Louise Dagbok

Alla inlägg under mars 2009

Av Louise - 24 mars 2009 21:31

Innan jag åkte hemifrån i morse tänkte jag att det är nog en idé att ta med grejor till syster. Hon sa igår att jag inte behövde åka hem till dem och vara barnvakt men man vet aldrig.

Klockan 15 ringde syster idag och frågade om jag kunde köra Michelle till handbollen, det var ju tur att jag tog med mig alla grejor. Men det är ju roligt att jag kan hjälpa till när de behöver det. Det är alltid lika roligt att träffa ungarna.

 

När jag kom så sprang Liam fram till mig med ett par nya gympadojor, han var så lycklig att han hoppade och skrek hysteriskt. Det var nämligen Batman på skorna. Han sa att han hjälper människor, han är snäll. Lukas och Michelle var inte lika överlyckliga över sina nya skor men de är säkert glada ändå. Inte lika glada som Liam men det är svårt att vara i det läget.

 

Jag såg ett rätt intressant program på SVT 1 idag, det handlade om släktforskning. Först ut var Helena Bergström och hon var runt i Stockholm och letade släktingar. Jag tycker att det är jätteintressant själv. Har kommit rätt långt i min släktforskning, längst har jag kommit på min mormors sida. Där har jag kommit till tidigt 1700 tal, det är intressant.

 

Fick deklarationen idag, jag har lyckats bra med beräkningen på extra skatt förra året. Jag har betalat 38 000 kronor extra i skatt förra året pga mammas pengar. Det är otroligt.

Av Louise - 23 mars 2009 20:16

Jag blir så trött på den här snön, kan den aldrig ge sig. Jag vill ha vår, och det är nu.

Men det tar väl tid, den kommer ju till slut. Det vet vi ju alla.

 

Idag kom jag fram till att jag har rätt mycket att göra. Fick skriva en liten lista över alla saker, men efter jobbet tog jag tag i en sak. Mormor behöver en uppsättning till av sina husnycklar. Jag åkte till Globen och fixade kopior, men det roliga var att han frågade i vilken färg. Jag stod där och jag kände det stora frågetecknet ovanför huvudet. Han pekade på väggen och där fanns det massor med olika färger och mönster. Jag tänkte att det får bli en neutral, kan ju inte skrämma mormor med en rosa nyckel. Nästa chock kom när jag skulle betala, 380 kronor för tre nya nycklar. Tur att jag får tillbaka pengarna, det var inte billigt inte.

När jag gick så var jag ändå tvungen att kolla in alla nycklar, det fanns med tigrar och så fanns det med Djurgården. Jag ska byta ut alla mina nycklar, hem blir med en tiger och jobbet kan få Djurgården. Nä, skojar bara. Men det var riktigt coola nycklar.

Nu visste ni säkert att det fanns sådana redan men jag gör inte nya nycklar så ofta så det var en nyhet för mig.

 

I morgon blir uppdraget att köpa en vattentunna på Bauhaus.

Jag berättade ju att jag har väldigt mycket just nu. I helgen ska jag ju vara barnvakt på lördag, då kan jag inte åka till mormor. Sedan på lördag kommer pappa och Marita upp till storstaden för en lunch med mig. Det var ju ett tag sedan vi sågs så det är ju dags. Men då blir det lite svårt att hinna åka och handla med mormor. Jag får se på torsdag om jag ändå åker hem till henne på söndag morgon. Men hon behöver åka till banken och göra andra små ärenden. Det fungerar ju inte på en söndag precis så jag måste ta lite ledigt för att göra det. Och det måste vara före den 4 april, för då ska något betalas osv. Jag får helt enkelt gå till chefen och begära lite ledigt. Där rök min ledighet i maj då jag hade tänkt resa bort några dagar och fotografera. Men jag har ju Australien i Juli att längta till.

Av Louise - 22 mars 2009 17:41

Idag hade jag det stressigt.

Gick upp halv åtta och fick i mig en kopp kaffe. Var hos Kristina kvart över åtta och vi började gå runt Långsjön. Vi snackade och snackade och helt plötsligt hade vi gått runt sjön, det tog 1 timme och 10 minuter. Hade lite ont i fötterna men jag hade inte tid att känna efter. Åkte över till Pia för vi skulle träffa hennes vänner på Snättringevägen klockan 10, för vi skulle promenera runt sjön, Långsjön. Jo, ni hörde rätt. Jag tog två promenader runt Långsjön. Jag gick i runda slängar en mil idag alltså. Okej, det känns verkligen i mina fötter.

 

När jag åkte hem så svängde jag förbi Kebabstället. Satte mig i soffan och kollade in skidorna medans jag snaskade i mig kebab med sallad. Det är så jädrans gott. Blev väldigt mätt, orkar knappt röra mig. Men jag tog en kaffe och det blev två kladdkakemuffins till det. Oj, var jag väldigt mätt tidigare så är jag fruktansvärt mätt nu.

 

Men oj, det ringer på dörren. Vem kan det vara? Det var Guds lärjungar. Inget för mig, nej tack.

 

Jag hatar mitt trådlösa nätverk. Det la av i går och jag har inte fått igång det. Men jag kopplade in mitt stationära bredband och det fungerar perfekt. Men trist nog bara på min stationära dator, jag får använda min lilla 3G på den bärbara. Men jag ska fixa trådlöst igen, vänta bara. Jag vill kunna ligga i soffan och chatta, inte sitta i skrubben hela tiden.

 

En historia:

Det var en gång en norrman, en finne och så var det bellman. De skulle ställa upp i OS, i grenen sparka tegelsten. Efter tävlingen så blev de intervjuade och reporten frågade vad som hände? Norrmanen svarade att han sparkade tegelstenen 12 meter. Sedan kom finnen och fick samma fråga, han hade sparkat den 16 meter. Sist kom Bellman och han svarade att han fick Ont i foten. *asg*

 

Här kommer en bild från gårdagens handbollsmatch, här stoppar Michelle ett anfall. De är väldigt bra på att stoppa anfallarna, alla på en typ.

Av Louise - 21 mars 2009 22:18

Vanligtvis så brukar jag sova ut på lördagsmorgonen för att sedan gå upp tidigt på söndagarna istället. Men i morse var det inte möjligt. Eftersom jag är en sådan bra moster så gick jag upp tidigt för att se Michelles första handbollsmatch klockan 9.15 Michelles farmor och farfar var där och vi såg första matchen, tjejerna var riktigt duktiga och vann med 11-5. Syster jobbade i cafeterian för hon är ju cafeteria ansvarig. Patrik var hemma med killarna för de var ju dåliga. Vi fikade lite medans vi väntade på sista matchen som var klockan 10.45 Då kom Rickard med sin tjej Sissi. Hon var lite stel i nacken, hon har varit med om en bilolycka. Det otroliga är att hon har smällt på samma ställe där jag smällde med min gröna fina Audi A4. Hon har ont i nacken och har fått hjälp med det men det har inte blivit bättre. Stackarn, hoppas det släpper snart. Det trista var i alla fall att Michelles lag förlorade sista matchen med 5-11. Men jag och syster har en förklaring till det, Michelle var målvakt i första matchen. Hon är grym i målet.

 

Jag svängde förbi Ica Globen på vägen hem, köpte lite bakpotatis och skagenröra. Tänkte ha lite myspys till Robinson eller till CSI Miami som börjar idag. Det var rätt länge sedan jag åt  bakpotatis men det var gott.

 

I morgonbitti ska jag promenera, först med Kristina klockan 8.15 sedan med Pia vid 10 tiden. Vi får se hur mkt jag orkar men det ska väl gå bra. Tror att vi kommer att gå runt samma sjö men från olika håll.

 

Nå, vad tyckte jag då om Robinson 2009. Lite svag början, hade hoppats att få se lite action men det är mest gnäll. Men det kan ju växa, vi får väl se om några omgångar.

 

Nu ska jag kolla färdigt på CSI Miami, vi hörs i morgon.

Av Louise - 20 mars 2009 20:24

Tänkte att ni skulle få se vad jag handlade idag och vad det blev till middag.

Först ut är min nya munkjacka, från mitt favvomärke Peak Performance. Kolla in jackan, den är skitsnygg.

tröja


Sedan blev det ett par skor, av märket New Balance som också är mitt favvomärke i gympadojor. Har provat många men ingen doja sitter så bra på min fot som just New Balance. Kolla in dem här nedan.


dojor


Sedan en bild på min middag, men det är inte dagens middag utan det är förra lördagens middag. Jag trodde att jag skulle orka äta båda men det gjorde jag inte. De var jättegoda.


burgare


Ha en trevlig kväll där ute.


Kram

Av Louise - 20 mars 2009 20:13

Fick lite panik i morse, var tvungen att åka och hämta mina sommardäck till min gamla bil. De skulle komma och hämta den idag och däcken skulle med. Sedan hämtade jag lite grejor vi beställt på Dialect. Då passade jag på att köpa en rullväska som jag ska ha till Australien. Det är viktigt att den är lagom stor och är lite hårdare än en vanlig väska. Den kostade 1290 exkl moms men jag fick den för 1131kr. Det var ett bra pris, de är snälla mot mig. Nu får jag plats med kameran, uv-hus och lite kläder, kanske lite smågodis också.

 

Syster skickade ett mess i morse. Ungarna har spräckt tv’n. Okej, jag ringde upp och de hade tydligen satt ett svärd i tv’n så den hade spruckit. Hon var inte glad på ungarna men jag vet att det släpper efter ett tag. Som tur va så sa hon inget om att det var jag som köpte svärden till Liam. Men jag tror att det kommer att komma, när jag minst anar det. De kanske ligger nerpackade i en väska som jag får ta med mig hem.

 

Jag åkte till Farsta efter jobbet, tänkte utnyttja några av mina rabattkuponger jag fått från olika affärer. Men jag hittade inget i de affärerna utan jag hittade lite i andra. Jag köpte ett par nya gympadojor, det var dags för ett nytt par. De är svarta, de kan jag använda när jag ska vara fin. När jag står där så ringer syster och berättar att Lukas har spytt. Jaha, då var det dags för unge nr 2. Nu är det bara Michelle kvar att få kräksjukan. Hoppas hon klarar sig över lördagen för i morgon är det ju dags för handbollen. Heja Tyrold.

 

Jag köpte ju Ghostbusters som jag tänkte att Liam ska få se. Men jag tittade på den gamla goa filmen i kväll. Liam kanske ska vänta med att se den, han är ju lite rädd för spöken, vargar och andra djur. Men vi får väl se, jag ska ju vara barnvakt nästa helg.

 

Pratade just med syster, de sitter och lyssnar på radion… *asg*

Av Louise - 19 mars 2009 22:02

Hur kan jag vara snuvig igen? Det var ju på väg bort, varför har den kommit tillbaka?

Jag trodde jag var på väg att bli bättre men i morse mådde jag skit. Jag nös minst 20 gånger i morse, jag fick göra det i badrummet så jag inte väckte Lise.

 

Men jag åkte till jobbet och där var det lugnt. Tills vissas telefoner la av och det bara var min och Elinors som fungerade. Då hade vi det lite körigt, men det var tillfälligt. När Sussi frågade om jag hade matlåda så hoppades jag att hon skulle säga att hon ville ha Thai. Och det ville hon, så det blev en thailunch på en torsdag. Men jag har ju inga problem att äta thai två dagar i rad så det är ju lugnt.

 

Jag kände mig tröttare än någonsin när klockan var 16.30, det var bara att åka hem och lägga sig och vila.

 

Jag svarade på mailet Ngaire skickade till mig gällande resan till Australien. Det är ju inte så långt kvar tills jag ska åka, men jag bör nog köpa en flygbiljett först innan jag börjar räkna ner.

 

Jag var inte så sugen på att laga någon rejäl middag så jag gjorde två mackor med sill. Jag kokade potatis som jag mosade på smörgåsen, la inlagd sill på med rödlök och gräddfil. Det var riktigt gott, lite somrigt faktiskt.

 

Nej, kompisar. Nu börjar Criminal Minds… ni vet vad det betyder.

HEJ DÅ!

Av Louise - 19 mars 2009 17:45

Här kommer lite bilder som jag tagit den här veckan men inte haft tid att lägga upp här.


Det var varmt ute den här dagen, det kändes som om våren var på gång.


Varmt



Min syster har varit modig och stark, hon har suttit många timmar för att få den här jättefina tatueringen.


tatuering



När jag skulle köra hem idag såg jag att det står om säkerhetsbältet i backspegeln. Ha, det har jag inte sett och jag har ju ändå haft bilen nu i två veckor.



Ha en bra vår kväll.

Kram

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards