Louise Dagbok

Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 23 september 2010 06:04

Sitter nu vid mitt skrivbord på jobbet, det är så tyst omkring mig. Om en timme börjar folket komma in och då bllir det inte så tyst längre.

Ska kämpa mig upp på löpbandet och ta mig en promenad, det är inte roligt längre. Det ända som lockar mig är slutet på boken jag lyssnar på, den är rätt spännande. Men det tror jag att jag skriver varje gång jag är i slutet av en bok.


Idag blir det kyckling med cashewnötter, Elinor messade i går kväll och bönade och bad mig att äta det med henne. Nä, hon behöver inte böna och be, hon skulle kunna skriva "thai" och jag svarar Jepp. Så är det klart! Jag var ju faktiskt på henne i går här på jobbet och frågade om thai på fredag. Så jag är väl den som bönar och ber.


Jaja, det är väl bara att gå till lagret och ta en promenad då.


Ses!

Av Louise - 22 september 2010 16:18

Jag har tidigare märkt att när jag äter saltlakrits så får jag väldigt ont i magen. Sedan sa läkaren att mina prover var dåliga och det kan bero på om man äter mycket saltlakrits. Oj, tänkte jag då och slutade äta (så ofta i alla fall).


I går glömde jag bort det helt och hållet och då kom mitt sug tillbaka och jag köpte en påse bilar (saltlakrits). Och jag fick ont i magen direkt efter.


Bör jag testa vanliga bilar i kväll för att se att det inte är godis i sig som är orsaken till min onda mage?


Nä, jag väntar tills på fredag då Michelle är hemma hos mig och har myspys.

Men man undrar ju...

Av Louise - 21 september 2010 21:19

Började dagen med en promenad, det gick alldeles utmärkt. Var väldigt trött när klockan ringde och när jag tittade ut så var det helt svart ute. Oj, det var länge sedan det var så svart. Men jag orkade ta mig till jobbet så tidigt, det var starkt gjort tycker jag. En snabbdusch och lite jobb sedan var det dags för massage. Anna Malin kom och hon var inte snäll idag heller. Hon stretchade mitt höger ben, pressade det mot mitt bröst och jädrans va ont det gjorde. När hon gjorde det så brände det till i min vänster axel, då hade en muskel inte fått tillräckligt med syre. Så jag var tvungen att andas in syre i vänster axel… det är inte lätt.


Jag och Pia tog en resa till Bromma för att titta på skrivbord men vi hade samma tur som igår. Det fanns inga bord, men vi fick reda på ett namn där de beställde från. Och det företaget låg inte långt ifrån där vi var så vi drog dit, men det var ingen hitt det heller. Det lär väl bli att beställa från katalogen, men det gör ju ingenting.


Tillbaka till jobbet och ringa runt lite till. Jag måste ringa till alla våra kunder och få in dem på kurs, det är inte alltid det lättaste men jag hade tur idag. Har nog koll på allt nu, men jag hade inte räknat med något annat heller. I morgon är det Lottodragning igen, 121 miljoner i potten… jag måste ju vinna någon gång och varför inte i morgon. 

Av Louise - 20 september 2010 21:05

Min vän Patrice har nu kommit i land efter sin tredje och sista resa med Andrew Fox. Han skriver en blogg om sin resa och för att skolan som har adopterat två vithajar ska få läsa vad som händer där nere i Australien. Han skriver på franska men jag använder Google översättning, det fungerar rätt bra. Men jag blev lite ledsen när jag läste vad som hänt på sista resan. Han skriver så här:


De var nere i buren på 20 meter och Patrice ser en ny haj närmar sig buren. När hajen simmar förbi ser de att den här skadan, hajen har en platssak runt sig. Den har gått förbi gälarna och där har den suttit ett tag. Hajen har vuxit och plastsaken har grävt sig in i kroppen. De tror att någon försökt fånga hajen med ett nät och så har den simmat igenom nätet och slitigt sig loss.


De försökte under flera dyk att få hajen i närheten av dem så de kunde se hur illa det var. Sista dagen hade de bara ett mål, att få bort plasten på hajen. De lämnade buren med långa knivar och försökte locka till sig hajen med tonfisk. De ville komma så nära hajen som möjligt så de kunde få in kniven mellan plasten och kroppen för att skära av den. De var nere på 30 m i omgångar men hajen höll sig undan. Till slut blev det för mörkt och det var inte säkert längre så de fick avsluta försöken att hjälpa ”Free Boy”.


De lämnade Neptune Island med blandade känslor, skulle de någonsin se ” Free Boy” igen.

Jag visar här lite bilder på ”Free Boy”, det är inga roliga bilder.


  

Här ser man hur hajen, den är runt 2,5 - 3 meter lång.


  

Det ser nästan ut som att den ska gå av på mitten, hemsk bild.


  

Den här bilden är jätte jobbig och jag känner att jag skulle vilja hjälpa till. Men jag är här och han är där.



Av Louise - 20 september 2010 20:46

Idag har det hänt en del, en del jobbiga saker kan jag säga. Jag förstår inte att vuxna människor kan riskera sitt barnbarns hälsa bara för att tillfredställa sitt egna behov. Nog om det, jag orkar inte tänka på det.


Idag åkte jag och Pia till IKEA för att titta på skrivbord med hiss men de hade inget så vi fick åka hem utan någonting. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Kungens Kurva för att titta på skrivbord på ett annat företag men när vi kom dit så hade de inga skrivbord där heller. Så nu får vi åka till Bromma i morgon för att titta på dem.

Jag åkte till syster sedan och busade lite med Lukas, han jagade mig över hela huset. Han tycker om moster kan jag säga. Blev bjuden på lite middag, jag och Patrik försökte få igång högtalare och mick på deras dator men det fungerar inte riktigt. Vi får prova igen sedan.

Av Louise - 19 september 2010 20:25

Gick upp lite tidigare än i går och det var partiprat på tv4. Det ska bli skönt när det är över, det är en lite jobbig tid det här med val.


Var med mormor och handlade, hon börjar köpa saker hon aldrig köpt tidigare. Förra gången köpte hon kräftor och den här gången köpte hon musslor. Det är gott i salladen sa hon men hon glömde att köpa sallad kom vi fram till när vi kom hem. Men det gick bra att äta lax med potatis utan sallad, en hård smörgås med ost på gick också ner. Efter fikat så hjälpte jag mormor att höja volymen på tv´n, det var lite låg volym och hon hör lite dåligt. Men nu har hon så högt att grannen lär höra hennes tv också. Bredvid tv´n låg dammsugaren, jag tog tag i den och drog en repa i hallen och i köket. Hon sa att hon skämdes lite för att jag gjorde det men jag sa att jag smutsar ju också ner när jag är där så det är på tiden att jag städar efter mig. Det är svårt för henne att be om hjälp, det är nog det ända sättet att bara göra det.


Nu är det valvaka och jag tycker det är lite tråkigt. De borde ju visa något annat på tv men icke sa nicke.

Av Louise - 18 september 2010 19:33

Vaknade i morse väldigt tidigt och kunde knappt gå på toaletten, jag var så dålig. Mådde fruktansvärt illa och hade en jädrans huvudvärk. Slängde mig i säng igen och vaknade vid 8 tiden, mådde inte illa men huvudvärken var kvar. Upp och ta en Ipren och en kopp kaffe.


Pratade med bästisen Lise och syster och båda tyckte jag skulle vila och om jag inte mådde bra skulle jag boka av festen i kväll. Bokade först av tvättstugan, den orkade jag inte med alls. Låg och sov en stund men var tvungen att ta en Ipren till. Messade sedan till Nettan och Bernte och sa att jag inte kommer, efter det sov jag en stund till.


Nu är det kväll och jag känner fortfarande huvudvärken, förmodligen en biverkning till medicinen. Men det kan också vara ett tips att mitt blodtryck är högt igen, får kolla upp det helt enkelt om inte huvudvärken försvinner.


I går kom Patrice (min franske vän) som är ute med Princess II. Han har tagit några nya bilder på en haj och det är otroliga bilder. Skulle vilja åka ner till hans utställning i Paris, det vore något det. Kolla in två av hans bilder här, färska bilder från Neptune Island.


  


  

En otrolig bild, den talar för sig själv.


Av Louise - 18 september 2010 10:09

  

Här sitter jag på istronen. Man kan tro att jag gör reklam för Ramlösa. Men ser ni vad fin jag är i håret... varit hos Olle.


  

Middag utanför Pippi huset.


  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards