Louise Dagbok

Alla inlägg under oktober 2010

Av Louise - 8 oktober 2010 20:26

Nu har jag legat hemma och varit sjuk i 3 dagar och idag är jag sjukare än tidigare. Jag har ingen feber idag men jag mår ändå sämre än tidigare. Jag har fortfarande lock för öronen och om det inte försvinner på måndag måste jag söka läkarehjälp.


I morse kom pappa och Marita förbi, de har varit på mässan och var på väg hem och stannade till och slängde in ett kuvert som jag ska öppna på min födelsedag. De tror inte att jag kommer att klara att hålla mig men jag ska inte öppna den.


I morse fick jag ett trevligt besked och det vara att Andrew Fox har lyckats ta bort det som satt fast på hajen Strappy. Jag längtar tills jag får se hajen live och jag hoppas verkligen att han överlever.


    


Great new on Strappy! During a recent expedition, Andrew Fox has cut and removed the tape from Strappy. This does not put 'Strappy' fully out of danger but will hopefully allow him to start healing and get stronger. Thank you everyone for your concern for him. The full story of his rescue with video coming soon.


Av Louise - 6 oktober 2010 22:30

Vaknade vid 04.25 och tog febern, 38.6 och det blir att vara hemma idag. Ställde om väckarklockan till 06.30 och gick upp och tog febern igen. Den kan ha blivit bättre på två timmar, men icke så jag sjukanmälde mig och mailade jobbet.


Lade mig i soffan sedan och kollade på tv. Fick ett mms från syster på Lukas, han har ett rejält igensvullet öga. Förkylningen har satt sig i ögat på honom, det ser ut som att han har varit i slagsmål. Ringer upp syster och då berättar hon att Kevin (hunden) har sprungit in i ett asfalt jobb och är full med tjära.


Jag ska nog inte klaga på lite feber…

Av Louise - 5 oktober 2010 21:58

Vaknade vid 5 tiden av att jag frös något otroligt. Jag kände att det var varmt under täcket men jag skakade så fruktansvärt. När väckarklockan ringde kunde jag omöjligt ta ut armen och stänga av väckarklockan. Men den kan ju inte ringa för evigt så jag tog ut armen, då kände jag att det inte var så kallt i rummet. Jag hade gissat att det var minst 10 minus ute men jag gick direkt upp och kollade och det var 9 plus. När jag satte mig på toan så hade jag efter skakningar, jag hade ont av alla skakningar.


Men jag var ju inte på jobbet för att gå utan jag var där till 8:a. Dagen gick väl bra men jag mådde skit, hoppade över massagen som jag verkligen behövde. Anna Malin ska försöka hitta en av Hälsopartners tjejer som kan ta emot mig. Hoppas hon inte glömmer bort det.


När vi äntligen slutade så åkte jag direkt hem. Lade mig i soffan en stund, sedan lagade jag middag. Det blev kassler med sås och potatis med sallad, sammanlagt 467 kcal. Inte dåligt alls, jag kom upp i 1 376 kcal för dagen.


Tog febern nu på kvällen och jag hade 38.4, men vi får se vad den säger i morgonbitti. Det är morgonfebern som räknas och den ska vara över 37.4 för att ha feber. Vi får se i morgon.


Här kommer en liten filmsnutt av Strappy. Det är en haj som mår riktigt dåligt, den håller på och dör helt enkelt. Människor har lagt ut något slags nät eller plastring som den hajen har simmat igenom och den har fastnat runt kroppen. Sedan har den växt och plastringen/repet har skurit sönder hajen. Det är så hemsk och jag lider varje gång jag ser den. Jag hoppas att de på något sätt kan få loss saken som skadar hajen.





Av Louise - 4 oktober 2010 21:24

Pratade med min vän Lise i helgen och hon vill att jag skriver ner allt jag äter för att kunna hjälpa mig med viktnedgången. Jag har ju kämpat i 4 veckor nu men inget händer så nu blir det andra bullar.


Det är inte lätt att skriva ner allt, för man ska verkligen skriva ner allt. Men idag var första dagen och jag tror jag har varit duktig. Jag räknade hur mycket jag kunde äta till middag så jag kunde ta en kanelbulle till fikat, det är ju bara kanelbullens dag en gång om året.


Jag laddade också ner ett program som heter Sportypal i mobilen, den räknar fram allt under träningen. Man loggar in på sin sida och kan sedan följa sin träning hur lätt som helst, och om man är flera kan man stötta varandra. Jag ska testa och se om det är något för mig, men dagens träning blev helt okej.


Såg på tv i dag att de gör reklam på pannkakor med choklad, jordgubb och något annat. Det var som typ Billys Pizza fast som pannkakor. De kan inte vara nyttiga alls, jag tyckte inte om Billys så jag lär väl inte tycka om de här heller.

Av Louise - 3 oktober 2010 18:54

Efter middagen så åkte vi hem till mig, jag parkerar bilen och vi promenerar mot ICA butiken. Det är dags för lite lördagsgodis eller lite glass till Lise. Då får jag ett mess och det är från en arbetskamrat. Det lyder: Stäng av min telefon//CW. Jag stannar upp och ser ut som ett stort frågetecken, kollar om meddelandet är gammalt men det är väldigt aktuellt. Det är lördagskväll och klockan är 19.30, och växeln är stängd.

Jag fattar fortfarande ingenting så jag svarar honom: Ringer det mycket??


Jag skrattar själv åt mitt svar, jag skrattar hela vägen in på ICA. Lise förstår ingenting och ser lite undrande på mig. Jag får då ett svar från CW som får mig att skratta ännu mer: Nej, jag vet inte, ska till tandläkaren på måndag.


Då fattar jag, han menar att jag ska stänga av telefonen på måndag morgon. Herregud, vad jag skrattade.

Av Louise - 3 oktober 2010 11:15

Jag vaknade vid 8 tiden och tog med mig en bok ut i soffan. Ville inte väcka Lise, hon får ju sova ut så sällan. Hon kom ut vid halv 9 och vi satte oss i soffan och pratade, igen. Vi har så mycket att prata om, vi pratar i telefon men det är inte samma som att prata öga mot öga.


Vi åt lite frukost och sedan fortsatte vi att prata… prata… prata … prata. Men nu har hon åkt mot ön, hon skulle på poolparty på eftermiddagen. Jag tänker lägga mig ner i soffan igen och fortsätta läsa.


Händer ingen mer i dag så hörs vi i morgon!

Av Louise - 2 oktober 2010 23:00

Jag och Michelle åkte ut till mormor och mötte henne vid bussen. Den här gången skulle vi handla mycket på 4 olika ställen. Vi var inne på Ica Kvantum, vi var på Brisak och köpte fågelmat, till Sabis för där hade de lamm från Malma och till sist systembolaget. Puh, det var lite jobbigt och stressigt men det gick bra. Ut till mormor och packa in allt i kyl och frys, fixa sallad och dela kyckling. Men sedan satt vi där och åt och fikade, men jag såg att mormor vart trött så vi åkte hem. Michelle somnade nästan direkt i bilen och vaknade när vi var 5 minuter från hennes hus. Hon tittade på mig och sa att det var skönt att vila under tiden jag körde hem henne. Hon är för go min lilla tjej.


Lise hade inte haft någon bra dag utan satt nu hemma hos mig och väntade på mig. Jag åkte hem och hittade henne sittande i solen och hon läste en tidning och var rätt nöjd nu. Vi pratade lite innan vi åkte in till söder för att äta middag. När vi öppnade dörren var det kö ända ut, men Lise gick in och satte upp oss på väntelistan. Vi behövde inte vänta länge förrän vi fick bord, det var så gott. Vi åkte hem vid 19.30, vi tog det lilla lugna och tittade på en film. Sedan satt vi och pratade lite innan vi gick och lade oss.

Av Louise - 2 oktober 2010 08:43

Jag vaknade som vanligt 05.30, jag brukar ju gå upp då. Jag somnade om men vaknade av att Michelle slog ner sina glasögon på golvet. Sedan tyckte jag hon lät som ett marsvin i nöd. Hon gnydde liksom, eller så var det jag som drömde.


Men vad gör man så här tidigt på morgonen, jo man kollar lite på Disney Channel och sedan finns det datorspel. Jag fixade till en helgfrukost, ägg och smörgås med ett glas juice. Så gott och så länge sedan jag åt det.


Idag ska vi åka till mormor och handla, sedan kör jag hem Michelle och efter det ska jag möta upp Lise. Vi ska äta middag i stan och sedan får vi se vad som händer. En bio eller bara mys hemma.


Men vi hörs lite senare då!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards