Louise Dagbok

Alla inlägg under april 2010

Av Louise - 19 april 2010 21:11

Uppe med tuppen för att gå på bandet. Huvudvärken var borta som tur var, annars hade jag inte gått till jobbet kan jag säga. Men jag var duktig och gick i en timme, ibland är jag inte lika duktig.

Jobbade på som vanligt, började skriva dagbok om vad jag gör på jobbet. Chefen ska se om hon kan lägga fler uppgifter på mig, don’t think so. Nej, jag har nog så jag klarar mig men det är väl bra att se hur effektiv jag är.


Till lunch blev det lite spagetti med köttfärssås och sallad till det. Jag försöker dela upp maten i mindre portioner, den idag var inte stor. Efter jobbet stannade jag kvar och gick på bandet igen, men bara i 45 minuter.

Hem sedan och laga middag och matlådor. Det blev kassler, potatis och sås. Till det kommer jag äta sallad, mycket sallad.


På kvällen skrev jag ett brev till Aresha, det blev ett långt brev med några bilder. Skickade en bild på Lukas när han var påskkärring, hur översätter man påskkärring. Jag skrev en liten historia bakom bilden istället, men annars fungerar det bra att skriva på engelska. Jag använder mig av Google översättning när det blir för krångligt.


Jag håller tummarna för Djurgården ikväll men allt kan hända.

Av Louise - 18 april 2010 20:17

Vaknade rätt tidigt i morse, runt åtta. Men då hade vi varit lite vakna på natten, det är inte lätt att komma till storstaden och sova. Det är ju ljud som man inte har där ute på Sandhamn, men jag tycker det gick hur bra som helst.

Vi åt frukost och gjorde oss i ordning sedan tog vi en lång promenad. Vi var ute i 2 timmar och det kändes i både ben och fötter efteråt.

Efter lillen fått lite lunch i sig så åkte vi till Nacka Forum för att äta lunch själva.


Vi gick runt en stund sedan körde Lise hem mig. Jag lagade lite middag senare på kvällen och vid 19 tiden började jag få en rejäl huvudvärk.


Klockan 20 och har fortfarande en jobbig huvudvärk, dags att ta till starkare piller.

Av Louise - 17 april 2010 22:30

Gick och lade mig väldigt tidigt i går, runt 22 tiden lade jag huvudet på kudden. Började läsa men när texten gick ihop och jag började om flera gånger så la jag boken åtsidan. Hade satt klockan på 9 men vaknade utvilad vid 7.30, fortsatte läsa lite men efter en timme gick jag upp och började städa lite. Jag dammsög, städade köket, gick ut med sopporna och bara damma runt lite.

Satt i soffan och tänkte att pappa och Marita kommer inte förrän om en timme. Då ringer de och säger att de kommer nu, så hopp in i duschen och jag hann precis klart innan de kom. Det hade blivit ett missförstånd mellan de och deras bekanta. Så de kom förbi lite tidigare än planerat.

De gick härifrån med räkbomberna, några böcker och 20 dvd filmer. Så varför sätta ut allt på tradera när jag har pappa. Nu har jag sagt att de får starta ett eget konto på tradera för att kolla på ett bra stativ till pappas videokamera. Det finns en hel del bra där och de är billiga.


Nu har de gått och här sitter jag nu ensam igen. Men Lise och Mads kommer om en stund.

Å så kom de, oj då blev det livat. Den lilla skiten har vuxit till sig ordentligt och kunde nu sitta utan stöd. Han fick en filt på golvet och där satt han och lekte för sig själv. När han ville flytta på sig så lade han sig ner och rullande tills han kom ditt han skulle.

Jag och Lise gjorde lite planer gällande New York, vi har nu bestämt att direkt på lördag morgon så åker vi till botten av kartan och arbeta oss upp. Vi ska ju hinna med så mycket så vi måste planera. Vårt hostell ligger ju så högt upp så det kommer ju inte bli något spring ditt kan vi lova. Vi kommer att sova där, det är ett som är säkert.


Vi ringde till ett nytt Thaiställe och beställde mat, det var riktigt gott. Ditt kan man gå och äta också, det ser ut som en kopia av Koh Panghang. De verkar ha väldigt vettiga priser också.

På kvällen när lillen somnat så kollade vi lite på tv innan vi gick och lade oss.

Av Louise - 16 april 2010 20:10

Som jag längtat efter den här dagen, äntligen får jag sova i morgon bitti. Inatt så högg jag vet och skällde ut en kollega, hoppas jag inte ”jobbar” i natt.

Vi åt ju thai till lunch i går så jag visste att ingen ville ha det idag igen men så kom Leffe och frågade om jag skulle köpa thai. Å, va glad jag blev. Då var jag inte själv som skulle beställa, fast det är jag som åker och handlar åt honom. En bisyssla i min arbetsbeskrivning är nämligen att vara sekreterare åt Leffe. Men han får inte utnyttja mig, då säger jag stopp. *asg*


Efter jobbet åkte jag till ICA Globen och handlade något som vi ska äta till lunch i morgon. Pappa och Marita kommer förbi och vi skulle fika och käka något. Det blev varsin räkbomb, de är så goda och de är lagom till lunch. Kolla in dem här så får ni se.


  


Sedan när jag kom hem så började jag lägga in grejor på tradera. Nu ska det tjänas lite pengar, det var hela Morden i Midsomer serien och 20 andra DVD filmer. Men sedan hittade jag inget mer att sälja så jag slutade.


I kväll blir det att slappa för i morgon kommer Lise och Mads och då kommer väl det bli springa av här hemma. Okej, killen har väl inte ens börjat krypa men snart så.


  

Av Louise - 15 april 2010 20:59

Upp och gå, gå bort de goda efterrätterna jag mofflat i mig på kursen. Jag trodde det skulle vara hårdare men det gick alldeles utmärkt. När jag var klar så hämtade jag upp tjejerna som lämnat ifrån sig sina bilar av olika anledningar. Men vi var på plats och började jobba vid 8.


Det var lite trögt men jag började gå igenom saker som jag lärt mig på kursen. Sedan var det lite jobbiga saker som chefen tog upp men som Sofia (min guru) sa, låt det rinna av dig.


Idag var vi ett helt gäng som gick till thai, de har fått det bra där borta. Och maten är självklart god, som vanligt. Efter jobbet körde jag tillbaka tjejerna så de kunde hämta sina bilar, sedan åkte jag till Nettan och Bernte. Jag skulle hämta de saker jag köpte vid ljuspartyt och då passar vi på och äta middag tillsammans. Jätte trevligt och väldigt gott. Tack snälla.


Sedan åkte jag och tankade bilen, ingen soppa. När jag öppnade dörren hemma så låg det massor med räkningar där, varför ska de komma samma dag. Det känns extra jobbigt när det är 6 vita kuvert som ligger där. Men förhoppningsvis är det en liten löneförhöjning i lönebeskedet den 25:e, och att de hamnat på kontot som de ska.


På kvällen kom syster upp på msn, då kopplade jag upp bildskärmen. Gud vad hon garvade, men hon hörde mig men jag hörde inte henne. Hon får nog allt fixa det där med micken.

Av Louise - 14 april 2010 20:21

Andra kursdagen var väldigt intressant, det var väl idag allt började. Nu fick man själv man mot man testa hur man är som gruppchef. Jag fick jätte trevlig feedback från de jag jobbade med, jätte roligt.


Det var ett likadant eftermiddagsfikabord idag igen, farligt farligt. Men jag åt inte så mycket lunch idag heller, man måste planera sin dag helt enkelt.


Efter kursen så åkte jag till banken, nu har jag låst lite pengar några år. Bra att spara pengar för framtiden och få mig mer intresserad för mina pengar helt enkelt. Sedan en skön promenad hem. Men efter två dagar stilla sittande och inte ha varit så duktig med att dricka vatten så kändes det i mina ben. Mina vader värkte så in i bängen när jag gick. Vi får hoppas att jag inte känner av det i morgon när jag ska promenera.


Idag fick jag även feedback på mina bilder på fotokursen. Bild nr 2, jag skrev att det var grått och regnigt, promenerade runt och hittade inget att ta en bild på. Det här skrev läraren om bild nr 2.


  


Grått och tråkigt ute. Vad gör man då? Jo hittar en svartvit fjäder, sätter sig på knä nära marken, kryper in riktigt nära, vinklar kameran lite åt sidan och ställer slutligen in skärpan. Och voila, en riktigt intressant och bra bild. Kul att du hittar ett guldkorn i svinstian om man får pratat lite i liknelser.

 

Vad glad jag blev.   

Av Louise - 13 april 2010 19:20

Jaha, då var det dags att åka på kurs. Det var ett bra tag sedan jag var på kurs, jag har varit på föreläsningar osv men inte på kurs på det här sättet. Nu ska jag förhoppningsvis lära mig något. Jag tog buss och tunnelbana till kursen och det gick hur bra som helst, jätte smidigt. På plats blev jag förvånad över hur många vi var på kursen, närmare 40 stycken. Och när vi alla presentera oss för varandra så upptäckte jag att vi nästan alla har samma orsak att vara på kursen. Det är inte fel på mig…så det så!!! *asg*


Lunchen bestod av fisk med potatismos eller kyckling och bulgur, till efterrätt var det en jordgubbstårta. Jag åt lite lunch och skippade efterrätten, hur duktigt är inte jag. Till fikat på eftermiddagen serverades det mycket godsaker, ha ha ha. Jag kände på mig det här och väntade på det, det blev lite godsaker ner i magen. Se nedan:


  


Hemma så började jag laga lite mat, det blev natchos. Jag blev lite sugen på det när jag var nere i affären och handlade. Hemma sedan så satte jag mig ner och skrev anteckningar från första kursdagen, måste skriva ner det när det är färskt i minnet.


Ikväll blir det inte mycket gjort, i morgon ska jag till banken direkt efter kursen.  

Av Louise - 12 april 2010 21:00

Gick upp som vanligt men jag var trött, i natt vaknade jag minst 3 gånger. Först klockan 23.30, då var det någons tvättmaskin som inte kunde centrifugera. Den slog i badkaret som en AK4:a, jädrans va rädd jag blev. Sedan vaknade jag två gånger till av rädsla, jag drömde att jag blev misshandlad av min man och jag var tvungen att gömma mina barn. Så ni förstår att jag var trött när jag vaknade.


Sedan gick dagen sisådär, det var en trög dag. Men solen sken och det kändes som vår i luften. Sussilull kom i sin nya vita pärla, hon var bra stolt över den. Vita bilar kan vara rätt läckra faktiskt.


När jag kom hem så gjorde jag lite bollträning, men sedan blev det lugnt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards