Louise Dagbok

Alla inlägg under mars 2010

Av Louise - 16 mars 2010 22:00

Det gick bra på jobbet, inga problem alls. Det rullade på som vanligt och dagen var slut innan den började kändes det som. Efter jobbet åkte jag till posten och skickade iväg paketet med kameran och undervattenhuset, köparen har betalat pengarna. Jag körde till Snusboden på Gullmarsplan, när jag kör in på torget tappar jag nästan hakan i mattan. Där står Tina, en gammal kompis som jag inte sett på över 10 år. Vi avslutade vår vänskap genom ett telefonsamtal, jag sa bara att jag inte vill vara vän med henne längre. Hon sa saker som inte var sanna, sedan gjorde jag väl några barnsliga saker men jag var less och besviken. Men hur som helst så ville jag inte möta henne så jag tittade åt andra hållet.


När jag kom hem så började jag baka sats nr 2 till Tyrolds cafeteria.  När det var klart värmde jag upp kycklingen jag stekte dagen före, den åt jag med pommes och beasås. En liten stund efteråt fick jag fruktansvärt ont i magen, en otrolig smärta. Magen svullnade upp och jag kunde inte gå eller sitta ner. Jag gick och lade mig och var tvungen att ligga på mage för att lugna ner den.


Godnatt!

Av Louise - 16 mars 2010 09:47

Jag drömde att när jag vaknade på morgonen så var balkongdörren öppen och där ute fanns en liten luftballong. I korgen på ballongen fanns ett meddelande från en kollega där det stod att "jag vet att vi inte får prata med varandra men jag har något jag vill säga".

Jag slängde iväg ballongen och gick in och duschade. När jag kom ur duschen så kom en annan kollega ut från mitt sovrum med min dammsugare. Hon stannade upp när hon såg mig och sa "den här hittade jag i sängen" och visar en korvsnutt. Sedan gick hon ut genom balkongdörren.


Jag fortsätter in i sovrummet och där står ytterligare en kollega med en dammsugarförsäljare, där de demostrerar hur man gör rent en säng. Jag blir generad för min säng var inte så ren, den var uppbyggd som en Samsung TV med en svart glasram och den var dammig.


När jag nu vaknar (på riktigt) så är jag helt slut, har en fruktansvärd huvudvärk och vill helt enkelt inte gå till jobbet. Men, jag gör det och går på bandet i 50 minuter för att släppa ut de onda andarna som hamnat i mitt huvud.


Vid frukosten läser jag i gårdagens Metro, där står det om drömmar.

Det står så här:

"Det finns tre ledande teorier. Den första är att drömmen är funktionslös bieffekt av REM-sömnen och den andra är att den är en sorts intern psykoterapeut som hjälper oss att bearbeta emotionella problem.

Teori nummer tre, som A.R har utvecklat, kallas hotsimulationsteorin och hävdar att drömmande fungerar som träning för hotfulla situationer.

- Precis som pilotstudenter får prova på så kallade "worst case scenarios" i flygsimulatorer, återskapas extrema stressituationer i våra drömmar som vi då får träna oss på att hantera. "


Jag vet inte vad jag ska tro, men jag måste få ett slut på dessa konstiga drömmar.


  

Av Louise - 15 mars 2010 21:44

Jag var uppe och promenerade fast jag var hur trött som helst. Och boken är inte slut än, det blev en totalvändning i boken och den bara fortsatte. Jag kände i morse att jag var på dåligt humör, jag var lite vresig och det blev inte bättre framåt dagen. Det blev nog värre om jag ska vara ärlig.


Men dagen slutade och jag åkte hem. Då var det dags att börja baka, ska jag få klart 50 st kladdkakemuffins måste jag ju börja någongång. Så jag gjorde en sats och nu står 24 st i frysen, jag får fortsätta i morgon.


Satt och skrev in alla släkningar i excell, lättare att söka känns det som. Men idag orkar jag inte mycket mer, man får rätt ont i ryggen av att sitta böjd över datorn.


Jag har fått min kamera såld, så nu kommer det in några friska tusenlappar. Det känns bra nu när jag ska köpa en flygbiljett till New York.


  

Av Louise - 14 mars 2010 22:34

Gick upp tidigt i morse, vill helst bara sitta i soffan och leta efter släktingar. Men jag fick åka till mormor och handla, jag var inte upplagd för det. Kände att jag var trött och lite grinig men jag bet ihop och log hela dagen. Plogen hade fixat en riktig vall igen men jag forcerade den med bilen, hoppas den inte gick sönder.


Åkte hem till syster sedan och vi fikade en stund medans vi väntade på sakerna till bullbaket. Vi får dela på grejorna till baket, har nu bara några dagar på mig att baka. När jag kom hem så pratade jag med Ulf, han har köpt min Olympuskamera och undervattenhus. Han hade sett mina bilder och tyckte det var många bilder… that’s me!


Så nu har jag snart lite pengar till New York, saknas lite grann nu bara. När jag kom hem så började jag leta efter släktingar igen, nu har jag hittat några till. Nu har jag kommit till mormors farfars mormors far född 1741 och han heter Anders Håkansson. Mormors farfars mormors mor heter Ingrid Arvidsdotter och var född 1736. Deras adress var Kohltomten i Saleby. Jag sitter med de gamla kyrkoböckerna och det är så svårt att läsa men har man tid så hittar man allt till slut. Jag önskar bara att någon var annat än torpare och dräng, men man får inte hoppas för mycket.


Det är roligt att hitta mormors släkt, jag har verkligen kommit långt bak i tiden. Nä, nu måste jag gå och lägga mig, ska upp tidigt i morgon.


  

Av Louise - 13 mars 2010 23:17

Gick upp tidigt och tittade på Who Do you think you are. Men sedan var det dags att åka ner till pappa och Marita. Det var en trevlig resa ner för solen sken och det varm några plusgrader. När jag kom fram drack vi en kopp kaffe innan jag kolla de dator och telefon.

Vi åt lunch i Oxelösund sedan hem och fika igen, jag visade lite film och bilder från resan.


Sedan bar det hemåt igen.


Hemma började jag med min släktforskning igen, det är så intressant. Jag har hittat min mormors mormors mormors mor och mormors mormors mormors far. De är födda 1748 och 1753, de blev 71 och 80 år gamla. Tre av 5 barn blev över 80 år, mormor är ju redan 85 år och hennes syster blev 93 år. Jag och syster har kommit fram till att vi kommer att bli mycket gamla om vi ärvt mormors gener. Herregud, jag orkar inte leva så länge.


Nu blev jag riktigt trött.


  

Av Louise - 12 mars 2010 23:00

   Bra dag på jobbet, började bra med lite träning i alla fall. Det rullade på med lite möten osv men inget som jag inte klarar av.

För varje dag jag kör förbi Globen så försvinner husen runt omkring mer och mer. De ska ju rivas och där ska det byggas en ny fotbollsstadium. Men det är rätt intressant hur det går.


På kvällen tittade jag på Skavlan och det var intressanta gäster som vanligt. Där var Sid Hansen från krabbfiskeserien Deadliest Catch. Han var lite rolig att lyssna på.


Det vart en sen kväll, hoppas jag kan sova i morgonbitti.



Av Louise - 11 mars 2010 20:17

Jag var duktig och åkte och promenerade på jobbet idag, det gick jättebra. 50 minuter gick rätt fort men det kan bero på att jag är i slutet av boken, snart blir det skjuta av i boken. Längtar nästan tills i morgon bitti då jag tror att jag kommer höra slutet.


Idag var det lite segt på jobbet men det gick bra ändå. Jag tycker bättre om dagarna då jag har mycket att göra. Efter jobbet åkte jag och Elinor till Farsta, det var 30 % hos KappAhl. Den tunika som jag ville ha fanns inte där och när jag kollade i Globen fanns den där men inte i min storlek. Elinor kollade på ett annat ställe men den fanns inte där heller.


Hemma tog jag mig en ost och skinksmörgås och en sillmacka. Jag var inte så hungrig så det blev bara lite tilltugg. Gjorde några bollövningar, men en av dem är så jobbig att det gör ont i benen. Inte ont som det gör när Anna masserar utan ont som träningsvärk.


Ikväll är det Criminal Minds så, hej då så länge.


  

Av Louise - 10 mars 2010 20:21

Ni som inte varit runt globen på senaste tiden kan jag berätta för att husen där man sålde bilar tidigare snart är borta. För varje dag som går nu så försvinner delar av husen hela tiden. Det kommer kännas konstigt när alla hus är borta, inte bara för att Systemet försvinner.


Idag var jag lite lat på jobbet, jag satt bara och väntade in nästa supportsamtal. Jag hade ett möte klockan 15 men annars var jag inte så aktiv. Lite aktiv var jag väl men inte som tidigare dagar, då har jag arbetat som en gnu. Idag kändes som att det inte var lika många samtal som i går för då hade jag många samtal.


Har kommit fram till att vi (Lise och jag) kommer billigast undan med att boka en flygbiljett till New York och boka hostell på sidan om. Hittade ett trevligt hostell som heter Hostel 104, det såg rent ut och låg i Bronx. Men vi får väl se när dagen kommer då vi ska köpa biljetterna.


Idag när lottonumren drog kände jag att jag hade många av de nummer som drogs. Men tydligen inte, jag hade 3 nummer som vanligt. Jag tycker att det är rätt roligt nu och se på dragningen då man ser hur många som har antal rätt efter varje nummer som dras. Snart kommer det stå 1 vinnare och det kommer vara jag.


Jag tränade inte i morse, kände lite tryck över bröstet igen. Så jag tog några ipren idag igen, vi får hoppas att det släpper tills i morgon bitti då jag är på gång igen.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards