Louise Dagbok

Alla inlägg under augusti 2009

Av Louise - 24 augusti 2009 20:30

Japp, då var det måndag igen. Jag är så trött, jag trodde jag skulle somna till filmen men det gjorde jag inte. Men det var nära att jag somnade på jobbet efter lunchen. Men jag gav mig nya arbetsuppgifter hela tiden för att hålla mig vaken.

Precis innan vi skulle sluta så hände något riktigt obehagligt utanför fönstret. En motorcykel körde rakt in i en bil som svängde in mot vår parkering. Killen hade slagit i taket först sedan landat 5 m framför bilen. Vi hörde en riktig smäll och när jag tittade ut så såg jag en kvinna springa fram till mannen och sedan tillbaka till sin bil och ta ut en barnstol. Man såg att mannen hade svåra smärtor och att kvinnan var i chocktillstånd. Hon bara satt där och tittade på honom. Killen hade hjälm men inga andra skydd. Det var flera bilar runt omkring och det dröjde inte länge förrän det var full vart med allt. Det kändes lite obehagligt för jag tänkte direkt på min bror som gick bort exakt så här. Han körde rakt in i en bil som körde ut från Mio Haninge. Han dog i ambulansen på väg till sjukhuset. Han hade väldigt svåra skador, det gick inte att identifiera honom utan det tog 2 dagar innan fingeravtrycken gav svar. Det var det värsta i allt, att han varit död i 2 dagar utan att vi visste om det. Att vi skrattade och mådde bra under den tiden. Jag vet att mamma tyckte det var jobbigt.

Det var lite trassligt att komma fram med bilen när vi skulle åka, vi fick åka runt. De höll fortfarande på att stabilisera honom på marken, det tog tid att få in honom i ambulansen.

 

Jag åkte till Globen efter jobbet, hämtade biljetter till Rasmus på luffen. Jag och Liam ska gå i november, det är min födelsedagspresent till honom. Sedan hämtade jag min dykarklocka, den har fått nya batterier. Sedan åkte jag hem och bytte om, till träningskläder. Tog en promenad till Gullmarsplan, lyssnade på slutet av min bok. Hämtade ut min nya kamera som jag beställt. Gick sedan hem och lagade lite sallad till middag, det blev över så jag har till lunch i morgon också. Sedan satte jag på en film, det blev Wallander – Tjuven. Den var riktigt bra, jädrigt bra om jag får utrycka mig lite ”perdey”.

 

Nu ska jag kolla inställningarna på nya kameran.

Olympus 8000




Av Louise - 23 augusti 2009 20:45

Jag vaknade rätt tidigt men somnade om, det var riktigt skönt. Men sedan hörde jag Lise och Mads ute i vardagsrummet. Dags att gå upp. Lise tog en morgonpromenad medans jag, Nalle, Mads och Rogers barn var kvar hemma. Vi mötte upp Lise på Missionen och där åt vi frukost ute i det gröna, igen. Vi var här sist också och jag bara älskar det här sättet att äta frukost på. En anledning till att jag vill bo i hus, sitta ute och äta.

 

Men sedan var jag tvungen att gå ner till kajen, min färja till Stavsnäs ska snart gå. Jag åkte till mormor och hämtade bilen, satt och pratade en stund men sedan drog jag. Åkte ut till syster för jag ska gå på bio med Liam. Michelle har kompiskalas så då tar jag med mig Liam på något roligt. Så vi åkte till Heron City. Han somnade på vägen men vaknade precis när jag parkerade. Vi gick in och han lekte lite i parken, med vattnet och leksaksbilarna. Vi hämtade biljetterna och han åkte lite radiobil innan vi åt lite på Mcdonalds. Men sedan blev det popcorn och bio. Jag somnade efter en stund, sov väl i 30 minuter. Tror inte att Liam märkte något, han sov ju i bilen så nu är det min tur att sova.

Efter bion åkte vi hem, han somnade i bilen igen.

 

Men han var glad och det lilla jag såg av filmen så var den rätt rolig. Men jag åkte hem och slappade innan det är dags att sova.

Av Louise - 22 augusti 2009 20:35

Gick upp klockan 03.30 för att köra Bosse och Olle till Arlanda. Det gick bra, jag var tillbaks i sängen klockan 05.00 Sov till 8, då gick jag upp och tog det lugnt i soffan.

 

Åkte ut mot Stavsnäs, dags att parkera bilen hos mormor. Jag stannade inte utan gick bra och sa hej till mormor och morbror innan jag sprang ner till bussen. Jag tog en tidigare buss då jag fick vänta lite på färjan. Jag åkte med Värmdö den här gången, det går rätt fort. Det var ingen som mötte mig nere vid kajen men det gjorde inget, nu hittar jag ju hem till dem. Det höll på och städa när jag kom, jag tog Mads medans de höll på. Lise och Nalle fick tavlorna på Mads som jag gjort till dem, de blev jätteglada.

 

Eftersom jag visste att det skulle bli uppehålls väder på kvällen så dukade vi ute, fast Nalle ville att vi skulle sitta inne. Det kom ett par som bor på Sandhamn, en tjej som Nalle är uppvuxen med och hennes kille. Sedan kom Kaare och Kristina, ett kompis till Nalle också. Men de äger Ica Gärdet så jag kände till dem också. Sedan var det Olle, en kille från Malmö som är anställd hos Nalle. Lises bror med barn, en granne med sina barn och så vi då.

Det var en lugnt kväll, nästan alla drack läsk och kaffe. Det gick åt en del kaffe. När klockan var 22 hade alla gått utom Olle och Roger. Så vi drog in bordet och spelade Yatsy till klockan 1. Men då var jag så trött och jag hade en ordentlig magknip. Jag gick och lade mig i rummet som jag fick låna den här gången.

 

Vi hade en jätte trevlig kväll. Tack snälla Lise och Nalle.

Av Louise - 21 augusti 2009 20:45

Idag var det en sådan fredag som fredagar brukar vara när det är som vanligt på jobbet. Det är möten och lunch, sedan får man gå hem. Idag blev det thai till lunch och sedan fixade Tomas lite glass med chokladsås till fikat. Jag gick hem lite tidigare för jag skulle hämta Pia innan vi skulle till Olle. När vi kom till Olle så sa han att vi var tidiga, inte alls sa jag. Vi har tid 15.30, nej inte den här gången. Det stod 16 i kalendern, men vi brukar gå 15.30 Man han vart klar med sin kund tidigare så vi började lägga i färg. Man ska ju sitta med det en stund.

 

Sedan åkte vi och köpte sallad, käkade den och sedan skulle vi titta på VM. Men det regnade i Tyskland så det vart inte så mycket. Då åkte jag hem, jag ska ju upp mitt i natten och köra Bosse till Arlanda.

 

Jag kollade Magnus Ugglas blogg, jag bara dör. Han är så jädrans bra, han gör parodi på två tjejer som bloggar med Youtube. De har inte alla hästar i stallet och nu har Uggla hittat dem på nätet. En av tjejerna sitter i sin garderob och pratar med konstiga ord som Perdey och Schnert. Den andra tjejen står i badrummet och filmar sig själv och pratar inte så mycket, hon låter mest. Hon fnittrar och säger mm, och medans hon gör ljud så håller hon på med sitt hår.

 

Jag ska ju upp tidigt som sagt var så nu är det dags att sätta på sig nattlinnet.

Av Louise - 21 augusti 2009 16:40

Nu sitter jag och Pia hos Olle och blir fina i håret.

Kram

Av Louise - 20 augusti 2009 21:39

I morse när jag satt och vilade efter morgonpromenaden så såg jag killen som köpte min kamera på en reklamfilm på kanal 4. Han gjorde reklam för Norsjö Färg, snacka om chock. Han har inte hört av sig på hela dagen så jag tror han är nöjd. Som om jag skulle betala tillbaka pengarna, NOT.

 

Pratade med Lise om Sandhamn i helgen, jag sticker ut och partar lite med dem. De ska ha kräftskiva men jag och Lise får äta något annat istället. Det ska bli roligt att åka ut igen, jag har ju med mig en liten överraskning till dem.

Efter jobbet åkte jag till Globen och lämnade in min dykarklocka, batteriet är slut. Gick in och spenderade mina rabattkuponger på H&M också. Det blev en klänning och en kofta, så nu kan jag vara fin också.

 

Jag satt och pratade med syster i telefon nu på kvällen. Hon berättade att Liam är lite tuttfixerad just nu (inte bara kulor). Han undrade hur Kevin (hunden) sög på hennes tutte när han kom från hennes mage. När syster sa att Kevin kommer från en hundmamma så sa Liam att du säger ju ”kom till mamma”. Många funderingar rullar runt i hans huvud. Jag får väl höra min del på söndag då vi ska gå på bio, stora syster har kompisfest då. En lillebror är inte så rolig att ha med då, vi ska se En natt på museet 2 med svenskt tal. Det ska bli roligt att vara själv med lilleman.

 

Idag ska jag gå och lägga mig tidigt, jag vill inte vara så trött i morgonbitti. Så länge det är fint väder och varmt så ska jag gå morgonpromenad. Så det så…

Av Louise - 19 augusti 2009 19:36

I går skrev jag ingen dagbok för jag var helt upptagen med att sätta in en annons på blocket. Jag var tvungen att sälja min Canon kamera, min gamla alltså. Jag trodde väl inte att det var så många som var intresserade, men jag fick några på kroken. En skulle sälja sina smycken för att kunna köpa kameran, men det var en ung kille som jag fastnade för. Vi pratade i telefon och jag kände att den hamnar hos en bra kille.

 

Idag var det fruktansvärt lugnt på jobbet, det är så trist. Men snickaren är klar med Elinors dörr i alla fall, det är alltid något. Men om arga snickaren skulle sett det här så hade det blivit en ordentlig utskällning. Det är inte snyggt, jag skulle kunnat gjort det bättre själv. Vi får väl se om någon säger ifrån, det verkar mest vara en sak att skratta åt. Sedan åt vi thai idag också, andra gången den här veckan och det kommer även bli nr 3 på fredag. Jag kollade med tjejerna om jag kunde sticka vid fyra tiden idag och det gick bra. Eftersom jag inte hade något samtal efter 14 så kan man väl säga att de klarar sig utan mig. Självklart kommer de att sakna mig men jag är ju tillbaks i morgon. *asg*

 

Jag körde in till Kungsgatan där Per Alexander arbetade, han som ska köpa kameran. Jag hittade en ”tillfällig” parkering vid oxtorgsgränd. Sedan gick jag runt hörnet till Kungsgatan och in på butiken där han arbetar. Där var det fullt pådrag med polis och allt. De hade tydligen haft inbrott. Men jag pratade lite med honom och fick lite pengar… yippi.

 

Sedan satt jag i kö i söderleds tunneln i 25 minuter, och sedan ytterligare 20 minuter innan jag var hemma i Årsta. Alla dessa vägarbeten, det är otroligt vad de håller på.

 

Nu har jag tagit bort annonsen från Blocket och mailen lugnar ner sig lite. Jag har fått lite svar från min middagsinbjudan, det ska bli så trevligt att äta middag med min familj och mina närmaste vänner. Jo, jag har glömt att berätta att jag ska gå och se Killing gänget på Dramaten i höst.  Pappa ringde och bjöd med mig en söndag i november. Det ska ju verkligen bli roligt.

 

Idag fick jag Wallanderfilmen Tjuven i brevlådan, mm nu ska det mysas i soffan. Inte i kväll men på fredag kanske, syster får vänta några dagar extra innan hon får låna den.

Av Louise - 18 augusti 2009 08:44

Min syster ringde och berättade om ett samtal hon och Liam 3,5 år hade tidigare idag.

Liam: Mamma, varför har jag kulor i pungen?

Mamma: Därför när du blir större så kommer det bebisar därifrån, som spermier.

Liam: VADÅ! Jag vill inte ha bebisar i pungen. Jag vill ta bort kulorna.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards