Louise Dagbok

Alla inlägg under april 2009

Av Louise - 12 april 2009 20:32

Den börjad med att jag gick upp klockan 8 för att tvätta fönstren på insidan. Jag kan inte tvätta utsidan för de har inte sopat upp gruset på gården än. Sedan lade jag mig ner i soffan en kvart eller så, för att läsa lite i min bok. Men sedan började klockan bli mycket så det var dags att åka ut till Stavsnäs.

 

Jag handlade lite till mormor på ICA, inte för hon bett mig men för att jag vet att det kommer att gå åt lite saker när hela familjen är där. Så det blev lite vatten, mjölk och bröd. När jag kom fram så stod mormor i köket och gräddade våfflor. De satt inne och när jag öppnade dörren så var det en tjock dimma av våffel os i köket. Herregud, jag öppnade dörren och tog fram utemöblerna så vi kunde sitta ute. Jag såg att en skål och en visp stod på spisen så jag frågade om det var till grädden, självklart att den var det. Det stod mitt namn på den, i osynligt bläck. Jag satte mig ute i solen och började vispa grädden, gud vad jobbigt det var att vispa för hand. Men det är väl bara att vänja sig, min elvisp har ju Pia haft sönder. *asg*

 

Familjen kom en stund senare och då blir det full fart på alla. Vi satte oss i vardagsrummet och åt det som vi dukat fram, det var våfflor, sylt, grädde, gravad lax, bröd, rökt skinka, kaffe, bullar och sockerkaka. Mormor stressade i oss all mat, så fort man hade en tugga kvar på våfflar eller smörgåsen så var hon där och sa att man skulle ta mer. Vi blev mätta i alla fall.

 familjen bullfat  

Sedan så har jag ju hört nu i ett år allt som Bosse (min morbror) ska göra på tomten men som aldrig har blivit gjort för att han är lat. Så nu tog jag med mig morbror och Patrik ut till flaggstången. Nu tog vi ner den och jag böt linan och satte upp nya vimpeln. Mormor har saknat sin vimpel. Har aldrig gjort något sådant förut men någongång ska väl vara första gången. Det gick alldeles utmärkt. Sedan tog vi en promenad ner till sjöboden, det var dags att smörja hänglåset säger mormor. Nu är det också fixat. Sedan har hon velat ha en enbuske och en björk nersågade. Nu gick jag ner i källaren och hämtade en såg, tog med mig Patrik och sågande ner dem. Det tog max 10 minuter sedan var de nere. Mormor hann inte ens komma ut och visa vilka innan de var nere. Som tur var så tog vi rätt.

  flaggstång  

Mormor säger att när jag kommer ut så blir saker och ting gjorda. Det lovar jag er att de blir. Jag fick syrran att börja kratta också. *asg*

 

Men vid 14.30 tiden var det dags att börja röra på oss. Det är nu mitt riktiga äventyr börjar. Men det äventyret får ett eget fönster.

Av Louise - 11 april 2009 21:19

När jag gick upp i morse så började jag morgonen med en kopp kaffe i solen på balkongen. Det här är det man längtar efter hela vintern, förutom resorna till Australien. Det är så skönt att sitta där och höra fåglarna kvittra.

Jag åkte till Älvsjö och gick en promenad med Kristina runt Långsjön. Det var jätteskönt att gå i en timme i solen. Men sedan åkte jag vidare till Tyresö, idag är det dags för en påsklunch. Åkte förbi Coop Nära Strand och köpte en massa godis. Det var lax, skagenröra, sill, gräddfil och påskmust. Syrran hade satt på potatis och ägg på spisen så när jag kom var det bara att sätta igång att fixa till lunchen. Patrik och barnen var ute och krattade, syster la Lukas för lite sova middag.

 sandlådan  

Sedan började vi mumsa i oss all mat, till och med Liam åt potatis. Han var tvungen att äta en liten bit, han äter ju potatis på dagis. Men efter lunchen satte vi oss på trappan i solen och drack kaffe. Jag följde med upp till lekstugan med Lukas medans de andra började kratta igen. Men sedan åkte jag hem. Jag hann sitta en stund på balkongen i solen innan den försvann bakom huset. Det är det värsta med min lägenhet, solen försvinner alltid bakom huset. När jag flyttar till mitt hus ska jag ha en altan som har sol hela dagen, så det så.

 

Låg och läste en stund innan jag fortsatte att titta på min nya film, Master of the game. Den är så bra. En riktigt gammal goding, den är från 1984.

 

I morgon är det mormor som gäller, jag hinner nog inte med någon morgonpromenad.

Av Louise - 10 april 2009 20:43

Jag fick en påskpresent av Pia i tisdags. Det var en skiva där hon har sjungit in en favoritlåt till mig. Jag tänkte ju att det var Robbie Williams men idag när jag stoppade den i cdspelaren i bilen blev jag lite chockad. Det var låten A lady in red.

Hur kommer hon ihåg att jag har den som en favorit låt. Otroligt, men hon var jätteduktig på att sjunga låten. Jag spelade upp det för pappa och Marita.


Lite historia bakom A lady in Red.

När jag var liten, typ 8 år var jag kär i Magnus Hyttberg. Vi gick i samma klass från klass 2 till klass 9. Det är alltså från vi är 8 år till vi är 15. Vi var väl ett par under nästan hela skoltiden. Vi hade chans på varandra menar jag. Men vår danslåt var A lady in Red. Vi dansade tryckare till den hur många gånger som helst på alla partyn vi var bjudna på.

När vi sedan träffades som vuxna på en nattklubb så satt vi några stycken samlade vid ett bord. Då försvann Magnus en stund, när han sedan kom tillbaka hör jag dj'n säga att det här är en låt till en mycket speciell person. Och så spelar de A lady in Red, jag tittar på Magnus som ler och bjuder upp mig. Det kändes lika bra då som när vi var 13 år.

Tyvärr så dog Magnus några år senare i en fallskärmsolycka i Tullinge.

               Min stora kärlek.

Av Louise - 10 april 2009 20:40

Gick upp relativt tidigt för en morgonpromenad. Lyssnar på en bok av Anne Holt, den är lite seg men fungerar bra vid promenader. När jag kom hem hade jag fått en liten energikick, jag började skura balkongen. Jag struntade i om det droppade vatten ner på backen, om någon gick under fick de skylla sig själva. Men jag tror att jag klarade mig, att få utskällning alltså. Men nu är det rent och jag mätte ut var vindskydden ska sitta. Jag måste få tid att åka och boka dem en dag. Kanske när jag ska till banken?

 

Satt en stund på balkongen och läste en bok, det var så skönt och jag önskade att jag kunde sitta där hela helgen. Men jag skulle ju ner till Oxelösund så det var bara att sätta sig i bilen och åka. Det började med köer vid Norsborg och de slutade inte förrän i Södertälje, vi körde väl i 30 km/timmen. Men sedan släppte det ordentligt.

 köer  

Jag var nere efter 1 tim och 20 minuter, de stod och väntade så vi drog ner till restaurangen direkt. Det är en rätt trevlig restaurang som ligger nere vid vattnet/hamnen. Seglar skolan var ute och seglade, såg rätt kallt ut men de var duktiga. Det var ingen som åkte i plurret så länge som vi satt där i alla fall.

 femöre  

Sedan var det kaffe och sockerkaka hemma hos pappa. Jag fick ett påskägg med godis, eftersom jag inte äter godis längre så får jag ge det till ungarna i morgon. Jag åkte hemåt vid 16 tiden och var hemma straxt efter 17. Hemma så tog jag ner alla gardiner, de ska tvättas på måndag. Jag satte upp mina nya köksgardiner som jag köpte på GeKå’s. Jag är rätt nöjd.

 gardiner  

I morgon är det promenad med Kristina som gäller, klockan 10. Men jag ska gå upp tidigare och börja förbereda inför putsning av fönstren. Sedan ska jag till syster och äta påsklunch. Jag längtar redan, det ska bli ägg, sill, potatis och prinskorv.


Av Louise - 9 april 2009 20:59

Idag arbetade jag bara till 12, sedan stängde vi kontoret. Skönt, nu är det 4 dagar ledigt. Vad ska kärringen göra då. Jo, förutom att flyga till blåkulla i kväll så ska jag ut och resa. I morgon fredag ska jag ner till Oxelösund för att äta lunch med pappa och Marita. På lördag är det syster och familj som gäller och till sist på söndag så är det mormor.

 

Så ingen vila ingen ro. Jag ska försöka att tvätta fönstren och byta gardiner. Kanske städa undan lite också mellan promenaderna. Ska hinna med att promenera också.

 

Satt och tittade på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show, hur roligt som helst. Killen som fick åka hem, herregud jag jobbar med hans kusin (eller nå’t). Men nu är klockan 21 och det är Criminal Minds, så HEJ DÅ.

Av Louise - 8 april 2009 21:39

Det har inte blivit något godis än, på jobbet har de ätit upp ett jättestort påskägg med godis. De har verkligen jobbat hårt på det, men jag har inte hjälpt till. Känner mig lite stolt över det.

 

När jag hörde i morse att Annika Östberg har kommit till Sverige så var väl det ändå på tiden. Så länge jag kan komma ihåg så har man hört om henne.

 

Var hemma hos syster och firade lite påsk idag. De bjöd på grillat, det var väldigt gott. Första grillningen för i år, i Sverige. I början var Lukas lite pappig, jag fick inte leka med honom. Men sista timmen då skulle vi pussas och leka. När han springer mot mig så är han lite framåt lutad, händerna bakom ryggen och så drar han fram hakan lite. Han ser ut som betjänten i nyårsfilmen Grevinnan och betjänten. Han är en kopia av honom när han springer. Jag skrattade gott åt honom, han är ju så söt.

 

Lukas blev jätteglad över GeKå’s shoppingvagn, Michelle och Liam blev glada över kläderna. Vi pratade lite om att GeKå’s ska bli en dokusåpa, det ska ju bli lite roligt. Jag är ett fan av GeKå’s, inte för att jag köper mycket saker utan det är så kul att se alla människor där inne. Människorna är inte mänskliga när de går in genom dörrarna, de är djur på jakt. De flesta blir som galna, rätt intressant. Jag har hittat lite grejor när jag varit där, sist hittade jag köksgardiner. Bild kommer senare i påsk.

 

Nu finns det inget att titta på så nu lägger jag mig och läser lite.

 

I morse tar jag kvasten till jobbet.

Av Louise - 7 april 2009 21:35

Tog en morgonpromenad redan vid 05.45 och det blev 6500steg. Det är skönt att börja dagen med en promenad, man blir lite piggare och klarar dagen bättre. Tog en bild men jag misslyckades att ladda ner den.

 

Det var en rätt okej dag på jobbet, den var över rätt fort. Hemma så packade jag ner alla saker och kläder jag ska ha med mig till syster. Käkade middag och tog en kopp kaffe.

 

Tittade på andra filmen av Wallander, den var också bra. Pappa och Marita ska få låna dem, lämnar dem när jag hälsar på i påsk.

 

Totalt antal steg på dagen blev 9 843 st. Jag gick 7.28 km på hela dagen, det är inte mycket. Men jag värmer upp, jag ska gå längre.

Av Louise - 6 april 2009 21:15

Så fort jag kom till jobbet i dag så blev jag täppt i näsan. Vad är det på jobbet som jag inte tål. Jag var ju inte i närheten av Leif när näsan blev täppt så han är jag inte allergisk mot.

 

Elinor lät mer sjuk än jag, hoppas hon blir bättre. Annars var väl dagen på jobbet sådär. Hade en liten diskussion med en arbetskamrat, men det hoppas jag har gått över. Nu är i alla fall semesterschemat klart för oss på supporten. Det kommer att fungera den här sommaren också.

 

Fick allt gjort i alla fall, nu ligger jag i fas med veckan. Blev kvar en liten stund men det var inget farligt. Jag pratade med Dialect om min telefon igen, det är ett sådant konstigt fel på min telefon att de behövde skicka den till en specialist. Det är otroligt, jag ska alltid råka ut för sådant här. Men det är väl bättre att jag får B-telefonen än någon annan. Men jag säger bara en sak, är den inte klar till på onsdag ska jag ha en ny. Det sa jag till killen som ringde, han stammade fram ett svar, vad vet jag inte.

 

När jag kom hem lade jag mig och vilade lite. Jag hoppade över alla gula påsar som ligger kvar på golvet. Jag har påskpyntat kan man säga. *asg*

 

Tittade på Wallander (den engelska versionen), den var faktiskt helt ok. Kenneth Branagh är en kanon skådespelare, jag diggar honom.

 

Så, ikväll händer det. Grissam kommer att säga upp sig och Laurence Fishburne tar plats. Det är CSI Las Vegas jag talar om, en av mina favoritserier.

 

Jag vill också nämna att jag kommer inte att äta godis i påsk. Så ni vet alltså.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards