Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2009

Av Louise - 17 maj 2009 21:11

När jag vaknade i morse och skulle gå från sängen så kunde jag inte stödja på foten. Jag hade så ont i foten att jag var tvungen att hoppa på ett ben till toan. Jag satte mig och smörjde in foten ordentligt sedan blev det lite bättre.

Idag skulle vi träffas på Medborgarplatsen klockan 10. När vi alla hade kommit så berättade Marcus att vi skulle få några uppgifter under dagen, den första uppgiften var att fotografera en cyklist. Cyklisten skulle vara skarp medans bakgrunden skulle vara rörlig. Så vi började gå upp på Götgatsbacken, där cyklar en massa människor. Vi fastnade där och det tog en bra stund innan vi gick vidare mot Slussen som var nästa plats att fotografera. Marcus gick runt med oss i gångarna och visade hur man kunde få bra bilder sedan släppte han oss lösa. Det var rätt intressant att se allt för snart ska ju allt rivas. Sedan tog vi tunnelbanan till Centralen, där gick vi ut på plattan. Här skulle vi fotografera något med allt ljus som finns under  i tunnlarna. Sedan var det dags att lämna in bilder för framkallning, under tiden de framkallades så åt vi lunch i Kungshallen. Jag åt Nachos och det var riktigt gott, jag var hungrig.

Sedan tillbaks och hämta bilderna för at sedan gå tillbaks till skolan för en genomgång av allas bilder.

 

Det är nu det roliga började, att få lite kommentarer om sina bilder. De flesta tyckte den svarthåriga tjejen från Kungsgatan igår var min bästa bild. De tyckte den hade ett budskap, många reklamskyltar från Telia samt tjejen som pratar i mobilen.

 Tjej som pratar i mobilen

När kursen var slut så åkte jag hem och la foten i högt läge. Jag gjorde klart ett ALBUM med alla mina bilder från helgen. Njut eller spy! Nu ska det vilas.

Av Louise - 16 maj 2009 21:18

Vaknade och hade problem att gå på foten, det gör liksom lite ont. Men jag tvättade foten och smörjde in den ordentligt innan jag tog på mig strumpan.

 

Men jag tog mig till Kungstensgatan och till fotokursen Street Photography. Kursledaren heter Marcus och han har jag haft tidigare på en kurs. När han såg mig så skrattade han och sa: Visste att det inte finns två personer som heter Louise Rigolet.

 

Det var ett rätt roligt gäng som gick på kursen, väldigt mycket olika människor. Alla gick på kursen av olika anledningar. Marcus förhörde oss först vad vi förväntar oss av kursen. En del av oss hade nog inte förstått vad kursen gick ut på. Marcus berättade att vi ska lära oss att fråga folk om vi får ta kort på dem, förklara varför vi tar en bild av dem. Övervinna vår rädsla. När klockan var 11.30 så började vi gå mot Odenplan, sedan till S:t Eriksplan. Fick rätt många bilder där, sedan gick vi till Westermalmsgallerian. Där var det dags för lunch. Jag hann med att äta en grekisk sallad, ringa mormor och smörja in tatueringen.

 

Sedan bar det iväg mot Stureplan via Kungsgatan. Jag fick till en del bilder här också, men jag gick mestadels själv sista timmen. Satt sedan i nästan 1 timme vid svampen på Stureplan och tittade på människor innan Marcus och gänget kom. Vi avslutade kl 16, då tog jag tunnelbanan hem. Bilen får stå kvar i stan tills jag ska hem i morgon.

 

När jag kom hem så tittade jag på bilderna och upptäckte att jag inte lyckats på alla bilder. Men det är väl inte meningen heller, men jag har några stycken som jag är väldigt nöjd med.

Vi får se vad Marcus säger i morgon när vi ska framkalla bilderna och gå igenom dem. Jag tycker att det är en rolig grej och jag lär mig väldigt mycket av honom. Kan nog tänka mig att gå en annan kurs i höst igen.

 

Lagade en god middag till mig själv, det blev mormors kassler med grönpepparsås. Jag är så stel i foten att jag har svårt att stå på den, den är så spänd och svullen. Men det är nog bara jobbigt första veckan sedan släpper det.

Tunnel


Gammal gubbe


Reklam


Tjej på Kungsgatan


Husfasad på Kungsgatan


Vi hörs i morgon.

Av Louise - 15 maj 2009 20:52

I natt fick jag sova. Kors i taket, det var inte i går jag fick sova en hel natt.

Det gick bra på jobbet, stämningen var bra. Anki var ju tillbaks, hon är ju en riktig energiknippe. Hon har bara två veckor kvar innan hon får sina nya lägenhetsnycklar. Så skönt för henne, men innan dess så ska vi två göra staden osäker.

 

Efter jobbet åkte jag snabbt till Dalen, där finns nämligen min tatuerare. Han trodde jag glömt bort honom, knappast. Jag har ju haft ont i magen hela dagen för det här, eller är det av kycklingen utan cashewnötter. Förstår ni den härrå, jag fick inga cashewnötter i min kyckling med cashewnötter. Det var första gången.

 

Men i alla fall så satte jag mig i stolen, tog fram foten. Sedan började 2 timmar av rent helvete. Fy f---------n va ont det gjorde. Det kom inga tårar men jädrans vad det var nära. Jag trodde nog nästan att jag skulle svimma. Jag bet i fingret, kläderna och det var nära att jag lyfte från stolen. Jag försökte sms för att tänka på något annat, jag spelade spel på mobilen men inget kunde få mina tankar på annat håll. Det kom en käck liten gubbe som Lasse kände och de satt och pratade lite men jag hoppade in i samtalet och det hjälpte typ 0,01 %. Men efter 2 timmar så var Lasse äntligen klar. Jag är så stolt över mig själv. Jag kan meddela att smärtan var värre än alla de andra 6 tatueringars smärta tillsammans. Då gör det ont.

 

När jag haltade ut från studion så kunde jag inte bergripa hur jag skulle kunna köra ut till Tyresö men det var inga problem. Syster och Patrik bjöd på grillad kyckling med hemmagjord tzatziki, det var den starkaste såsen jag ätit men den var god.  Sedan skulle ungarna gå till sängs och jag åkte hem.

 

Nu är det Så ska det låta på tv, jag väntar på Bad Boys.

 

Kram på er.

Av Louise - 14 maj 2009 20:53

Vaknade mitt i natten (ovanligt) och hade ont i halsen. Men jag gick till jobbet och var inte på topp alls. Men jag har jobbat hårt den här veckan så jag slappade lite idag. Jag menar, jag har nästan skrivit klart TIL-Tidningen, jag har skrivit klart brevet för hemsida inloggningen och ett dokument om fördjupningskurser. Så idag skrev jag bara 10 stycken beskrivningar för inställningar av olika lönekopplingar. Så mycket slappade jag.

 

Elinor köpte halstabletter till mig men de hjälpte inte så mycket. Jag fick mest gaser i magen av dem. Men de var goda. Jag satt hela tiden och tänkte att jag skulle gå hem men en efter en av utbildarna kom och bad om att få gå hem tidigare. Så jag var kvar tills på slutet. Jag åkte ner till Willy’s och handlade lite. Nu har jag fyllt kylskåpet lite, men det är väl tomt snart igen.

 

Pratade med mormor på kvällen, morbror har kommit fram till London. Men han hade glömt tandkrämen hemma. Mm, det finns ju bara i Sverige. Jag och mormor pratade om morsdag då vi ska till mammas grav. Mormor vill att vi äter smörgåstårta, jag ska ringa och beställa imorgon. Det blir nog en bra dag trotts allt. Hon sa att hon längtade efter smörgåstårtan, vem gör inte det.

 

Vi hörs i morgon vänner.

Av Louise - 14 maj 2009 10:17

Andrew Fox har lagt ut nya bilder på Facebook, den här är så härlig. Jag vill liksom bara grabba tag i sidorna och ge den en puss. Eller.....?


Av Louise - 13 maj 2009 22:29

Jag sov inte så bra i natt heller och då blev det ingen morgonpromenad. Men jag var inte lika trött som häromdagen, då var jag trött. Idag har jag jobbat hårt igen, har skrivit både vår juni upplaga på TIL-Tidningen. Sedan lite extra utskick som ska ut under sommaren. Skönt att ha allt klart innan semestern. Har jag sagt det att det bara är 6 veckor kvar till semestern.

När jag skulle sluta kom jag på att jag gjort samma misstag idag också, inte läst mitt horoskop. Jag har det lite tufft på jobbet nu, jag måste börja slappna av. Enligt horoskopet ska jag göra det.


 Horoskop 090513


Efter jobbet drog jag snabbt till Carina för att fixa naglarna. Hon var lite bitter, arg, skitarg, jättearg, besviken och skogstokig på sitt ex. Han tvingar henne att sälja huset hon har haft i 20 år, det är svårt. Så idag hade hon haft styling och i morgon ska det tas bilder för annonsen.

Hon bor jättefint, ett hus i Enskede. Det är på 4 våningar om man räknar källaren och den inredda vinden. De hoppas få runt 7 miljoner för huset, det är mycket pengar. Jag håller tummarna.

 

Sedan åkte jag över bron till Thaiboat, där skulle vi äta middag ikväll. Det är hemsidegruppen som blivit bjudna på middag som tack för hjälpen. Jag åt kyckling med cashewnötter, inte så ovanligt. Till efterrätt blev det pannkaka, banan och vaniljglass. Allt var jättegott. Tack snälla jobbet för det.

Thaibåten




Av Louise - 12 maj 2009 22:35

Nu var det då dags för Marlene och tävla i ryssland. Jag sa ju när hon vann den svenska uttagningen att jag inte skulle titta på detta. Men nu sitter jag här, och jag tycker fortfarande att det inte är rätt låt som vann. I den här semifinalen så tycker jag att Island och Finland är bäst. Vissa bidrag är ju för sorgliga, varför sjunger de på engelska när de inte kan språket.

Som Czech Republic, sjöng han över huvudtaget.

 

Jag läste mitt kinesiska horoskop idag, jag ångrar att jag inte läste det innan jag började jobba idag.

Tuppens horoskop


Jag är född 1969 så jag är född i tuppens år. Det står "Håll dig undan onödigt arbete". Jag hade inte jobbat så hårt om jag vetat det. Men nu är jag ju nästan klar med allt, nästan allt.

Fick ett mess från Elinor idag igen om jag kan äta thai med henne i morgon, först tänkte jag nej. Jag ska ju ut och äta på thaiboat i morgonkväll så det blir ju lite tjatigt men tänkte att vadå, det smakar ju inte likadant.

 

Jag måste säga att Åza kom med en bra idé igår. Man gör en sådan PussRuta utanför dörren, kan det gå fel då. 

Av Louise - 11 maj 2009 21:05

Hur kan man få träningsverk i rumpan av att hosta? Jag har ingen aning men jag har träningsvärk i alla fall. Trött som bara den i morse, sov nämligen inte många timmar. Det var jobbigt att åka till jobbet, men jag hade ett inbokat möte så det var bara att åka.

 

I går kväll fick jag ett mess från Elinor där hon frågade om vi skulle äta thai till lunch idag. Självklart äter jag thai, det behöver man inte fråga två gånger om. Efter jobbet så åkte jag hem för klockan 17 skulle Pia möta upp mig för en promenad.

 

Vi gick Hammarbysjöstads rundan för att se om Thaibåten kan ut och åka. Pia hade läst att det kostar 4000kronor att hyra båten och då åker den ut i skärgården. Men Leif och Bosse sa att det var omöjligt för den är fast med vattenslangar, avlopp och elkablar. Vi var tvungna att kontrollera detta.

 Båt i hamnen


Här på båten så stod det en massa folk, de sprang från ena sidan till den andra. Och de neg innan de vände mot andra sidan. Det stod en man och skrek "nig", och det såg ut som han tog bilder. Men vi tror att de kontrollerade något med vatten, men vi är inte säkra. 


Puss Ruta


Den här texten är skiven mitt på en bro som går vid Hammarby Sjöstad. Den är så söt, någongång kanske både jag och Pia har någon att pussa med i rutan. När då????? 

Jag är trött idag så nu blir det inte mer, nu är det CSI på tv.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards