Louise Dagbok

Alla inlägg under mars 2009

Av Louise - 12 mars 2009 21:06

Det var 5-6 veckor sedan jag gjorde mina naglar senast. Och det märks, jag är ju lite speciell när det gäller mina naglar. Jag har ju fått blåsor på mina fingrar efter någon slags brännskada av materialet jag använt. Men nu har jag ju börjat använda ett nytt material och det fungerar alldeles utmärkt. Men det får inte ta så lång tid mellan gångerna.

 

Dagen på jobbet gick väl bra. Satt med Bonnier-kurser, jag är inte vän med dem. Men jag ska väl klara av att göra dem någon gång.

 

Men nu är det Ipren som gäller och Criminal Minds.

Av Louise - 11 mars 2009 20:52

Vaknade någon gång i natt av att jag mådde illa. Jag trodde jag skulle kräkas flera gånger. Men varför gick jag inte och hämtade en hink om jag mådde så dåligt?

Jag vaknade i alla fall utan att ha kräkts. Men näsan var däremot täppt, det var som om man hade stoppat bomullstussar i näshålorna.

 

Men jag drog till jobbet och satte på telefonen. Det var lite roligt när kunderna kommenterade att jag var täppt i näsan. De hörde att jag hade svårt att andas och det var lite roligt faktiskt.

 

Igår tittade jag på Kattis & CO, det var rätt intressant att höra Margareta Grafs historia. Jag hade missat helt att hon fick en hjärnblödning för 5 veckor sedan. Hur kan man bara sitta där lugn och stilla och berätta om detta. Otroligt att klara av att höra att de måste tömma 2 L blod från huvudet. Måste ha varit jättejobbigt när hon har ungarna att ta hand om. Det är otroligt vad en människa klarar av.

 

Idag ringde Lise som jag inte träffat på ett tag, hon kommer och bor hos mig nästa vecka. Hon ska gå på kurs nästa vecka i Kungens Kurva och då passar hon på och träffar mig några dagar. Det blir som förr i tiden, förutom en sak. Hon är lite tjockare nu (gravid). Jag är nog också lite tjockare nu än för ett år sedan. Men så fort det är lite ljusare och mindre snö på morgonen så ska jag börja med morgonpromenaderna igen. Jag längtar verkligen, jag kommer att må så mycket bättre då.

 

Nu är det Arga snickaren på tv, jag tycker om när han blir arg.

Av Louise - 10 mars 2009 19:55

Vaknade i morse och landet var täckt med snö. Jag orkar inte mer, varför kan det inte sluta komma ner snö för? När jag gick och lade mig i går kväll så var det en sådan kväll då man aldrig somnar. Sista gången jag tittade på klockan var klockan 03.00

 

Det gick bra på jobbet idag, fast jag kände lite feber. Men syster ringde och bad mig ta hand om Liam och Lukas efter jobbet så hon kunde åka med Michelle till handbollen. Självklart ställer moster upp. Liam och Lukas har båda lite feber och är snuviga så jag passar ju in där. Men det gick ju bra, de är ju så söta. Liam ville se Jurassic Park, så vi tittade på den. Lukas ville mest ta febern på moster med den lilla roliga maskinen som piper. Då såg jag att jag hade feber fortfarande, herre gud när ska detta sluta.

 

Nä, nu ska jag lägga mig ner i soffan med en kopp kaffe, alvedon och fjärrkontrollen.

Av Louise - 9 mars 2009 20:38

Hade ställt klockan på 8, ifall de ringde från jobbet eller på något sätt behövde prata med mig. Ja vet, man kan vara hemma och var sjuk, jobbet går inte under för det. Men jag vet att de bara var två stycken på supporten och jag mår lite dåligt för det. Men jag gick inte upp när klockan ringde utan började läsa en av de tre böcker som jag fick låna av Kristina. Jag gick upp vid 10 och fixade kaffe som jag tog med mig till sängen. Allt för att huvudvärken ska försvinna. Vid 11 hade jag läst ut den första boken, då gick jag upp och lade mig i soffan med bok nr 2. Fixade lite lunch, och lade mig sedan ner och fortsatte läsa. Klockan 14 började jag på bok nr 3 och den var jag klar vid middagstid.

 

Jag måste säga att dessa tre böcker var nog de bästa lag läst på länge. Författaren heter Håkan Östlundh och de handlar om en polis på Gotland. Hur många poliser kan de ha på Gotland och den stora frågan är hur många personer dör där borta? Men medans jag läste böckerna så började längt ner till Gotland. Jag har ju varit där nu två år i rad och jag trivs väldigt bra där. Så jag får nog kolla in en helg som jag kan åka ner för en rundtur på Gotland.

 

Jag mailade till mina kollegor på jobbet och sa att jag kommer i morgon för jag känner mig varken sämre eller bättre. Men när jag efter middagen tog febern så hade jag 38.5, aj då. Men jag har sagt att jag ska jobba så det är bara att gå upp i morgon bitti och åka till jobbet.

 

Deklarationen kommer mellan den 19 mars och 4 april. Det kollade jag upp idag, varför vet jag inte.

Av Louise - 8 mars 2009 21:06

När jag vaknade i morse försökte jag inte tänka på att jag fortfarande hade feber. Jag tog en morgonpromenad som gick otroligt bra. Men när jag kom hem så däckade jag i soffan.

Masade mig upp för att ha tvättstugan mellan 13-16, det gick väl också bra.

 

Men sedan började det kännas att man inte var som vanligt. Jag försökte att bli bra men när klockan närmade sig 20 så skickade jag ett meddelande till Chefen att jag stannar hemma i morgon. Började titta på det nya programmet på kanal 5, Wipeout. Jag skrattade så febern började koka, samtidigt så ringer syster och försöker få kontakt med mig. Herregud, vad jag skrattade. Jag måste ha varit drogad med för många alvedon, för det tog ett tag innan jag slutade skratta.

 

Läste i tidningen att det är ett ordentligt oväder på gång i Australien, att de bara orkar med allt där borta.

 

Men nu ska jag gå och lägga mig. Jag har lite ångest över att jag inte jobbar i morgon men jag känner att jag inte orkar anstränga huvudet.

Av Louise - 7 mars 2009 22:18

Vaknade med huvudvärk, men det går väl över med lite kaffe. Idag är det match, Tyrold har match idag och jag ska dit och heja. Tyrold har så många spelare att de delat upp det i två lag, lag A och B. Michelles lag vann sina två matcher, de var så duktiga. Vi var alla jättestolta över tjejerna.


Handboll 


Tyrold Försvar, hårda tjejer... Go Michelle

  

Sedan åkte jag hem och vilade för jag kände att jag började bli dålig. Tog febern och hade 38.5 ena minuten och 37.7 andra gången. Jag har ju tydligen lite feber, men jag ska hem till Pia och ungarna och se på melodifestivalen och äta tacos. Så jag lägger mig ner och vilar en stund.

 

Var hemma hos Pia och det var jättegott med tacos, Tilda fick sin födelsedagspresent. Hon fick en fin klänning med en väska till. Hon blev jättefin i klänningen. Jag fick två teckningar av henne, jättefina. Tilda är så härlig, en riktigt kramgo tjej. Jag fick många kramar.


tacos

Här har Pia dukat upp till middag.


Sedan började melodifestivalen, Emma var lite rolig när hon kommenterade Star Pilots låt. Sedan var Carolines låt blä blä tyckte Emma och Max. Men jag tror att de förstod lite mer när de satt tysta och lyssnade på texten. Men Emma blev inte glad när Amy åkte ut, men jag kunde inte låta bli att retas lite med henne när jag gick.

 

Tack snälla Pia och barnen för sällskapet och maten. Alltid lika gott och trevligt.

 
Av Louise - 6 mars 2009 20:02

Jag har ju betalat in massor med pengar varje månad till skattemyndigheterna. Alltså, självklart betalar jag skatt på min lön men jag skattar ju också lite på pengarna jag får varje månad efter min mamma. Men Skandia drar lite för lite skatt så jag måste betala lite extra varje månad. Jag räknade väl lite själv på hur mycket det skulle bli så det ska ju bli intressant och se om jag får restskatt eller kvarskatt. Håll tummarna på restskatt.

 

Idag har det varit ett jädrans liv på jobbet. Det började väl bra, jag satt med Elinor och gick igenom lite hur vi jobbat det senaste året. Men precis innan lunch kom Tompa in och berättade att vi har ett problem. Jag såg mig själv ringa och beställa ett tryck på en ny version igen. Det skulle ju blivit tredje gången gillt men nej jag orkar inte det.

Men han började förklara och jag bara väntade på slutklämmen. Men den kom aldrig. Det var ett problem i vår programversion, och i installationsbeskrivningen går vi emot problemet. Så ska vi stoppa utskicket som ligger i postvagnen klar att åka eller ska vi sprätta kuverten och ta ut installationsbeskrivningen och klistra över bilden som är fel?

 

Vi skulle tänka på saken tills efter lunch (vi åt smörgåstårta).

Efterlunch så beslutade vi för att jag skulle åka till AGE´s och köpa A5 klisterlappar och sedan börja sprätta kuverten. Jag hade helgen på mig….

 

Men jag började med att ha utbildningsmöte, kommer inte ihåg så mycket av mötet för jag hade bara de här kuverten i huvudet. Men någonstans hörde jag ”Varför sätter ni inte ett klistermärke på kuvertet”? Vilken bra idé. Jag tog upp den med Tompa och han köpte den. Så snabbt kolla upp om vi har etiketter, det hade vi. Sedan gjorde jag etiketter och Tompa skrev en text som vi sedan skrev in på etiketterna. Jag kunde bara skriva ut ett ark i taget så det kändes som det skulle ta timmar. Men Anki och Sussi hjälpte mig att klistra etiketter på kuverten medans jag satt vid skrivaren och skrev ut ark efter ark. Vi jobbade så jädrans bra att vi var klara 15.30, vi var jädrans duktiga må jag säga. Det hade tagit mig hela kvällen om jag skulle gjort det själv så tack snälla vänner för att ni hjälpte mig.

Sedan var det andra saker som gjorde dagen jobbig, arbetskamrater som viskar i korridoren. När en person utanför mitt rum säger åt en annan att komma, sedan står de några meter från rummet och viskar. De har aldrig något snäll och gott att säga om företaget, bara en jädrans massa gnäll hela tiden. Varför var inte det här testat? Varför väntar vi inte med att skicka ut versionen tills vi har en fungerande version?

Men herregud, säg det högt och tydligt  istället för stå och gnälla i ett hörn. Jag tycker synd om de personer som har ansvaret för versionen. Det kan inte vara lätt att ha den här pressen som vi ger dem. Självklart kan jag också bli irriterad över att det tar sådan tid, att det inte testat ordentligt. Men vad hjälper det att stå och viska i ett hörn?

 

Efter jobbet skulle jag åkt till Farsta och shoppat men jag pratade med pappa i mobilen och missade avfarten. Så det blev globen istället, inte lika bra men jag hittade lite grejor i alla fall. Jag köpte en klänning till Michelle, den är jättefin. Tänkte att jag skulle göra henne lite glad i morgon. I morgon är det dags för handbollsmatcher igen, den här gången i Nybodahallen.

Go Tyrold Go Tyrold

Av Louise - 5 mars 2009 21:00

Har jobbat som sjutton idag, Sussi och Anki hjälpe till. Tack snälla.

Idag började Elinor jobba, hon stod som ett frågetecken vid stämpelklockan. Det ser inte så bra ut eftersom hon ska utbilda i programvaran som hör till stämpelklockan. Nej, så farligt var det inte. Jag hade glömt bort att lägga upp en nuddis till henne, men det får vi ta i morgon. Då ska vi sitta några timmar och gå igenom lite vad vår status är.

 

Vaknade i natt med svullna fingrar, helt otroligt. Jag trodde jag först hade ätit något olämpligt så jag hade fått en allergichock men det var det inte. Det gjorde så ont att jag bara grät, kunde inte få ihop fingrarna i handen. Men när jag vaknade på morgonen var svullnaden nere men händerna kändes stela. Jag hade väl kanske lite träningsvärk i fingrarna efter allt vikande och packande i kuvert. Men nu är det slut med det.

 

I kväll är det Criminal Minds, det ska bli trevligt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards