Louise Dagbok

Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 5 september 2010 19:42

Var ute hos syster vid 9.30 tiden, då drog syster och Liam nästan direkt. Jag och Lukas satte oss på golvet i hans rum och började leka med lego. Han blev inte ledsen den här gången när mamma gick hemifrån, vilken tur. Klockan 10 klädde vi på oss och gick en promenad med Kevin. Vi gick ner till sjön och där fick Kevin spelet, han hoppade i vattnet och simmade runt bryggan. Jag och Lukas stod och ropade på honom, jag ropade Kevin och Lukas ropade Vovven. Men Kevin förstod och kom upp till oss igen.


När vi gick där så hade Lukas mycket och berätta, men jag har ingen aning om vad han pratade om. Några gånger sa han wrom wrom och då vet jag att han pratar om 4-hjulingen. Han tycker om att åka med pappa på den, så han berättade väl en historia när han åkte med pappa. Vi gick hem igen och jag började med lunchen, det blev pytt i panna och stekt ägg. Han ville inte ha rödbetor, det fick jag höra med besked. Men han åt nästan upp all mat och var riktigt duktig. Vi satte oss i soffan sedan med mjukdjuret, napparna och snutten för att vila. Men han vägrade somna så vi gick in i sovrummet och där somnade han till slut. Han är väldigt snorig så han hade väldigt svårt att andas där han låg. Men han sov i nästan en timme, skönt för honom. Jag hann kolla lite på tv och vila lite själv.


När han vaknade så bakade vi en sockerkaka, jag gjorde väl mer än honom. När klockan var 14 så fikade vi med juice och sockerkaka, han tyckte det var jättegott men legot i rummet lockade mer. Så vi gick in i rummet och började bygga torn, vi byggde och de rasade. Men vi gav inte upp, jo jag lade mig i sängen och tittade på en stund. Då började Lukas bära upp allt lego i sängen till mig. Så vi byggde tornen i sängen istället, jätte stadigt och bra.


Sedan kom familjen hem, hela familjen. Patrik och Michelle hade hämtat upp syrran och Liam i stan så nu var hela familjen hemma. Då glömde Lukas bort moster och moster blev lite ledsen och åkte hem.


Hemma så lagade jag till matlådan jag fick av mormor i går. Det luktade mormor när jag öppnade matlådan, det är konstigt att dofter kan sitta i så hårt. Det var som när jag öppnade bankfacket och det luktade mamma, för jag har lagt hennes smycken där och till och med det luktar mamma. Jag vet att jag pratade med syster när jag öppnade lådan och det kändes lite jobbigt att känna mammas doft. Men det blir lättare med tiden.


Nu är klockan snart 20 och nu börjar ångesten komma smygande att man ska till jobbet i morgon. När slutar den dyka upp, den 23 december när jag inte ska jobba på över en månad kanske.  

Av Louise - 4 september 2010 21:46

Var ute och städade på tomten hos mormor idag. Vi slängde lite skräp och jag gick ner med grillen och lite annat i källaren. Sedan bjöd mormor på pannbiffar med lök, hon tycker det är tjatigt men jag älskar hennes pannbiffar. Det var lite jobbigt att åka till henne idag, jag ville helst bara ligga kvar i sängen och läsa en bok. Men jag får vänta länge tills jag får göra det.


Försökte med scanners i dag också men det fungerar inte på någon av datorerna. Jag får lösa detta på annat sätt, bara jag får in bilderna blir jag nöjd.


I morgon ska jag vara barnvakt åt Lukas, syrran och Liam ska på bio. Det blir lite roligt att mysa lite med honom.

Av Louise - 3 september 2010 22:04

I går fick jag ett mail från min vän Patrice. Han är från Frankrike och jobbar som fotograf. Han träffade jag nere i Australien på båten när vi tittade efter vithajar. Då var han nere för att fotografera och ”taga” vithajarna, vi var ute på tre turer samtidigt.


Han har nu skapat en blogg där det finns massor med bilder, det han dokumenterat från alla hans haj turer runt omkring i världen. Han är riktigt duktig på att ta bilder på vithajarna. Ni är välkomna att titta in på hans sida, tyvärr är den på franska men man kan ju se på alla bilder.


http://www.patriceheraud.com/


Idag efter jobbet åkte jag en snabbis till Globen, behövde handla lite. Men sedan åkte jag till Kristina, Jonas, Kajsa och Joakim. Vi fikade, pratade, lekte med Kajsa och sedan så åt vi pizza till middag. Tack snälla för en trevlig kväll.


Men nu är jag trött och behöver sova.

Av Louise - 3 september 2010 13:22

Nu har jag fått besked från Resh att Vanuatu är ute ur bilden. I januari är det risk för svåra orkaner just i detta område så Resh skrev att det vill vi inte vara med om. Jag håller med henne fullständigt. Men hon har en ny resa i beredskap, hon har pratat om Fraser Island som ligger i Australien.

Jag har aldrig varit där men alltid velat åka, det är en sandö och där finns det väldigt många vildhundar.

Vi får väl se hur det blir den här gången. Här kommer lite bilder från Fraser Island.


  


  


  


  


Jag ska nog trivas här med.   

Av Louise - 3 september 2010 13:19

Här kommer några fler bilder från Dragon Gate.  

  


  


  

Av Louise - 2 september 2010 21:20

I morse åkte jag med Leif upp till Gävle för att besöka en kund. Det är en stor kund och det kändes bra när vi åkte därifrån. De är så nöjda med oss och har inget att klaga över. Det är alltid lika trevligt att åka ut och hälsa på kunderna så här ibland.


Vi åkte ut på småvägarna på väg hem för att bara se lite andra saker. Vi letade efter någonstans att äta och helt plötsligt hade vi kommit fram till Dragon Gate. Vi tänkte att vi måste prova på det här stället, man har åkt förbi det flera gånger men aldrig ätit där. Men nu gick vi in och herregud vilket stort ställe, det var ett jätte torg mitt i allt. Det var som en lite shop först och sedan var matsalen, men inga människor. Det satt några stycken lite här och där men annars var det lite tomt. Man kunde plocka färdig china mat men det fanns också råvaror som man kunde får wokat. Det var en Mongolisk BBQ, oj vad det var gott.


Bilder från Dragon Gate.


  

  


När jag var hemma försökte jag börja scanna in gamla bilder på Michelle men jag fick inte scannern att fungera. Ska prova om den fungerar inne på kontoret, den bärbara bara vägrade koppla in den. Men nu är det CSI Miami, dags att sluta skriva.

Av Louise - 1 september 2010 21:02

Det spelar ingen roll hur många vänner man har tycker jag, bara man känner att de man har är en nära. Jag strävar inte efter att ha så många vänner som möjligt på Facebook för exempel. Har jag inte haft något intresse att vara vän med dem tidigare så varför ska jag bli det på Facebook.


Jag har väldigt få riktigt nära vänner men jag har många vänner som jag snackar med lite då och då. Det kan vara ett meddelande, mail eller ett samtal ibland. Ibland kan det vara trevligt att bara få prata av sig lite om hur året har gått eller bara gratulera på födelsedagen.


Mina närmsta vänner pratar jag med rätt ofta, ibland flera gånger i veckan men oftast några gånger i månaden. Okej, några av dem pratar jag med varje dag och räknar jag min syster till mina närmsta vänner så flera gånger om dagen.


Jag byter inte vänner utan jag har dem i många år. En vän bröt jag med men det var jag tvungen till, hon ljög för mig och lurade mig på pengar. Nu är det många år sedan men ibland blir jag arg på mig själv för att jag var så godtrogen. Men jag har inte ångrat mig en enda gång att jag bröt med henne.


Några av mina vänner har varit killar som inte kunnat bara vara vänner. Det har varit jobbigt men det är inget jag hänger läpp för idag. Idag hade jag turen att prata med 4 av mina närmsta vänner. Ni gjorde min dag lite lättare, tack för det.


Men det stora idag var när det ringde på kvällen och det var min syster. Hon sa bara vänta…


Sedan hörde jag henne och Patrik säga till Lukas: Säg Lollo. Han svarade Nej, nej nej. Jo, säg Lollo sa de igen. Då sa han: Nej Lollo. Han ville inte säga Lollo, men sa det ändå. Sedan hörde jag honom springa omkring i huset och säga Lollo Lollo Lollo. Det är lite roligt när det gäller vad de kallar mig. Michelle sa moster väldigt tidigt, hon har aldrig sagt Lollo utan bara moster. Liam däremot har nästan alltid kallat mig Lollo och nu lillskruten som gör allt som storebror gör. Så nu är jag Lollo för honom. Det är helt okej, nu förstår jag när han ropar på mig. Nu kommer jag somna med ett leende på mina läppar.


Idag bokade jag de sista flygbiljetterna i Australien också, det kommer bli en lång resa till Australien. Från Arlanda till Port Lincoln kommer det att ta allt som allt 39 timmar. Jag kommer vara helt slut när jag kommer fram till båten, hoppas jag får sova en stund när jag kommer till båten. Ska kolla med Andrew och Jen om det.


Köpte middag i min thaikiosk idag, det var inte så jätte gott men det fungerade.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards