Louise Dagbok

Alla inlägg den 5 maj 2010

Av Louise - 5 maj 2010 20:33

Jag har tänkt lite på att man kanske behöver visum för att resa in i USA. Jag mailade ”min” resebyrå Kiloy med frågan och fick ett skrämmande svar. Jo, jag behöver ett inresetillstånd till USA och jag måste gå in på flygbolagets hemsida och registrera mig. Men oj, nu blev det lite läskigt.


Men jag hade för mycket på jobbet idag för att oroa mig där. Idag var inte en bra dag för mig, jag blev irriterad på en del av mina kollegor och jag orkade bara inte med dem idag. Ibland blir det så, alla är vi olika. Men arbetsdagen gick till sitt slut och jag kunde åka hem. Det blev ingen träning för jag ville bara hem och fixa med resan.


När jag kom hem så ringde jag Lise och fixade hennes pass uppgifter sedan kopplade jag upp mig och vi fick inresetillstånd. Det är tydligen inte så svårt, bara man inte är terrorist, kidnappare och mördare så är det okej verkar det som. Men det där med att registrera sig på flygbolagets hemsida var marigare. Vi får se vad resebyrån svarar mig i morgon.


Sedan hade jag fått en kommentar här på bloggen från en tjej som ville se mina bilder jag skickar in till fotoskolan. Så nu har jag bifogat bilderna i det inlägget.


Min nya medicin som jag nu ätit i två dagar verkar hjälpa, jag har känningar på kvällen men inte så mycket. Jag kanske kan öka dosen men det vågar jag inte göra utan att prata med läkaren först. Men jag måste väl äta den ett tag först innan jag verkligen utvärderar den.


I helgen ska Michelle sova hos mig, ska försöka hitta på något att göra på lördag eller på söndag. Men jag tror att hon blir glad om vi går ut och fikar lite, mosters tjej.


Nu ska jag berätta något som jag tycker var lite skojigt. Igår så var jag inne på Rodney Fox Great White Shark Expeditions websida och kollade datum i december. Då såg jag att priset var fel på en resa, det var 10 % lägre pris än de andra resorna. Jag tog fram mobilen och skickade ett meddelande till Andrew direkt om att det var fel pris på hemsidan. Till saken hör att när jag var där första gången så frågade han mig om jag hade ett kontrollbehov? Lite svarade jag, för han hade missat några saker i säkerhetsgenomgången och det påpekade jag för honom. Så till svar på mitt sms fick jag detta:

”OMG!!! Changed thank you. We appreciate your help a lot!” men några sekunder senare fick jag ett till. ” By the way… you took your time!!!”

Han är för rar. Undrar om jag nu får lite mer rabatt på nästa resa. Om allt går vägen med chefen så är jag ledig från den 23 december till 1 feb. Så om jag får för syster så tänker jag sticka på julaftons eftermiddag, för jag måste vara på båten den 26 december. Men jag tror inte det ska vara några problem, vi får fira julafton med mig lite tidigare. Men det kommer kännas konstigt, som att bryta en lång tradition vi haft. Jag ska försöka åka så sent som möjligt. Kolla in deras nya reklamfilm.


Nä,  i morgon ska jag ut och resa. Ända ner till Tibro ska jag, men det är bara över dagen. Jag är hemma lagom till Criminal Minds.


God natt mina änglar.

Av Louise - 5 maj 2010 07:52

Hej Louise.


Vi har hittills gått igenom de fyra viktigaste delmomenten i fotografering under de här fyra veckorna. Om man behärskar komposition, rörelse, skärpedjup och ljus så har man ganska bra förutsättningar för bra bilder. Det krävs ju lite annat också som bra motiv t.ex, men man har åtminstone kommit en bra bit på väg.


En av de kanske svåraste fotosituationerna är att fotografera inomhus. Speciellt om glödlampor är enda ljuskällan får man arbeta en del för att få till det. Bättre är det då att försöka utnyttja dagsljus från ett fönster. Utomhusljus sprider sig mer jämnt och brukar inte heller ge upphov till så mycket jobbiga skuggor som glödlampor kan.


  


Det ser ut som om din godisbild är en kombination av bägge, men där utomhusljuset dominerar. Det gör att vitbalansen är rätt OK här och det i sin tur hjälper till att färgerna känns bra. Men de starka färgerna i godisbitarna ger också upphov till lite färger i skuggorna. Det är väldigt svårt att få till en sån här hög med godis utan att arrangera godisbitarna och samtidigt ta hjälp av studiobelysning.


  


Jag blir riktigt sugen på en Australienresa när jag ser din skymningsbild över Sydney. Bra komposition, skärpedjup och ett varmt och fint ljus. När man ska fotografera en skymning har man ofta lite för bråttom vilket gör att man nästan överexponerar bilderna för det blir ljusare på bild än i verkligheten. Här är solen alldeles precis. Ju längre man väntar desto mer blå färger framträder i skymningen ända fram till den "blå timmen"


  


Starkt solljus kan också bli problematiskt, främst med jobbiga skuggor som inte hamnar där man vill. Lösningen på det är att i förväg analysera vad det är man ska fotografera och sen påverka slutresultatet genom att t.ex flytta på sig själv eller sitt motiv. Och ibland kan faktiskt en blixt lätta upp skuggor i solgasset. Här har du placerat dig rätt. Bakgrunden är riktigt ljus och den färgstarka stugan är delvis i skugga. Bra också att stugan inte hamnat i mitten av bilden.


Det var allt om ljus för denna gången. Vi tittar faktiskt vidare lite till kring det längre fram i kursen


m.v.h Madeleine

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards