Louise Dagbok

Alla inlägg under oktober 2010

Av Louise - 16 oktober 2010 20:28

Nu är klockan lite över 20 på kvällen och jag har haft fullt upp nästa hela dagen. Jag sitter här med tre påsar Djungelvrål och en stor bukett med rosa liljor. Nu tror ni att jag köpt dem själv men jag har fått både djungelvrålen och blommorna i försenad födelsedagspresent. Men vad har jag gjort idag då.


Jag låg i sängen till 9, då gick jag upp och funderade på om jag ska ta en morgonpromenad eller inte. Men, till slut gjorde jag det. Jag gick 5 kilometer och det var en härlig promenad, solen sken och det var lagom kallt. Nu känner man verkligen att vintern snart är här, burr säger jag.


  

Årstaskogen


Åkte ut till syster och hämtade dem på eftermiddagen för idag ska vi på kalas. Nicklas fyllde ju 18 år i måndags och i dag är det kalas. Vi var där vid 16 tiden och det bjöds på pajer, kycklingsspett och massor med sallad och bröd. Till efterrätt var det hallon och blåbärspaj med glass, väldigt gott må jag säga. Men straxt efter 18 var det dags att åka hem för barnen började bli trötta. Så jag körde hem dem och sedan hem med mig.


Så nu har jag tjatat lite med tjejerna på facebook, alltid lika roligt.

Av Louise - 16 oktober 2010 11:54

Japp, dags för lite jobb idag. Var på jobbet lite tidigare än vanligt för jag har ju varit borta i 3 dagar och det bli lite att göra då. Klockan 9 började ledningsmötet, efter det sprang jag ut till Elinor som tänt grillarna. Idag bjuder nämligen jag och Elinor på grillkorv med bröd till lunch. Jag fyllde år i veckan och hon fyller år nästa vecka så vi tänkte bjuda på lite godsaker till lunch. Det är vår köksvecka också och då brukar man bjuda på något gott till fikat. Det blev en succé, alla tyckte det var gott.


  

Elinor har fixat grillarna.


Sedan var det dags för ett möte till, men det gick fort. Jobbade en liten stund innan det blev dags för en fika paus. Chefen överraskade med att lotta ut två tavlor som var Zornkopior. Jag har ju inga tavlor på väggarna utan jag har ju mina fotografier som tavlor så jag var inte med i utlottningen. Det blev Peter och Synne som vann, grattis till er.


Sedan jobbade jag på och det blev lite övertid, slutade inte förrän klockan 16.30 Åkte hem och käkade innan det var dags att lägga sig på soffan och slappa lite.

Av Louise - 14 oktober 2010 21:30

Idag bar det iväg till mormor för att hjälpa henne lite. Vi får väl se hur det går.

Jag hämtade upp mormor hemma för hon mår inte så bra, men det gick ju bra. Det är bara 30 minuter extra och jag har ju semester så det är ingen fara.


Vi åkte till Gustavsberg först för att göra ett ärende sedan till Kvantum i Mölnvik. Jag åkte in till Brisak för jag skulle köpa lite fågelmat. Syster har slut på sin fågelmat och mormor behövde också litegrann.


  


När vi var klara så mormor att hon ville bjuda mig på lunch på Delselius i Grisslinge.


  


Hon skulle inte äta själv utan det var bara jag som skulle äta. Men jag sa att inte sitter jag där själv utan hon får nog allt äta också. Hon skulle bara äta något litet sa hon då. Men när vi kom in så beställde hon stekt fisk och jag älgfärsbiffar. Hon var tyst i 30 minuter vilket är mycket ovanligt, hon tyckte det var väldigt gott. Men sedan blev det kaffe och sockerkaka hemma i huset. Men innan det så fixade jag upp presenningen på altan, det är så inte snön kommer in på altanen. Det var lite jobbigt men det gick till slut.


  


Sedan åkte jag in till stan, närmare bestämt till Kilroy. Fick mitt visum så nu är det klart. Mötte upp Lise på söder och vi åt lite middag innan vi gick och såg Oceans på biograf Victoria. Den var helt otrolig, så härlig film.


  


Nu är jag lite trött men ser fram emot fredagsmys på jobbet.

Av Louise - 13 oktober 2010 19:12

En lugn dag mitt i veckan, utan att vara sjuk. Lise åkte vid 08.30, hon skulle tillbaka till ön och jobba. Jag tog det lite lugnt, jag satte upp tavlan med mina underbara syskonbarn på väggen. Men sedan fick jag lite myror i brallan, kan inte ligga här en hel dag.


Jag åkte till Globen Shopping och köpte några födelsedagspresenter. Den här veckan är då många av oss i familjen fyller år. Min brorson Nicklas i måndags, jag i tisdags, min styvfar Peter och min morbror på fredag. Så jag var och köpte en present till Nicklas och en till min morbror. Men sedan var jag ju tvungen att gå igenom alla affärer i hela Globen, nä inte alla. Men jag höll hårt i plånboken, pengarna jag fått ska gå till resan men…. det blev ett par vinterskor på Ecco. Jag har ju inga riktiga vinterskor, att gå i gympadojor en vinter till fungerar inte. Jag tänker inte ta med dem till Australien men när jag kommer hem kan jag behöva använda dem. Kolla här va fina de är.


  


Jag åt faktiskt en riktig festmåltid till middag. Det var så länge sedan jag åt biff med pommes och beasås och när jag ätit en del av maten upptäckte jag att jag inte riktigt tyckte om det. Jag älskar kött och sallad men pommesen och såsen kunde jag faktiskt varit utan.


När jag vaknade i morse hade jag väldigt ont i armarna och jag hade dem ovanför mitt huvud. Det kändes som om de var låsta där uppe, jag undrar om jag drömt om magnetröntgen. Jag fick ju ligga så när de körde in mig i tunneln. Jag kommer inte ihåg att jag drömde om just det, jag drömde om solen och om sprit. Det var en trevlig dröm.

Av Louise - 13 oktober 2010 10:34

Grattis Lollo på födelsedagen.


Ingen sovmorgon på födelsedagen, det var bara att gå upp och göra det som ska göras. Jag ska alltså åka till S:t Görans och röntga njurarna. Jag åkte vid 06.45 för min tid var 07.40 men det gick rätt fort över så jag var där redan 07.00 Så jag gick in och betalade och satt där och väntade. Magnetröntgen öppnade inte förrän 07.30 men när de öppnat fick jag komma in och klä på mig den fina vita rocken. När jag satt där fick jag ett mess från Tomas som grattade mig och önskade mig en bra dag. Men då kommer sjuksyster och säger att det blivit ett litet missförstånd, det finns bara två läkare som kan den här speciella röntgen och en är ledig och en lämnar barn på dagis. Så läkaren kommer klockan 08.30, de var ledsna över det men jag fick ta på mig jackan om jag frös. Då svarar jag Tomas med ett mess att jag inte börjat dagen speciellt bra. När jag skickat iväg det så kom en tjej in i hytten och sa det löst sig…. Nu blev jag nervös och tänkte att de skojar med mig. Men en av läkarna hade tydligen kommit på att jag var inbokad och sprungit till jobbet för hon kom in och var helt svettig och bad så mycket om ursäkt. No worries sa jag … eller nåt.


De stoppade en nål i armen och sa att jag kommer få kontrastvätska under tiden jag ligger i röntgen. De spände fast mig och jag fick en galler/platta över buken och armarna var tvungna att ligga ovanför huvudet. Under de första 10 minuterna gick allt bra men sedan blev jag hemskt illamående, trodde jag skulle kräkas men det gick över när hon bad mig hålla andan. Sedan kände jag när de sprutade in kontrastvätskan och då blev det hundra gånger värre. Jag tänkte att jag inte skulle klara av detta utan att kräkas, men det blev lika här att jag fick annat att tänka på när hon bad mig hålla andan. Men efter 30 minuter var det över och jag var nöjd. De sa att jag kunde få lite dimsyn efter kontrasten men jag märkte ingenting.


När jag kom ut till hytten så tog jag fram min mobil och jag såg ingenting på skärmen. Jag kände efter om glasögonen satt på och de gjorde de men jag såg ingenting. Jag stod där och skrattade för mig själv, nu vet jag hur det känns när jag inte ser på nära håll. Jag höll mobilen långt ifrån mig och då såg jag lite… skitkul.


Men sedan åkte jag ut till Tyresö för att hämta syster, Liam och Lukas. Jag tog några smörgåsar och en kopp kaffe först innan vi åkte mot staden. Jag öppnade presenten jag fick av pappa och Marita förra veckan, det var en otrolig present. Tack snälla pappa och Marita. Lukas frågade hela vägen in till stan var Pippa bor, och tillslut kom vi fram till Junibacken. Det var inte så mycket folk, det var många vuxna och stora barn, inte så många små barn. Men va Liam och Lukas tyckte det var roligt att springa omkring i MulleMecks hus, hos Pettsson och hos Karlsson. De var som tokiga men de skrattade gott hela tiden. Sedan hoppade vi på sagotågen och Lukas satt helt still och lyssnade på Astrid Lindgren när hon pratade. När vi kom fram till Nils Karlssons Pysslings lilla vrå och råttan kom fram hörde jag och syster Lukas viska ”pappa” flera gånger. Han blev lite rädd för den men sedan gick det över när vi kom hem till hans kompis Karlsson på taket. Det var så stökigt hemma hos Karlsson och det tyckte Lukas om.


  

Liam och Lukas på Lilla gubben.


  

Pippi och Prusseluskan.


  

Min lilla pirat som jagade moster runt hela affären.



De fick springa fritt i Pippis hus innan föreställningen började. Både Lukas och Liam tyckte det var jätte roligt och jag och syster skrattade gott också. Men sedan blev det pannkakor och köttbullar till lunch innan det var dags för nästa föreställning. Lukas var så trött och tillslut var vi tvungna att åka hem. Han somnade gott i bilen på väg hem.


Syster var tvungen att åka ner till Michelle i skolan och se till att hon kom till stallet och då lekte jag och barnen kurragömma. Det är lite fuskigt för Liam tar Kevin till hjälp och han hittar mig och Lukas varje gång. Men de tycker det är jätte roligt så jag hänger med. Sedan klädde vi på oss och åkte till mammas grav, syster planterade nya blommor där och barnen sprang runt och lekte lite. Vi gick förbi systers farmors grav också innan vi åkte till stallet för att hämta Michelle.


Lise kom till stallet och vi väntade på Michelle tillsammans. När Michelle kom ut från stallet hade hon hästen med sig och hon såg så stor ut och jag kände mig verkligen stolt över henne. Sedan åkte vi hem och åt lite middag, syster lagade kyckling och en maräng tårta till fikat. Allt var jättegott och det var så mysigt att vara där med dem på mig dag. Det finns inget annat jag vill göra på födelsedagen, den var perfekt. Lukas gav mig deras present till mig och han hjälpte mig att packa upp den. Det var en ram med bilder på alla tre barnen. Lukas förklarade vilka barnen var, det var Michelle, det var Lelle (Liam) och det var Lucke (Lukas). Han hade lite svårt att släppa taget om ramen, han ville hänga upp den på sitt rum men förstod att den ska hänga hemma hos mig. Han skulle komma och titta på den hemma hos mig. Men det sista han sa var att det var han på bilden. Han är så härlig. Tack snälla familjen för allt.


  


Lise hade köpt biobiljetter till kvällen men jag sa att jag inte vill göra något annat än att vara med familjen så vi lämnade tillbaka dem och fick pengarna tillbaka. Vi tar en bio en annan dag. Vi åkte hem och pratade i soffan, kollade lite tv innan vi båda var trötta och ville gå och lägga oss.


Tack alla för era gratulationer idag.

Av Louise - 11 oktober 2010 18:22

Idag fyller min yngsta brorson 18 år. Det är stort, väldigt stort. När jag frågade honom vad han önskade sig så sa han ”en kväll på krogen”. Nehedu, det får du inte från mig.


Jag har inte råd…. Whoa whoa whoa. Men något annat kan jag nog ordna. Men kalaset är inte förrän på lördag, jag hinner fixa något.


Men jag grattade honom klockan 07.30, hoppas han var vaken. Åkte till jobbet och mådde prima men sedan efter jag snackat några timmar så började rösten brytas sönder. Lise sa att jag lät som om jag var i målbrottet, men det är ju omöjligt. Jag är ju snart 40+ och målbrottet är ju ni tonåren.


Idag blev jag bjuden på lunch, för att jag snart fyller år. Det var både snällt och väldigt gott, alltid trevligt med en gratis lunch. Jag längtade efter att klockan skulle bli 16.30, då slutar jag för dagen och 3 dagars semester börjar.


Nu ska jag ligga och kurera mig här på soffan, min älskade soffa.  

Av Louise - 10 oktober 2010 16:34

Vad gjorde jag klockan 10 den 10:e i 10, 2010?

Jag sov.

Av Louise - 9 oktober 2010 18:47

Vaknade och mådde sämre än någon dag innan. Vaknade vid 8 tiden och tänkte att nu jädrans ligger jag kvar här och läser, behöver inte gå upp. Kan inte andas genom näsan, hör inget på vänster öra så varför ska jag gå upp för.


Efter några minuter ringde det och det är syster, de behöver veta vart de ska. Detta händer då och då att de ringer och frågar. De bara räknar med att jag vet vad de ska göra. Så, nu hade jag en föraning om att det var handboll. Hon undrar om jag har datorn på, jag går upp och sätter mig framför den och slår upp Tyrolds hemsida. Okej, de ska till en skola i Solna. Tar fram kartan på Eniro och ber att få prata med Patrik som kör. Försöker guida honom men det var svårt så jag tar en bild och messar över den till honom. Efter en stund ringer de igen och jag guidar dem sista biten, säger att de ger mig uppslag till julklappar på det här sättet.


En GPS står högt på min lista över julklappar till dem.


Lägger mig tillbaka i sängen och fortsätter läsa till 10. Då har jag fruktansvärd huvudvärk och behöver medicin för det. Så jag flyttar mig från sängen till soffan och nu 8 timmar senare rör jag lite på mig. Jag har självklart ätit frukost och middag men annars har jag inte gjort många knop inte. Varje gång jag rört på mig så svettas jag ordentligt.


Nu har jag tittat på 2 avsnitt av Sommarpratarna och är väldigt imponerad av vissa av dem. Har inte lyssnat på årets sommarpratare för jag har sparat dem så jag kan lyssna på dem när jag ska ut och resa.


Nu är det ju lördag och jag har upptäckt att jag inte har något sött och onyttigt hemma. Jag har ju väldigt nära till ICA men jag tycker inte att jag behöver något egentligen. Men jag har kollat i skåpen och där finns det inget godis eller popcorn. Det fick bli en Coca Cola, tar bort det mesta sötsuget som jag har.


I morgon är det söndag och då är det den 10 i 10 år 10. Lite häftigt tycker jag. Men som det känns nu så kommer jag ligga i soffan den dagen också. Men den som lever får se.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards