Louise Dagbok

Alla inlägg under januari 2010

Av Louise - 6 januari 2010 22:12

En grekisk sallad till lunch på onsdag. Det är varmt och skönt här, några öl löser problemet.Kram

Av Louise - 6 januari 2010 02:15

Ingen sömn alls inatt


Jag sov ingenting alls i natt. När Resh klocka ringde så låg jag och messade med Pia och pappa. Men jag ska försöka sova på morgonen istället, annars får jag vänta tills i kväll. Resh jobbar på dagis och Laura (Resh mamma) jobbar på Sydney Zoo (på ekomomiavdelningen) så de är ute hela dagen. Men det känns helt okej, då får jag vila lite och kolla lite i området. De skulle vara hemma straxt efter 17. Idag skulle det regna och vara 27 grader varmt, vi får väl se om jag kommer ut alls.


Det regnade inte alls utan efter jag jobbat hårt att försöka sova en timme så gick jag ut. Jag gick in till närmsta by, Mosmon Junction. Jag köpte telefonkort, vatten och sedan åt jag lite lunch. Det blev en grekisk sallad och en cola, och det var jättegott. Sedan ringde Resh och vi bestämde att hon skulle hämta upp mig hemma klockan 17 för idag fyller hennes mamma år. Så jag gick tillbaka och lade mig i soffan och vilade tills hon kom hem. När de kom hem så åkte vi till Mosmon Hotel, det är ett ställe där de serverar väldigt billig mat. Jag åt en 300g biff med potatismos och beasås och till det blev det en stor öl. Maten kostade bara 7.90 AUD =  runt 50 spänn. Hur billigt som helst och helt ok.


Sedan åkte vi hem och satt i sofforna och jag och Resh tittade på en film. Den heter Dark Water och handlar om en krokodil som anfaller en familj i en båt. En ”true story” från Australien. Jag och Resh låg båda och nickade till hela tiden och jag var väldigt trött, inatt kanske jag kommer sova hela natten, vi får hoppas det. Hörs i morgon!

Av Louise - 5 januari 2010 02:15

Jag ville bara hem


Rullstol tillbaka till flyget, där pratade jag med nya besättningen om hur jag mått på första resan. De gav mig en stor flaska med vatten och pulver att hälla i flaskan, jag måste dricka mycket vatten och försöka sova. Ingen mat under hela resan, bara dricka vatten. Killen som satt bredvid mig blev lite förvånad att jag kom tillbaka, men inte kan jag stanna i Singapore. Räkningen på medicinen och läkarbesöket gick ju på 64 Singapore dollar, men jag får försöka få tillbaka det från If. Vi hade ju kommit överens om att sova på första turen men det hände ju inte så nu sov vi båda två, det lär vi få lida för senare.

Resan över till Sydney gick jättebra, sov nästa hela tiden. Men jag kände att magen inte var hundra procent bra än. Det gick bra att gå igenom säkerhetskontrollen, ingen koll i väskan alls den här gången heller. Men den här gången hade jag inget godis med mig.

Resh stod utanför och väntade på mig, hon var jätte brun och fin. Där kom jag i långbyxor, långarmad tröja och en träningsjacka och hon stod i shorts och linne. Det var 26 grader ute och det kändes underbart. Det första hon sa, nu går vi och tar en öl. Då fick jag förklara hur jag mådde och vi åkte istället hem.


Hon körde runt lite och visade området där hon bor. Men jag såg inte så mycket för det var ju kolsvart utanför. Men nedanför hennes hus så ligger vattnet och utsikten är mot operahuset och bron, underbart. Jag kommer att fira Australiens nationaldag här i Sydney och då blir det fyrverkeri igen. När vi kom fram till hennes hus så är det en lägenhet i ett hus. Hon bor med sin mamma Laura i en 3 rummare på nedre botten. Jätte trevlig lägenhet och en jätte go mamma. De gav mig en kopp te och en skinkmacka direkt när vi kom. När vi stod i köket och diskade koppen så kom det en stor kackerlacka gående förbi diskbänken. Jag visade den för Resh men hon sa bara att jag skulle låta den vara, den går när den inte hittar mat. All mat har de i förpackningar och i boxar, ingenting ligger löst. Så jag lät den vara men frågade lite försiktigt om de har ormar och spindlar här också. Inga ormar men spindlar har de, men inte de giftiga. Puh, tur för mig. Vi bäddade till mig på golvet på en madrass nedanför Resh säng, det känns som när man var liten och sov över hos en kompis. Jag och Resh satt uppe till 1 på natten och pratade. Men sedan var det dags att sova, om jag lyckas med det. 

Av Louise - 4 januari 2010 11:17

Nu sitter jag i London, en liten stund kvar tills flyget till Sydney sticker iväg.Kram på er

Av Louise - 4 januari 2010 02:00

Idag börjar min resa och vilken resa jag fick


Dagen började med att jag gick upp kvart i fyra på morgonen, gjorde det man gör innan man ska vara borta i 4 veckor. Jag ringde och kollade att Bosse var vaken, slängde maten, stängde av datorn och spelade 5 veckors lotto. Det kan ske när jag minst anar det.

Bosse kom på utsatt tid och vi började resan mot Arlanda, det gick fort för vädret var helt okej. Som vanligt så släppte han mig vid terminal 2, det stod på pappret och det har varit så alla de andra gånger jag åkt till Australien. Men, från och med november så har de flyttat till terminal 5. Så det var bara att börja springa, det tog mig 10 minuter att komma till den terminalen och jag var rätt varm när jag kom fram. Jag checkade in och väskan vägde bara 19.3 kg, det var inte mycket. Sedan gick jag in i nya delen av Arlanda, säkerhetskontrollen var värre än vanligt men det hör väl tid nya delen. Jag köpte en stor latté och en smörgås med salami och brie ost, men den var gammal och inte så god. Sedan var det dags att hoppa på flyget till London.


När jag kom fram till London så var det som vanligt, kaos. De har löjligt jobbiga säkerhetskontroller och de är lite otrevliga. Nu har de bytt terminal även här, den jag var på nu var lite jobbigare än den andra men jag hann inte se så mycket och jag hann inte äta något heller. Till planet som ska ta mig till Australien. Klockan 11 skulle planet avgått men det var lite försenat på grund av is på vingarna. Men vid 12 var vi på väg.


Jag satt på plats 58K och det var vid fönstret, och bredvid mig hade jag en kille som ska hem till Sydney. Vi hade en plats ledig mellan oss, det var den enda platsen på hela flyget som var ledigt. Vilken tur vi hade sa vi båda två. Vi pratade en del och kom överens om att vi måste sova på den här sträckan, andra sträckan måste vi vara vakna. Maten kom och den var inte så god, det var kyckling med ris och tomatsås. Jag åt kycklingen och smörgåsen men sedan var det nog. Sedan var det dags att försöka sova. Men det var inte lätt, klockan var ju bara 14 på dagen. Men jag tog ett piller för mina ben och sedan två ipren och sedan måste jag ha somnat men när jag vaknade var jag så dålig.


Jag svettades, frös, illamående och jag trodde jag skulle svimma. Jag satt där och försökte sova vidare för om jag gör det och sedan vaknar är det borta. Men jag började må väldigt illa, jag fick be killen bredvid mig hämta vatten. Han hämtade inte bara vatten, han kom med flygvärdinnorna. Jag kommer inte ihåg så mycket men jag var riktigt dålig, jag kräktes och hade mig. De hämtade syrgas och jag fick andas det resten av resan. Jag kände mig väldigt sjösjuk, det är ända förklaringen jag har. Men jag vet inte om det har med att jag inte ätit någonting, knappt sovit och inte druckit så mycket vatten. Men flygvärdinnan berättade att många blir dåliga på Airbus 388, så jag var inte ensam. Men sedan kom chefen på planet ner och pratade med mig, han sa att jag måste träffa en läkare på Singapores flygplats. De kan inte låta mig flyga vidare till Sydney om jag mår så här. Så när vi landat så fick jag vänta till alla gått ur planet, de hämtade mig med en rullstol. Jag skämtar inte, de gjorde det.

Läkaren tog blodtryck, kände lite på magen och ställde en massa frågor. Men vi kom fram till att jag hade feber, jag är uttorkad och har fått flygsjukan (sjösjuka). Så jag fick ett klartecken att flyga med till Sydney.   

Av Louise - 3 januari 2010 21:13

En lugn dag


Vaknade av väckarklockan och hade huvudvärk, men det var ju inte jag som var på bröllop igår. Men jag kom på att det kan ha varit för att jag slog i huvudet hos syster. Det tog en stund innan den försvann, det kanske var för att jag inte fick något kaffe igår. Hur kan man lämna barnvakten utan mjölk, fråga inte mig!


Jag upptäckte att jag nog behöver en fön med mig, jag kanske ska ut och dansa så då behöver jag fixa till håret. Eller om jag nu ska få hem en karl till Anki så måste ju budbäraren vara någorlunda snygg i håret. Så jag gick in på Elgigantens hemsida och såg att de hade en resefön för 199kr, den får det bli. Så jag började städa och fixa hemma innan jag åkte iväg till Sickla och Elgiganten. Väl där så hade de rea på fönen, så den kostade bara 149 kronor, vilket klipp. Men sedan hittade jag även LCD rengörare i reseformat, inte så billig men jag får ren lins till kameran. Sedan åkte jag hem och åt rester till lunch, det blev en laxmacka, en sill macka och ett kokt ägg och till det tog jag mig en cola. Ska ju hem till familjen och äta middag ikväll så det är ju ingen idé att äta för mycket. Fortsatte att städa lite men sedan tappade jag upp ett bad och lade mig där för en rengöring. När jag lade mig i badet föreställde jag mig en snöstorm och några minusgrader ovanför vattenytan för det var varmt i badet. Men jag var inte ute på Sandhamn utan jag var i ett badkar i Årsta.


När jag var klar så åkte jag iväg mot Tyresö. Jag körde förbi mammas grav för att tända två ljus. Det var så mycket snö och de hade skottat upp precis vid mamma. Jag fick knappt upp dörren till vår lyckta, men efter lite jobb så gick det bra. Jag ställde två ljus där för jag är ju inte hemma på mammas årsdag. Jag får tända ett ljus i Sydney, jag vet att Resh kommer att se till att jag har en bra dag. Sedan åkte jag vidare till bakis huset, det kanske blir pizza idag. Inte mej emot det var ett tag sedan jag åt pizza. Men när kom så var Patrik och Lukas och handlade och syster hade ställt in pommes i ugnen. Så det blir inte pizza utan det blir alternativ 2 som bakismat. Biff, pommes och beasås med mycket coca cola. Jag och Liam tittade lite på Star Wars filmen jag gav honom i julklapp, Michelle och jag satt och pratade lite och vi ska messa med varandra när jag är borta. Men min lilla guldklimp Lukas charmar moster till max. Vi busade lite och jag fick pussa rätt mycket på honom, hoppas nu att han inte är förkyld så jag får det. Men när det var dags för mig att säga hej då så sa han hej då till mamma och pappa. Han skulle följa med mig till Australien, han satte på sig pappas kängor, Liams mössa och Michelles vantar. Han var så söt men när jag sedan sa nu måste moster gå och att han förstod att han inte skulle följa med var jag inte så intressant längre. Så han tog upp handen och vinkade och sprang mot vardagsrummet. Men han vände och kom springande tillbaks till mig och gav mig en jättekram och puss. Jag är glad över att jag har webbkamera nu på min dator, jag kan nog inte få nog av att titta på honom.


Nä, nu är det dags att packa ner datorn. Nästa gång jag skriver är jag på andra sidan jorden.

See you mate!


  

Av Louise - 2 januari 2010 23:04

Testar blogg

Av Louise - 2 januari 2010 12:34

De tre små busungarna


 Jag har inte gjort många knop idag, jag målade mina tånaglar så nu är de fina. Färgen kommer att komma fram ordentligt när fötterna är bruna, det räknar jag med. Det snöar ute, jag är väl inte lika glad över det. Men det slutar ju på måndag klockan 7 när jag sätter mig på planet till London. Nu får vi ju hoppas att inte London råkar ut för ett snöoväder så flyget blir inställt. Bäst jag kollar vädret för London direkt…


Vädret ska vara sol och 3 minus på måndag morgon, alltså är det okej. I Sydney är det 25 grader och sol när jag kommer ner på tisdagen. Så onsdagen kommer bli underbar, jag längtar redan.

Klockan 14 ska jag vara ute på Tyresö, syster ska på bröllop och jag ska vara barnvakt. Så jag säger hej då och så hörs vi i morgon. Kram på er vänner.


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards