Louise Dagbok

Direktlänk till inlägg 24 december 2008

Julafton

Av Louise - 24 december 2008 23:53

Hur kan man centrifugera en tvätt klockan 04.15 natten före julafton. Maskinen måste ha stått mot badkaret eller någonting för det lät som om det vore ett avrättningspluton i sovrummet. De bara sulade varje salva i mig eller något. Nu när jag äntligen har kommit ihåg att sätta mobilen på ljudlöst (så jag inte vaknar när mailen kommer på natten) så väcker grannarna mig. Jag var inte så glad när jag vaknade sedan på morgonen, jag var inte utvilad kände jag.

 

Men jag gick upp och gjorde mig i ordning för i dag är det Tomtedagen. Jag laddade bilen med säckar med julklappar och lite julmat. Åkte förbi mammas grav och satte några ljus till henne, satt och pratade lite och hälsade från Lena. Åkte sedan vidare hem till vild djuren. När jag kom dit så ville de visa vad de fått i julstrumpan på morgonen. Michelle hade fått en docka man kan färga håret på och Liam hade fått (det har jag glömt). Men vi kom fram till att tomten inte har några kläder när han kommer till oss så jag och Tessan åkte hem till mig för jag trodde att jag hade dem hos mig. Men vi letade överallt men inga tomtekläder, men syrran hittade en klänning hon ville ha på sig. Sedan åkte vi och handlade lite julmat på ICA Ringen. Gav Eva en bamse kram och hälsade på pappa Peter. Nu är det äntligen dags att åka hem och fira julafton.

 

Vi satte på kaffe och tog fram lussebullarna som jag bakat och satte oss i soffan och väntade på Tomten. Så kom han äntligen. Liam såg han i dörren och sprang sedan och gömde så mamma fick gå och hämta honom. Han satt klistrad först hos mamma men började mjukna när han lämnat napparna och visste vad han skulle få av tomten. Han fick en stor lyftkran, han hade önskat sig en sådan. Michelle fick handbollskläder med sitt namn tryckt på dem, hon blev jätteglad.

 

Sedan öppnade vi klapparna i tur och ordning, Liam och Michelle var väl lite stressade ett tag men man får lugna ner dem några kilo. Liam var mest intresserad av sin lyftkran så han öppnade julklapparna men gick alltid tillbaka till lyftkranen. Jag fick en eltandborste, tofflor (riktigt sköna), en nyckelring i djurgårdsfärgerna av Michelle och sedan fick jag en Chokladprovning av Pia. Vi har ju pratat mycket om dem men aldrig gått, nu ska det provas choklad. Jättebra julklappar och precis vad jag önskat mig. Tessan och Patrik blev jätteglada för skrivaren, vattenkokaren, glasbrickan och canvastavlorna jag gjorde på djuren till dem.

 

Men nu var det dags att äta lite julmat. Jag skalade potatis, stekte köttbullar och prinskorv, kokade ägg och dukade fram allt annat. När allt var framdukat och alla satt sig så var det så trevligt. Allt var gott och det var verkligen mysigt att sitta där och äta allt detta goda. Mina favoriter är prinskorvarna, sillen, skagenröran och potatisen.

 

Patriks pappa Anders och hans vän Annelie kom förbi sedan och de fick äta lite också. Vi satt och fikade och de fick sina julklappar. Nu börjar klockan bli mycket och både jag och ungarna behöver sova lite. Dags alltså att åka hem.

 

Så nu är jag hemma och det är Armageddon på tv. Jag har chattat lite med Sussilull, laddat ner mina bilder och nu är det dags att lägga sig ner i soffan.

 

Ha en fortsatt trevlig jul mina vänner.

Kram på er.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 29 september 2011 15:43

Jag kommer inte att blogga något mer.

Av Louise - 31 augusti 2011 07:31

Jag tar en paus i bloggandet, ha det så bra så länge!     ...

Av Louise - 26 augusti 2011 20:32

En kollega har bekräftat att det är en IKEA prislapp som hänger under bordet på Fritidsresors reklamfilm. Hon kollade till och med upp vad bordet heter så jag är nöjd. Ibland tycker folk att jag överdriver eller att jag ser i syne, men inte den här g...

Av Louise - 25 augusti 2011 21:38

Har ni tänkt på i Fritidsresors reklamfilm att under bordet hänger lappen från IKEA. På IKEA har ju varje möbel en vit lapp hängandes där det står var man hittar den på ta själv lagret osv. Jag är helt säker på att det är en sådan lapp som hänger und...

Av Louise - 24 augusti 2011 09:24

I morse tog jag mig en promenad vid jobbet. Det har inte helt fel, det är ju inte någon direkt naturplats men helt okej väg. Det kommer bli bra sedan när det blir mörkare då det finns lampor och det är alltid folk i rörelse.   I går var det en jo...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards