Louise Dagbok

Alla inlägg under oktober 2010

Av Louise - 24 oktober 2010 20:46

Klar med tvättstugan, klart med packningen och känner mig helt färdig. Nu är det Indiana Jones på tv och den är så dålig, hur kunde han spela in den. Har ätit lunch/middag och nu är kylskåpet tomt igen. Har ju mat i frysen men jag behöver mycket annat för att klara mig en månad till. Men in morgon är det lön och jag får åka och handla på onsdag när jag kommer hem. Det var visning i en lägenhet två trappor upp här i min trappuppgång idag. En 3:a tror jag de visade, vet inte för hur mycket. Det liksom inte intresserar mig.

Av Louise - 24 oktober 2010 13:30

Två månader kvar tills min härliga resa börjar. Fick brev från Resh nu och hon har kollat upp en tripp till Fraser Island. 3 dagar och 3 nätter inklusive allt skulle kosta runt 5 000kr och det är ju inte helt fel.


Var ute och handlade åt mormor i morse i spöregnet. Det blev mycket fågelmat och lite mat till henne. När jag kom ut så kokade hon korv till sig, hon tänkte koka 4 korvar men beslöt sig för 3 men åt bara 2. Men nu har jag sett att hon ätit och hon är nog bara lite sällskapssjuk, det får jag hoppas i alla fall. Nu springer jag fram och tillbaka till tvättstugan, även nu i regnet. Men då har jag lite rena kläder att packa ner till min lilla resa ut i landet i morgon. Oj, ska vara borta i två dagar… hur ska det här gå.

Av Louise - 23 oktober 2010 20:53

Sov så länge jag bara orkade i morse… men det blev som sagt var inte så länge. Jag gick upp vid 9:e tiden och det var dags för en helgfrukost. Lite kaffe, ett ägg och rostade smörgåsar samt ett glas juice. Satt och njöt länge med den, jag äter ju inte frukost på vardagarna så jag njuter ordentligt när det är helg.


Satt där i soffan och tänkte, ska jag eller ska jag inte, ska jag eller ska jag inte? Men jag gjorde det, jag tog mig en morgonpromenad ute i ömson sol ömson skugga. Det var inte alltför kallt men jag blev ordentligt varm ändå. Jag lyssnar på en bra bok nu också och det känns som att den snart är slut. Vem är mördaren? Varför mördar de homosexuella? Men vi får se om jag hinner med en promenad i morgon också.


Sedan åkte jag till Kristina med familj för att fika. Vi satt och fika, prata, åt Kajsas chokladbollar och sedan pratade vi ännu mer. Jonas var ute med barnen så Kristina och jag satt i deras soffa framför brasan och det var jättemysigt. Tack själv vännen.


Sedan åkte jag och köpte en Hasses sallad på Älvsjövägen 90. Det blev middagen, en sallad med mycket god vitlöksdressing. Nu sitter jag och tittar på ett nytt tv program på kanal 4. Det heter Så mycket bättre och det är verkligen bra. Ett annat program som jag tycker om är Felix Herngren stör en ingenjör. Den som var nu i veckan var så rolig att jag låg i soffan och skrattade, nej jag hysterigapskrattade. Han var i Ghana och han var och träffade en medicinman, där bjöd han dem på Djungelvrål. Den där medicinmannens ansiktsutryck när han stoppade djungelvrålet i munnen är såååååå roligt. Eller när han ringer hem och förklarar för någon att de kan hämta en likkista byggd som en glassbåt på Bananastreet, vid huset med den röda brevlådan. Så underbart roligt.



Här är han i Los Angeles och ska uppträda som en ståupp komiker. Han är riktigt rolig.


Av Louise - 22 oktober 2010 20:35

Var lite seg i morse och det var trögt att gå på bandet. Jag hade ont i fötterna och jag mådde illa när jag gick så det blev inte så mycket. Annars började dagen bra, Sussi spelade en låt på Spotify när jag kom och den fick mig att le. Det var Black Jack låten, I natt i natt …osv. Hon avslutade även dagen med den, hon är för rar.


Det blev kyckling med cashewnötter till lunch, vissa tycker den är smaklös men jag tycker om den. Annars skulle jag inte äta det varje fredag.


Efter jobbet åkte jag hem och ringde mormor, hon låg och vilade (15.30). Hon berättade att hon får så ont när hon ligger i sängen, hon får ont i höftkulan. Hon har inget fett på kroppen, bara ett skelett. Jag har inte ärvt hennes ämnesomsättning, inte ens 10 %. Men hon mådde inte så bra och hon undrade om jag kunde komma på söndag. Jag kan ju inte säga nej (varför skulle jag göra det), så hon fick räkna upp allt jag ska köpa till henne. Nu visade det sig att hon ville att jag skulle köpa en massa fågelmat och till henne blev det varmkorv och cigg. Men jag köper det hon vill, mormors ord är lag.


Men efter jag pratat med henne så blev jag knappast piggare utan snarare lägre i känslan. Så jag gick ner till Ica och handlade lite middag. Sedan tog jag det lugnt, började kolla på några inspelade avsnitt av Oprah. I ett avsnitt så hade hon ett gift par som gäster. De har vunnit 266 miljoner dollar på lotto, det är otroligt mycket pengar. Bara lämnat in 5 enkel rader för 10 dollar och vann så otroligt mycket pengar. Jag skulle vara nöjd med hälften…

Av Louise - 21 oktober 2010 20:11

Jaha, då mår man piss igen. Varför kan det inte gå en månad utan problem? Nu känner jag mig som en skit och jag har ont i magen. Det är när jag mår så här som jag går upp i vikt. Det spelar ingen roll vad jag äter eller hur mycket jag rör på mig, mår jag så här så tar stressen över och ger mig 2 kg.


Varför mår jag så här då? Jo, nu mår mormor dåligt igen. Nu har hon mått dåligt sedan förra torsdagen då jag var där. Det är inte roligt först och främst att höra att hon mått dåligt i en vecka utan att säga något. Hon säger att hon mest ligger och sover för hon är så trött, men hon äter inte heller så bra så det är ju därför. Men det spelar ingen roll vad jag säger för hon lyssnar inte. Sedan har min morbror lagt in sig på ett hem, han är ju så sjuk att han inte klarar sig själv. Han äter inte sin medicin och han sover också hela dagarna. Men på det här stället ute på Ekerö får han sällskap och det är folk som tar hand om honom. Det är ju bra i och för sig men mormor blir lite deprimerad av detta. Hon säger att hon är jätte glad över att han får hjälp men hon blir ju lite ensam. Han får inte ringa därifrån så ofta och de är ju vana med att prata flera gånger per dag.


Så den här helgen då jag tänkte ta hand om mig själv, träffa vänner och göra lite ärenden i stan kommer inte bli som planerat. Nu måste jag ut till mormor med mat och se till att hon äter, så blir det.


Jag blir lite sur på mina kusiner som inte kan hjälpa till. Men jag vet också att min mormor aldrig skulle låta dem komma ut till henne och hjälpa henne. Syster får göra det när jag är bortrest men knappast annars. Det var likadant förra året, jag mådde skit innan jag åkte iväg till Australien. Jag var ju nära att dra från jobb och allt för att jag mådde så dåligt, jag vill inte hamna där igen. Vi får se vad som händer. Det är som det är…

Av Louise - 19 oktober 2010 19:38

Idag började jag dagen med att få lite ström i benen. Jag fick min första TENS behandling på Arena Rehab och det gick bra. Jag fick börja med att berätta om mina problem och det tog 45 minuter så vi började lite försiktigt med 15 minuters behandling. Allt gick bra och det kändes helt okej.


Efteråt åkte jag till jobbet och där väntade 45 minuter massage. Anna Malin var snäll och gick igenom delar som jag har haft det lite jobbigt med. Hon hittade en nerv som låg i kläm i underarmen, problemet satt i nacken. Sedan märkte hon att jag hade problem i underbenen och hon masserade fötterna en stund och det gjorde fruktansvärt ont.


Under dagen hade jag svårt att gå men som tur var så satt jag för det mesta. Men nästa fredag får jag mitt nya skrivbord, hoppas det hjälper mina problem i nacken. Imorgon börjar min distanskurs i Joomla, ska bli hur kul som helst men svårt tror jag. Förhoppningsvis kan jag göra ändringar på hemsidan i fortsättning utan behöva be om hjälp varje gång vi behöver ändra på något.


Det blev ingen promenad efter jobbet för det spöregnade men förhoppningsvis blir det bättre i morgon så det blir en promenad. Jag hoppade över tvättstugan också för jag ville inte gå i regnet. Det får bli till helgen istället, då får vi hoppas att det är sol och 30 plusgrader.   

Av Louise - 18 oktober 2010 20:11

Kallt, hur kallt kommer det att bli? Nu är det riktigt kallt på morgonen och kallare ska det bli. Nu såg jag i tidningen att på torsdag ska det snöa här nere i Stockholm. Men, det är inte ens november, nu vår det vara nog.

Jag sover med fönstret öppet för jag tycker det är skönt men när jag vaknar på morgonen är det svårt att lämna täcket. Men om två månader blir det varmt och skönt.


Efter morgonpromenaden så började jag uppdatera min mobil. Det har kommit en nyare version av HTC HD2 och jag var tvungen att uppdatera den. Det tråkiga är att allt försvinner från telefonen, måste göra backup på allt först. Men allt gick bra till slut och nu har jag en ny mobil känns det som. Jag hade fått ett paket att hämta ut på Sabis så jag tog mig en promenad till Gullmars och hämtade den efter jobbet.


Av Louise - 17 oktober 2010 18:46

Jag är lite ledsen, inte ledsen att jag gråter utan kanske mer besviken. När jag låg hemma i onsdags så fick jag ett mail från min kollega Tomas. Han hade scannat in ett reportage från tidningen Dyk. Det var om Andrew och om vithajarna i Neptune Island. Det var ett reportage som David Pearlman hade skrivit och tagit några bilder till. Det var inte någon svensk som rest dit och tagit bilder och skrivit lite text. Jag tog kontakt med tidningen Dyk innan jag åkte till Australien förra gången och frågade dem om de var intresserade av bilder och text om en resa till vithajarna. Men svaret jag fick var att de inte var det för tillfället för det är inget som lockar svenskarna. De åker till Mexico eller till Sydafrika om man vill se vithajar. Det är alldeles för dyrt att åka till Australien.


Men nu har de då en amerikansk persons reportage i en svensk tidning. Känns inte rätt tycker jag men nu är det så. Jag var inte ute efter pengar utan mer att folk ska få veta mer om vad Andrew och Rodney gör där nere i Australien. Det här reportaget var mer om att man kan se hajar och sälar där nere inte om deras forskning om vithajar.


Men de har fått lite reklam nu och jag hoppas fler uppmärksammar deras jobb.


Låg och slappade framför tv´n fram till 14, då fick jag nog av det fina vädret ute och tog mig en promenad. Jag gick min vanliga runda men åt andra hållet och det var en kortare sträcka. Hur kan det komma sig? Så i fortsättningen ska jag bara gå åt det ena hållet.


När jag kommer hem så lade jag mig i badet, så skönt att ligga där och läsa min goda bok. Helt plötsligt så ringer mobilen. Det är Linda, min sjukgymnast på Arena Rehab. Jag har inte träffat henne än utan jag har en tid i morgonbitti. Men nu måste hon vara hemma vård av barn så vi har flyttat tiden till på tisdag morgon istället. Så, det blir ingen sovmorgon i morgonbitti.


Sedan har jag skapat en ny blogg, en som jag ska ha på resan. Jag kommer inte skriva i resedagboken längre och jag tar semester från min vanliga blogg. Det är lättare att bara skriva i en istället för i flera. Den här bloggen kan jag sedan dela med Facebook, det är ju bekvämt. De som inte läser bloggen läser kanske min sida på facebook. Jag har skapat den här bloggen via resebyrån Kilroy, inget flashigt utan en enkel blogg med bilder och filmer. Jag återkommer om den när det börjar närma sig avresa. På söndag om en vecka är det två månader kvar.


Nu har jag ätit middag och läst ett mail jag fick på min hotmail. Jag öppnar inte hotmailen så ofta och idag kom det ett mail från min styvfar Peter. Han gratulerade mig på födelsedagen, jag svarade detsamma.


Nu ska jag packa väskan till jobbet i morgon, det är nog dags för en morgonpromenad.


(Sussi: att du kommer inåg det. Ääää, jag hade glömt bort det. Men har du sett att de har sista förbrukningsdatum på påsarna... jag har sett det.)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards