Louise Dagbok

Alla inlägg under oktober 2009

Av Louise - 17 oktober 2009 19:56

Kände att jag fick ont i magen så fort jag vaknade, dags för mormor igen. Det är inte så jobbigt när jag väl är där, men det är bara grejen. Jag skulle ju faktiskt kunna göra andra saker under den tiden, men jag ska inte vara självisk utan vara den snälla dotterdottern som jag är.


Åkte och hämtade smörgåstårtan jag beställt, det är ju dags att fira min födelsedag med mormor och morbror Bosse. Det blev en tre bitars, den kostar inte så mycket. Åkte sedan ut i lugn takt, ingen brådska. Kaffet är klart klockan 11 är det sagt och det skulle vara varmt i stugan sa hon. Jag körde in så tyst jag kunde på uppfarten, undrar om de hörde mig. Tydligen gjorde de inte det för jag hörde morbror skrika till mormor att jag kommit när han såg mig genom fönstret. Ett djupt andetag innan jag gick in.


Vi började med kaffe och smörgåstårta, de tyckte den var god. Sedan hjälpte jag till att sätta upp presseningen på altan. Det är så det inte snöar in nu på vintern, det brukar ta en timme för dem men nu tog det 20 minuter. Jag tog en bild och skickade den till syster, nästa gång är det er tur skrev jag.


Mormors altan  


Sedan satt vi och pratade medans mormor lagade lunchen, det blev kassler med grönpepparsås. Det räckte till en liten matlåda till mig, tänk va gott jag ska ha det på jobbet på måndag. Jag fick två kuvert av mormor och Bosse. Det var lite pengar i, tack så mycket. Sedan försökte mormor ge mig pengar för bensinen till henne. Då blev jag sur och sa att den här gången var det jag som kom ut för att fira min födelsedag med dem. Inga pengar.


Jag fick en kopp kaffe och en sockerkaka innan det var dags att åka hemåt. Jag svängde förbi Nacka Forum och MediaMarkt, köpte en Ipodhögtalare för mitt presentkort jag fick av Nettan, Bernte och barnen. Tack snälla.


Ipod högtalare  


När jag kom hem så satte jag mig i soffan och såg på några CSI avsnitt. Under tiden gjorde jag mitt första halsband av grejerna jag beställde från Panduro. Det är lite marigt men det ska nog gå bra, nu vet ni tjejer vad ni får i julklapp.

Klockan är snart 20, dags att äta lite tror jag.


  

Av Louise - 16 oktober 2009 21:59

Idag fick jag massage på axlar och skuldror, det var riktigt skönt. Jag sa till Anna att hon får massera mig lika lätt som om hon skulle massera en 2 månaders baby. Jag har ju sådan värk överallt och just där gör det väldigt ont. Men det gick väldigt bra, nu på kvällen har jag ju ont men bara om jag trycker på vissa punkter.


Det vart kyckling cashewnötter till lunch och jag köpte även en låda till middag. Men först åkte jag till Cervera och köpte en köksmaskin för mitt presentkort. Det ser riktigt bra ut i köket nu med den i hörnet. Jag lovade även pappa att jag skulle ha nybakat nästa gång de kommer till mig.


Köksmaskin  


Jag saknar verkligen min lilla bärbara dator vid soffan, det är lite jobbigt att gå in i skrubben varje gång jag ska göra något. Men det dröjer väl inte så länge tills jag får den. Får jag hoppas. Jag fick mörk choklad av Carina igår, jag tar mig en smakbit ikväll till kaffet.


Mörk Choklad  


Idag fick vi oss ett gott skratt också på jobbet, det är en hund som springer i sömnen och han är skitrolig.



Jag har också bestämt mig för att om jag inte får komma och jobba på båten ska jag boka in mig på en tur. Jag får helt enkelt korta ner min tid i Australien för det. Jag har inte råd annars. Det kostar mig 18600kr att vara ute på båten i 3 dagar, så det hänger på Andrew. Jag ska ringa nästa vecka och prata med honom, för så fort jag fått lön så ska det köpas flygbiljett. Men det är tiden i Australien som hänger löst. Vi får se helt enkelt.


  

Av Louise - 15 oktober 2009 22:25

Idag efter jobbet åkte jag och träffade Carina. Jag har skött mina naglar galant under de här 3 veckorna. Inte en nagel har gått sönder eller lossnat, det är bra jobbat. Men så sitter vi och limmar i hundra nitti också när jag väl är där.


Jag fick ju låna ett grönt fint nagellack av henne, nu gav hon mig det. Det var väldigt snällt av Carina, jag fick även liten present. Jag fick två chokladkakor, mörk fin choklad. Jag ska provsmaka en kväll med en kopp kaffe, det är gott tillsammans.


Pratade med mormor och berättade att jag beställt smörgåstårta till på lördag. Nu tror tanten att vi både ska äta kassler och sedan smörgåstårta. Hon och morbror lär få i sig det men jag gör det inte, men jag får väl jobba lite först. Dags att sätta upp vindskyddet på altan. Snart kan snön komma säger de.


Bokade tid för vinterdäck också, bra att ha gjort det så man får tid. Jag ska ju lämna ifrån mig bilen i 1 vecka sedan när de ska laga skadan. Men då får jag hyrbil under tiden, hoppas jag får en stor bil.


Nu har jag sett Criminal Minds och jag är inte riktigt nöjd med avsnittet. Det var väl okej men inte bra. Vi får väl se nästa torsdag hur det går, jag får helt enkelt vänta och se.


I morgon är det thai till lunch. Jag köper nog även en till middag, det är jag värd.


  


Av Louise - 14 oktober 2009 19:53

Nu har jag varit i tid till jobbet två dagar på raken, det är riktigt duktigt. Idag gick jag en promenad också på lunchen, det är ju syftet med 1 timmes lunch. Det var friskt, blåste lite kallt men det kändes bra efteråt. Det var så lugnt på jobbet, inte många samtal alls. De som hamnade på mig löste jag snabbt, kanske för snabbt. Jag borde vara långsammare, då har jag ju mer jobb. Jag var absolut inte lika duktig som jag var igår, måste skarpa mig helt enkelt.


Efter jobbet åkte jag hem, käkade och tog det lite lugnt i 20 minuter. Sedan drog jag ut till Tyresö och gick ut med hunden och syster. Jag börjar ana en semester på gång, hon vill att jag ska ta Kevin till jobbet. Hm, vi får väl se hur det går med det.


På väg hem från Tyresö pratade jag med Sussi och hörde hur det gått för henne. Allt bra där borta i Uddevalla, skönt för henne. Mätt var hon också, det var ju också bra. Jag svängde in på Ica Globen för jag har ju missat att beställa en smörgåstårta till mormor på lördag. Aj aj aj, jag fick lämna ordern men ska kolla i morgon bitti om det är okej. Det får vi ju hoppas annars får jag pisk. Hon är riktigt sugen på smörgåstårta nu.


Nu ska jag kura ihop mig med vithajen i soffan, han tar för stor plats i sängen och får från och med nu sova i soffan. Vi får väl se…


  

Av Louise - 14 oktober 2009 12:28

Den här vandringen gjorde jag förra året och jag älskade varje sekund av det.


Av Louise - 14 oktober 2009 12:20

Stockholms takvandring


Av Louise - 13 oktober 2009 21:03

Allt var väl nästan som vanligt på jobbet, lite tystare bara. Inte lika mycket spring på mitt rum som det brukar vara, men ibland kan ju det också vara skönt. Dagen började segt men efter lunch fick jag lite eld i baken och började producera bra saker. Jag kände mig riktigt nöjd faktiskt, bra att förbereda allt innan jag drar tillbaks till Australien.


Har kollat mitt konto idag några gånger, men inga pengar där inte. Jaja, det var roligt så länge det varade. Nu vill jag börja shoppa lite, jag tänkte köpa Ipod högtalarna, lite glas, en köksmaskin och kanske en tv. Jag börjar väl med Cervera.


I morgon efter jobbet åker jag till syster, dags för promenad igen. Det är rätt skönt att gå och snacka lite, sedan åker jag hem och softar i soffan. Nu börjar Secret Millioner på Kanal 9, det hade varit roligt att ha så mycket pengar att man kan dela ut det till vem som helst.


  

Av Louise - 12 oktober 2009 22:15

Sovit gott i natt, trodde jag skulle ligga vaken och ha ångest men det gick bra. Hade glömt bort att jag börjar 07.30 på jobbet, men jag får väl ha en inkörningsperiod för det. När jag kom till jobbet fick jag ett vindspel av Elinor som det var hajar på. Otroligt vad den tjejen hittar saker. Så påhittig.


Vinspel och en kladdkakemuffins  


Smörgåstårtor från Ica Globen  


Jag och Pia åkte och hämtade smörgåstårtor som jag hade beställt till jobbet. Så det smaskade vi på till lunch, det var gott. Jag fick paket av mina arbetskamrater, en kedja och örhängen med en haj på. De var jättefina, nu har jag fått en hel uppsättning smycken. Mina arbetskamrater ville ha ut mig på middag ikväll men jag hade bestämd med pappa Peter att jag skulle komma förbi honom. Sedan firar jag min födelsedag med min familj inte med jobbet.


Alla blommor  


Födelsedagsmiddag med familjen  


Fick två fina buketter till jobbet, en från Lise och en från min syster. När jag kom hem så fick jag en till och den var från Lises mamma Lotta, jätte fina alla tre. Jag åkte hem och satte dem i vatten innan jag åkte ut till Tyresö. Hemma hos syster var det full fart med matlagningen, det är ju lite svårt när det ända du har i köket är en spis. Allt annat är utspritt i hela huset, men middagen blev klar och det var jätte gott. Barnens farfar kom också och maten var så otroligt god, riktigt flott middag. När vi fått i oss lite kaffe så hoppade barnen i badet och jag gick upp till pappa Peter. Min födelsedagspresent blir en överraskning för han ville bara ha mitt kontonummer. Oj då, vi får väl se vad det blir.


Jag pratade med min vän Kristina på kvällen, hon hade också skickat blommor. Så det står nog en bukett och väntar på mig när jag kommer till jobbet i morgon. Det är jätte trevligt med färska blommor, men det luktar mycket. Här hemma så luktar det så starkt att jag nyser lite då och då, det är mest liljorna som retar nosen på mig. De har fått flyttat in i köket, jag lär väl få stänga dörren på natten. Men de är jättefina, jag älskar snittblommor. Jag ska försöka fotografera dem i morgon.


Men nu är klockan mycket och min födelsedag är till sin ända. Tack alla vänner och familj som kommit ihåg min dag och skickat hälsningar hela dagen. Tack än en gång.  


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards