Louise Dagbok

Alla inlägg under november 2008

Av Louise - 17 november 2008 21:40

nej, inte alls någon härlig måndag morgon. Fick reda på att en väns morfar gick bort i helgen och det är väldigt trist. Det har varit alldeles för många dödsfall det här året. Nu är det bara 5 veckor kvar av 2008, nu jäklar får det vara nog.

 

Fick fixa och trixa lite med kursbokningarna så det inte blir några problem den här och nästa vecka. Det verkar ha gått bra men vi får ta en dag i taget. Annars gick det bra och det flöt på som vanligt.

Utbildarnas och teknikernas arbetskläder hade kommit och jag åkte och hämtade dem efter jobbet. Passade på att köpa en Hasse´s sallad till middag och en till lunch imorgon.

När jag kom hem så började jag slå in lite julklappar, betala räkningar, plocka undan fotografier och annat skräp.

 

Sedan var det dags för tv´n, klockan 21 börjar CSI och då får ingenting störa mig. Det slutade sist med att Warrick blev skjuten. Det kommer bli många tårar ikväll

Av Louise - 16 november 2008 19:00

Glömde ställa om väckarklockan till 8:00 istället för 09:00. Så nu sov jag en timme längre än jag borde. Men det var bara att gå upp och göra mig redo för en dag med mormor. Mötte upp henne i Hagaberg och så åkte vi och köpte fågelmat, massor med fågelmat. Hon säger att de äter henne ur huset, det är nästa så. Hon är så mån att fåglarna har mat hela tiden, det är så rogivande för henne att sitta och titta på dem när de äter. Hon säger att de har gått upp i vikt, förstår det med all den maten hon ger dem.

Vi lämnade in hennes klocka så hon får nytt batteri i den, hon har problem att hålla tiden annars. J

Vi handlade en massa mat också, vi köpte riktigt fina Entrecote som vi skulle äta till lunch. När vi kom hem till huset och satt i köket så började det snöa lite grann. Inte så det la sig på marken men det var några flingor som kom. Mormor gjorde vitlökssmör till köttet, det var så mycket vitlök att min förkylning försvann med snön. Jäklar vad starkt det blev. Till kaffet blev det sockerkaka och lite snack om förr i tiden. Det blir väldigt mycket snack om förr i tiden när jag är ute hos mormor. Det kan bli samma snack men jag låter henne prata. Ibland är det faktiskt väldigt intressanta saker hon berättar. I dag fick jag reda på att min farfar har sagt att han bott nedanför hennes hus. Det sa han på min mamma och pappas bröllopsdag när de stod på altan och rökte. Mm, det bar typ 39 år sedan men hon kommer ihåg det som om det vore i går.

 

När jag kom hem tog jag mig ett bad för att få bort all vitlöksdoft från kroppen. Den i munnen lär jag inte få bort på väldigt länge. Men det var skönt att ligga där och svettas lite, eller jäkligt mycket det var väldigt varmt vatten. Sedan när jag badat klart efter 2 timmar så kollade jag mailen, då har jag fått svar från Resh. Hon jobbade på Princess II (Rodney Fox båten) när jag var där. Hon har skickat en bild på oss som hon tog när vi varit ute och snorklat med sälarna. Vi var så glada när vi kom upp efter ha simmat med alla sälar att hon tog en bild på oss. Hon skrev också att hon förmodligen kommer att vara på båten när jag kommer ner i januari. Om hon inte är det så skulle hon spara pengar och komma i alla fall. Hon frågade om jag kommer till Sydney för då kunde jag bo hos henne. Hon är en helt underbar människa, så positiv och glad. Hon väckte oss varje morgon med ett jätte stort leende och en underbar frukost. Hon stod på båten med handdukar och kaffe när vi varit ute och dykt. Jag lägger upp bilden på oss som hon tog. Å, jag vad jag längtar tillbaka.

Av Louise - 15 november 2008 21:11

Sov längre än vanligt, men jag behövde det nu i mina förkylningstider. Det var skönt att få sova lite. Jag tycker det är skönt att sova..

 

Åkte till Sussi så jag var där klockan 11, vi började pyssla straxt efter. Sussi hade dukat upp för en riktig pysseldag. Så det var bara att slänga fram alla tändsticksaskar och börja limma.

Det var otroligt roligt och inte direkt svårt. Man måste ha fantasi, det har inte jag, tror jag. Så jag gjorde som Sussi sa åt mig att göra. Hon gav mig massor med tips och möjligheter, och nedan har ni ju sett resultatet. Jag är laddad att göra flera, kanske med större askar.

 

När jag åkte hem så fick jag ett meddelande från min bästa vän Lise att hon mår dåligt. Det är inte så roligt, hon bor ju inte så nära mig längre. Det är inte bara att tassa över och ge henne en kram. Hon bor på Sandhamn nu för tiden med sin pojkvän. Men hon skulle planera in ett besök i Stockholm, då kan hon sova över hos mig och vi kan ta hand om varandra ordentligt. Det får bli så nu, vi får ta vara på varandra de få gånger vi träffas. Jag tänker på dig vännen.

 

Nu sitter jag och kollar på Tv och äter lite godis.

Av Louise - 15 november 2008 21:00

Mina julkalendrar till Michelle och Liam.

Av Louise - 14 november 2008 21:16

Fick se att det finns ett annat sätt att göra fina fotoböcker på, det är MyPhotoBook. Så ikväll har jag gjort en liten bok som test för att se kvaliten. Jag brukar ju göra mina fotoböcker hos Gör Din Egen Bok men ibland måste man förnya sig. Så vi får se hur den här blir. Det var lite lättare att göra den för man behövde inte vara online när man skapade boken. Sedan fanns det roligare sätt att visa bilderna på i den här.


När jag var inne på Rodney Fox hemsida idag såg jag att de lagt in sig på Facebook. Herregud, vad alla sak ha facebook. Men jag har ju lagt in mig själv på facebook för att leta efter personer. Min profil visar väldigt lite av mig och jag har inte skrivit något om mig. Bara mitt namn och mailadress. Men jag gick iallafall in på deras facebook och där hade flera av mina nya vänner från Australien lagt in sig. Så jag la också in mig där, vi får se om man blir kontaktad. De har lagt in flera nya bilder där och jag längtar så mycket varje gång jag tittar på dem.


Nu har jag sett på 8 avsnitt av Criminal Minds, nu tittar jag på Morden i Midsomer, den senaste dvd´n.

Av Louise - 14 november 2008 19:17

Dagen började bra men sedan ringde en vän och var jätteledsen. Jag lämnade jobbet och åkte hem till henne. Nu är det så att ”många” karlar är skitstövlar.. men hennes ”före detta” pojkvän flyttade ut medans hon var ute och jobbade ute i landet några dagar. En liten feg råtta är vad han är. Nu vill jag inte prata mer om honom. Jag och min vän gick ut och åt lite lunch innan jag åkte tillbaka till jobbet. Var inte på jobbet länge förrän det var dags att åka till Handen sjukhus för att träffa ortopeden.

Okej, ortopeden kunden inte göra något. Han förklarade att det inte var något ortopediskt utan något neurologiskt. Att jag har problem med ytliga nerver på fötterna. Men nu väntar jag på en ny remiss till en ny läkare.

 

Klockan 17.15 mötes vi på en restaurang för att äta lite innan vi skulle titta på UgglaRheborgUlvesson. Jag åt lax med potatis och det var verkligen gott. Vi tog bilen över till Cirkus och väntade en stund innan den började. Den var försenad pga tekniska fel men när det väl börja så var den jätte rolig. Ulvesson var grymt rolig. Jag skrattade ibland så det gjorde ont i kroppen (eller så var det förkylningen). Det blev en sen kväll, för jag var tvungen att varva ner lite när jag kom hem.

 

Idag mådde jag inte mycket bättre men åkte i alla fall till jobbet. Vi hade planeringsmöte på morgonen sedan ringde jag runt lite för att boka lite kurser osv. Det blir lite struligt nu på jobbet de sista två veckorna i november men sedan är det lugn, än så länge.

 

Jag åkte hem och lade mig på soffan och började kolla på några avsnitt av Criminal Minds. Jag missade ju avsnittet på tv igår så jag får kolla lite repriser istället.

Av Louise - 12 november 2008 21:30

Idag kom man till jobbet och det var rena rama Antarktis. Kylskåpet hade gått sönder och det luktade ammoniak så in i tusen. Så Pia och Tomas öppnade alla fönster och dörrar i köket för att vädra ut lukten. Men i och med det så drog det lite kallt in på mitt rum, så jacka på. Jag tänkte ju där hemma i morse att det var rätt varmt på jobbet igår så jag tar kortarmat idag. Så jag frös mestadels av dagen, inte roligt alls. Och det är inte nog, jag mådde lite dåligt i bihålorna också.

Något positivt var i alla fall att ledningen pratade med min kollega och allt är frid och fröjd. Vi får se hur länge det varar…

 

Det var så lugnt idag på telefonerna att tiden stod stilla. Ibland tycker man det är jätteskönt när det inte ringer så mycket men idag var det tufft. Jag hade kul när jag chattade med Sussi en stund på dagen (jag jobbade samtidigt då Pia). Jag satt och skrattade för mig själv på rummet och Christer W kom in och frågade om jag hade det trevligt på rummet. Jag hade det jätteroligt, just då.

 

Pratade med Monica som är uppe i Gällivare. Hon var klar med kurserna nu och skulle ta en promenad på stan, akta dig sa jag till henne. Det är inte en säker stad med tanke på vad som hänt de sista veckorna. Jägarna där uppe är inte och lita på. Men allt var lugnt, hon hade sin Leatherman i fickan. Hon flyger hem till Stockholm i morgon bitti, om det inte blir försenat på grund av snöstorm.

 

Efter jobbet åkte och jag och köpte lite mer papper till julkalendrarna, Sussi tror jag behöver mera. Jag köpte ju lite större tändsticksaskar än vad jag borde köpt. Men det var inga problem.

Hemma lagade jag lite kyckling och sallad, det räcker till matlåda i morgon också. Jag vill inte äta för mastig mat i morgon till lunch eftersom vi ska ut och äta vid 17 tiden i morgon. För på kvällen ska vi ju på Uggla, Rheborg och Ulvesson, det ska bli så kul. Jag tog en bad, har inte hänt på väldigt länge. Förr badade jag minst 3 gånger i veckan men nu händer det kanske 3 gånger per år. Jag menar inte att jag inte tvättar mig för det gör jag, jag duschar nämligen istället för att bada. Vad jag vet så luktar jag inte illa, men jag vet en som gör det. Sussi, you know who I meen!

 

Jag är nu redo för ortopeden i morgon, jag har tvättat fötterna och smörjt in dem ordentligt. Jag har tagit bort alla hårstrån som inte ska finnas där, tagit bort gammal nagellack och smörjt in fötterna ordentligt. I’m ready!

Av Louise - 11 november 2008 19:46

Idag när jag var på väg till jobbet hörde jag på nyheterna om en bilolycka på väg 73. Fem bilar var inblandade och det tog tydligen lång tid att fixa till detta. Men när jag åker på vägen så tänker jag, vad fort jag åker med vinterdäck. Shit, jag skulle byta till vinterdäck klockan 7:30 på morgonen och nu är klockan 7:40. Jag åker fortare mot Jordbro och slirar in på deras parkeringsplats. När jag kommer in så säger jag att jag skulle bytt däck klockan 7:30 men jag är lite sen på grund av en olycka på 73:an. Men svarar de, var inte den på norrgående?

Jo, men alla skulle ju stanna och titta. Jag sa en liten vit lögn men killarna var snälla och fick in min bil och böt till vinterdäck före klockan 8. Så nu kan jag inte köra lika fort igen.

 

Annars var dagen på jobbet rätt okej, det ringde inte så mycket och de som ringde hade inte några riktigt svåra problem. Dagen flöt på bra. När jag kom hem så betalade jag några räkningar, kontrollerade mina utgifter i november för att se om det blir något över för julklappar. Lite blir det väl men inte mycket. Jag brukar vara klar med alla julklappar vid det här laget. Men i år blir det sista minuter klappar.

 

Jag pratade med mormor och jag lovade att köpa en liten whisky till henne så hon får på söndag. Vi brukar ju handla på lördagar och då passar hon på och går på systemet men nu har det blivit söndagar som jag åker till henne. Men jag får fixa det på fredag.

Jag var ju med Sussi och handlade grejer till julkalendrarna igår och så handlade jag alla tändstickor. Jag kopierar Sussis idé och gör en liten present till mormor med alla stickor. Jag får ju fixa till det med band och litet roligt kort men se på bilden hur mycket det blev.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<<
November 2008 >>>

Tidigare år

Min gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards