jag kom idag då.


Det hade blivit lite grönt ute hos mormor, det förstår jag med tanke på allt regn som kommit hos henne. Det började även regna när vi satt där i köket och pratade. Jag åkte hem efter 15 och stannade till på Ica för att handla något gott tills i kväll. Där inne var ambulansen och hämtade en kille som halkat på golvet. Han skrek ”ge mig morfin” hela tiden, vet inte om han fejkade skadan eller om det var på riktigt. Men han fick ingen morfin så länge han var där inne i alla fall. Kom hem och tog det lilla lugna.


Sent på kvällen såg jag att det blixtrade till utanför. Det såg ut som skottlossning i mörkret, så jag ut på balkongen för att titta. Tänkte tanken att nu kan de skjuta mig men jag slängde bort den fort för jag ville ju inte missa någonting. Men när jag stod där så hände ingenting. In igen och slängde mig i soffan, då såg jag det igen. Ut på balkongen och då såg jag att det var blixten. Nu ligger jag i sängen och har stängt av allt som går att stänga av i lägenheten för det är häftiga blixtrar där ute, och åska som håller i sig jätte länge.


Men det är ändå sent så det är dags att stänga av den här och sova lite.

Av Louise - 7 augusti 2010 16:28

Mormor har i alla år som jag kommer ihåg pratat om en knarkblomma som växer nedanför köksfönstret. Min morfar tyckte att de hade fina blommor och lät de växa, de trodde det var ogräs. En dag kom en granne förbi och frågade om de odlade knark på tomten.

Efter den dagen så har mormor dragit upp denna växt så fort den visat sig. Detta hände för 30 år sedan, så hon har alltså dragit upp denna växt i 30 år. Nu bad jag henne låta den växa så jag kan se om det är en knarkblomma som hon säger.


Men jag har ingen aning om vad det är, vet ni?


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards