Louise Dagbok

Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 12 september 2010 23:15

Gick upp klockan 05.15 och tog febern, 38.1 hade jag. Men jag tog lite mer Ipren och sedan var jag på gång. En kopp kaffe och en bit sockerkaka till frukost och jag är på topp. Pia hämtade mig straxt efter 6 på morgonen och sedan var vi på väg.


Stanna och tanka och ha kisspauser sedan var vi på väg. Det tog oss 5 timmar att komma ner till Ullared. Vi brukar få parkeringsplats längst fram men idag när vi kommer sent så fick vi plats i garaget. Vi tog oss en korv först innan vi gick in och handlade.


  


Vi var klara vid 15 tiden, käkade sen lunch och sedan var vi på väg hem. Jag tog ytterligare Ipren för att klara hemfärden, jobbigt med andningen men annars okej. Var hemma vid 21.30 efter lite köer vid Linköping och Salem (förstås).


Köpte en väckarklocka, men vad den tickar högt.

Av Louise - 11 september 2010 19:38

Vaknade lika tidigt som de andra dagarna, ingen väckarklockan utan av mig själv. Det är väl så när man i vanliga fall går upp 05.30 så är 7.30 rena sovmorgonen. Men jag låg och läste till straxt efter 10, hämtade en kopp kaffe vid 9 tiden.

Det är så här jag vill leva när jag vinner en massa pengar (att hon inte ger sig säger ni för er själva). Men jag vill vakna vid den tiden, ta en kopp kaffe och gå tillbaka och läsa lite för att sedan börja dagen. Ingen stress och ta dagen som den kommer, det är mitt personliga mål i livet.


  

Författare: Ian Rankin

Den handlar om Kriminalkommisarie Rebus, samma som går på tv på fredagnätter. Jag både läser och ser på Rebus, men de är så bra.


Så idag är testet om jag börjar bli frisk, göra något som jag blir varm av. Så jag började lite smått att plocka lite disk, tvätta diskbänken ordentligt, gick mot spisen och torkade av den också. Det slutade med att jag plockat ner fläkten och skurat hela väggen, hur mycket fläktfett som helst på väggen. Den måste vara felinstallerad, men det kanske inte är så konstigt att jag har fel på den. Den är installerad av samma man som installerade min diskmaskin. Nä, inget ont om honom, han har hjälp mig med mycket och det är lika mycket mitt fel om det nu är något fel. Men jag tycker det är konstigt att det kommer så mycket fett ur alla hål på den. Men nu är den ren och det är jag med för jag var tvungen att ta ett bad efteråt. Det gör lite ondare när jag andas men jag har ju läst att det inte är farligt. Tog ny feber nu på kvällen och den är som i morse men den kommer gå ner.


Pia ringde om morgondagen, jag har fram till 05.30 på mig att ångra mig. Men jag tror inte att några timmar i en bil gör saker värre, och om det är jobbigt att gå runt på GeKå´s så får jag väl sätta mig ner och vila. Jag tror inte det är någon skillnad på det eller att sitta hemma och bli tokig. Om det är jobbigt med andningen ska jag kontakta vår vårdförsäkring på måndag, då får de väl kolla upp den. Men jag har ju varit med om detta tidigare, i Australien fick jag problem efter AC´n i bilen och i våras när jag började gå på löpbandet och använde fläkten som är inbyggd.


Nu sitter jag i soffan igen och väntar på att Tv’n ska börja på riktigt.  

Av Louise - 10 september 2010 20:44

Jag har ju berättat att jag har svårt med andningen och det kommer när jag är förkyld. Idag pratade jag med syster Susanne och hon berättade att jag förmodligen har lungsäcksinflammation. Det låter faktiskt som att hon har rätt. Det går över men det kan ta upp till 2 veckor innan det försvinner helt. Man kan inte ta medicin mot det om det inte blir värre, det får vi ju hoppas att det inte blir. Jag har ju fått ett virus och istället för snuva, halsont osv så kan man få lungsäcksinflammation. Jag får ju ofta problem med andningen när jag blir lite sjuk, det blir väl värre för varje gång.


Idag låg jag kvar i sängen rätt länge, till efter 10 faktiskt. Låg och läste för jag vaknade vid 7 tiden, så nu har jag läst ut boken Greppet av Bodil Mårtensson. Den var rätt bra, en av de bättre Hill-böckerna.


  


Jag försökte hitta på något att göra på förmiddagen, så jag gick runt och plockade lite. Man ska nämligen inte ligga ner när man har lungsäcksinflammation, det blir värre då. Men så kom jag på att det är fredag och jag kommer missa fredagsmyset på jobbet. Det är min köksvecka och vi brukar bjuda på något gott till kaffet. Så jag in i köket och bakade en sockerkaka, nu har jag något gott till kaffet idag. Så klockan 14 satt jag i soffan med en kopp kaffe och nybakad sockerkaka. Undra vad de på jobbet hade till fikat.


Idag flyttar det in någon i en lägenhet i mitt trapphus. Det är en ung person och om den personen kommer spela hög musik om kvällarna så flyttar jag. Eftersom det är fredag och jag är lite sjuk så tänkte jag ha lite fredagsmys för mig själv. Jag lagade kyckling med pommes och gjorde en fetasås med vitlök. Det vart riktigt jamjam och nu sitter jag här i soffan och jäser. Jag hyrde en film nere på Ica när jag var där och handlade, Bounty Hunter med Jennifer Aniston. Den verkar underhållande, bättre än något annat som visas just nu på tv.


  




I morgon blir det lugnt, fast det är lördag och allt. Måste bli fri från febern, det är ett måste.

Av Louise - 9 september 2010 21:12

Nu har det gått några timmar och jag har tittat på filmen SALT. Den med Angelina Jolie, den var faktiskt helt okej. Sedan tog jag en snabb tur till apoteket för att handla min benmedicin. Nu när jag ligger ner en del får jag rätt ont så jag behöver den nu. Men de hade ingen hemma, de får in den efter 12 i morgon så det blir en tur till apoteket i morgon också. Ifall nu någon såg mig ute i Gullmars när jag är sjuk så vet ni vad jag gjorde när jag är hemma och är sjuk.


Tog febern nu på kvällen fast man inte ska göra det, jag hade 38,7. Den har stigit en hel grad och det känns för jag har fruktansvärd huvudvärk. Det är ett jobbigt tryck i  näsan, inte snor utan förmodligen bihålorna. Sedan har jag märkt att när jag blir förkyld så får jag ett litet tryck i lungorna. Det känns i höger lunga, lite tungt att andas. Vet inte om jag får detta för att jag har ärrbildning på lungorna. De sa att jag hade det när jag låg inne på SÖS för 11 år sedan då de trodde jag hade en propp i lungorna. När jag inte sköter mig när jag är sjuk så blir det värre och jag vill aldrig ha vatten i lungorna igen.


(Kristina: nej det var inte ni som smittade mig. Många på jobbet har varit sjuka och så var jag med Lukas i söndags som var snorig så det är förmodligen därifrån. Jag har faktiskt försökt läsa Micke Nykvist bok men jag kom inte riktigt in i den. Jag läste halva men det var ingen bok för mig, den gav mig inte så mycket. Jag har en annan biografi hemma, Ronald Reagans. Pappa lånade ut den till mig och den är väldigt tjock, kommer väl aldrig läsa ut den. Ska försöka börja läsa den men det är bara jobbigt att titta på den. )


Nu på kvällen kom de förbi och berättade att elementföretaget som ska komma till mig på måndag fm har fått slut på sina filter. De har flyttat min tid till på torsdag istället. Så jag har flyttat min semesterdag till på torsdag istället. Så kan det gå.

Av Louise - 9 september 2010 09:28

Det är frågan jag ofta ställer mig när jag ligger hemma och är sjuk. Man har feber och snorar men man är ju inte jätte sjuk och nästan döende. Hade jag varit man så kanske jag hade varit döende men nu är jag kvinna och jag har svårt att bara sitta still.


Jag ser ju vad som behövs göra hemma när jag bara ligger där i soffan. Jag behöver dammsuga, skura golvet, vattna blommorna, skura kylskåpet och byta sängkläder. Men vad gör jag då när jag är hemma och är sjuk.


Jo jag tittar på tv, dvd och läser böcker. I morse till mina kokta ägg så tittade jag på filmen Beck: Levande begravd. Jag såg den på bio med Sussi men jag har inte så mycket annat att titta på så det blev den. Jag tycker den är bra.


  


Men annars blir det nog att lägga mig ner och läsa min nya bok som jag lånat från Kristina.

Av Louise - 8 september 2010 21:18

Kände ju igår att jag mådde lite tji, hade 37,7 i feber i går kväll och det var detsamma i morse. Men nu gjorde jag det som jag inte tycker om när mina arbetskamrater gör, går till jobbet. De har kommit till jobbet fast de varit sjuka, med feber och ordentligt snoriga. Hostat i korridoren och inte tänkt att de nu smittar oss andra som är friska. Vi har en kaffe maskin och en vatten maskin på jobbet och där är vi alla flera gånger om dagen. Om de nu hostar i handen, snyter sig eller vad de nu gör så går de sekunden efter och trycker på knappen för att ta lite kaffe eller vatten. Vad tror ni händer då? Jo, jag blir smittad och blir hemma från jobbet när det är tufft med personal på jobbet.


Eller så var det lilla älsklingsgubben Lukas som smittade mig. Jag snöt ju honom några hundra gånger i söndags när jag var barnvakt.


Så jag åkte till jobbet med feber och världens huvudvärk. Men jag satt bara med på ledningsmötet sedan åkte jag hem. Okej, jag stannade på ICA och handlade lite mat först. När jag mår dåligt så blir jag sugen på allt onyttigt som finns. Hamburgare, tunnbrödsrulle, pizza, kebab, godis och ostbågar. Men det blev inget sådant, bara lite grönsaker och tidningen. Men det är ju en dag i morgon också….


När jag legat här på soffan nu på eftermiddagen och kvällen så känns det rätt okej. När jag reser på mig och går till köket så snurrar det lite i pallet. Tur att jag ska ligga här minst en dag till då, men jag mår lite dåligt över att inte få gå morgonpromenad.


Det har börjat brännas lite i halsen, vet inte om jag ska skylla på förkylningen eller påsen med turkisk peppar.    

Av Louise - 7 september 2010 21:41

Idag fick jag lunch sällskap, pappa kom förbi en sväng. Vi åkte till thairestaurangen och jag förvarnade honom att jag är rätt känd där. Jag behövde inte ens säga vad jag skulle äta utan tjejen i kassan sa direkt ”kyckling cashewnötter”. Det är kanon att vara känd någonstans. Pappa tog buffén och jag hoppas att det var okej, min mat är ju alltid bra.


Idag kom även Anna-Malin, det är vår massagetjej. Hon sa att mina problem är dagliga problem, jag har olika problem varje gång vi ses. Idag hade jag väldigt ont i rumpan, hon kallade det falsk ischias. Så idag var målet att strecka ut mitt problem i rumpan. Hon sa åt mig att krystandas och det gjorde så fruktansvärt ont att jag nästan kräktes på golvet. Vid ett tillfälle så snurrade det till ordentligt att jag nästan svimmade. Jag fick säga till att vila lite för det var en otrolig smärta. Hon berättade att detta är inget jag själv kan strecka ut utan jag behöver hjälp. Det var lite tufft men jag ser ändå fram emot nästa gång.


Efter bara några timmar så upptäckte någon på jobbet att jag pratade i näsan. Jag hade känt lite huvudvärk och lite ont i örat men inte att jag pratade i näsan. Men ena näsborren är faktiskt lite täppt, nu hoppas vi att jag inte blir sjuk. Jag ska ju på långresa på söndag, ner till GeKå’s. Så jag har inte tid att bli sjuk, men med alla sjuklingar på jobbet så är det väl dags för min tur.

Av Louise - 6 september 2010 21:22

Nu är jag trött, det spelar ingen roll hur mycket jag sover. Jag hoppas att min trötthet tar slut någon gång, kanske snart.


Efter jobbet åkte jag till Carina, det var flera veckor sedan vi sågs och det betyder flera veckor sedan jag fick fina naglar. Men nu var det alltså dags igen och Carina sa att jag varit jätte duktig på att sköta mina naglar de här veckorna. De var långa och de var lite slitna men alla satt där de skulle. Nu har jag varit där och nu är de lite kortare och de ser ut som de ska.


Idag fick jag en bekräftelse att Fox hade dragit de 30% av priset som de skulle. Men de har inte dragit av min rabatt så jag mailade dem och frågade om de missat det. Fick svar direkt att de hade missat det och de kommer att fixa till det när de drar resten av pengarna. Bra där Fox’es.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards