Louise Dagbok

Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Louise - 30 maj 2010 22:00

Vaknade vid 4 tiden och kunde inte somna om, det var så fruktansvärt varmt i rummet. Lise vaknade vid 7 tiden, okej jag väckte väl henne på ett rätt snällt sätt. Jag tappade klockan i golvet och började leta efter saker i väskan. Men hon vaknade i alla fall och vi var ute på gatan straxt efter 8. Idag tänkte vi äta frukost i Central park, så vi började gå dit. Vi upptäckte att vi har Police station nr 23 där vi bor. Vi gick in i Central  vid 101 st street och vi gick därinne i 45 minuter, men då såg vi samma sak som vi gjorde när vi gått in. Då bestämde vi oss att gå ut ur CP och se var vi var någonstans. Vi kom ut på 102nd street, vi hade gått runt och helt fel. Så vi beslutade oss att gå in i stan och äta i stället. Vi hittade ett gulligt litet ställe där 4 spansktalande killar/gubbar jobbade. Vi käkade och sedan gick vi vidare mot tunnelbanan, fötterna gjorde redan ont och klockan var bara 9 på morgonen.

Tog tunnelbanan till 34 street och där hittade vi Empire State Building. Lise ville inte gå upp så hon stannade där nere och väntade. Och hon fick vänta minsann. Jag ställde mig i första kön vid 10.15 på morgonen, den kön var till säkerhetskontrollen. Sedan var det en ny kö till kassan, sedan gick det fort tills jag rundande hörnet. Där var det en ny kö till hissarna, mitt i kön så tog den en bild på en. Men när vi väl var inne i hissen så gick den upp till 80 våningen, det var en härlig hiss tur. Men sedan när vi kom ut ur hissen så hamnade vi i en ny kö till hissen till 86 våningen. Där gick jag ut och tittade på utsikten, men det tog mig över en timme att komma upp. Så jag var helt slut, törstig, kissnödig och svettig. Där uppe var det så mycket folk och det var trångt och jag pallade inte att stanna så länge. Man kunde ha åkt upp till 102 våningen men det skulle kostat 15 dollar extra utöver de 20 jag betalade för att komma upp till 86 våningen. I efterhand så säger jag att det inte är värt pengarna.


Lise stod och väntade snällt när jag kom ut och jag berättade min nya erfarenhet med köer. Vi tog en promenad upp till Broadway. Vi gick och gick och helt plötsligt var det dags att börja leta efter Akvavit. Vi har bokat bord till klockan 13 och igår ringde de mig och ville bekräfta bokningen. Jag ringde tillbaka till dem och vi har en brunch på söndagen. Men nu måste vi hitta den. Vi gick in på 55th street men gick in från West när den låg på East. Helt plötsligt så såg vi dörren till Akvavit. Det var verkligen inte som vi trott, lite hemlig.

Men de var artiga och det var en fin restaurang. Enkel, inte så flott som vi trodde från början. De började med att ge oss en meny där det stod beskrivet hur vi ska äta ett smörgåsbord. Steg 1, man börjar med sillen och till den tar man en öl och en snaps osv. Men när han gick igenom alla steg till oss så sa jag att vi kan det svenska smörgåsbordet. Så vi beställde in varsin Carlsberg och tog varsin tallrik och gick till smörgåsbordet. Och det stod som punkt nr 2 att man ska ta lite på tallriken, inte lasta fullt. Jag gör på mitt sätt, jag lastar fullt på tallrik nr 1. Det var riktigt gott, matjessillen, laxen, räksalladen, potatisen, allt var så gott. När vi var på tallrik 3 sa vi att vi struntar i varmrätten och går direkt på efterätten. Det var små miniatyrer av godbitar, prinsesstårta, pepparkaka och mycket mer. Vi var så mätta och kunde inte röra oss, men vi slog nog deras rekord. Vi åt och var klara på 55 minuter, det var bra jobbat från vår sida.


Vi gick tillbaka till Time Square och vi satte oss bara på en bänk och tittade på alla människor. Det är många människor här, svårt att gå ordentligt för alla går i en enda röra. Många polisbilar och poliser överallt.  De måste ha lika många poliser som boende på hela Manhattan, väldigt många poliser och väldigt många militärer.


Vi gick en stund till och tittade i butiker, hittade en butik som hade jättebilliga trosor. Det första vi köpte till oss själva, men det var riktigt härliga trosor. Det blev en blus till mig också, kunde inte låta bli.

Gick ner mot 34th street och där hittade vi ett ställe som hade uteservering. Det är inte många ställen som har det, men vi hittade en liten pärla mitt i stan. Den låg vid Madison Square Garden, vi satte oss där och tittade på folk och tog en öl. Men sedan var det dags att hitta någonstans att äta, så vi gick tillbaka till Time Square. Vi letade länge efter ett ställe att äta men det var lång väntetid för ett bord. Men tillslut så hittade vi ett ställe och vi käkade där och sedan drog vi. Vi var helt slut och vi hade tänkt stanna ute tills det var mörkt men vi var så trötta så vi åkte tunnelbanan hem.


I kväll blev det ingen film utan vi somnade ovaggade tidigt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards