Louise Dagbok

Alla inlägg under juni 2009

Av Louise - 4 juni 2009 23:21

Hur länge kan man ha disken odiskad innan kackerlackorna kommer? Jag chansar på några dagar till. Jag hann inte i morse heller, inte heller på kvällen. Jag är en väldigt buzy kvinna, jag reser över hela Sverige på kvällarna. Först började jag med en resa till Gävle med min kollega Leif, vi skulle hälsa på en kund. Vi var lite tidiga så Leif sprang in på Biltema och Jula innan vi var på plats. Men väl där så var det väldigt trevligt, det var länge sedan jag träffade så nöjda kunder. Vi åt lunch med dem på Läkerol Arena, Brynäs hemmaplan. Det var lite läskigt att gå in där men sedan såg jag att de hade 50 % rabatt på allt i Brynässhoppen, då kan det ju inte gå så bra. *asg*

                                         

Jag var hemma rätt tidigt men jag åkte inte tillbaka till jobbet, jag var lite trött och hade huvudvärk. Men istället för att lägga mig ner så startade jag datorn och letade vidare efter släktingar. Men sedan åkte jag till Carina och fixade mina naglar, nu har jag rosa naglar. När jag kom hem så gjorde jag lite middag för magen knorrade en del. Det blev prinskorv, potatis och stekt ägg, det var jättegott. Mormor ringde och var ledsen, hon hade strömavbrott. Hade haft det i några timmar, det började bli kallt. Men hon ville att jag skulle ringa till Vattenfall men jag slog upp det på datorn. Strömmen skulle komma tillbaka vid 20.30 Sedan var det dags att starta datorn igen, hade en liten paus då jag kollade på Criminal Minds. Sussi kom upp på msn, vi snackade lite men sedan var det dags att sluta. Ringde och kollade med mormor om strömmen kommit tillbaka, jag hörde att hon lyssnade på radion så det var lugnt.

 

I morgon är jag ledig, skönt. Jag ska försöka gå upp tidigt och gå morgonpromenad i alla fall. Men sedan blir det shopping på stan.

 

Hörs i morrn kompisar.

P.s

jag är lite avis på Hanna Graf som just nu ligger på min strand i Puerto Banus. D.s

Av Louise - 3 juni 2009 19:39

Nu börjar det bli spännande i boken, jag lyssnar på Liza Marklund. Jag har inte mycket kvar nu, kanske bara en promenad. I morgonbitti ska Leif hämta mig kvart över 7, men jag hinner ta en promenad innan det.

Idag var det lite lättare på jobbet, kan vara för att tjejerna var lite glada. Jag blev lite chockad när en kollega ansökte om mer semester i sommar. 3 ½ vecka till och då skulle vi bli underbemannade 2 av dessa veckor. Hur tänker hon? Jag har ansökt om ledigt på fredag, jag har inte fått något svar än. Det är bara en 12 dag men vi får se om jag får det i morgon, det vore ju kul att veta någon dag innan om jag ska jobba eller inte. Det kan ju inte vara så svårt att säga Ja eller Nej. Jag ska in till stan och fixa lite. Jag ska till Kilroy Travel och fixa visum, jag ska till Waterhouse och köpa en ny mask, till en fotoaffär och köpa digitalkamera batterier, stödstrumpor och sedan lite smått och gått.

Men jag hinner allt efter 12 också, men vi får se.

 

När jag slutat så åkte jag och handla lite mat, det blev mycket sallad. Nu har jag så jag kan göra tonfisksallad några dagar. Men när jag kom hem så gjorde jag varma mackor, det var länge sedan. Jag lade mig och vilade lite efter maten, läste ut en bok som jag hade några sidor kvar på.

 

Nä nu ska jag sätta igång med husförhören.

Hörs i morgon kompisar.

Av Louise - 2 juni 2009 19:38

Idag har det regnat precis hela dagen, jag menar hela dagen. Det var en tuff dag på jobbet, jag var så trött. Jag fick ben massage av Karin, det var skönt. Det gjorde väldigt ont men efteråt var det skönt. När vi slutade så ville jag bara hem och sova.

 

Jag startade datorn som vanligt, hittade en släkting till. Sedan läste jag en massa husförhör på Bäckmark sidan. De flyttade till Arninge när de gifte sig, sedan 1870 så flyttade de till Ryd. Men där slutar spåren, är det västra eller östra Ryd. Det är så svårt att läsa.

I morgon kollar jag upp någon annans husförhör.

 

Nu sover vi.

Av Louise - 1 juni 2009 21:58

Idag var det skönt att börja dagen med en promenad, solen sken och jag kunde gå i en t-shirt. Det var ca 20 grader redan 05.30 på morgonen, man får njuta så länge man kan.

Jag kom på en sak när jag var ute och gick, eller jag kommer på en hel del saker men den här tänkte jag slå i slag.

Jag skrev ett brev till Chefsredaktören på Magasinet Dyk, jag frågade om de var intresserade av ett bild/text reportage om Rodney Fox Great White Shark Expedition. Det gick fort att få ett svar, det kan ju inte vara bra. Men jag tyckte att svaret var okej, så här skrev Martin:

 

Hej Louise och tack för ditt mail.
Det var länge sedan vi hade något om turerna i Australien. Detta beror dels
på att det numera finns goda alternativ i Sydafrika och framför allt Mexico,
där det senare nästan kan garantera hajar. Dels beror det på att det är en
så pass lång och dyr resa.
Men du får gärna vända tillbaka med din reseberättelse med tillhörande
bilder när du är hemma igen. Om det håller bra kvalitet ska jag se om vi
inte kan bereda plats för det i ett kommande nummer.


Hälsningar

Martin Örnroth
Chefredaktör
Tidningen DYK

 

Det var väl ok, det är varken ja eller nej. Så jag gör som vanligt på den här resan också. Jag skriver dagbok, bloggar och tar en jädrans massa bilder. Men jag tror det hänger på om jag ska få se en vithaj eller inte. Men vi får se när jag kommer hem.

 

Jag fortsatte min släktforskning när jag kom hem, jag hittade en till generation på farfars sida. Jag har kommit till mitten av 1700 – talet nu. Men det är svårt att läsa vad de skriver, ibland har de dragit ett streck över hela texten och ibland är bilden svart. Då blir det svårt att tyda texten.

Men nu är klockan 22 och jag måste gå och lägga mig för att orka gå upp och promenera i morgonbitti.

Tjingeling kompisar.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards