Louise Dagbok

Alla inlägg under augusti 2009

Av Louise - 17 augusti 2009 21:56

I natt sov jag nog bara 2 timmar, hade någon konstig febertopp. Kunde inte somna och låg och svettades som en gnu. Under dagen på jobbet så har jag haft en jobbig huvudvärk och ont i ryggen. Det låter som jag börjar få njurbäckeninflammation, men vi får se.

 

Jag lånade en scanner från jobbet, har tänkt att scanna in bilder på min bror. Bilder när han var barn har försvunnit så jag tänkte scanna ner lite och göra ett stort kollage. Han killar kanske vill ha det en vacker dag. Men det roliga var att jag hittade även några bilder på mig själv när jag var liten. Jag säger bara en sak, jag var riktigt söt när jag var liten.


Lollo 1 år   Jag dansar i köket


Jag rädd för tomtenJag och brorsan


Bild 1. Här fyller jag 1 år.

Bild 2. Mamma hade skrivit att jag dansade i köket.

Bild 3. Ok, jag var rädd för tomten när jag var liten.

Bild 4. Jag och brorsan en sommardag.




Av Louise - 16 augusti 2009 19:51

Jaha, då var det söndag igen. Dagen före måndag, som betyder jobb. Jag gick och lade mig rätt tidigt i går, var hur trött som helst. Gick ut och gick direkt när jag vaknade, det var bara att ladda batterierna i Ipoden och börja gå. När jag kom hem igen så satt jag och åt frukost och tittade på lite friidrott på kanal 4. Jag tycker killarna på 4:an är lite roliga, så töntiga att de är roliga. Självklart är det lite roligt att se Fredrik där, han är ju pappa till Michelles bästis.

 

Idag är det ju dags att åka till mormor igen, det regnar inte så hon kommer att ta bussen. Hade det regnat hade jag lovat att åka och hämta henne hemma. Nu slipper jag det, så det var bara att åka och ställa mig vid vår mötesplats och vänta. Bussen kommer in 11.02, och jag ser mormor när hon åker förbi i bussen. Hon sitter längst fram hos busschauffören. Jag kör fram bakom bussen och hon kommer trippandes mot mig. Hon har klippt håret och var riktigt stilig. Det första hon säger till mig när hon satt sig i bilen är, ser du att jag har klippt mig? Vi åkte till Kvantum Mölnvik och handlade, mormor köpte två trisslotter också. Hon sa att vi skulle dela på vinsten, det var ju snällt. När vi ändå var i Mölnvik så gick vi in på ByggOle, mormor vill ha en ny plastmatta i köket och hallen. Vi hittade en som hon blev nöjd med, nu ska vi bara hitta en person som ska lägga in den. Sedan åkte vi hem och åt grillad kyckling med färsk grönsallad. Jag hade köpt en liten whisky och Svensk Damtidning till henne så hon var rätt nöjd och skulle ta sig en hutt i kväll när hon läser om Madelene och förlovningen.

 

Efter jag varit hos mormor åkte jag till syster och hälsade på. Det var ett bra tag sedan vi sågs så vi satt och tog en fika. Lukas är bara helt otrolig och vi två busade lite framför mamma som filmade oss. Sedan åkte jag hem och diskade upp veckans disk. Snart, snart slipper jag det här (djup suck). *asg*

 

De har satt upp ny gatubelysning runt om i Årsta, nu kan jag gå fast det är lite mörkt ute.


Lyktstolpe




Av Louise - 15 augusti 2009 20:19

Tänkte sova länge idag men vaknade i alla fall vid 8 tiden. Åt frukost och tog det bara lugnt. Idag fyller Nettan år så jag ska åka över med en blomma. Men jag började med att åka till Gullmarsplan för jag tänkte gå in på guldsmedsbutiken och kolla in storlek för en ring. Men det var stängt så jag gick och köpte blommor istället. Åkte hem en stund men sedan åkte jag ner till Enskede Värdshus för att kolla min bokning till den 10 okt. Men det var låst och ingen öppnade dörren, då åkte jag till Nettan.

Jag var först på plats så jag kunde sitta ensam med Nettan, Bernte och Nicklas. Vi drack kaffe och åt tårta och satt och snackade lite ute i solen. Jag visade dem min lilla hemvideo på hajarna innan alla andra gäster kom. När de kom vid 13 tiden så åkte jag vidare. Jag åkte till Kungens Kurva och gick in på Heron city. Jag ville titta på en bänkdiskmaskin, det är sista helgen de har 30 % rabatt på alla vitvaror. Jag hittade en diskmaskin och den kostade bara 2000 kronor efter rabatten. Det är ju svinbilligt så det blev ett köp, men de hade ingen hemma så jag får hem den om några dagar.


Diskmaskin



Jag passade på att köpa en fotoram, en billig sak. Jag ville bara testa hur de är och jag tänkte jag kunde ha dem på jobbet.

Åkte över till Ikea för jag tänkte köpa ramar, men här jag kom in så säger de i högtalarna att man inte kan betala med kort. Så jag vände och åkte till Skärholmen istället. Jag har inte varit i Skärholmen på väldigt länge, vi var ofta där när vi bodde i Norsborg. Jag gick in på Tre Hjärtan för att mäta mitt finger, där träffade jag på Lises låtsasbror och Patriks kompis Kenny. Det är alltså samma person. Nu vet jag i alla fall att jag har storlek 20 i ring, ni som är intresserade. När jag gått runt och tittat lite mötte jag en gammal klasskamrat, Kalyani. Hon var där med sina barn, det var jätte roligt att ses efter många år. De hade suttit och tittat på kort för några dagar sedan på oss när vi var unga. Så hennes barn kände igen mig, helt otroligt. Jag hade ju hockeyfrilla och hade krulligt hår. Ja, det var väl den enda skillnaden.

 

Sedan åkte jag tillbaka till Enskede Värdshus, nu var det öppet och jag fick reda på att min bokning är låst och jag har fått ett eget rum (spegelsalen). Det kommer bli jätte trevligt, nu kan jag skicka iväg inbjudningarna. Nettan, Bernte, Nicklas, Rickard och Cissi har redan fått sina inbjudningar och tackat ja.

 

Nu har friidrotts VM börjat och det vill jag titta på.  


Av Louise - 14 augusti 2009 21:59

Nu har jag gått i snart 1 vecka med dåliga naglar. Med det nya materialet så håller de bara i ca 2½ vecka. Men idag ska jag till Carina och fixa dem.

 

Jag, Elinor och Leif var på Babyland idag och snackade jobb. Det känns verkligen bra det här, de är så energiska och nyfikna på systemet. Det är alltid roligt och det är roligt för utbildaren när kunderna är så. Nu får vi bara hoppas att alla butikschefer är lika intresserade.

 

Det blev thai som vanligt till lunch, idag var det extra gott och det var mycket kyckling.


Thai

 

Monica som fyllt 50 under semestern bjöd på tårta idag. Då passade vi på att ge henne vår present. Chefen gav sin också till både Monica och Johan. Det var riktigt fina presenter.

Efter jobbet så åkte jag och hämtade ut mammas skattepengar, jag ska dela upp dem på tre när det kommit in på kontot. Jag ska köpa en diskmaskin av dessa pengar, äntligen.

 

Sedan åkte jag till Carina och fick mina naglar fixade. Tack snälla Carina.



Av Louise - 13 augusti 2009 20:42

Eftersom jag gick och lade mig tidigt igår så var jag pigg för en morgonpromenad i morse. Men det är nog därför jag är trött efter jobbet, för att jag är uppe och går så tidigt på morgonen. Men det är värt det, inget går upp mot en skön morgonpromenad.

 

I slutet av arbetsdagen kom det svarta moln och bullrade ovanför oss. Det såg ut som på film, en tromb eller något annat farligt som jobbade sig mot oss. Det bullrade rätt bra och jag tänkte på mormor som är jätte rädd för åskan. Jag ringde upp henne men det åskade inte så farligt hos henne, men jag varnade henne att det kan bli värre.

 

 Moln                               

 Kolla in molnet, hemskt!

Av Louise - 12 augusti 2009 19:44

Idag började jag och Sussilull att prata om vad vi hade på oss på 80-talet. Det blev riktigt roligt och vi kom fram till att 80-talet var skitroligt. Jag kom inte på märket på en overall som jag hade och som var väldigt populär. Men till slut kom jag på det, Takano. Jag hade dessa tröjor i olika färger, pastellfärger och en svart.

Man handlade kläder på OHIO, Gul&Blå, Baloo och Don & Donna. Herre gud vilken tid det var. Min favoritklädsel var ett par svarta OHIO byxor (harembyxor), ett skärp som var åtdraget rätt hårt i midjan (då hade jag midja), min Takano tröja eller en Adidas munkjacka ( i pastell förstås), tubstrumpor och mina dö snygga skinn stövlar upp till knäna. Till detta hade jag ett par stora runda platta rosa örhängen, OHIO halskedja med pärlor och ett kors och min sotarkeps. Och som Sussilull sa, och hockeyfrilla. Det var ju en hit på den tiden, man kanske ska gå tillbakas till den tiden. Midjan kan bli svår att hitta, Takano tröjan likaså men man kan säkert hitta något på Myrona.

 

Vilken härlig tid det var!!!

 

När jag kom hem så kände jag mig lite hängig, jag somnade som en stock i soffan. Men när jag vaknade igen så diskade jag, längtar efter min nya diskmaskin. Den flyttar snart hem till mig, vid månadsskiftet kanske.

Av Louise - 12 augusti 2009 10:08

Jag mailade till Danny och Lyn för att berätta att jag äntligen sett de stora vita hajarna. Vi träffades på båten i september 2008, de var ett sånt trevlig par. Vi kom verkligen bra överens på båten, de är från New Zeeland.


Louise
Good news. Seems they are becoming a little elusive these whites.

This year we went to Tonga and had a wonderful experience with a humpback,
1.5m away eye to eye, and did a photo workshop. Great time.

Was a little expensive for us to go to Australia for just a shark dive and
the price went up so we left it out. May get back some other time.

Good pic, awesome creatures. They go to Tonga when the whales calve,
interesting.

Take care, good to hear from you, regards Danny and Lyn

Av Louise - 11 augusti 2009 20:02

Fick inte äta frukost i morse, för jag skulle lämna prover på fastande mage. I vanliga fall så brukar jag bara ta en kopp kaffe på morgonen innan jag åker till jobbet. Men idag när jag inte får ta den där koppen så var det hur svårt som helst. Jag blev hungrig och tyckte det var jätte jobbigt innan jag fick i mig första koppen på jobbet. Men åter till blodsugaren.

 

Labbet öppnade inte förrän kl 08.00 men jag var där kvart i. Jag vet av erfarenhet att man alltid ska vara där 15 min före. Så jag tog min nummerlapp och satte mig, men jag såg att jag fick nr 48 och det var nr 37 på maskinen. När jag tittade omkring mig så var det bara en man i väntrummet så var är de andra 10. Det börjar droppa på mer folk och alla tittar lite skumt på sin nummerlapp. När då klockan blev 8 så kom nr 38 upp, ingen gjorde något utan det var när nummer 39 kom upp som första mannen reste sig upp och gick till labbrum 1. Jag förstod att han sagt till för helt plötsligt så började det rassla i maskinen. En äldre man kom precis och undrade vad som stod på och jag och en annan man berättade hur det stod till. Och nr efter nr som försvann sa den äldre mannen, snart så. 40, snart så, 41 snart så osv. När det nu blev 47 så stannade maskinen tills första mannen var klar och gick förbi oss. Då blev det nr 48 och jag ställde mig upp och skrek BINGO, herregud alla gubbar och tanter lyfte några centimeter från stolarna. Men gud vad roligt det var.

 

Åkte till jobbet sedan och fick min första kopp kaffe. Det var fruktansvärt varmt på jobbet idag, klibbigt så in i tusan. Men vi åt Thai till lunch, det är alltid en höjdare i veckan. Det var relativt lugnt på jobbet, det ringde inte så mycket. Men vi vet ju att det kommer att börja ringa snart.

 

Jag har ju nyst en del de senaste dagarna, rätt mycket kan man nog säga. Jag slutade äta mina allergimediciner förra fredagen och efter det så har jag varit rätt täppt i näsan. Men idag efter jobbet så åkte jag och köpte allergimedicin. Och jag tog en tablett så fort jag kom hem och vips så var täppan borta. Konstigt det där med allergier alltså. Jag Googlade tidigare om min konstiga allergi mot röda frukter/grönsaker. Jag hittade lite som folk har skrivit om detta.



 

Röda frukter, och bär, innehåller ofta stora mängder histamin. Därför är man i petig mening inte allergisk mot dem, men kroppen svarar på samma sätt som vid en allergisk reaktion (då utsöndrar kroppen histamin, från en del röda frukter tillsätts histamin utifrån men resultatet är det samma). Vin, ost, tomat, spenat och tonfisk är också kända för att innehålla höga mängder histamin. Simpelt as that..



  Ett annat fenomen är den så kallade ”cocktaileffekten”. Vid konsumtion av flera livsmedel samtidigt som innehåller histamin kan en reaktion uppkomma – fastän en konsumtion enbart av ett av dessa histamininnehållande livsmedel inte ger symtom. Vid alkoholkonsumtion ökar risken ännu mer för en ”cocktaileffekt”. Detta då alkohol påverkar tarmgenomsläppligheten för histamin och dessutom minskar nedbrytningen av histamin i kroppen.Symtomen är huvudvärk (migrän), utslag eller besvär med magen.



Hmm, histamin är det som finns i kroppen som gör att du kan få utslag...Alla har histamin, men på vissa personer (även mig) utsöndras det mer.....så jag tror inte att histamin finns i ölen..men det kan ju vara nått annat i den som du inte tål. 



Det är inte lätt det där med allergier. Nu ska jag titta på Animal Planet och Shark Attack Survivors, it’s shark month.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards