Louise Dagbok

Alla inlägg under maj 2009

Av Louise - 6 maj 2009 21:15

Idag fungerar telefonerna sådär på jobbet, bättre än i går men inte till 100 %. Vi hade några jobbiga samtal men inget som vi inte kan lösa. Sedan hade jag en diskussion med en av avdelningscheferna. Om man inte lyssnar ska man inte svara. Å knappast svara komiskt när man är den tråkigaste personen söder om söder. När vi hade föreläsaren på besök förra veckan så sa han åt oss att sätta upp både mål inom arbetet och privata mål här i livet. Ett av mina jobb mål var att inte höja rösten och svara med negativ ton mot den här personen. Men tyvärr så kan han inte med att man är bättre och duktigare än honom, då svarar han med ett skämt. Jag är inte upplagd för skämt, aldrig från honom.

 

Men som tur var så har jag ett gäng glada tjejer omkring mig som gör mig glad. Idag var det Anki och Elinor som gjorde mig glad, tack för det tjejer. Ert glada och goda humör ger mig ett leende på läpparna. Puss på er.

 

Ikväll så har jag bokat två nätter på YHA Adelaide, där har jag ju bott tidigare och jag tycker det är ett okej ställe. Sedan bokade jag flybiljetter från Adelaide till Port Lincoln. Jag har nog inget speciellt kvar att boka innan jag ska iväg. Sedan hade jag fått ett meddelande från Resh på Facebook.

 

Hey sweets ! Its all booked and sorted so if you want to get dropped off at melbourne metro YHA and send us the actual address we can get you from there! AWESOME! we all get to hang out!
Its going to be fantastic !
Love resh

Av Louise - 5 maj 2009 21:17

Här är vår nya hemsida.


Av Louise - 5 maj 2009 21:14

Det började med att jag inte fått mina två nattliga mail som jag alltid får klockan 00.30 Det är statistik för IP-telefonin, när vi sedan kom till jobbet så fungerade inte telefonerna alls. Det ringde och vi svarade men samtalen bröts. Vi hörde ingenting i luren, bara pip pip pip.

Sedan kunde vi inte öppna vår helpdesk, hemsida eller något som har sevab.se. Tomas började ringa och söka efter företaget som sköter vår helpdesk, men då visar det sig att de använder samma IP-telefoni som vi. Och den låg totalt nere.

 

Men som tur var så såg vi vilka kunder som ringde så vi kunde ringa upp dem. De blev rätt imponerade att vi gjorde det, vi fick bra respons på det. Kunden fick inte ens en ton när de ringde oss så de tyckte det var otroligt att vi hann se vem som ringt. Men många sa att de har märkt att vi haft problem med telefonerna rätt länge nu. Bara att beklaga att de fått uppleva detta.

 

Men efter lunch kom allt igång, helpdesken fungerade utan några problem men telefonerna var det fortfarande lite till och från med. Tomas hade bokat ett möte med företaget som har våra telefoner idag och vi stod där och tittade på honom när han gick förbi. Jag spelade lite telefonhockey med telefonen några sekunder innan, Tomas muttrade när han såg att jag gjorde det.

 

Men vi hade ett leende på läpparna under dagen i alla fall. Stegtävlingen är i fullgång, jag är inte med men de andra kämpar på att få ihop 7 000 steg om dagen. Flera har börjat gå morgonpromenader, det är vad jag sagt hela tiden. Gör man det då så är det klart, då kan man göra något annat efter jobbet. Om man går 5 varv i korridoren så blir det 600 steg.

Men om de kommer upp i Buffén så får jag smaka, den italienska är ok. Men jag kan rekommendera en grekisk buffé från Enskede Värdshus. Hm, grillspett med tzatziki.

Men smörgåstårta är också okej.

 

Jag längtar efter min nya kamera… snart har jag den i min hand.  

Av Louise - 4 maj 2009 21:09

När jag vaknade i morse så hörde jag att det regnade utanför. Yes, jag behöver inte gå ut och gå. Men medans jag låg där och väntade på att väckarklockan skulle ringa så kunde jag inte komma på någon riktig bra bortförklaring. Jag har ju faktiskt regnkläder. Så jag gick ut och gick i 45 minuter och det kändes skönt efteråt. Jag kände att allergin var värre en vanligt men jag hoppades att det inte skulle förstöra dagen.

 

Jag pratar nu i näsan igen, det går liksom upp och ner men för det mesta ner. Vi tog en bild på vår support efter lunchen. Vi ska ut med den på vår hemsida. Jag blev rätt nöjd med bilden.

 

Idag beställde jag även min nya kamera, fick lite hjälp av pappa tills lönen kommer in på kontot. Beställde en Canon 500D+extra batteri+4GB minne, batteriet och minnet kom till jobbet efter 2 timmar. Kameran får jag nog vänta med till på måndag, den kommer in den 8 maj. Det ska bli så kul att ta med den på fotokursen nästa helg.

 

Hoppas mina bilder blir bättre, eller kan de det? Skojar bara!!!

Av Louise - 3 maj 2009 22:23

Mötte upp Tyrold klockan 8 vid Nacka Bollhall. Idag är det mosters tur att heja på hela dagen. Tränaren peppade tjejerna i omklädningsrummet innan det var dags för match. Men hon bryter och sa hela tiden att hon pepprade ungarna. Det lät lite roligt faktiskt.

Första matchen blev 5-5 mot Skuru, de spelade väldigt bra. Sedan hade vi en jättelång väntan till match nr 2, vi satt alla i kafeterian och väntade.

Match 2 spelade de mot Skå och vann med 10-1, ha, total utklassning. Vi som satt på läktaren och hejade hade hoppat, skrikigt, tjoat, hejat och ropat så vi var helt slut. Det var en riktig pärs att sitta där. Sedan blev det korv till lunch och efter den skulle tjejerna spela guldmatchen.

Då mötte vi Spårvägen 3, det var rätt korta tjejer. Jag sa innan matchen började att stackars tjejer vi kommer slå dem sönder och samman. Efter 5 minuter låg vi under med 0-6. Jag tog tillbaka mitt påstående och hoppades att det inte skulle bli tvåsiffrigt. Men sista matchen slutade 2-9. Alla tjejer fick varsin medalj efter matchen, de vart glada. Tränaren är rätt bra på att få dem att bli glada efter en förlust.

 

Jag körde hem Michelle sedan åkte jag hem och somnade i soffan. Jag har inte rest mig upp än och det har gått 7 timmar sedan jag kom hem. Nu berättade syster att alla 3 barnen ska sova hos mig en natt i juni. Som tur var så åker jag på semester några dagar senare.

Av Louise - 2 maj 2009 22:01

Jag gick ju in och rättade Lottokupongen igår, men det var ju inte dragning igår. Det är ju idag. Snurrigt när man är ledig fredag så här.

 

Men i dag har jag mycket inplanerat så det var dags att börja tidigt. Var vid Nacka Bollhall straxt för 9, Michelles första match var 9.45

tider 


De vann med 1-14 och Michelle slog nog in 11 av dem. Hon var riktigt grym i den matchen.

handbollen 

Men jag kunde inte stanna och se de andra 3 för jag åkte hem till Sussilull och fika. Hon har en så fin altan, vi satt där och drack kaffe och åt en kanelbulle. Hon fick sin Jojje att gå till Ica’n och handla det till oss. Han är så snäll så. Sedan hjälpte han mig med datorn, jag skulle få något nedladdat från deras dator. Men under tiden datorn jobbade så gick vi ut i solen och fikade igen. Men sedan var det klart och jag åkte ut till syster för att träffa Michelle efter matchen.

bullar 

Jag köpte kanelbullar med mig för vi skulle fika. Jag och syster satt med barnen ute i solen och fikade. Ungarna var så söta med sina Batman kepsar, snoriga näsor och Lukas ögoninflammation. 

 

Sedan hem och vända i dörren, till Pia för grillkväll. Jag hade med mig kycklingspett, grönsaker och fetaost med bacon. När alla Pias gäster kommit så satte vi igång och grilla. Det var så fruktansvärt gott, jag blev så mätt att jag hade väldigt ont i magen. Kunde inte sitta still av smärta så jag åkte hem straxt efter 9.

 

Hem och vila innan jag gick och lade mig. Ska upp tidigt för att vara med Michelle på handbollen.

 

Hörs i morgon.

Av Louise - 2 maj 2009 00:15

Låg kvar i sängen efter att klockan ringt vid 8 tiden. Jag har ju ingen brådska idag, har ju ingen tid att passa. Men när klockan var 9 var jag på väg till Plantagen för att köpa jord och lite frön.

 

Jag har nu sått dill, gräslök och blomkrasse. Det blev en 50 L säck över så jag tog med den till syster. Jag kommer att dokumentera min planering här på bloggen, vi får väl se om jag lyckas.

dill 1

 Dill dag 1


gräsklök 1

 Gräslök dag 1


Det var skönt att sitta i gräset hos syster och leka lite med Lukas, tyvärr så har han fått ögoninflammation så han var lite ledsen. Liam har precis haft det så det kommer väl gå runt till alla i familjen.

på vägen 

Jag på väg till Tyresö.


kevin

Kevin från ena sidan.


kevin

Kevin från andra sidan, man kan tro att det är två olika hundar.


lukke

Lukas är på upptäcktsfärd ute i gräset. Han är löjligt nyfiken på mosters kamera.


Sedan åkte jag hem och bara tog det lugnt, jag handlade lite till grillningen hos Pia imorgon också. Det får bli grillspett på kyckling och grönsaker. Oj, nu kurrade det till i magen. Det låter ju helt otroligt gott redan nu.

 

Jag vann inte på lotto idag heller, bara 3 rätt. Men jag har två veckor kvar på den här kupongen. Nu är klockan över 12 och jag borde gå och lägga mig eftersom jag ska till handbollen i morgonbitti. Sedan ska jag hem till Sussi och sitta på hennes altan och dricka en kopp kaffe. Men det är om några timmar…. Så god natt gott folk.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards