Louise Dagbok

Alla inlägg under augusti 2010

Av Louise - 19 augusti 2010 20:19

Jag har alltid tyckt att min syster är envis, många tycker jag är envis och jag tyckte mamma var fruktansvärt envis. Men, drottningen av envishet är min mormor. Hon gjorde tydligen illa sig i ryggen i fredags och har legat stilla i en vecka. Hon har inte ringt någon av oss och berättade detta, hon har tagit sig ner till postlådan men det är allt.


Jag tog med mig hallonsoda till landet för ett tag sedan ifall barnen ville ha till maten. Det vart några över och nu har hon druckit upp dem för hon har inte haft något att dricka. Men herregud, jag kan köpa en hel back till nästa gång. Jag frågade om jag skulle komma förbi med något i morgon när jag ska ut till Sandhamn men det skulle jag inte. Det räcker om jag kommer på söndag, hon vet inte än om hon kommer klara att åka med och handla. Men mormor, jag har klarat av att handla själv väldigt länge nu. Så envis.


Idag bokade jag en plats på hajbåten, ska betala nästa vecka när jag fått lite lön. De håller på min plats tills jag betalar, de lovade det. Det känns kanon att äntligen ha bokat det, bättre när jag betalat av allt i oktober. Resan med hajarna kostar exakt lika mycket som hela flygresan till Australien, det är helt sjukt. Jag kan stanna i Australien i en månad men bara 3 dagar på en båt, för samma kostnad. Är det då värt dessa pengar? Ja, det är det verkligen, och jag är inte ensam om att tycka det.


Att jag sedan när jag kommit hem undrar vad jag gjort är en annan femma. Och det är väl vad jag har att leva på när jag kommer hem, en femma.

Av Louise - 18 augusti 2010 20:53

Jag kan ju inte jobba mer och tjäna mer pengar. Så har vi inte det på mitt jobb, där jobbar vi och får vår lön. Ibland när det är lite tomt i plånboken skulle man vilja kunna jobba lite extra för att tjäna lite extra pengar. Men jag har det jättebra, inget illa alls och jag tjänar bra men dessa månader när jag betalar mina resor så blir det lite tajt i slutet av månaden. Men jag vet oftast när en sådan månad kommer så då börjar jag lägga undan alla 10:or och 5:or, de är jättebra att handla mjölk för. Jag storhandlar i början av månaden så jag kan laga mat och göra matlådor för hela månaden så jag lider inte. Men ibland är det jobbigt när man är van att kunna göra vad man vill och så kan man inte göra det helt plötsligt. Men jag får ju mitt i januari istället, ni får snö och jag får sooooooooooolllllll.              


Idag jobbade jag över igen, det känns som jag inte kommer något vart i listan. Jag stansar och stansar men inget händer känns det som, nu märker man hur många kunder vi har. Men jag hinner inte stansa under arbetstid som jag hoppades på för jag blir störd och det händer grejor som måste fixas. Idag kom jag på att vi ska ut med ett vykort om 2 veckor till alla våra kunder. Oj, kanske dags att fixa det då tryckeriet vill ha två veckor på sig. Sedan ska vi ut med vår tidning nu i september och den hade jag också glömt, den var helt tom och jag hade svårt att hitta något att skriva om. Men som vanligt hann jag både skicka vykortet till tryckeri och göra klart tidningen innan 16.30 Så det är skönt att sitta efter arbetstid med stansningen då jag får vara i fred och bara göra det. Det blir en stund i morgon också men på fredag ska jag åka ut till Sandhamn och hälsa på Lise och Mads. Då kommer jag inte tänka på jobbet för då har jag fullt upp med en 1 åring. Det ska bli skönt, bara ta det lugnt.


Men jag har två dagars jobb kvar…

Av Louise - 17 augusti 2010 21:46

Var uppe som vanligt i morse och gick, men jag är trött. Var på ett möte med jobbet och det gick bra, intressant. Jag satt kvar på jobbet och försökte skriva ut lite fler bilder. Det tog ett tag men sedan fick jag igång skrivaren igen. Nu är hälften gjorda, det tar 2 timmar för 4 bilder så det tar ett tag.


I kväll fick jag svar från Jen och Andrew gällande min resa i december. Jag fick lite rabatt på resan och de ska försöka få in mig som volontär på någon tur i januari. Jätte roligt att äntligen få svar och få boka dykresan, det känns bättre då. Jen skriver att de har många nya hajar på plats, det låter intressant.


Nä, idag är jag trött så nu blir det sängen.

Av Louise - 16 augusti 2010 20:29

Jag är rätt glad över att jag inte har barn, det av flera anledningar. Först så tror inte jag att världen blir något bättre, jag tycker inte den är så trevlig att leva i just. Så varför ska jag lämna efter mig personer som ska fortsätta leva i den. Sedan så vill jag inte ha några barn som måste känna att de ska ta hand om mig när jag blir gammal.


Jag tar hand om min mormor och det är ibland rätt jobbigt. Hon börjar bli så där jobbig när det gäller hennes minne och hennes humör. Hon hör dåligt och pratar med syster om mig och med mig om syster, det är skitjobbigt. Ibland vill jag bara strunta i henne men sedan kommer samvetet och jag bokar upp en dag till med henne. Men det är väl så det får bli tills hon inte finns mer och jag vill absolut inte att hon ska försvinna snart. Men ibland är det lite jobbigt.


Jag kanske är lite bitter idag för jag tycker inte det går framåt med mina hälsoproblem. Jag fick en ny medicin i dag, ska hämta ut den när jag får lön. Så får vi se om den är någonting för mig, sedan ska jag gå på special sjukgymnastik för RLS patienter. Vi får se hur det går.


 Ibland längtar jag till Australien så mycket att det gör ont. Men, snart så.

Av Louise - 15 augusti 2010 20:04

Allt lugnt i Årsta, ingenting som händer här inte. Vattenskadan är upptorkad och nu ligger jag där och känner efter vatten varje gång jag använder vattnet i köket. Tog det lilla lugna på förmiddagen, låg och kollade på försöken i simningen. När jag ligger där och slappar börjar det pipa något förskräckligt i lägenheten. Brandalarmet börjar tjuta, alltså är batteriet på väg att ta slut.


Åkte in till söder och träffade Lise och Mads. Vi gick runt lite på söder, käkade och sedan gick vi till Mariatorget och Mads fick springa loss lite. Han är så söt, härlig lite kille som inte har riktig koll på sina ben. Men han lär sig fort, snart springer han runt Sandhamn och raggar tjejer.


I morgon är det dags för jobb igen, jag hatar måndagar. Det är så långt till fredag och sovmorgon. Men jag har mycket jobb den här veckan, så förhoppningsvis går det fort. Men, man vet aldrig.


Idag tyckte jag det var rätt skönt väder. Kallare än det varit tidigare och så småduggade det lite och det var skönt. Om någon månad så kommer jag säga att jag inte tycker om det här vädret och att jag längtar till värmen i Australien. Man är aldrig nöjd med vädret.

Av Louise - 14 augusti 2010 21:34

I morse berättade syster att det inte är hundar som springer utanför deras hus. Det är grävlingar.

  


Eftersom jag och Liam vaknade båda två av ”hundarna” så drömde väl han om dem. Syrran vaknade tydligen upp på natten och hörde dem och sa högt ”vad är det?”. Då hade Liam satt sig upp i sängen och sagt ”det är en hund”, sedan lagt sig ner igen. Hon hade tydligen skrattat gott av det.


Liam har tydligen ramlat och slagit ryggen i går, samtidigt så skadade han sitt öga. Idag åkte de in för att undersöka ögat på S:t Eriks Ögonsjukhus, men det var över 100 personer före så de åkte hem efter 2 timmar. Stackarn, tur att han inte har ont. De får se på måndag på barnavårdcentralen.


Jag har väl inte gjort många knop idag, det är fruktansvärt varmt. Jag hade tvätt stugan en stund på dagen, men annars har väl inget hänt.


Jo, det har det gjort. Jag hade väldigt mycket vatten i skåpet under diskbänken när jag var där i morse. Tydligen läcker det en hel del, så jag måste ringa efter en rörmockare nu. Kan inte vänta på Pia´s röris, han kanske inte ens har tid. Och det är mycket vatten som flyter under min diskbänk, jag tycker inte om det. Det jobbiga är att jag måste vänta till löning att betala dem, jag som har sååååå mycket pengar nu när jag köpt min flygbiljett till Australien. Vi får se hur det går med detta, men jag vill inte att det ska börja droppa nere hos grannen.


Fick ett mess från en vän som undrade om jag hade tid att träffas i morgon. Självklart har jag det, ni får veta mer om det i morgon.

Av Louise - 14 augusti 2010 13:45

Idag var det varmt på jobbet igen, det var fruktansvärt jobbig värme. Jag svettades något otroligt, det måste vara något fel på mig. Jag vet att jag lider av värmen men det här är jobbigt. Måste vara något fel på mig!


Det blev lite thai till lunch, skäggiga damen är fortfarande kvar på restaurangen. Undrar om hon är ordinarie anställd nu eller om hon är extra över sommaren. Första personen som skötte stället var en kille från Laos tror jag, han hade ett hårstrå på kinden som var över 1 dm långt. Nu är det en kvinna som är så hårig i ansiktet att hon ser ut som en karl.


Men det var gott i alla fall, det är huvudsaken.


I veckan har jag och Sussi tjatat på Leif att vi vill ha mums mums till fikat på fredagen. I morse så ringde Leif från Willy:s, de har inga mums mums men nu undrade han om Citygross har öppnat. Det hade de så han kom tillbaka med några paket som vi skulle ha till fikat. Det var gott med mums mums till kaffet.


Efter jobbet åkte jag hem och böt om, till lite bekvämare kläder. Sedan var det dags att åka till syster, ska vara barnvakt för de ska ut och äta. Det var en relativt lugnt kväll, Michelle var och lekte med en kompis och kom hem vid åtta tiden. Lukas somnade rätt fort och det var skönt. Liam skulle gå och lägga sig straxt efter 20 så jag fick tvinga honom att sluta spela tv-spel. Men han brydde sig inte, det är hans nya mening. Jag bryr mig inte, säger han när jag säger åt honom att jag kommer stänga av tv’n om han inte slutar spela. Men ner i sängen och läsa en saga för honom. Han valde en bok om grävmaskiner, jätte spännande var den.


Sedan var det dags för Michelle och gå och lägga sig, där var det inga problem. Hon lyssnar på en bok sedan somnar hon. Jag tittade på tv men vid midnatt gick jag och lade mig.


Jag kunde inte sova så mycket för det var så mycket ljud utanför. Jag och Liam pratade lite under natten, han i sömnen och jag för att jag inte visste att han sov. Det var en hund utanför sovrumsfönstret som bråkade så hade lite svårt att sova. Lukas vaknade och frågade efter mamma, sedan pappa och när jag sa att de inte kommit hem ännu sa han ”Å, nej” och somnade om.


Syster och Patrik kom hem vid 3 tiden och jag åkte hem.

Av Louise - 12 augusti 2010 21:24

Idag tyckte jag det var varmt, tung luft. Jag blev lätt svettig och varm. Innan lunch hade jag en ordentlig huvudvärk och var tvungen att ta ett piller. Jag käkade och direkt efter så lade jag mig ner på massagebänken och vilade lite. Var tvungen att ta ett piller till efter lunch och jag la mig ner några gånger till. Dricka mer vatten och få in luft på rummet.


Eftersom jag börjar jobba redan klockan 07.30 ska jag börja ta en kort promenad på lunchen. Jag har ju en deal med chefen om det så jag ska faktiskt börja göra det också. Det är skönt att få lite frisk luft på lunchen, dagen blir nog lättare då.


Idag var chefen på jobbet och hon lämnade en skål med tzatziki. Sa att vi kunde äta från den, och jag är inte sen att haka på det erbjudandet. Så jag tog en liten matlåda med lite tzatziki och åt den till min kyckling som jag stekte upp. Det var så jädrans gott, väldigt gott. Mycket vitlök i såsen men det gör ingenting.


I kväll är det dubbelavsnitt av CSI Miami, hur bra kan det bli egentligen. Har lovat att vara barnvakt i morgonkväll, syster och Patrik ska ut. Tur att jag inte har något inplanerat på lördag morgon, jag kan sova hur länge som helst. Det kommer jag förmodligen göra också, jag är så trött nu för tiden. Man kan tro att jag har fått biverkning från influensasprutan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards