Louise Dagbok

Alla inlägg under april 2010

Av Louise - 11 april 2010 19:33

Det började med lite mulet väder men det blev bättre ju längre ut på Värmdö jag kom. Först var jag och mötte upp familjen, skulle få mormors knivar slipade. Såg till att jag fick mina egna slipade också, de är väldigt vassa nu.


Var lite tidig för att hämta upp mormor vid bussen så jag tog en sväng in till Värmdö golfbana. Tänkte att här kanske det finns något att fotografera inför veckans övningsuppgift. Men gräs och canadagäss var allt som fanns, inget bra motiv.


Jag och mormor fick mycket gjort idag, både kvantum och Brisak. När vi kom hem så såg jag att nästan all snö var borta, super härligt. Jag kunde köra upp bilen ända upp och det var inga problem för mormor att gå från bilen. Vi kunde sitta på trappan och känna våren i solen.


Hemma igen så tappade jag upp ett bad, det var väldigt skönt att ligga där och läsa en bok. Har skickat in mina bilder för övningsuppgift nr 1. Så nu är det klart, men då såg jag att hon lagt ut övningsuppgift 2. Oj, den var lite marigare.

Av Louise - 10 april 2010 20:21

Gick upp vid 9 tiden och jag var helt utvilad, det kändes kanon. Inte ofta jag vaknar och är pigg, oftast är jag fortfarande trött och bara vill sova.

Åt frukost och tittade lite på morgon tv, men sedan var jag tvungen att gå ut en sväng. Jag gick till Gullmarsplan för att gå på systembolaget, inte till mig utan till mormor. Men när jag ändå var ute och gick försökte jag få till en bild till övningsuppgift nr 1. Det är inte lätt att hitta det jag skulle fotografera, jag skulle ta en bild efter vissa premisser. Jag fortsatte promenaden till Globen och sedan hem igen, det regnade och jag var rätt blött när jag kom hem igen.


Jag satte igång filmen Mamma Mia och lade mig i soffan och tittade på den. Men jag börjar alltid gråta i mitten av filmen, det är när Donna hjälper Sophia göra i ordning sig för bröllopet. Det är så starka mamma och dotter scener att jag inte kan hjälpa att tårarna kommer. Det är ett rätt jobbigt ögonblick och jag vill helst bara spola förbi det.


Gick till affären och handlade lite grejor, köpte Amelia också. Lade mig i soffan och läste, blev lite sugen på grillat och läskande drinkar. Längtar till sommaren helt enkelt.


  


  


Jag och Lise brukar gå på bio när vi reser, det är som en tradition vi har. Vi har även pratat om att hinna med en film i New York, och varför inte gå och se Sex in the city 2. Den har premiär samma dag vi flyger till USA, det ska jag ta upp med henne.


I kväll var det premiär för Wild Kids, herregud vad dessa ungar får göra. Michelle kan inte vänta tills hon får söka, jaha då ska man oroa sig över det. Tur att det när något år kvar, men sedan kommer Liam och till slut Lukas. Men det lär dröja minst 8 år till dess, då bor jag i Australien säger Lise. Jag vet inte det jag, vi får se.

Av Louise - 9 april 2010 20:47

En låååång promenad på morgonen sedan var jag på gång. Fast jag var trött och seg. Det tog några koppar kaffe innan jag var okej. Sedan riggade jag upp kamera och stativ för idag skulle tjejerna fotograferas. Vi behöver en ny bild på dem. Om jag får säga det själv så fick vi till en bra bild.


Jag fick gå och köpa thaimat själv idag. Men det gjorde ingenting, jag klarar att göra det alldeles själv. Det var lite roligt för de har gjort om så mycket där borta. Det hänger gardiner i fönstren och de har tre olika dressingar, men jag äter bara deras hemmagjorda. Den dressingen med kycklingen är så gott, med en stänk soja också.


Dagen gick fort, jag jobbade på som vanligt. Har förberett mycket inför nästa vecka, jag är ju borta 2 dagar. Jag ska på kurs, det ska bli roligt.


När jag kom hem så började jag rigga orkidéer och kameran, måste få till en bild till övningsuppgift nr 1. Men jag vet inte om det blev bra, måste ut i morgon och fotografera så jag får ihop mina 3 bilder.


Ikväll var det Så ska det låta och jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjort ikväll. Peter Magnusson och Pernilla Wahlgren är helt underbara tillsammans, de bjuder verkligen på sig själva. Man kan se att de har jobbat ihop ett tag, de läser varandra så bra.


I morgon vill jag sova lite så ring inte och väck mig.

Av Louise - 8 april 2010 19:37

Idag var dags för promenad som vanligt. Har räknat ut att jag tränat 4 ggr i veckan sedan jag började den 8 februari, förutom den vecka jag var sjuk. Det är helt okej tycker jag, men jag ska öka till 5 eller 6 nu innan jag åker till New York. Men jag får så ont i lederna i fötterna, det är det som är jobbigast.


Fick veta i dag att det var inget ormbett Julle hade, han hade en varböld som var infekterad. Han fick operera in ett rör i kinden, stackars katt.


I morse var jag och fick sommardäck på bilen, fast hur de gjorde det är ett frågetecken. Man ska nämligen ha en låskolv för att det ska fungera, men jag kom på att den låg i hallen hemma. Men efter några minuter kom de ut med bilen och allt var klart, hur lyckades de med det? Antingen så hade de inte låst däcken när de satte på vinterdäcken eller så hade de en annan lösning på det hela. För när jag kom hem så låg den där i hallen.


  


Idag jobbade jag mycket med hur vi ska få in kunder på kurser. Skulle försöka göra ett nyhetsbrev i HTML format, men jag kan inte det. Efter jag försökt och försökt igen så fick jag väl till något speciellt i alla fall. Det kanske finns en kurs för det också.


I morgon är det fredag och då är det dags för thai, jag har längtat hela veckan. Jag har ätit påsk/jul skinka med potatis och sallad hela veckan. Så i morgon blir det lite fest.


I kväll är det Criminal Minds och det ser jag fram emot, dags att sluta alltså.


  

Av Louise - 7 april 2010 19:33

I morse upptäckte jag hur fort en timme går. Jag vaknade när klockan ringde 05.30, men jag var så trött så jag ställde om att den skulle väcka mig 06.30 istället. Vände mig till andra sidan och då ringde den, hur fort går en timme egentligen. Tog det mig en timme att vända mig eller var tog den vägen?


Så det blev ingen promenad i morse, fy Louise. Dagen var seg på jobbet, inte konstigt eftersom jag missade morgonpromenaden. Men efter jobbet så tog jag en promenad på bandet, intressant att jämföra våra stegräknare. En har jag på handleden och den andra i byxlinningen, och det skiljde på 200 steg. Hur kan den på armen få 200 steg mer än den andra. Mycket konstigt tycker jag. Men efter 55 minuter var jag slut och hade ont i vaderna. Dags att åka hem.


När jag kom hem så ringde jag mormor, hörde från syster att hon var på gång. Allt var bra med henne, hon hade fått räkningen från Fortum och hon hade inte svimmat eller dött av den. Förra årets räkning var ju på över 9 000kr och det var väldigt mycket för en pensionär. Jag ringde upp dem och fixade ett bra avtal med dem och i år var den bara på 7 000 kronor, vi trodde båda att den skulle vara runt 15 000 kronor. Det har ju skrivits så mycket om elräkningarna för husägarna, många har inte råd osv. Men hon var glad och då blir jag också glad.


Ikväll är det Djurgården som gäller, hoppas de vinner. Jag skulle så gärna vilja ha DIF till final, det var några år sedan. Syster ringer och berättar att Julle, deras katt har blivit ormbiten. Veterinären har hittat bitmärken i huvudet på honom, jag väntar på besked.


  


Men nu är det DJURRRRGGGGÅÅÅÅÅRDEN som gäller.

Av Louise - 7 april 2010 19:18

Gick som vanligt på bandet i morse, det var som alltid på ”måndagar” jobbigt. Men jag överlevde tydligen både det och resten av dagen på jobbet. Dagen gick fort för jag satt i möte halva dagen, det blev ett längre möte än vanligt. Men det var ett givande möte, vi får se vad framtiden har i sitt sköte.


I söndags har jag arbetat på SEV AB i 11 år, det är bara till att gratulera eller beklaga. Båda har väl känts aktuella senaste tiden.


Efter jobbet åkte jag hem och böt om för det var dags att gå ut och gå. Det blev ingen lång promenad utan mer till Gullmarsplan fram och tillbaka. Men det otroliga var att jag beställde färgpatroner till skrivaren på söndagen och jag ska hämta dem på Snusboden idag. Snacka om snabb service, men de är ju kända för det.


Skönt med en kvällspromenad så här, ser fram emot några till under våren och sommaren.

På kvällen fick jag mitt logg in till Distansskolan, jag har bokat in mig på en digitalfotokurs på distans i 8 veckor. Så i helgen ska jag fotografera lite saker tror jag.


  

Av Louise - 5 april 2010 20:49

Körde hårt i tvättstugan och blev klar efter två timmar. Hade i och för sig inte så mycket tvätt, mest lakan och sånt. Sedan blev det lite slappa i soffan innan jag åkte till Heron för att möta upp Pia. Vi såg Green Zone, inte vad vi var trodde det skulle vara. Det var en krigsfilm, men helt okej för mig. Men, nästa gång får det bli en rolig film. Jag är nu skyldig Pia en filmkväll, kanske om två veckor igen.


  


Vi käkade lite grekiskt till middag, alltid lika gott. I morgon är det då dags att jobba igen, det känns väl okej. Jag ska träna först, det ser jag verkligen fram emot. Men jag drömde så konstigt i natt och jag mådde lite dåligt när jag vaknade. Den handlade om semesterplanering och Axfoods kontorister, tell no more säger jag bara. Jag tänkte inte en sekund på jobbet i söndags varför drömmer jag om jobbet då? Ena natten drömmer jag om att jag är fastspänd och en fånge och andra natten drömmer jag om saker som har kopplingar till jobbet. Inte bra alls. Vi får se i morgon vad jag drömt om, hoppas det är om en stor vithaj och jag fångar honom på bild. Det vore något det.

Av Louise - 5 april 2010 09:26

Vaknade tidigt och det var snöflingor i luften. Jag såg ju på vädret i går att det skulle snöa men det är lite svårt att förstå när man tittade ut och det var så fint väder.


Har tvättstugan idag och egentligen orkar jag inte men jag måste. Ska hinna med en bio med Pia idag också, vi får se vad det blir.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards