Louise Dagbok

Alla inlägg under december 2008

Av Louise - 23 december 2008 22:52

I morse vaknade jag klockan 04.00 och det var omöjligt att somna om, när klockan var 05.00 så började jag läsa istället. Men då efter klockan 06.00 så somnade jag och sedan ringer klockan 30 minuter. Då var jag hur trött som helst men det var bara att gå upp och åka till jobbet.

Hur ska det bli idag då, lugnt eller ännu lugnare. Det blev rätt lugnt. När vi gick på lunch klockan 11.30 så hade vi haft 14 samtal. Vi blev bjudna på julmat nere hos China, det blir vi varje år. Det var helt ok, inte som vårt julbord på Sundby Gård men helt ok.

När klockan var 15 och vi får gå hem så hade vi haft 16 samtal, 4 stycken var. Nu vet vi att det är så här lugnt dagen före jul så då ska vi ju inte behöva vara 4 stycken på supporten men man hinner göra lite andra saker istället. Och sedan blir det lite slappar dag och det kan vara skönt att ha också. När man har så trevliga arbetskamrater så är det faktiskt rätt skoj.

 

På lunchen stack jag upp till Länna Affärscentrum och försöka hitta en julklapp till pappa Peter. Det är ju så svårt att hitta något till honom, jag ville köpa Björn Gustavssons DVD men den var slut överallt. Det blev något annat istället.

 

Åkte hem till syrran efter jobbet, stannade på vägen och köpte en Bingolott och en Harryboy. Det är ju uppesittarkväll i dag. Jag tog en fika och busade med barnen en stund. De skulle ha främmande så jag stack innan de kom. På väg hem så stannade jag på Ica Globen för att handla lite skagenröra. Det blev skagenröra för 186 kronor, det är mycket skagenröra. Men de gör den godaste i hela världen. Det är lite gott att ha med på julbordet.

 

Sedan hem och äta lite och under tiden så ringde mormor och snackade lite. Hon är på lite snackhumör och hon får snacka sig hes. Jag ska vara hos henne vid 12 tiden på juldagen.

 

Klockan 19 var det dags för tvättstugan och V75. Bingolotto började kl 19.30 och det blev spännande i Ettans bingo. Jag fick in BI GO, saknade N36. Jag kunde alltså vinna en resa till Disneyland i Florida värd 50 000kr och eftersom jag har en dubbellott så är den värd 100 000kr. Men Lotta drog N 33, 35, 31, 39, 32, 43, 45 och 41. Hon glömde N36. Och det blev bara 4 rätt på V75 också. Men det var lite roligt i alla fall, jag hade glömt bort hur kul det var med hästarna.

 

Nu har jag ätit en hård smörgås med skinka….

Av Louise - 22 december 2008 21:19

Två dagar kvar till julafton och fortfarande ingen snö. Men det kommer inte att komma någon snö så det är bara att fatta att det är ytterligare en jul utan snö. Tomten får åka bil till alla barnen.

 

Det var en rätt dag på jobbet, jag gjorde en del ändringar i seminariematerialet efter vårt möte förra veckan. Ändrade telefonerna så de inte står och ringer när vi är hemma och äter julmat. Det är väl inte många som ringer heller men onödigt att göra fel. Jag har missat någon gång att ändra men då har Tomas räddat mig. Vi blev fyra stycken som tog en promenad för att köpa thailunch idag. Det är så gott och jag blev så mätt. Det är väldigt salt så det blir en del vatten efteråt.

 

När mina kollegor lämnat sina rum för tillfälligt så gick jag in med var sin julklapp. Jag kände mig lite busig, för jag bara drog sedan. Pia och jag åkte till Heron City för att käka lite middag och ta en bio. Vi köpte biljetter till nya Bond filmen.

Vi beställde som vanligt in grillspett med tzatziki, alltid lika gott. Syrran ringde och frågade om jag gick på starka piller. Fattar inte vad hon menar men när hon berättade att jag har skickat iväg julkort utan att skriva något på dem så förstår jag vad hon menar. Jag har alltså glömt att skriva God Jul och Gott Nytt År önskar Lollo på alla julkort. Mormor hade ringt till syrran och sagt att hon tror att det är från mig.

Nä, nu var det dags för lite Bond. Och faktiskt så var den här filmen bättre än den förra. Jag tyckte det var mer action i den här, lite jobbig ibland men annars rätt ok.

 

Jag och Pia böt julklappar och nu har jag lagt dem i påsarna som jag ska ta med mig till syrran. Nu börjar CSI så nu måste jag sluta….

 

p.s Jag vill bara säga att nu har jag bokat en säng i ett fyrmanna tjejrum i Adelaide d.s

Av Louise - 21 december 2008 19:09

Idag har jag nog nyst 1598 gånger, näsan rinner och ibland har jag svårt att få luft. Jag har bara två dagar kvar att jobba sedan kan jag bli lite snuvig. Men snacka om att det är jobbigt att nysa. Det gör ont efter några gånger. Jag gjorde lagen till sillen och när ättikan blev varm så steg en obehaglig doft och jag började nysa igen. Den här gången hade jag svårt att sluta nysa, men tillslut så gjorde jag ju det.

 

Men nu är sillen inlagd och jag la även in en slanggurka. Skinkan är griljerad och jag har till och med provsmakat den. Den är helt klart godkänd.

 

Jag var och hälsade på Lasse som gjort mina tatueringar. Jag visade den tatuering som jag vill göra på låret, han har tid innan jag åker men den hinner inte läka innan jag ska ner och dyka. Så jag väntar tills jag kommer hem, det blir bättre. Men det hade varit kul att visa den för dem.

 

Jag skickade in en bokning till YHA Adelaide, så jag har någonstans att bo när jag kommer till Adelaide. Deras hemsida var lite dålig när de t gäller bokningen så jag mailade dem istället. Vi får hoppas att det går fram.

 

Klockan är 19 men jag är lite trött, men jag kan ju inte gå och lägga mig nu. Jag kollar väl på Bones sedan är det natti natti. Jag ska drömma om Kyckling med cashewnötter…

Av Louise - 20 december 2008 21:26

Jag vaknade av mig själv före larmet, som vanligt på helgen. Tog det lugnt och jäktade inte alls och det var jätte skönt. Jag mötte upp mormor och vi började med att handla på Ica Kvantum. Det var rätt mycket folk i Mölnvik men inte allt för mycket på Ica’n. Jag passade på att handla lite Kräftsill och sill som jag ska lägga in i morgon. Mormor handlade inte så mycket för nu kommer inte morbror Bosse till henne. Sedan gick vi till apoteket för att handla medicin, tog en tur förbi Brisak för att handla Solrosfrön och värmeljus. Nu råkade jag ju ta fel antal kg på Solrosfröna, jag skulle köpt 18 kg men det blev bara 3 kg. Inte bra alls, men jag får svänga förbi en annan dag. Men sedan tog vi en tur ner till Systembolaget, mormor ville ha en glögg och en liten Whiskey. Nu var vi redo att åka hem.

Mormor satte igång att värma pannbiffarna och jag gjorde en sallad. Vi satt och lyssnade på P1 för det skulle vara en intervju med stadsministern, mormor ville lyssna på det.

Maten var jättegod och jag var väldigt mätt men jag fick i mig två skivor sockerkaka till kaffet.

Klockan 15 drog jag mig hemåt, tänkte svänga förbi syrran men de verkar inte vara hemma. Så jag tog en tur till Globen, där gjorde jag av med pengar. Köpte en liten julklapp till mina utbildare på jobbet. Bara något litet, inget märkvärdigt men som ett litet tack för i år. Men det blev lite sommarlinnen till mig, tänkte packa ner till Australien. Det är ju runt 30 grader där nu så jag behöver lite nya linnen. På H&M är det billigt och kvalitén passar tillfället.

 

Väl hemma så packade jag upp det jag handlat och satte mig i soffan och läste tidningen. Jag började sedan diska upp veckodisken. Jag hatar verkligen att diska, speciellt bestick. Pratade med syrran och de hade varit i centrum och handlat lite skor på rea. De hade passat på att få Liam snaggad. Ska försöka åka förbi dem i morgon, efter tvättstugan.

 

Jag och Pia bokade en Bio på måndag, jag vill se Bond. Vi får se om det blir Bond eller Pitt. Ikväll är det två av mina bästa filmer på tv, samtidigt. Jag älskar ju Die Hard filmerna och de visar tvåan i kväll men samtidigt som de visar Love Actually. Det är också en av mina favoriter.

 

Jag kan inte hålla mig, det blir en jätteliten hård smörgås med kräftsill på. Mm, så gott.

Av Louise - 19 december 2008 22:25

Gick och lade mig rätt tidigt igår så jag var rätt pigg i morse. Var på jobbet 10 min tidigare än vanligt. Det händer inte ofta nu för tiden, förr då var jag på jobbet runt 7 tiden men det var då det. Jag fick besök idag, jag fick ett ansikte på Johanna. Johanna jobbar på Hogia och ville träffa mig för att vi skulle komma överens om vad jag vill ha hjälp med. Jag trodde kanske att hon skulle stanna på lunch men hon hade bråttom. Så jag missade thailunchen idag och det kan göra mig på dåligt humör men det gick bra. Jag får äta thai på måndag istället. Men mötet gick väldigt bra i alla fall, vi ska fortsätta i februari.

 

Efter lunch så hade styrelsen och jag ett möte, ett viktigt möte. Nu hoppas jag att vi kommer fram till något bra. På fikat så bjöd Katarina på saffransbulle och dovrekaka. Samtidigt som vi hade vinlotteri, jag vann. Jag vann en rödvinsflaska, men böt ut den mot en vitt vin. Nu är det så att alla vinner. Jag är inte med i ordinarie dragning då det bara är 4 som vinner men jag vinner alltid på dessa dragningar.

 

När jag kom hem så pratade jag med pappa, han hade skickat bilder på sin nya uppfart. Han är så duktig och det hade blivit jättebra. Jag åkte sedan till Carina och fixade mina naglar, hon var lite stressad för hon var på väg till sitt tredje jobb för dagen. Stackarn, svårt att få ihop allt. Men naglarna blev fina och jag är nöjd. Jag köpte en liten jultomte med en julstjärna samt ett paket med handmålade värmeljus. De var jättefina, de var röda med vita julstjärnor på.

 

När jag var klar så åkte jag ner till Årsta C och köpte kebab. Så nu har jag snaskat i mig det och det blev knappt något över. Det är inget på tv så det är nog dags att natta.

 

Ha en trevlig helg kompisar.

Av Louise - 18 december 2008 20:15

Idag hade vi konferens i Kungens Kurva. Det var utbildningsavdelningen som skulle gå igenom nya versionen. Det gick ju bra och det var väldigt trevligt. Jag pratade och de andra lyssnade, de var väldigt duktiga. Vi jobbade på rätt bra och vi skrattade gott emellanåt. Det var lite höst terapi kan man säga. Vi var helt ensamma i deras konferensavdelning så vi fick full service. Fanns inget att klaga på alls.

                              

Efter jobbet åkte jag och köpte en julklapp till Pia, jag köpte en XXX. Du trodde väl inte att jag skulle skriva här vad jag köpt till dig va? Nu är hela Groundstroem familjen klar. Nu har jag bara den svåraste kvar och det är pappa Peter. Jag kan aldrig komma på något bra att köpa till honom och Mariola. Men jag får väl åka någonstans och kolla runt lite.

 

När jag kom hem gjorde jag en sallad för jag orkade inte fixa något annat. Men sedan behövde jag inte äta något mer för jag åt lite mycket till lunch. Satte mig och skrev ner allt som vi gick igenom på konferensen. Jag kunde inte läsa allt jag skrivit så jag måste fråga de andra i morgon.

 

Jag pratade med mormor och allt verkar bra där. Hon har dammsugit vardagsrummet idag och ska skura golvet i morgon. Morbror mår tydligen också bra, han har pratat med en doktor och de har kommit fram till att han fick en depression efter mamma gick bort. Jag kallar det bortförklaring…

 

Jag går nog och lägger mig tidigt i kväll, är faktiskt väldigt trött.

Av Louise - 17 december 2008 22:23

Lite trött i morse men jag får skylla mig själv för jag satt uppe och tittade på krabbfiskarna i går kväll. Men det är rätt intressant program, de tjänar så mycket pengar. Det är ett mycket farligt och tungt jobb men det kanske är något för mig. Jag jobbar en säsong sedan kan jag vila i ett år, ryggen lär ju ta stryk men jag kan ju ligga på en strand i några månader sedan.

För 50 000 dollar så kan jag få lite mer ont i ryggen. NO PROBLEMAS…

 

På jobbet förberedde jag mig för utbildningsdagen i morgon. Jag riggade en dator som jag ska använda och visa nya versionen på. Skrev ut lite papper och andra saker. Installerade Microsoft 2007 på datorn och det var inga problem. Jag aktiverade Bosse och Peters telefoner så de är inställda på första supporten, det var inte populärt alls. När jag berättade det för dem så öppnade Klas käften och sa något ”roligt”. Det är aldrig roligt utan det är alltid grodor som kommer ur käften på honom så jag sa helt enkelt ”stäng munnen” när han började säga något. Det var ju mycket bättre än att säga ”håll käften”, jag ville säga det.

 

Efter jobbet så letade jag upp en kemtvätt, jag hittade en i Årsta. Jag har haft en påse med kläder i bilen hur länge som helst men inte hittat någon kemtvätt. Så nu är det inlämnat och jag kommer vara 370 kronor fattigare på tisdag. Tur att vi får lön då. Sedan gick jag in på ICA och pantade tomglasen och burkarna. Då kunde jag köpa två mjölk, tre julkort och 11 frimärken. Sedan hem och äta rester…. (det här blev en liten snyft historia).

 

Hemma så uppdaterade jag även mina datorer med Microsoft 2007. Jag betalade lite räkningar och städade undan lite papper. De låg och skräpade både i vardagsrummet och i köket. Skönt att få undan allt innan helgen.

 

Irene gick hem tidigare idag för att det kliade i halsen, jag försökte att få gå hem tidigare för att det kliade i smulan men jag fick inte. Det måste ju ändå vara jobbigare att ha klåda i smulan än i halsen. Men det hade tydligen blivit värre för hon ringde sig sjuk även i morgon. Det måste vara en konst att alltid få läkartider och bli sjuk dagarna före helgen. Skönt med långledigt. Jag kanske både är förkyld och har Bältros på måndag och tisdag så då får JAG långledigt. Det är trist när man inte har några semesterdagar kvar utan måste jobba men det är ju självförvållat.

 

Syrran hade varit i Farsta nu i kväll och julhandlat. Hon berättade vad hon köpt till alla men hon sa inget om någon julklapp till mig. Hon sa att det inte fanns något örngott med texten Världens bästa moster, men det kanske det gjorde i alla fall. Vi får väl se om några dagar.

 

Nu vill jag bara avsluta dagens dagbok med att berätta att jag åt ingen Jul Polly som serverades på jobbet.

Av Louise - 16 december 2008 19:52

Ställde alarmet på nya telefonen på klockan 6.15 Men var inte hundra på om jag skulle vakna av den så jag ställde klockradion på 6.20 Men i vanlig ordning så vaknade jag långt innan dessa två klockslag så jag låg där och drog mig till 6.10 Stängde av klockradion och alarmet på telefonen och gick till köket. Eftersom Lise ligger och sover så stängde jag dörren om mig både till sovrummet och till köket. Vattenkokaren låter så högt så för att inte väcka henne så stängde jag alla dörrar. När jag sitter där i köket och dricker kaffet och läser gårdagens post börjar det tjuta så inåt helskotta från sovrummet. Jag springer in i sovrummet som en galning och försöker stänga av ljudet men lyckas inte så jag rycker el sladden. Vilken miss, jag stängde inte av den utan böt bara från klockradio till alarm. Tillbaka till köket och hinner precis sätta mig ner då det börjar låta från hallen. Då har larmet på min gamla mobil börjat ljuda, det var en riktig överraskning. Så ut igen snabbt för att stänga av den. Herregud, jag är vaken.

 

Leffe kom och hämtade mig klockan 7 och vi började vår resa mot Vimmerby. Idag ska jag till Astrid Lindgrens Värld, det ser jag fram emot. Jag har aldrig varit där men har tänkt åka många gånger med ungarna. När vi var i Herrbeta började det låta i Leifs bil, typ som en blinkers som aldrig slutar låta. Ibland sakta och ibland väldigt hetsigt. Vi tyckte ljudet kom från GPS saken som satt fast där uppe. Leif hörde inte att det lät typ hela tiden men det gjorde jag. Det var rätt irriterade men hörde inte han den hela tiden så är det väl okej. Vi kom i alla fall fram till Vimmerby och visade vårt system för Fredrik och 5 personer till. Det gick väldigt bra och jag tror tillslut att vi kom överens om hur de kan använda TIL-Tid på bästa sätt. Vi åt lunch på Linas Restaurang (Alfreds Lina) och vi var i ett hus på Lotta på bråkmakargatan. Fredrik berättade att det var här de spelade in Lotta filmen. Jag testade Leif och frågade i vilken scen bensinmacken var med i Lotta filmen. Men det visste han inte. Men det visste jag och sa högt att det var här som Lotta fixade julgranen. Jag var riktigt stolt över att jag kan min Lotta. Men backen där Lotta cyklar nerför, den är inte lika stor som i filmen. Vi fick se en liten miniatyr Astrids värld och Fredrik visade en ny värld som de bygger just nu. Det är Pippis värld, med pippihuset och pappa Efrahems sjörövarskepp på en liten sjö. Mitt i sjön så är det en liten ö med en palm på, det är söderhavet. Så jädrans söt. Så den har premiär i sommar, så nu måste vi åka dit familjen men vi åker inte dit på en tisdag och onsdag. Då är det mest folk där nere.

Sedan startade vi vår färd hemåt. Men då satte den jädrans ljudet igång igen och nu tog jag loss GPS maskinen och det var inte alls den som lät. Nu stannade Leif bilen och vi kom fram till att ljudet kommer inifrån panelen. Det blir värre när Leif använt blinkelsen. Vi fick sitta och lyssna på det ljudet, men när vi närmade oss Stockholm så började hans mobil skicka morse meddelanden. Men det ljudet kunde Leif få bort för han drog ur laddaren.

 

Men nu är jag äntligen hemma och det är dags att äta lite middag.

Men oj, nu höll jag på att missa berätta att när jag kom hem så låg det ett brev från SF. Jag har vunnit två biljetter till Wallander filmen Hämnden som har premiär snart. Jag tävlade på tv 4 och skrev något som att jag och syrran behöver gå på bio och att vi är Wallander fans. Och jag vann….

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards