Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2008

Av Louise - 22 november 2008 22:12

Jag log och kollade på tv sedan gick jag och lade mig, jag var rätt trött. Jag somnade rätt fort. Men jag vaknade av väckarklockan så jag var fortfarande trött när den ringde. Men det var lika bra att gå upp klockan 9, för jag ska till Olle och klippa mig igen. När jag vaknade så var det hur mycket snö som helst utanför. Nu förstår jag vad Lukas säger om dagarna, han ber till gud att det ska snöa på hans födelsedag. Och det har det gjort med råge. Pia ringde och hon kommer och hämtar mig 9.30 så vi kan åka till Olle.

 

Jag gick ut lite tidigare och borstade av all snö på bilen för jag ska ju fortsätta sedan till Tyresö. Men Pia kom sedan och vi åkte in till Olle, han var lite sen pga snön. Men sedan satt vi där och blev färgade och klippta. Jag klippte av allt hår. Nu har jag inte mycket kvar på skallen, luggen är totalt borta. Jag ser antingen ut som jag gjorde när jag blev klippt utav pappa och Marita när jag var liten (inte populärt att bli klippt efter en potta *asg*) eller en Brittisk snorvalp. Ni förstår att jag har väldigt kort lugg, jag har inte hittat den än.

Jag åkte upp till Gullmarsplan och hämtade ut några böcker jag beställt. Jag köpte en korv med bröd också, den var god. Men sedan drog jag ut till Tyresö för att fira lilla vännen Lukas. Jag kom ut och hjälpte till att fixa till allt innan de andra kommer. Michelle frågade varför moster alltid kommer först. Det är en bra fråga, jag vill ju vara med så mycket jag bara kan. Men sedan kom morfar, Mariola, farfar, Sara och Jimmy med barnen och då blev det livat. Det var gott med tårta, kaffe och saffransbullar.

Jag laddade ner en sista filmen från julafton, den var för stor tidigare men nu hade jag ett större usb-minne med mig. Sedan var det dags för mig att åka hem.

 

Jag började pyssla lite när jag kom hem, jag såg till att lådorna till mina små julkalendrar fick ett bättre snöre. De är väldigt tröga att öppna och jag är rädd att de kommer att gå sönder. Så jag gjorde om snörena och drog åt dem ordentligt. Jag provade mig fram vilken låda som passade bäst i hålen. Nu är de lite bättre. Jag pysslade lite i morse, jag la Lukas tröja i en omklädd skolåda. På den satte jag lite blommor och bling bling. Jag hottade låda det bästa jag kunde. Jag börjar få fason på min hottning. Jag kan inte börja med mina adventsljus för jag har inte köpt dem än. Men jag kommer nog köpa dem på måndag få jag ska åka ner till Karlsson´s i Nyköping.

 

Jag kollade på Pias semesterbilder från Kanarieöarna, jättefina bilder. Ser verkligen skönt ut och de hade en kanonlägenhet. Men det är bara 61 dagar kvar till min semester och kan ni tänka er att jag har varit hemma i 61 dagar sedan jag kom hem från Australien senast. Det är helt otroligt att jag räknade fram det just i dag. Okej, jag har det uppskrivet överallt, nedräkningen alltså.

 Oj, nu går ju CSI Miami… have to go people!
Av Louise - 21 november 2008 22:02

Jag gick och lade mig klockan 22 och det är en bra tid att gå och lägga sig på tycker jag. Men jag lade mig och läste en bok jag började på tidigare i veckan. Nu hade jag inte mycket kvar tills den var slut, jag läste alltså ända till 23.30 sedan var boken slut. Då kunde jag inte somna, jag låg och vred mig, tyckte det var varmt, blev törstig osv…

 

..när klockan var 01.30 kom jag på att jag och Leif undrade var vi haft julbord någonstans sedan 1999. Vi kom inte ihåg vart vi var 1999, så jag kom på att jag nog hade skrivit dagbok vid den tiden. Så jag upp och leta fram dagboken och herregud vad mycket jag jobbade då för tiden. Vi hade en tuff höst innan millenniumskiftet och vi var ute och reste varje vecka. När jag var i Stockholm så jobbade jag extra på Ica nästan varje kväll och varannan helg. Jag blev lite trött av att läsa hur mycket jag jobbade på den tiden. Men jag kom i alla fall fram till att vi hade inget julbord det året för vi var inte hemma, vi var ju alla ute och installerade och utbildade. Så var den gåtan löst, dags att försöka sova nu.

 

När klockan ringde vid 6.30 hade jag inte sovit många timmar. Jag var helt slut, men jag lyckades gå upp och lägga mig i soffan en stund. Sedan bar det iväg till jobbet. Min kollega Peter ringde när jag var på väg och berättade att han var på väg till akuten. Han hade tydligen trampat snett i går på dagen och vaknat mitt i natten och nu gjorde det ont. Han hade pratat med sjukvårdsupplysningen som rekommenderat att han skulle åka in till akuten på morgonen. Så nu var han på väg dit och inte till jobbet. Sedan ringde en kollega till och jag var väl lite otrevlig på tonen till henne, jag menade inget illa men jag var lite less just då.

Dagen rullade på som vanligt, utvecklarna avslutade sin köksvecka med att bjuda på fruktsallad och vaniljglass. Det har varit en trevlig vecka i köket, vi får försöka slå den när det är vår tur. Jag, Monica och Sussi har väl köket om tre veckor. Om jag inte har helt fel så är väl det lucia veckan. Då kanske vi kan bjuda på lite glögg och saffransbullar. Det borde gå till historien som världens bästa köksvecka. Ska nog ta ett snack med mina kollegor.

 

Efter jobbet åkte jag och Sussi till Papprika för att köpa lite pysselsaker. Syrran säger att jag är fast i det nu, inte än tror jag men jag jobbar på att bli det. Jag köpte lite nytt papper, lite snören, blommor och lim. Efter det åkte jag till Globen, där finns en affär som säljer ut allt tyg, sybehör osv. Jag hittade ett rött band som jag ska ha på mormors present (tändstickorna).

 

När jag kom hem satte jag mig i soffan och satte på tv´n. Medans Extream Home Makeover gick så käkade jag lite mat. Det är alltid så sorgligt, eller det är så synd om personerna det handlar om. I detta fall så hade familjens pappa dött bara för 5 veckor sedan. Barnen grät hela tiden och då gråter ju jag med. När programmet var slut satt jag och tänkte på mamma och då tyckte jag att jag hörde någon säga ”Lollo” lite svagt. Först tänkte jag ”shit, jag hör mamma” men sedan tyckte jag att jag hörde igen ”Lollo”. Nu började jag bli lite orolig på riktigt, kan jag prata med mamma? Men då kom något flygande upp på balkongen, där nere stod Monica och ropade Lollo. TACK GODE GUD. Jag är inte knäpp.

Vi pratade och tog en fika, sedan åkte hon vidare till sina föräldrar för att äta middag.

 

Satte mig och letade lite på nätet efter tatueringar på hajar eller något annat fint. Jag hittade en tatuering i våras som heter ”mamma & dotter”, den tycker jag är jättefin och den skulle jag verkligen vilja ha. Men jag hittade också en Vithajs tatuering. Nu får ni vara med och tycka lite. Jag får ju faktiskt plats för båda. Mamma & dotter tatueringen hade jag tänkt ha på högra låret medans hajtatueringen tänkte jag ha på foten.

 

Vad tycker ni?

Av Louise - 20 november 2008 21:05

Som ni vet så är jag sjukligt förtjust i Criminal Minds som går på kanal 5 klockan 21 på torsdagar.

Så har jag suttit här och väntat hela kvällen för att till min besvikelse märka att jag sett det här avsnittet, i Australien.

Ska jag gå och lägga mig och fortsätta läsa min bok eller ska jag sitta kvar och se ett avsnitt jag redan sett. Inte så svårt val alls.

Jag ska naturligtvis sitta kvar i soffan och titta på detta avsnitt igen. Derek är ju en riktig skönhet och mycket trevlig att titta på.

Jag har ju faktiskt önskat mig Criminal Minds säsong 2 av syrran i julklapp.

Av Louise - 20 november 2008 20:30

..tack vare Facebook.

I morse hade Ngaire svarat på mitt mail som jag skickade i går via Facebook. Och hon ska åka på turen före mig i januari. Hur jäkla knäppt är inte det. Så när hon går av båten den 27:e så ska jag gå på. Men jag hinner hälsa på henne i alla fall en stund där på morgonen. Sedan efter lunch så hade Jen också svarat på mitt mail. Och hon tyckte det skulle bli jätteskoj att jag kommer tillbaks. Hon hoppas bara att hon jobbar på en turen. Jag skrev vilken det är så får vi de vad hon svarar.

 

Idag var det väldigt lugnt på telefonerna, det är så trist när det är lugnt. Jag höll på med ett upplägg men det gick fort så efter det så gick tiden jättesakta. I morgon är det fredag och då brukar tiden gå rätt fort. Vi börjar med planeringsmöte, sedan har vi utbildningsmöte och sedan är det lunch, då blir det thai. Sedan jobbar vi en liten stund, sen är det fika och sedan jobbar vi en liten stund till och sen får vi gå hem. Så fredagar brukar inte vara tråkiga.

 

Familjen på Tyresö ligger hemma med feber och förkylning, hoppas de är friska till på lördag då det är Lukas 1 års dag. Otroligt vad det här året har gått fort. Mormor lät inte heller så frisk där ute på landet. Hon sa att hon var okej så man får väl lita på henne.

 

När jag kom hem så började jag dammsuga, jag har blivit då lat på sistone. Jag måste skriva små påminnelselappar att jag ska vattna blommorna, diska och dammsuga. Jag gör andra saker istället för de tråkiga. Sedan satte jag upp julstjärnan i köksfönstret, förberedde mig för nästa helg. Man kanske ska baka lite lussebullar också.

Av Louise - 20 november 2008 09:41

Österländska horoskopet:

Tuppen 

Du är bättre än du tror.


Västerländska horoskopet:

Vågen

Vågens känslor är just nu intensiva, och du kan råka ut för kärlekstrassel. Risken för gräl är uppenbar.


Oj oj, att jag är bäst vet jag redan.

Och jag behöver inte oroa mig för gräl för jag råkar aldrig ut för kärlekstrassel. :)

Av Louise - 19 november 2008 21:17

Jag pratar om snön, jag vill inte ha snö.

Idag hade vi det lite skojigt på jobbet. Sussi råkade nämna på lunchen att hon är en apa, alltså i kinesiska horoskopet. Vi som är födda 1969 är födda i tuppens år enligt Metros horoskop men i ett zodiaken så är Sussi född i Apans år. Tomas spann vidare på detta och gick in på hennes rum med en banan.

Now it’s war.

På fikat så kom vi fram till att Tomas är född i hundens år. Då gav jag förslaget att Sussi skulle gå in med kaffe i Figaros vattenskål, med en liten mölktetra på sidan om. Så när han satt och pratade i telefonen så gick hon in och ställde dem på golvet bredvid honom. Det var så roligt att se hur han reagerade. Han hade svårt att fortsätta samtalet utan att skratta. Hämnden är ljuv. Vi får se i morgon vad de där två hittar på.

 

Jag åt ju kebab igår till middag och jag fick så mycket att det räckte idag också. Jag kokade lite ris och värmde kebabköttet. Med lite sallad så var det en ordentlig middag idag igen. Men jag stekte lite kassler så jag har i morgon till lunch också.

Vattnade blommorna för de hade börjat se lite vissna ut.

 

Jag tror att jag har alla julklappar färdiga nu. Det var inte lätt men nu har jag skrivit ner allt och det är bara att åka och köpa dem nu. Å, jag får inte glömma att berätta något roligt. Jag har idag bokat in mig på en fotokurs. Jag berättade säkert tidigare om en kurs som heter Street Photography. Nu har Marcus en i maj och den har jag bokat in mig på. Då är det förhoppningsvis varmt och soligt ute, det kommer att bli kanon.

Av Louise - 18 november 2008 20:43

Ett litet tillägg på kvällskanten.

Förlåt Sussi att jag glömde bort att berätta om isblocket men du var upptagen med kursen idag. Det hade inte varit så kul om du kommit ut på parkeringen klockan 16.30 med ett stort hål i motorhuven. Men då hade ju Jojje fixat det, tror du inte?


Men nu åter till rubriken. Idag hade jag fått mail från Andrew Fox och Resh från Australien. Hur kul är inte det då? JÄTTE KUL FAKTISKT. Och jag hade förmodligen inte fått det om jag inte hade skapat det här jädrans Facebook kontot. Så nu har jag uppdaterat den lite, hottat den lite med lite bilder från Australien. Eftersom det verkar ju som om det är mina vänner på andra sidan jorden som kommunicerar på det sättet.

Nu måste jag in och se om de skrivit något mer,,, nä,,, klockan är 5 på morgonen där nere så de sover säkert.

Men i morgon, då ska jag kolla.

Av Louise - 18 november 2008 19:47

..så det är skönt att man är inomhus. Men måste man jobba för det, tydligen. Jaha, idag skulle jag hjälpa Sussi att köra hennes bil till Vianor för att få vinterdäck. Hon var ju snäll och ställde upp och hade kursen idag så då är jag snäll tillbaka. Men när jag kom körande i Jordbro så kom en långtradare körandes från vänster och svängde ut mot mig. Från släptaket kom ett isblock flygande och det landade någon meter framför bilen. Helskotta va rädd jag blev. Långtradaren kan inte ha märkt något för han stannade inte eller så sket han i det helt enkelt. Men jag blev jätte rädd. Men efter lite strul så fick Sussi´s bil vinterdäck och jag var tillbaka på jobbet.

 

Idag ringde det rätt mycket och vi var ju bara tre på supporten. Eller så ringde det inte alls så många men de andra satt upptagna så jag fick ta fler samtal.

Våra utvecklare är lite roliga, i går morse hade Tomas skrivit ett meddelande till oss andra att de välkomnade oss till köket osv. Idag bjöd de oss på en frukost kaka och erbjöd oss biljetter till inspelningen till ett komediprogram. De är bara för mycket.

 

Efter jobbet så åkte jag och köpte en kebab, igen. Det var ju inte alls länge sedan jag åt en. Innan de här två så har jag inte ätit på flera år, men nu blev jag sugen. Jag hittade en söt liten prylaffär nere i Årsta C. Den måste jag ner och undersöka lite närmare. Nu ska jag prata om mitt julpynt igen, det som jag inte har. Men jag har sett att många köper 4 stora bockljus, hottar upp dem lite och använder dem som adventsljusstake. Det ska jag också göra, så imorgon ska jag köpa ljus, fina band och en lång fin ljusbricka. Sedan ska jag hotta upp dem och ställa fram dem till nästa helg. Förstår ni alla att nästa söndag är det 1:a Advent.

 

Sitter med min julklappslista och i år är det väldigt svårt att hitta på grejor till alla. Jag hade en önskan att ge alla en gåva från Hjärt – och lungfonden som var på olika åkommor som de stöder. Men det kunde tydligen bara företag köpa, inte privatpersoner. Undrar varför, det är ju en kanonjulklapp. Jag får tänka vidare helt enkelt.

 

Igår kollade jag på CSI, det var verkligen sorgligt. Jag grät så mycket, det var så sorgligt. Warrick blev ju skjuten och dog i armarna på Grissom. Men de hittade han som sköt Warrick, det var polisen. Jag gick och lade mig och somnade väldigt lätt, det var skönt att de hittade mördaren. Jag drömde om fotografering, nya objektiv. Jag vill köpa ett nytt, typ 18-200 med bildstabilisator. Men det får vänta till nästa år, tur att det inte är så långt till nästa år. *LoL*

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards