Louise Dagbok

Alla inlägg den 20 september 2010

Av Louise - 20 september 2010 21:05

Min vän Patrice har nu kommit i land efter sin tredje och sista resa med Andrew Fox. Han skriver en blogg om sin resa och för att skolan som har adopterat två vithajar ska få läsa vad som händer där nere i Australien. Han skriver på franska men jag använder Google översättning, det fungerar rätt bra. Men jag blev lite ledsen när jag läste vad som hänt på sista resan. Han skriver så här:


De var nere i buren på 20 meter och Patrice ser en ny haj närmar sig buren. När hajen simmar förbi ser de att den här skadan, hajen har en platssak runt sig. Den har gått förbi gälarna och där har den suttit ett tag. Hajen har vuxit och plastsaken har grävt sig in i kroppen. De tror att någon försökt fånga hajen med ett nät och så har den simmat igenom nätet och slitigt sig loss.


De försökte under flera dyk att få hajen i närheten av dem så de kunde se hur illa det var. Sista dagen hade de bara ett mål, att få bort plasten på hajen. De lämnade buren med långa knivar och försökte locka till sig hajen med tonfisk. De ville komma så nära hajen som möjligt så de kunde få in kniven mellan plasten och kroppen för att skära av den. De var nere på 30 m i omgångar men hajen höll sig undan. Till slut blev det för mörkt och det var inte säkert längre så de fick avsluta försöken att hjälpa ”Free Boy”.


De lämnade Neptune Island med blandade känslor, skulle de någonsin se ” Free Boy” igen.

Jag visar här lite bilder på ”Free Boy”, det är inga roliga bilder.


  

Här ser man hur hajen, den är runt 2,5 - 3 meter lång.


  

Det ser nästan ut som att den ska gå av på mitten, hemsk bild.


  

Den här bilden är jätte jobbig och jag känner att jag skulle vilja hjälpa till. Men jag är här och han är där.



Av Louise - 20 september 2010 20:46

Idag har det hänt en del, en del jobbiga saker kan jag säga. Jag förstår inte att vuxna människor kan riskera sitt barnbarns hälsa bara för att tillfredställa sitt egna behov. Nog om det, jag orkar inte tänka på det.


Idag åkte jag och Pia till IKEA för att titta på skrivbord med hiss men de hade inget så vi fick åka hem utan någonting. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Kungens Kurva för att titta på skrivbord på ett annat företag men när vi kom dit så hade de inga skrivbord där heller. Så nu får vi åka till Bromma i morgon för att titta på dem.

Jag åkte till syster sedan och busade lite med Lukas, han jagade mig över hela huset. Han tycker om moster kan jag säga. Blev bjuden på lite middag, jag och Patrik försökte få igång högtalare och mick på deras dator men det fungerar inte riktigt. Vi får prova igen sedan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards