Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2008

Av Louise - 10 november 2008 21:00

Idag gick det bra att gå upp och jag var på ett okej humör. Jag mådde inte dåligt och jag var rätt glad. När jag kom till jobbet så pratade jag med en kollega och blev på dåligt humör på en gång. Så onödigt att börja dagen med att gnälla och klaga, då förstör man för sina kollegor.

 

Jag blev inte mindre irriterad när de andra kom in och var lika ledsna över hur hon beter sig. Nej, jag måste prata med henne efter lunch.

Jag hade ingen matlåda (sparar kalopsen till middag) så det blev Thai. Jag tyckte det var skönt också med en promenad, jag och Sussi gick i blåsten till min kompis. Efter lunch så gick jag in och pratade med henne och sa att hon måste sluta vara så grinig och sur. Hur dåligt hon än mår så ska inte vi andra må dåligt för det. Jag berättade för henne att hon förgiftade luften för oss andra. Hade hon bara sagt till mig att hon mådde dåligt så hade jag tagit seminariet idag men hon sa ingenting och jag kan inte läsa hennes tankar. Hon har ju varit sjuk i snart 3 år, och hon skyller ju på att hon mår dåligt hela tiden. Hon kan inte fortsätta på det här sättet så nu får ledningen fortsätta prata med henne för jag har sagt vad jag och de andra utbildarna tycker. Men nu har jag pratat nog om henne, nu ska jag fortsätta berätta vad som hänt idag.

 

Efter jobbet åkte jag till Globen och hämtade ut blodtrycksmedicin som Roffe Påffe skrivit ut till mig. Passade på att handla lite mat på ICA Globen. Sedan hem och käka lite för snart ringer Sussi. Och precis när jag ätit upp mina laxmackor så ringde hon, vi skulle mötas upp klockan 18.40 Vi åkte till ett ställe som heter Papprika, där handlar man saker till julkalendrarna som jag ska göra till ungarna. Sussi har gjort två stycken och de är så fina så nu vill jag göra två egna. Vi ska sitta hemma hos Sussi på lördag och det ska bli så kul. Jag köpte lite färgglada papper, snöre och andra små saker som hör till. När jag kom hem så gick jag ner till min lilla ICA Nära Sköntorp och köpte 10 paket 10-p tändstickor som jag ska bygga julkalendern av. Killen efter mig i kön tänkte nog att det är jag som är Årsta pyromanen.

 Nu börjar CSI så jag måste sluta…
Av Louise - 9 november 2008 21:02

Väckarklockan ringde klockan 8 men jag vaknade inte förrän 9.30 Jag fick stressa lite på morgonen för jag skulle ju åka ner till Oxelösund idag. Det är farsdag idag och jag ska ner och hälsa på pappa och Marita. Men jag åkte vid 10 tiden ner till blomaffären och köpte en kvist, sedan drog jag iväg. Var tvungen att stanna och tanka på vägen, köpte en kaffe så jag vaknar.

Det tog inte så lång tid ner, det är ju precis 11 mil från min dörr till pappas dörr.

Det var nog ett halvår sedan jag var nere så vi gick en tur och kolla allt som pappa har fixat. Han har varit så duktig så. Sedan var det dags att gå en promenad för att få lite frisk luft. Ja, är det inte en hund man ska ut och luft så är det pappa. Vi gick en stig nere i gamla Oxelösund och jag fick höra lite om Oxelösunds historia. Sedan var det dags att åka hem och äta lunch.

När vi kom hem till huset så gav pappa och Marita deras gamla pool till syrran och Patrik, de fick även en lövblåsare. Det var jättesnällt av dem att ge syrran det.

Vi åt kalops, potatis, sallad och inlagd gurka till varmrätt och till efterrätt blev det glass. Sedan satte vi oss i vardagsrummet och tittade på mina filmer från Australien. Under tiden så drack vi kaffe och åt äppelkaka. När vi tittat klart och druckit kaffe klart så var det dags att åka hem. Det var en jobbig dimma när jag åkte ner men det var okej nu när jag åkte hem.

 

Så jag åkte direkt ut till Thessan och Patrik. De höll på och bada barnen när jag kom, sedan visade Liam bilder på Bamseklubben. Thessan ville att jag skulle göra kopior på bilderna. Jag fick en kopp kaffe och en present. Jag öppnade paketet för långsamt tyckte Liam och slet upp det lite snabbare än mig. Det var en jättefint halsband med hjärtan, det var jättefint. Jag satte på mig det på en gång. Vi satt och pratade lite om deras semester, det låter som om de haft det jätteskönt. Ungarna har haft det jätte kul, jag kunde höra det på Liam hur roligt han har haft det. Jag berättade lite hur jag har haft det när jag bott hos dem. Lite om djuren har skött sig under tiden de varit borta. Sedan gjorde de ordning middag, det blev falukorv med makaroner. Fick åka ner till ICA Trinntorp och köpa ketchup, det går inte att äta falukorv med makaroner utan ketchup. Sedan var det dags för ungarna att kolla på barnprogram och för mig att åka hem.

 

Jag kom äntligen ihåg att köpa toapapper, inte haft det på över en vecka. Men jag har ju inte bott hemma men det fanns inget i går heller. Men nu har jag ett sexpack, puh nu behöver jag inte använda hushållspappret.

 

Jag kom på när jag talade med Pia att jag inte hade ont i nacken någonting i fredags när jag var hemma. Och när jag inte hade ont i nacken hade jag inte lika ont i huvudet. Men när det blev lite stressigt i morse så kände jag huvudvärken igen. Jag köpte lite vatten och drack så gick det över efter en stund. Jag dricker nog alldeles för lite vatten också.

 Jag var inne på Sussilulls hemsida, hon hade gjort lite ändringar i den och den hade blivit lite julig. Jag låter min vara så här så länge, jag tycker om blått. Men min absoluta favoritfärg är rött. Rött är sött.

Av Louise - 8 november 2008 21:54

Nu har jag kommit hem till storstan igen, skönt. Åkte och köpte en Kebab innan jag kom hem. Den var rätt okej, äter kebab väldigt sällan. Men idag smakade det ok.

Nu har jag fått en tid till ortopeden, på torsdag klockan 15. Det känns verkligen skönt att det gått så fort, hoppas nu vara att de hittar något fel. Förstå mig rätt nu, jag vill inte att de ska säga: Vi hittar ingenting. Det är det jobbigaste svar man kan få. :(

 

Familjen är på väg hem, de ringde från bussen och de var glada. De hör av sig när de kommer hem. Kevin och Doris kommer bli så glada, de har ju vilat nu i en vecka. :)

 Nu sitter jag i min soffa i myskläder och kollar på CSI Miami, och det är färgglatt som vanligt.
Av Louise - 8 november 2008 15:55

Fick inte sova i morse heller, Kevin väckte mig klockan 7. Då ville både Kevin och Doris gå ut och kissa. Det var ingen idé att lägga sig igen så jag gick upp. Jag bäddade rent sängen, satte igång en tvättmaskin, diskade och la mig på soffan.

Vid 10 tiden tog vi en promenad ner till vattnet, blåste lite men det var rätt skönt där nere. Jag lät Doris vara hemma den här gången.

 

Har inte gjort något speciellt annars utan det var inte förrän vid 14 som jag åkte och handlade lite. Jag pratade med syrran om vad de ville ha imorgon till frukost. De är nog inte hemma förrän vid 11 tiden ikväll. Och då ligger jag i mina mysbyxor i min soffa eller så har jag somnat.

 

Var och tände ett nytt ljus hos mamma, det var rätt mycket folk på kyrkogården. Men mamma ligger lite avsides och man är nästan alltid ensam på den kanten. Gjorde ett märke på mammas lyckta, ifall någon snor den så kan man identifiera den. Om de nu är så dumma att de ställer den på samma kyrkogård. Syrrans krans är lika fin fortfarande, hon lyckades verkligen med att göra en egen krans.

 

Pratade med mormor i morse, hon skulle ta bussen till ICA för att handla. Hon hade inte orkat det tidigare i veckan. Hon mår inte så bra efter hon slutade med nikotinplåstret, hon har haft det i två veckor och inte rökt någonting. Hon har verkligen varit jätteduktig. Hon ringde när hon hade kommit tillbaka från ICA, det hade gått bra. Hon ville berätta att hon har fått pengar insatt på sitt konto efter sin syster. Det blev tydligen mer pengar än hon trodde. Men då räcker pengarna till för renoveringen av lillstugan. Sedan pratade jag med pappa och Marita, de bjuder på kalops i morgon med inlagd gurka. Det ska bli smarrigt, det tycker jag om.

 

Nu börjar det bli mörkt ute och klockan är bara 15.30 Jobbigt, och värre blir det.

Av Louise - 8 november 2008 09:33

Hej på er allihopa.

Jag har bytt blogg och tycker den här är bättre och enklare.

Kram kram

Av Louise - 7 november 2008 23:43

så vad har jag annars gjort idag, jo jag har legat på soffan och kollat på tv. Jag var ju tvungen att gå ut med hunden några gånger. Sista långpromenaden tog jag vid 17 tiden, men när jag och Kevin kommit en bit på väg så sprang Doris förbi oss. Hon hade följt med oss en bra bit på promenaden. Sist jag var hundvakt åt Troja, det var väl några år sedan så hade de en annan kattunge. Han följde efter mig och Troja när vi gick en promenad och kom aldrig hem igen. Han var borta för alltid. Jag ville inte göra samma misstag igen så jag och Kevin fick vända om. Så där gick jag och ropade på Doris och Kevin, båda lyssnar väldigt bra på moster. Nu ligger Doris bredvid mig och jag behöver inte oroa mig längre. I morgon får hon stanna inne när vi ska gå ut och gå.

Det blev en pizza till middag, men den var inte så god. Åt bara hälften, resten ligger i sopporna. De hade färska champinjoner på den men skinkan var inte god.

Sedan ringde familjen, de hade haft en bra avslutningskväll med clownen CoCo. Liam tycker tydligen det är väldigt roligt. Fick prata med alla tre barnen i högtalartelefonen och det var kul. Lukas överröstade alla med sin skönsång. 

 

Har tagit några bilder på djuren de här dagarna, och de ska jag göra Canvas tavlor och ge till syster i julklapp. Ska nog göra en utav mig till pappa, ger nog en till mig själv också.

 

Nu sitter jag och kollar på Hajen 1, oj oj oj. Rodney Fox var med och gjorde den här filmen. Andrew Fox visade oss en bild på buren de använde, den är lika stor som en 10 årig pojke. Det var ju bara en docka som var i buren på filmen, och hajen är bara en låtsas haj. Men på vissa bilder är det rktiga hajar, när den simmar förbi båten osv. I got inside information, u know.

Av Louise - 6 november 2008 23:51

Kevin fick stanna hemma idag, han mår bättre av det. Jag åkte hem på lunchen och gick en halvtimme med honom, han blir så glad och sprallig när man kommer. Han glömmer liksom bort att kissa de första 10 minuterna när han är så glad.

 

På jobbet gick det bra, lite tungt med huvudvärken men det gick bra. Men jag bestämde mig att vara hemma imorgon. Jag kan slappna av och ligga och vila, förhoppningsvis så försvinner huvudvärken. Jag måste ta mig till gymmet nästa vecka och börja träna axlarna och ryggen, då kommer huvudvärken att försvinna. Förhoppningsvis har även remissen kommit till ortopeden, vill gärna slippa värken i fötterna också. Gud, det låtet som om man vore nära döden när man nämner sina kramper. Men när jag gjorde min första operation i knät sa läkaren att jag skulle vara glad om jag slapp rullstol vid 40 års ålder. Och det har väl varit så att om man har haft ont på ett ställe så har man rört sig fel och problemet flyttar sig till en annan led. När jag var gick på Sofia Hemmet genom Skandia försäkringen så upptäcktes alla problem i mina knän, rygg och leder. Och jag har fått en ”dom” att träna livet ut för att förebygga värk. Bara det gör att man blir less, knäppt att man tänker så men så är det.

 

Tog en promenad med Kevin när jag kom hem, lika glad den här gången också. La mig på soffan sedan och slappade. Knäpp katten Doris ville in och var lika galen idag, totalt out of controll. Men puttar jag bara bort henne 100 gånger så lär hon sig tillslut.

 

Jag satt och kolla på det här programmet Halv åtta. En utav kvinnorna heter Kristina och hon tror att hon är Amerikanska. Hon är väl gift med en amerikan och har bott där för hon pratar väldigt mycket om Amerika. Men ikväll var hon så säker på att vinna och när de sa att den andra kvinnan Jolanda vann såg man hennes min att det hade hon inte räknat med. Efteråt sa hon att hon ändå var vinnare även om det inte var hon som vann pengarna. Vilken jädrans looser. Och killen som lagade maten idag bjöd på löjromstoast, hummer och glass med chokladsås. De gav honom jättelåga poäng av en anledning, de tyckte han var lite för snobbig. De gav inte poängen för att maten smakade dåligt, lite trist.

 

Familjen ringde ikväll och de längtade hem, hur kan man längta hem efter bara några dagar. Jo, för att det blåser och är kallt. Men ungarna har tydligen riktigt roligt och det är ju för deras skull de åkte. Men jag berättade att allt var lugnt här hemma.

 

Monica berättade en märklig sak idag. Hon går på meditation och där hade en person berättat att hon är arg på en person. Lösningen var tydligen att när man blir arg på personen så ska man stänga in sig på ett rum, vända sig mot väggen och kura ihop sig och bli jättearg. Man ska ta fram alla arga känslor och bara bli jätte arg, man ska bli så arg så man nästan kokar av ilska. Efter några minuter ska kroppen stötta bort känslorna som man känt om den personen. Min psykolog sa något helt annat, hon sa samma sak gällande att man kan konfrontera personen och säga vad man tycker men sedan sa hon så här. Man skulle bara släppa ilskan mot den personen, den var inte värd tiden man la ner på ilskan mot den personen. Så skulle man tänka varje gång man blev arg. Så om jag nu är arg på den personen så ska jag tänka direkt att jag struntar helt och hållet i den personen. Inte lägga mer tankar på den personen. Monicas coach kallar det mind… någonting, det kanske fungerar. Monica skulle prova i alla fall och meddela mig. För rådet jag fick förra året den här tiden fungerade ok, jag lägger inte ner lika mycket tid på den personen.

 

Nu hörde syrran av sig igen, Englas mamma har tydligen kommit ner till Kanarieöarna. Hon behövde nog komma ifrån Sverige efter allt som har hänt henne och familjen.

Av Louise - 5 november 2008 09:07

Ont i fötterna, ont i nacken och ont i huvudet. Det är så jobbigt att ha ont, trodde jag skulle bli kvitt detta ett tag men tyvärr så tar det nya tag i kroppen. Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag får komma till ortopeden i Handen. Förhoppningsvis hittar de någonting.

 

Dagen började trögt med huvudvärk och ont i fötterna, men det var bara att gå upp klockan 6.30 Gick ingen långpromenad med Kevin den här morgonen utan vi åkte och hämtade upp Johan i Centrum, sedan åkte vi till jobbet och tog promenaden där istället. Gick en promenad till vid 10 tiden och en långpromenad vid lunch och sedan en till vid 14. Sedan blir det kvällspromenaden i totalt mörker vid 18 tiden. Det var lite jobbigt med Kevin på jobbet, mest att jag upplevde att han är så nervös. Han kan inte riktigt slappna av och då blir han jobbigt. Så han får vara hemma i morgon, han kan ligga i sin säng då och mysa hela dagen. Jag får åka hem och gå en sväng med honom vid lunch så klarar han sig tills jag kommer hem vid 17.

 

Sedan var det lite jobbigt med nacken, jag hade så ont idag och smärtan gick ner i armen och fingrarna. Sjukgymnasten sa ju åt mig att börja träna ryggen så fort jag kom hem och det har jag inte gjort. Men jag tror att den blivit värre av att jag går och håller i kopplet, Kevin drar ju lite mycket och jag försöker ha honom lös så mycket det går. Vi får väl se hur länge jag orkar sitta på jobbet med nacken. Jag får ju ont i huvudet också när jag har ont i nacken, det är lite jobbigt just nu.

 

Okej, katten Doris har blivit knäpp. Hon är totalt tokig, springer runt och gör volter, river allt och den jobbigaste är att hon puttar ner mitt vattenglas i golvet hela tiden. Hon är helt fascinerad av bubblorna. Måste hon putta ner glaset för det.

 

 Ikväll fick jag ett mess från syrran, det var en ljudfil med Lukke som snackade med moster. Han är så söt och han babblade på och jag fattade ingenting. Tyckte han sa mamma där ett tag men jag vet inte. Nu är tvättmaskinen snart klar och jag kan hänga upp den på tork. Sedan är det dags att lägga in en mörk i maskinen. Men den får vänta till på fredag. Jag passar ju på och tvättar när jag är här, jag behöver ju inte åka hem med skitiga kläder. Känns ju lite onödigt.

 Jag satt och tänkte lite när jag åkte hem från jobbet idag, jag tänkte på hur det var för 10 år sedan. Då var vi låsta på rummen mellan 8 – 16.30 för vi hade stationära telefoner, då kunde man inte gå in till varandra och sitta och snacka lite ditt och datt. Det som jag tycker är trevligt att göra. Telefonerna var på hela tiden och ”kontoristen” svarade under lunchen och skrev lappar som vi sedan fick ringa tillbaka till efter lunchen, och lunchen var bara på 30 minuter. När vi reste iväg för att ha kurser så kunde vi vara borta måndag till torsdag tre veckor i streck. Vi startade kurserna klockan 9 och slutade 16 sedan reste vi vidare till nästa stad och var oftast inte på hotellen förrän vid 19 tiden, och så var det. Det är ju lite skillnad mot nu, men det är ju bra för utbildarna idag. De är ju flera och kan dela på uppgiften. Vi har ju faktiskt kunder från söder till norr och då kan man få resa. Om jag försöker hitta något som inte har förändrats så är det nog Bosse och Christer W. De är som de var för 10 år sedan förutom att de är några år äldre. Sedan har vi fortfarande en som inte trivs och vill ifrån jobbet, då 1999 hette han Christian. Det är jobbigt med negativ energi på jobbet, som tur är så har jag Pia, Sussi, Anki och Monica som ger mig positiv energi. Tänk vilken positiv energi bomb det blir när Elenor kommer tillbaka i april. Tjo ho vad jag längtar. Tjejen du får gärna komma tillbaka tidigare.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards