Louise Dagbok

Alla inlägg under oktober 2009

Av Louise - 6 oktober 2009 21:11

Idag är det min bror Rogers födelsedag, han skulle blivit 46 år. En tanke till dig idag.


Jag har varit på chokladprovning ikväll. Jag fick en provning av Pia i julklapp som vi idag utnyttjade. Vi var på ett ställe som heter Small Island chocolates & Coffee. Duane som ägaren heter driver själv kakaoplantage på Tobago. Det var riktigt intressant och han var rolig att lyssna på. Det höll på i 90 minuter och efteråt fick vi 10 % på allt i butiken. Jag köpte lite choklad med citronsmak, chili och en sort som var producerad på Tobago.


Nu är jag trött och mätt.


  

Av Louise - 5 oktober 2009 19:53

Ja, vad säger man om en dag som idag. Ingenting, för det hände precis ingenting. Jag tog en promenad på lunchen, det var i och för sig väldigt skönt. Men nu sitter jag här i kväll med värk i benen. När jag kom hem så låg det ett kuvert från Ersta sjukhus. Äntligen har jag fått en tid till läkaren för min värk, i februari. Jag har fått en tid den 4 februari. Jag hinner fylla 40 år, fira jul och nyår och jag hinner till och med en tur ner till Australien innan jag ska träffa läkaren. Det är faktiskt inte klokt. Men jag ska ringa i morgon och höra om de har en väntelista, någon måste ju bli sjuk och boka av.


Fick ett mess från Tunisien. Sussi vann budgivningen på stövlarna och är nu ägare av ett par lila krokodilskinnsstövlar. Jag ska bara fixa betalningen sedan är de på väg hem till henne. Grattis Sussilull.


Idag är jag så trött så jag tänker gå och lägga mig tidigt.


  

Av Louise - 4 oktober 2009 20:51

Började dagen med en promenad på 1 tim och 15 min med Kristina. Det var en trevlig promenad, otroligt vad två personer kan tjattra på den tiden. Ibland känns det som att man vill ha en stund till för man har inte pratat om allt än. Men det finns ju fler mornar så man behöver ju inte säga allt på en gång. När vi var klara så skulle jag sätta mig i bilen, då är mina leder så stela att jag måste hjälpa mitt vänstra ben in i bilen, det vill inte riktigt följa med. Men när jag kom hem så var det skönt med en varm dusch, lite massage på benet och sedan en god frukost. Vad gjorde jag sedan under hela söndagen?


Jo, jag såg 6 avsnitt av CSI – Las Vegas. I’m addicted, help me!


Till middag gjorde jag en hård smörgås med kall potatis, sill, gräddfil och gräslök. Och till varmrätt blev det varm potatis, gravad lax och sallad. Till efterrätt blev det en kopp kaffe och en godisklubba (mina hockeypulver klubbor).


Lax med potatis och salld  


På tisdag är det dags för chokladprovning, det är på söder klockan 19. Det ska bli lite roligt, har aldrig varit på en sådan tidigare. Men jag som är så kinkig, hur ska det här gå?

Undrar om jag får min dator den här veckan? Kan ju alltid hoppas det, som en förtidig födelsedagspresent.


Jag skrev ju inget igår och det beror på att jag helt enkelt inte orkade. Jag satt framför tv’n och tittade på CSI – Las Vegas. Men jag var ute hos mormor och hjälpte henne att handla. När jag åkte därifrån så ringde jag min vän Lise och hon stod på Willy:s i Mölnvik. Så jag svängde förbi och sa hej. Medans de stod i kassan och packade ner alla varor så fick jag chansen att lukta på Mads. Han har blivit riktigt stor den killen, ser fram emot när han säger Lollo till mig. Eller så blir det moster Lollo, jag kan vara moster till alla barn. Det är nämligen svårt att säga mitt namn till andra barn när jag alltid säger moster till mina syskonbarn. Eftersom jag inte kommer få egna barn så kan jag vara moster till alla andras barn. Och jag och Lise är ju som systrar ändå.


I morgon är det jobb igen… längtar INTE dit. I morgon är det däremot dags för en promenad på lunchen igen. Det ska bli skönt.


  

Av Louise - 4 oktober 2009 12:48

Jag var ju ute hos mormor igår och fick se hennes nya golv. Vilken skillnad. Det är jättefint där ute nu. Hon är jätte nöjd och det känns bra.


Så här såg det ut innan:

Mormors gamla golv  


Så här ser det ut nu:


Mormors nya golv  


Det ser mer landet ut nu med det nya golvet. Hade man själv gjort detta så skulle jag tagit fram orginalgolvet under. Det ser ut som den här plastmattan.


  

Av Louise - 2 oktober 2009 21:36

Andrew har uppdaterat sin facebook sida med nya bilder.

Det är hur underbart som helst. Längtar varje dag tillbaka till båten och hajarna.

Kolla in bilden då två hajar simmar mot buren, vilken jädrans kick. Love it!


Av Louise - 2 oktober 2009 21:34

Idag är det dag 2 av 70. Var lite stel i morse igen, men jag vet att det kommer att släppa. Speciellt vid 10.30 tiden då det är massage.

Vi har fördelen att få massage på jobbet, det kostar oss bara 100 kronor per halvtimme. Jag får massage på mina ben och fötter, jag behöver verkligen det för mina ben värker rätt ordentligt under dagarna. Om jag kunde så skulle jag vilja ha massage varje vecka. Men jag har nog inte råd med det.


Men när det var dags för massagen så blir man lite nervös. Anna som vår massös heter är rätt hårdhänt, eller hon masserar med lite tryck. Jag som är väldigt känslig gråter efter några sekunder. Jag börjar nästan då hon bara tittar på mina lår, då är det tufft ska ni veta. Jag har tydligen väldigt dålig blodcirkulation och det är det som hon jobbar på. Trycker ut blodet i benen till fötterna, hon går ner till skelettet för att få ut allt blod. Nä, så är det väl inte men nästan måste jag säga. Jag kan berätta att när det gör som ondast så är jag uppe i brygga och har sträckt min hals några gånger. Så nästa gång måste jag få massage även där.

Men efteråt känns det bra. Jag känner mig rätt bra i några dagar.


Till lunch blev det kyckling med cashewnötter, jag köpte två för då har jag även till middag.


Kyckling med cashewnötter  


På fredagar slutar vi ju klockan 15 och det är ju stört härligt. Direkt när jag kom hem böt jag kläder och satte igång min Ipod, nu ska det promeneras. Jag gick i 45 minuter och det kändes bra, när jag sedan kom hem så somnade jag direkt i soffan. Där sov jag i nästan 1 timme, jag var tydligen trött.


Har sedan legat där och slappat hela kvällen. Elinor messade att Stig Larssons nästa film var otroligt bra, får planera in den någon dag. Nä, om man ska palla sig tillbaka till soffan då.


  

Av Louise - 1 oktober 2009 19:24

När jag vaknade i morse var det första jag tänkte på, har alla snart 40 åringar ont i lederna när de vaknar? Jag har märkt att jag knappt kan stänga av larmet på mobilen när den ringer. Jag ligger kvar i sängen en stund och sträcker ut fingrar och tår för att mjuka upp lederna. Men frågan är om det är något fel på mig eller om man ska känna så här nu när man börjar bli gammal. Jag är lite rädd för att fråga läkaren, de tycker säkert att jag är en knäppis. Nu vet jag att min familj och mina vänner redan tycker att jag är lite konstig men det bjuder jag på.


I dag när jag kom till jobbet hade jag ”bara” 14.8 grader på rummet. Det var några år sedan jag hade så kallt. Alla sprang runt och gnällde men jag satt där i min t-shirt och log. Lika bra att klä av sig först och ha något att klä på sig när man verkligen börjar frysa. Vid lunch började man känna värmen komma i elementen. Då gick jag och Elinor på en 30 minuters promenad, det är verkligen jätteskönt. Det känns mycket bättre efteråt. I morgon blir det ingen promenad för det är ju fredag och då är det kyckling med cashewnötter hos thaikillen. De andra tänker nog promenera men jag gör det på måndag istället. Jag ska försöka gå en bit varje dag, antingen på lunchen, efter jobbet och på helgerna i 10 veckor. Vi får väl se vad läkarna säger när jag kommer till dem, men jag ska iallafall försöka.


Efter jobbet åkte jag hem och lagade lite mat, så jag har till matlåda i helgen. Jag skulle till syster på familjekalas men Michelle har svinkoppor så då är det avblåst. Svininfluensan eller svinkoppor, de där grisarna är överallt.


Men till middag blev det i alla fall kassler, potatis, sallad och grönpeppersås. Jag gjorde det på mormors sätt, det är så gott.

 Kassler, potatis, sallad och grönpepparsås           


Idag är det Criminal Minds så jag säger See Ya!

  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards