Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2009

Av Louise - 24 maj 2009 21:04

Idag skulle jag vara barnvakt (igår var jag ju lite bakis) men syster med familj var tvungna att åka i väg under dagen. Så vad gör man då? Jag kan inte vara ute för det blåser bomullstussar som bara sugs in i mina näsborrar. Så jag dammade lite, slängde soppor och sedan kollade jag på Wallander filmen som jag köpte i lördags. Sedan strök jag mina sovrumsgardiner, de var riktigt skrynkliga. Jag var lite seg sedan så jag kollade på 4 avsnitt av Criminal Minds Säsong 3. Det var länge sedan och det var riktigt trevligt att kolla på det.

 

Men nu är jag riktigt förbannad, min granne ovanför mig håller på och renoverar lägenheten. Eller så sår han potatis i parketten, det låter rätt mycket där uppifrån. Jag tänker inte säga till, jag är för mesig för det.

 

Jag är trött på att mina dykardräkter hänger på garderobsdörrarna så nu jädrans ska de bort. Jag kollade på blocket och där får man inte mycket för dem, jag kollade även andra sidor och det var lika där. Men så kom jag på att jag är med i en dyk&foto klubb, så jag skickade ett mail till dem och frågade om de var intresserade att köpa dem. Men då svarade chefen att hon köper dem till klubben, det var riktigt snällt men jag måste kolla upp med Pia och Tomas att det är ok. Det känns ju lite jobbigt annars.

 

Okej, såg ni Schyffert i går då? Herregud va bra han var. Man kände igen sig i så mycket. Pappa ringde i morse och han hade lyckats att spela in det på en dvd. Han ringde och sa att han var teknisk, förlåt pappa för att jag skrattade. Men det är verkligen kanon. Du är jätte duktig.

 

Jag slänger ut bilder på dillen och gräslöken, jag tror inte gräslöken klarar sig. Jag tänker inte ge upp men den är bra seg på att växa. Jaha, så i morgon är det måndag igen. Känns lika tungt som vanligt på söndagkvällen, men det blir nog bättre i morgon. Den här veckan har jag inte så mycket planerat, ska försöka promenera på kvällarna igen. Jag har ju haft ett uppehåll nu på en vecka pga foten. Men nu känns den bättre, mycket bättre.

 Dill dag 21 Gräslök dag 21 

Nu är klockan 21 och det är dags att natta datorn.

Hörs i morgon.

Av Louise - 23 maj 2009 22:32

Vaknade efter 2 timmar och huvudvärken var hemsk. Okej, det har inte gått över. Jag får fortfarande migrän av sprit. Jag drack inte mycket men det räckte tydligen. Jag vaknade igen efter 2 timmar och mådde inte bättre, sedan vaknade jag vid 9.30 och ringde syster. När vill ni att jag kommer och är barnvakt? Men det skulle blivit stressigt eftersom jag ska äta middag med Pia klockan 16. Det får bli i morgon istället.

Jag tog två Ipren och gick och lade mig igen, drog täcket över huvudet. Men jag tänkte innan jag somnade igen, det var värt det.

 

Vaknade inte förrän 13.30 igen och då kändes det bättre. En dusch och en kopp kaffe så jag var lilla Lollo på gång igen. Satt och tittade på ”Jumping Jacks” (hoppande vithajar) på tv. Man kanske ska åka till Sydafrika i alla fall. Det tål att tänka på faktiskt.

 

Träffade Katarina (Pias mamma), Pia och Katarina (Pias ex’s moster) utanför restaurang

Koh Phangan. Det var jättegott och jätte trevligt, tänk vilken frukost. Det var länge sedan jag åt frukost klockan 16 men det dröjer nog 7 år till nästa gång.

 

Nu är jag redo för en skön tv kväll.

 

Ikväll är det en kanonshow på 1:an. Det är Henrik Schyffert som har sin ”The 90’s – ett försvarstal”. Jag såg den live på China förra året men nu är det hans sista show från Cirkus. Jag älskar verkligen den här showen, en av de bästa enmansshower jag sett.

 

Hoppas ni såg den.

Av Louise - 22 maj 2009 15:11

Det var knappt någon trafik när jag åkte till jobbet, alla var lediga. Men inte jag och några till på jobbet. De var väl inte så glada över att få jobba men det är ju faktiskt en helt vanlig dag. Man kan ju inte stänga företaget för att personalen vill ha ledig. Vi åt lite thai till lunch, som vanligt en fredag. Men sedan slutade vi och nu börjar förberedelserna för utgången ikväll.

 

Jag åkte hem och lade mig i soffan och vilade en stund. Låg och läste en bok, den är spännande och jag ville inte sluta läsa men jag måste. Jag pratade lite med pappa och berättade att jag skulle ut på kvällen. Han frågade om jag skulle dricka sprit? Ja, det ska jag nog göra svarade jag. Men är du inte nykterist? frågade han. Hm, det är jag ju inte men jag har ju valt att inte dricka på ett tag på grund av migränen. Och att det har gått 7 år sedan jag var full senast så kanske man har upplevt mig som nykterist. Men ikväll kändes det som en bra kväll och jag ville dricka lite. Nu var det dags att göra mig i ordning för kvällen. Jag och Anki skulle träffas utanför Karlssons vid 7 tiden. Jag tog buss och tunnelbanan in och mötte Anki, nu börjar festen.

 

Det var inte mycket folk vid den här tiden men vi hade ju bokat bord så vi satte oss och beställde lite dricka. Oj, jag beställde en mellanöl. Vi började med en bruschetta till förrätt, sedan tog jag en plankstek (inte ofta man äter det nu för tiden) och Anki tog en Filé Oskar. Det var helt okej, och till det blev det ytterligare två mellanöl. Det var väl någon efter middagen som jag tog en tur för att ”putsa skorna” som jag märkte att jag har inte ont i foten längre (tatueringen). Jag skuttade fram som aldrig förr, som en jädrans kanin. Ha, det var alkohol som saknades i min medicinkur. Ja vet inte om det är så lyckat men det var rätt gott med en (3) öl. Men vi lämnade bordet, inte för att vi var tvungna men vi ville upp och stuffa. Det var fortfarande väldigt tomt på folk i lokalen. Helt otroligt, när jag varit här förr så har det alltid varit full med folk. Men vi struttade upp på dansgolvet (alldeles själva) och ägde dansgolvet. Det kom väl upp lite folk efter oss men det var aldrig så att det blev trångt. Vi dansade runt hela dansgolvet, det var skit kul. Vi hade tagit en Baccardi Brezzer Vattenmelon (det var lite länge sedan jag drack en sådan) med oss till dansgolvet. Väskorna hade vi ställt vid kanten, vi ville använda armarna när vi dansade. Helt plötsligt ser jag en ”kille” sno Ankis väska, jag sprang fram och slet den ur hans armar. Han bad om ursäkt, VA! Men killen var ingen jag ville bråka med så jag vände mig om och ställde tillbaka väskan.

 

Vi dansade, dansade och dansade. Jag svettades, svettades och svettades mera. Det var inte så bra ventilation på dansgolvet. Anki träffade en gammal arbetskamrat som hette Johan och han hade en kompis med sig som också hette Johan. Vi snackade en del mellan stunderna då jag och Anki ägde dansgolvet (det var typ hela tiden), de passade våra väskor kan man säga.*asg*

 

 Vi hade en jättetrevlig kväll och den blev helt lagom med dans och sprit. Jag var lite chockad över att det inte var några människor på stället, kanske pga nya ägarna eller så var det något helt annat. De har bytt ut personalen för nu var det mest personal med utländsk ursprung som arbetade där. Det har det inte varit tidigare. Men vi får väl fråga på tisdag när de kommer på kurs, de har ju TIL-Tid hos sig.

Vi tog en promenad till slussen, det var skönt med frisk luft. Vi sa hej då till varandra och Anki tog bussen hem och jag hoppade på tunnelbanan. Jag var hemma kl 3, låg och läste en stund för att varva ner lite. Det snurrade lite och jag hade ett brus i öronen. Men jag somnade väl till slut och drömde att jag inte skulle ha huvudvärk när jag vaknade på morgonen.

 

Om min dröm slog in eller inte får du läsa om på lördagens inlägg.

Av Louise - 21 maj 2009 20:52

Röd dag och jag är ledig men väcks ändå av väckarklockan. Varför kan jag aldrig bara strunta i att boka upp mig en sådan här dag. Men nu skulle jag hem till syster och hämta ett parasoll till mormor. Vi slängde ju hennes när vi rev huset förra sommaren. Men syster hade två stycken så det var ju snällt av henne att ge mormor en. Så jag var ute på Tyresö och drack en kopp kaffe, tittade på Michelle och Liam när de slåss. Det gör lite ont när de håller på som de gör, men syster säger att det är normalt. De ska lösa det där själva. Den lilla sparven sitter ner med en skruv och en hammare, han är så cool. Och världens sötaste.

 

Men det var dags att möta mormor vid busshållplatsen så jag åkte iväg. Det var lite köer ut till Stavsnäs, nu kommer sommargästerna. Vi hade mycket på listan idag, vi började med Kvantum och all mat. Sedan till Brisak för att handla plantor, det blev en tomatplanta också. Jag ville till ByggOle också för att se om de har fått in en grön 50L regntunna. Men de hade bara svarta så det blev en sådan. Jag sprang in och tittade och tyckte då att den kostade 130kr, men när jag gick in igen för att betala den så kostade den 239kr. Jag sa inget till mormor utan lämnade tillbaka 20kr som blev kvar efter 150kr. Jag får ju lite bensin/tid pengar när jag hjälper henne så det går jämt upp.

 

Mormor bjöd på kalops idag, det var inte bara jag som fick det. Hon hade slängt ut resterna till fåglarna, och det var till en fiskmås. Han brukar komma och hälsa på mormor när hon sitter i fönstret och lyssnar på radion. Jag ville inte sitta inne hela tiden så jag fick ut mormor på trappan. Det var skönt att sitta i solen en stund. När jag kom hem så var det tvättstugan som väntade, IGEN…

Av Louise - 20 maj 2009 21:06

Jaha, nu är jag lycklig. Jag har idag fått min nya Canon 500D och jag är hysteriskt glad. Nu jädrans ska det bli snygga bilder, jag har väl några fina sedan tidigare men nu jädrans ska det bli konstverk.

 

Satt i soffan och gick igenom lite nyheter som följde med kameran. Det är en jätteskillnad sedan tidigare. Men det ska bli kul och se hur vithajarna blir med den här kameran. Jag har ju inget att jämföra med men jag får jämföra med Andrews bilder. 

 

Sedan fick jag Michelles födelsedagspresent på posten idag. Jag ska ge henne en Ipod Shuffle. Så jag tänkte att jag skulle ladda batteriet och fylla den med musik. Men jag har ju inte samma musiksmak som Michelle snart 8 år. Men jag ringde och frågade Pias dotter Emma och hur korkat är jag. Det är självklart Hanna Montana, EMD, Amy Diamond och Måns. Så nu är det laddad med lite musik. Jag får väl fylla den med mer musik senare.

 

Nu ska jag och mitt lyckliga leende gå och lägga mig.

Av Louise - 19 maj 2009 19:54

News Flash: Large female sharks have already arrived at the North Neptune Islands, heralding a great start to the looming peak season. Book now on remaining spaces!

  Rodney Fox

Great White Shark Expedition

Av Louise - 19 maj 2009 19:52

Vaknade och tyckte att det kändes som att foten inte var så svullen längre. Men icke sa nicke, det var en önskedröm. Jag fick inte på mig någon sko idag heller så det blev sandalen. Jag försökte ha foten högt upp under hela dagen, har en stol under bordet som jag har foten på. Men när jag inte rört på foten på ett tag så har jag jättesvårt att stödja på den. Jag tycker fortfarande att det är värt det ifall det är någon som undrar.

Men man blir ju lite orolig eftersom det är nu 4 dagar sedan jag gjorde den och det blir bara värre. Så jag Googlade på ”tatuering foten svullen” och fick då reda på att det är vanligt att foten svullnar. Så jag tog några värktabletter och lägger upp foten högt.

 

Det är tur att jag inte är med i stegtävlingen, det blir inga steg här inte. Det är ju i och för sig lite trist eftersom jag vill promenera på morgonen. Men det hinner jag nog med under sommaren.

 

Idag har jag haft fullt upp igen, tar det aldrig slut. Jag kan verkligen inte slappa, men jag kopplade ur mig från telefonen i alla fall. Men i morgon får jag koppla på den, då ska några ha internutbildning och andra är lediga. Men vi jobbar bara till 12 så det är ingen fara.

 

Idag ändrade jag på min order gällande nya kameran. Nu beställde jag kamera och objektiv var för sig och de kommer i morgon, vill jag ha paketet så får jag vänta tills i juni. Det vill jag ju inte. Jag ser fram emot i morgon, då kan jag sitta hela dagen och leka med den. Men de vet ju inte att vi stänger klockan 12, de kanske kommer efter det. Då får jag sitta på jobbet tills de kommer helt enkelt. Japp, då slutar jag kanske inte klockan 12 i alla fall.

 

Har jag berättat om min fantastiska arbetskamrat Sussi. Jag är så otroligt imponerad över hennes kort som hon gör. Hon är så pysslig på något sätt. Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker, jag är inte i närheten av Sussis pysslighet. Jag tror att vissa föds så, syster är lite så tycker jag. Inte kanske med kort och så men med andra saker. Jädrans vad roligt det skulle vara att vara så pysslig. Jag tycker om pussel, det är nästan samma sak. Man byter bara ut Y mot U, that’s me.

 

Bokade tvättstugan till på torsdagkväll, jag hatar att tvätta. Men jag måste ha rena kläder till på fredag då jag ska ut och dansa. Hur det nu ska gå med den här foten, men med lite alkohol i kroppen ska det nog gå. *lol*

Av Louise - 18 maj 2009 19:45

På senaste tiden eller månaderna så har jag märkt att jag har väldigt mycket att göra. Det ska skrivas saker, skickas saker och sedan är det en drös andra saker som ska göras. Men det är bara att ta en dag i taget, när supporten är fullbemannad så kan jag vara telefonfri. Då hinner jag med fler saker, då behöver jag inte stressa.

 

Ibland vill man ta lite ledigt eller ansöka om semester en dag men jag känner att jag vill spara den dagen till då jag verkligen behöver vara ledig. Jag tänker att jag har ju bara 6 veckor kvar till semestern, då kan jag vänta. Men andra tänker inte så och jag måste få in det i mitt stora huvud att alla inte tänker som jag. Jag tänker på att inte har för mycket frånvaro men det gör inte andra. Jag får dåligt samvete om jag sedan ber om ledigt någon dag. Men som sagt var, jag är nog skadad efter ha jobbat för pappa Peter. Jag tycker väl ändå innerst inne att det är så det ska vara.

 

Men vi får se om jag får tjänstledigt i vinter så jag kan får annat att tänka på. Det skulle vara så skönt att slippa ta från mina ordinarie semesterdagar, jag har ju ”bara” 5 veckor. Jag orkar inte jobba ett helt år igen utan ledighet, det är för tufft. Men det är ju jag som väljer att resa bort i vinter, så det så.

 

Idag har jag haft väldigt ont i foten, den svullnade upp otroligt mycket. Jag kom till jobbet i ett par sandaler men efter en stund så fick jag inte in foten i skon. Helt otroligt vad fort det gick. Tror att det var för att jag satt stilla hela tiden, jag har ju rört på mig hela helgen. Men det känns lite bättre nu på kvällskvisten. Jag måste smörja in tatueringen hela tiden annars blir det lite stelt.

 

Nä, jag orkar inte mer idag. Känner mig så negativ och det är bästa jag slutar innan jag sänker ledighetskommittén totalt.

Här är min dill odling dag 14, ser mer ut som ogräs tycker jag.

Dill dag 14


Det här är min gräslök dag 14, växer inte lika fort.

Gräslök dag 14



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards